שתדע שבגללכם אמרתי למישהי שאני שובניסט

אני לא רוצה שבשבילי היא לא תעבוד

אני רוצה בשבילה שהיא לא תעבוד
וגם בשביל הילדים

אני אפילו לא רוצה שאתה תעבוד
אני לא רוצה ששום יהודי יעבוד
על אחת כמה וכמה המין הנשי היפה והעדין שצריך לשמור ולשמר כיהלום

דידי 9

New member
הוא לא דיקטטור, בואו לא ניסחף..סוק אדם טוב.

הוא לא רע-הוא קצת קיצוני באמירות שלו בעיני.......אבל יש אנשים שהם נאורים-והכי רעים שיש.

אז בבקשה יש דיון ענייני על שובניזם פמניזם ווטאבר, ובין זה לבין לקרוא לו דיקטטור-הרחק עצום.

mri10

New member
את לא צריכה לספר לי שסוק לא רע..

גל של נימוס משובח תקף אותך.

דידי 9

New member
איזה חמוצי אתה.

אין, חולה על התחת הזה שלך

חולה עליו

פשוט לאכול אותך

תגידי איך הצלחנו לקלקל את הברית שהיתה בנינו

איזה חיבור, איזו עוצמה
תאמיני לי.... היינו צריכים לשמור עליו יותר טוב
זה היה מעלף

דיקטטור???

אלי הולכים להתחנן שאני אמלוך על העם
להתחנן
בני אדם יעצרו את הנשימה שלהם לשמוע את מוצא פי
לשמוע איזה חידוש מילותי רוקמות בעולמי

אפילו הגויים יעשו תשובה מהודי והדרי
ואני קטנתי מכל החסדים ומכל האמת אשר עשית את עבדך כי במקלי עברתי את הירדן

רגע, תן לי לבחור

קדאפי.... או לשטוף מכוניות....... קדאפי, מכוניות.... מכוניות, קדאפי....
וואט 2 צ'וז וואט 2 צ'וז.......

לא יודע, נראה לי קדאפי

ebi83

New member
האמת ששובניסט..

בעיקר כי מי ומה שקובע מה מוגדר כשובניסט\פמיניסט\מוסרי וכו' וכו' זו החברה שאתה חי בא.

אם הגישה המובילה את החברה היא כזו שמגדירה אותך בשובניסט, אז כנראה שאתה כזה.

ebi83

New member
יש עדכון כל חמש שנים בערך...

לפעמים מוציאים הערות לספר האחרון אם יש צורך, קוראים לזה DSM

ebi83

New member
מאה אחוז!

Post Modernist structure זה מנושא אחר... אפשר לקשר אותו לכאן אבל עזוב אותך- רחוק.

מנומשת27

New member
רק כדי

לסבר את האוזן- אני לא רוצה קריירה. אני רוצה שהעולם יכיר בכך שאני אינדיבידואל מוכשר בצורה יוצאת מגדר הרגיל ויתגמל את היצירה שלי בהתאם. כיום העולם מתנהל בצורה כזו שכאישה - ואישה המוכשרת לא פחות ולרוב אף יותר ממרבית הגברים - אין לי ברירה אלא להקדיש פחות זמן מכפי שהייתי רוצה להקמת משפחה. אם זה היה תלוי בי, בכלל לא הייתי חושבת פעמיים. הייתי נהנית מכל העולמות. אבל זאת לא אופציה.

צלשלספק

New member
את באמת מאמינה שהעובדה שאת אישה הופכת אותך

ל"אנדרדוג" במקצוע שלך? לי מאוד קשה להאמין בכך, כאחד שבא מהשוק החופשי.

קשה לי להאמין שמישהו (או מישהי) יעדיפו צייר על פני ציירת אמן על פני אמנית או משורר על פני משוררת ודוגמאות יש בשפע. במיוחד בשוק החופשי - היצירה והאיכות יחד עם האדם שמביא אותם במהות ביחס להיצע והביקוש - הם שקובעים ולא המגדר שלדעתי זניח - תניחי לעולם לרגע, תתמקדי במה שאת עושה על הצד הכי טוב שאת יכולה, את כל האנרגיות שלך תשימי
שם - ותצליחי

מנומשת27

New member
קודם כל

זו לא שאלה של אמונה, זו שאלה של סטטיסטיקה. כאישה אני מרוויחה פחות מגבר ומתועדפת נמוך יותר כמועסקת פוטנציאלית. אני יכולה להאמין במה שאני רוצה כמה שאני רוצה.

אבל זה לא מה שאמרתי. אמרתי שבניגוד לגבר, שיכול לצאת לשוק התעסוקה ועדיין לצפות מאשתו שתנהל עבורו את הבית והילדים, לי כאישה אין את הפריווילגיה הזו (אלא אם כן אמצא לעצמי עקר-בית. אבל החברה לא מתכנתת גברים לתפוס את עצמם כמי שעולמם הוא המטבח, וטוב שכך. העניין שלי הוא בשחרור נשים, לא בשעבוד גברים). אם אני רוצה להתפתח מבחינה מקצועית, אני צריכה לשקול מה יותר חשוב לי: להתפתח כאדם וכאשת-מקצוע, או להקים משפחה.

הפתרון האידיאלי הוא יצירת מבנה תעסוקה שגם יחלק את הנטל באופן שוויוני בין גברים לנשים, וגם יחלק את המשאבים באופן שוויוני בין שדרות החברה כך שניתן יהיה, באמצעות השקעת כמות סבירה של שעות עבודה, להשתכר מספיק לגידול משותף של 1-3 ילדים. אבל זו כמובן כבר סוגיה אחרת.

נועם361

New member
את זה תכנני עם הגבר שתמצאי לך.

גבר שיתאים לצרכים ולמה שאת רוצה מהמערכת יחסים שלכם. מה זה קשור לפמניסטיות שלך?
אין נשים שמתפתחות במסגרת המשפחתית שלהן?
את מדברת על שיחרור נשים כאילו אתן כבולות בשרשראות. את צריכה לשחרר את המוח שלך מהמחשבות העתיקות האלה.

יש פתרון יותר פשוט

תרסני את הרצון שלך
זה יותר הגיוני מלהלחם בעולם, לא?
הרי מגבר את מצפה שירסן את הרצון שלנו לנשים אחרות
זו מלחמה שהוא נלחם בה מהרגע שהוא יוצא מהבית

רצונות של אדם זה לא דבר קדוש
להפך
רובם רק מזיקים לו בתחום הבית והמשפחה

צלשלספק

New member
ויש פיתרון עוד יותר פשוט.

מנומשת תמשיך לעשות את מה שהיא אוהבת והכי טובה בו כקריירה, מה שגורם לה לאושר, סיפוק והצלחה, והגבר הנכון יגיע עם הזמן והמזל.

אם היא אמנית או יוצרת, לא צריך להפוך אותה לפועל בניין ולהתערבב עם פועלים זרים וערבים רק כדי להוכיח שאישה יכולה לעשות את זה,
וכן, באופן תיאורטי, נשים יכולות לעשות את זה, אפילו טוב יותר מגברים מסוימים. השאלה אם המחיר האישי/נפשי/פיזי/חברתי - במיוחד לטווח הארוך - של הסובייקט יהיה שווה את ההליכה הזו נגד הזרם עם הראש בקיר?

לדעתי, לא.

למעלה