שתהיה לכולנו...

ha shem

New member
42 בכיתה ח' זה לא קצת מוגזם?

לי יש 40.. וזה גם די מבאס...

לא מדויק

בסוף כיתה ט' לעומת כיתה ח' (ברוב הבתי ספר שאני מכיר) מעיפים את כל מי שהציונים שלו נמוכים, ויש גם בתי ספר שבכיתה י' ממיינים לכיתות על פי הציונים בכיתה ט'. תלמידים עם ציון נמוך הולכים לכיתה בגרותית, תלמידים עם ציון יותר גבוה לכיתות עיוניות וכן הלאה... לכן בכיתה ט' צריך קצת יותר להשקיע מבכיתה ח' כשהמטרה העיקרית היא להשאר בבי"ס, ואם הבי"ס שלך עושה כיתות על פי רמת ציונים אז המטרה היא גם להכנס לכיתה ברמה שאתה רוצה.

לא חושב שזה נכון

אני אישית חושב שכיתה י' הכי קשה, הכי הרבה שעות בשבוע, הכי הרבה מקצועות שאין לך מושג בהם ועדין אתה חייב להביא בהם עובר איכשהו ובכלל המעבר מהחטיבה (במיוחד החטיבה שאני למדתי בה שזה היה פשוט שוק לא נורמלי) לתיכון הוא לא הכי סימפטי בכל הקשור לתחום הלימודי. ודווקא תתפלא מבין השלוש כיתות בתיכון, י"א הכי קלה לדעתי, אתה כבר לומד יותר מה שאתה רוצה ומעניין אותך ואין כמעט בגרויות.

richter

New member
הכי קלה??

המעבר מ-ט' ל-י' היה קצת קשה אבל בהחלט לא הלם טוטאלי. השנה אני לומד הרבה יותר משנה שעברה; אם בשנה שעברה היו ימים שסיימתי מוקדם הרי שהשנה אני מסיים ארבע פעמים בשלוש, פעם אחת ברבע לארבע ועוד יש לי פעמיים שעות אפס (ביום של שעה 9 וזה יוצא עשר שעות
) וגם ביום שישי אני לומד עוד שעה יותר ממה שהייתי עד עכשיו. בנוסף גם יש לי יותר בגרויות השנה: יש מתמטיקה, פיסיקה, תנך, הסטוריה, מחשבים וזה מה שהצלחתי להיזכר כרגע. (וכמובן שיש גם לימודים אינטנסיביים במקצועות האחרים כמו אנגלית וספרות). כמובן שאת כל זה אני לא מעלה על דעת עצמי בלבד. גם המורים אומרים שהשנה צריך הכי הרבה להשקיע וגם מישהו שאני מכיר שעכשיו בי"ב טוען ששנה שעברה היתה מאוד קשה (וכמובן שהוא אינו יכול עדיין לתת חוות דעת על י"ב
) אם אני לא טועה אתה כבר סיימת תיכון לא? בכל אופן כל אחד ודעתו שלו. כמובן שהקושי תלוי במקצועות המורחבים. (לדוגמא אצלי מי שהרחיב הסטוריה בכלל לא לומד בימי שישי ומי שהרחיב מחשבים יש לו הרבה יותר שעות נוספות מאשר מקצועות מורחבים אחרים כמו הסטוריה, תנ"ך, ספרות וכו') נ.ב. ובכל זאת מקווה שאתה צודק
למרות שזה לא נראה ככה בינתיים.

תראה אצלך המקרה קצת שונה...

