שתוי

vegan

New member
שינויים פוליטים מתחילים משינוי אישי

קל להמשיך לחיות כהרגלך ולאמר שהשינויים צריכים להיות מלמעלה, אך זה לא יקרה כל עוד לא יהיה שינוי מלמטה. כל עוד תאכל 4000 בעלי חיים, אלפי ליטר מים לארוחת צהרים וכמה מטרים של יער גשם בארוחה אחת, לא יהיה שינוי. תקנות לצמצום השימוש בגזים המזיקים לאוזון נעשו רק לאחר שהצרכנים יזמו חרם בהיקך רחב על מוצרים אלה. תקנות מגבילות נגד ניסויים בבעלי חיים בקוסמטיקה מגיעות בארצות שונות לאחר חרם צרכני בנושא. הסיכויים הנוכחים לאיסור על פיטום אווזים בארץ קיימים רק לאחר שרוב האוכלוסיה החליטה להמנע מאכילת כבד אווז. פוליטיקאים לא יוזמים חוקים המנוגדים להלך הרוח בציבור. כל אחד באופן אישי משפיע על הרס הסביבה וגורלם של אלפי בעלי חיים וכל אחד יכול להקטין את הנזק על ידי שינוי אישי. אתה צודק לחתולין שיש לאדם אפשרות לשפר ולהשתפר אם רק יראו לו איך. מתנדבים רבים בארגונים לזכויות בעלי חיים ואיכות הסביבה מקדישים מזמנם כדי להראות את ה"איך" (בנוסף לעשייתם הישירה האישית).

אבל ההיפך לא נכון ../images/Emo128.gif

שינוי אישי לא תמיד מביא לשינוי פוליטי, ולא חסרות דוגמאות.

nutmeg

New member
הטקסט ממטריקס

לא מניח שהאדם הוא רע ביסודו כי שאלה כזו או הנחה כזו לא ממש מעניינת "אותם" - בכל אופן לא במובן השיפוטי. אין "חטא" ואין "מגיע לו" - נהפוך הוא. מנקודת מבטו של נציג המטריקס יש לו אינטרס שכולם יהיו במיטבם וימשיכו להיות חלק מהמטריקס. ממש לא אכפת לו מה עושה לנו להרגיש טוב. אם זו מלחמה - הם ייצרו תרחיש של מלחמה, אם זו תחרות, אותו כנ"ל בלי קשר לחטא ולעונש אלא לצורך קיומי. חשוב לזכור שהטקסט היה טקסט חוצני - של ישות המתבוננת בהתנהגות האדם ומסיקה מסקנות אודות הקיום שלנו מתוך מה שהיא רואה ולומדת. אין טעם להשליך עליה מניעים אנושיים שלא רלוונטיים לשיקולים שלה... בדיוק מה שעושה את אותה דמות מרגיזה ומאוד מטרידה בסרט. מטריד שאפשר להתסכל עלינו ולהגיע לכאלו מסקנות - זו כל הפואנטה. בקשר לכך ש"הם" חושבים שבני אנוש לא מסוגלים להפסיק להיות "רעים" - גם זה לא בדיוק מעניין אותם. מצידם שימשיכו להיות רעים או טובים או whatever. באותה סצנה התוודה Smith בפני Morpheus שהמטריקס הראשון שבנו נחל כשלון חרוץ מכיוון שבנו מציאות "טובה מידי". בני האדם לא הסתדרו עם אוטופיה ו"מתו להם" באלפים. "אתם, בני האדם לומדים מהטעויות והכשלונות שלכם" אומר אותו Smith שני טקטים מאוחר יותר. שוב, התבוננות והסקת מסקנות של מי שכל האינטרס שלו הוא לשמור על המטריקס כמות שהוא ללא הפרעות.

אין לי טענות לאייג´נט סמית ../images/Emo141.gif

הטענות שלי מופנות למזנטרופ הצדקן שכתב אותו. זה לא חכמה לבטא דעה כ"כ מקוממת בשמרניותה, ואז להגיד: זה לא אני, זה הדמות, מה אתם רוצים ממני, אני אמן יוצר, לי מותר הכל...

nutmeg

New member
האחים וורשובסקי, אה?

לא נורא, שוש - כולה סרט. לדעתי הם לא ניסו להתחמק ולהגיד שזה "לא הם" - אבל בהחלט ניסו להכניס לאי נחת, ודי הצליחו. בכל אופן - אני מחכה לראות מה יעלה מנתוח הטקסט בקשר למסר/מסרים - אני עדיין מגששת באפלה עם עבודה שחורה עד הגג. אוףף!

כאילו, מה זאת אומרת "כולה סרט" ../images/Emo35.gif

אני שמעתי פעם על אנשים שנסעו עד ירושלים בליל חורף קר בשביל לראות סרט .

nutmeg

New member
המממ...

ואני שמעתי שאפילו אם התאכזבו מהסרט, היה כדאית הטרחה כי הקהל היה מקסים! שמוע שמעתי שאפילו נהנו מהנסיעה ומהרדיו הפרימיטיבי שאמנם קצת צרם אבל פיצה בגדול בקטעי הקישור ובהיעדר פרסומות!!

trilliane

Well-known member
מנהל
ניטפיקינטג - לא בדיוק "חוצני"

הסוכנים לא היו "חוצנים" אלא רובוטים עם בינה מלאכותית... אאל"ט, היתה שם התקוממות של המכונות על בני האדם, ולא התקפה מהחלל החיצון (להבדיל). הגולם שקם על יוצרו...

מוצץ זו דוגמא בעייתית

כי בנין קל יש לו גם משמעות סבילה במקרים מסוימים כמו למשל הבצק חמץ = החמץ. למרות שמצד שני מדובר בפעולה שהיא לכאורה סבילה, אלא שהיא נעשתה ע"י הדבר עצמו. כמו למשל אני אני גִּדלתי נענע בעציץ הנענע גֻּדלה אבל הנענע גם גדלה.

nutmeg

New member
ממש מתבקש עכשיו דיון

על ההבדל בין קל ונפעל שלא במשמעות של פעיל / סביל

גנגי

New member
אל תתחילו!!! אל תתחילו!!!

כי אם אתם תתחילו אני לא אסתום... ראו, הוזהרתם!

כן שיתחילו, כן שיתחילו!!!

את תסתמי, את תסתמי! [כמה חורים בהשכלה
]

גנגי

New member
אולי אתה לוקח על עצמך את האשם,

אבל את העבודה אתה משאיר לי... לא יפה. בתור פולנייה אני נוהגת, גנטית, לקחת על עצמי את האשמה ולהשאיר לאחרים את העבודה, אבל שזה לא ידאיג אותך, אני כבר אשב לי בצד ואיעלב לי בשקט ואתם יכולים ליהנות לכם, אני לא אפריע לכם.

אמנם אני לא פולנית אבל בהחלט

פולני, ארבעה כווני אויר. לכן, האשמה עלי. אל תתווכחי! וכאמור אני מחכה שתתעוררי מרבצך בענין ההצעה של מסקט...

אבל המציצה בשום אופן לא נעשית

על-ידי המוצץ עצמו, ואף אחד לא משתמש בפועל מ-צ-ץ בבמניין קל במשמעות סבילה - אף אחד לא יבין אם אומר "המוצץ מוצץ בפי בתי" - אבל "המוצץ נמצץ" זה כבר משהו שאפשר להבין.

למעלה