הלכת על המסלול הריאלי הכי קשה שזה פיזיקה + מחשבים. השאלה היא אם לקחת אותם כי זה מקצועות שנחשבים יוקרתיים או שזה באמת מה שמעניין אותך. אם לקחת אותם כי זה באמת מעניין אותך אז נראה לי שאפילו אם תלמד קצת יותר שעות בשבוע את מה שמעניין אותך זה עדיף על ללמוד דברים שלא קשורים אליך גם עם זה קצת פחות שעות. אצלי לעומתך בכיתה י"א כמות השעות ירדה באופן משמעותי, אבל מה שהכי שיפר את ההרגשה שלי זה שנעלמו מלא מקצועות שהכריחו אותי ללמוד כמו: פיזיקה, ערבית, כימיה, ביולוגיה, מחשבים ועוד כמה שאני לא זוכר עכשיו ומעדיף שלא לזכור בכלל... ברגע שיכולתי ללמוד את מה שיחסית מעניין אותי יותר הכול השתפר וגם הציונים שלי עלו ביחס לכיתה י'. סה"כ הלכת על המסלול הכי קשה אבל כבר מהפורום קלטתי שאתה בן אדם חכם ואני בטוח שתתמודד עם זה כמו גדול. שיהיה רק בהצלחה.

richter

New member
תודה../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

אצלנו בתיכון נהוג להרחיב שני מקצועות כאשר לפחות אחד מהם הוא מדעי (פיסיקה/כימיה/ביולוגיה) ויש מעטים שמרחיבים שני מדעיים. בכל אופן פיסיקה זה המקצוע שהכי עניין אותי מבין השלושה אז הלכתי עליו, ואת מגמת המחשבים התחלתי כבר שנה שעברה (מסלול מואץ (טכ"מ)- 10 יחידות סה"כ במקום הרחבה רגילה של מחשבים ב-י"א שזה 5 יח"ל). בנוסף אם אני מסיים את כל ה-10 יחידות של טכ"מ + עושה חמש יחידות של מקצוע מדעי כלשהו אני מקבל בסוף "תעודה טכנולוגית" שלפי המורים לפחות יכולה להשפיע הרבה גם בצבא (במיוחד אם אני אבחר ללכת לעתודה) וגם אחריו. ככה שעם עוד קצת השקעה זה יכול מאוד להשתלם בסוף וזה עדיף לי מג"ג או הסטוריה או משהו כזה (בנוסף לסיבה של בחירת מקצוע מדעי אחד לפחות). נ.ב. אמנם יש לי סה"כ במחשבים הרבה שעות שבועיות (11 בסה"כ) אבל באמת אני חושב שיותר קל לשבת בהם מאשר ב- 6-8 שעות של הסטוריה/ספרות/תנ"ך וכו' (בנוסף לכמה שעות השבועיות הרגילות שלהם)

super joby

New member
חבובים

רוב הבצפר זה שטויות. מכיתה א' - י' בקושי עשיתי משהו, ז"א קצת הקשבתי בשיעורים, לא עשיתי שיעורי בית, ולמדתי יום-יומיים למבחנים (זה לא ממש קצת אבל ברוב הפעמים זה לא היה ממש חרישה), והוצאתי ציונים ממש ממש טובים! לבגרויות חורשים, נכון, אבל בס"הכ חטיבה זה דיי שטויות וגם אין 10% אז אפשר להבריז כמה שרוצים (חבל שהבנתי את זה רק בכיתה ט')

deal3

New member
אני לא אוהב בית ספר!!!!!!!!!!!!!!!!

זה מקום נוראי ואנחנו גומרים 3 פעמים ב3 :( וגם כנראה יהיה לי שעת אפס:( נ.ב. זה חלב אדום פשוט התנתקתי בטעות ואני לא זוכר את הסיסמא שלי...

דווקאה השנה לא תיהיה כולכך גרועה

כי איכשהוא קיבלנו חדר עם מזגן, ואיכשהוא המורה שלנו לחנ"}ג הוא איש זקן מאוד וסטלן מאוד, ואיכשהוא יש לנו מורה חדש שאני בטוח שתיבכה עול חודש חודשים (_עם המורה הקודמת זה לקח שנתיים) אז אני די מרוצה כי המצב שלי הרבה פחות חרא משנים עברו

למעלה