שתדע שבגללכם אמרתי למישהי שאני שובניסט

שובניזם כן/לא אינו משתקף דווקא מחיי הנישואין

שאל את עצמך שאלות כמו:
האם הגיוני וקל לך יותר לקבל סמכות מבוס בעבודה מאשר בוסית? משוטר שעוצר אותך מאשר משוטרת? וכו'...
האם אתה מצביע למפלגה שהרשימה שלה מורכבת מגברים בלבד ולא מאפשרת לנשים לייצג אותה בכנסת?
האם תחנך את הבת והבן שלך שהעתיד של שניהם לא מצומצם לנתיבים מסויימים בגלל המין שלהם, שלשניהם פתוחות אותן שאיפות וחלומות?
האם מקובל עליך שאישה תהיה פוסקת הלכה בדיוק באותה סמכות שגברים פוסקים, כולל בדיני אישות?
.
.
.

ועוד מיני שאלות כאלה. התשובות יתנו לך מושג כמה אתה נוטה לצמצם את מקומן של נשים לטובת גברים בתפישת העולם שלך.

ראסטלין

New member
הדבר היחיד שאני מרשה לאישה להיות קונדוטורית

זה בגבולות המטבח!
וזהו ויש נשים בפורום שעושות בדיוק מה שאני מצפה מהן כי הן יודעות את ההשלכות של להמרות את פי.

נ.ב, לא רמזתי אליך... כתבתי עלייך.

נ.נ.ב, סתמי!

אני לא חושב שהשאלות האלו מעידות על צימצום נשי

בוס או בוסית לא ממש משנה לי, העיקר שיהיה כבוד הדדי
אני לא מצביע לאפחד
ברור שאני אציע לביתי מסלול קצת שונה ממה שאציע לבני
כל אחד כפי כוחו ושורש נשמתו

לא מקובל עלי שאישה תיהיה פוסקת, ואפילו שהיא תיהיה סתם שופטת (אפילו עד לכדורגל)
לדעתי זה נזק גדול מאוד למין הגברי, קצת אכזרי אפילו
יש לי סיבה לתפיסה הזו מלבד "בגלל שהן נשים"
אישה וסמכות זה מתכון מוצלח לאסון
אפילו מצד עצמה, זה רק מוציא מהבנאדם דברים שלא כדי לו להעיר בעצמו

נו ועל זה להגיד שאני שובניסט?
משמע האקסיומה היא שאין שום הבדל בין גברים לנשים, ומשם מתחילים למדוד את כמות השובניזם שבאדם ?
מי החליט שזו האקסיומה?
רוב האנשים שפסעו על הפלנטה עד לפני 60 שנה לא העידו על חשיבה כזו
אז מה פתאום זה הבסיס ?
אני לא חושב שאנחנו שווים ושכל דבר שמתאים לי יכול להתאים לה ולהפך

סוקי, לפעמים אני לא יודע

אם אתה סתם צוחק מתוך פרובוקטיביות בתגובה שלך, או שאתה באמת כותב בכנות מתוך חוסר מודעות.

לכתוב שעבורך ״אישה וסמכות זה מתכון מוצלח לאסון״ ושלדעתך ״זה נזק גדול מאוד למין הגברי״ ומייד אח״כ לשאול ״נו ועל זה להגיד שאני שובניסט?״...

אכן, ״נו?״.

קודם כל אני תמיד צוחק

ולרוב פרובוקטור

רק שאני לא חושב שזה שובניסטי להגיד את האמת

למה האקסיומה שממנה הכל נימדד זה בכך שאנחנו שווים ?
מי החליט שזה המצוא, נקודת האפס
אישה וסמכות זה מתכון לאסון
זה פשוט

דידי 9

New member
אוי שתוק כבר, סוק! באמת..

*בטון הכי סמכותי שלי אני אומרת את זה*

האמת סוק?
אתה מתחפר בדברים מאוד מטופשים. בוא נגיד שאם חשבת למצוא פה את אהבת חייך-
תבקש מצל שיעביר את הדף הזה מהר עבורך, ותקווה שהיא לא מדפדפת אחורה.......

צלשלספק

New member
אל תכניסי לי רעיונות זדוניים לראש

פעם הבאה שהוא יקלל אני אנעץ את ההארות שלו לשבוע

צלשלספק

New member
אם אתה מבקש הגדרה אז...

לפי מה שאתה מתאר אתה יותר שייח' (יעני "עתיק") באופי, והבחורה שאתה מחפש צריכה גם להתאים ולזרום עם זה מתוך חינוך מהבית.

אין שום פסול בזה, כל עוד היא בסבבה עם מי שאתה, ואתה בסבבה עם זה שהיא בסבבה כי ככה היא וככה אתה, סבבה?

השוביניזם שלך מסתכם בהומור, ברשת ומחוצה לה, לא משהו שהיית מגדיר "בעייתי" או מזיק חלילה, אלא אם נפלת על אשת שיחה שהיא פמיניסטית גאה, שכל שטות שזורקים על בחורות בא לה ברע. אגב, גם בחורות "חוטאות" בשוביניזם כמו שלך, או משהו בסגנון ואתן דוגמא:

נניח אתה נוהג באוטו, עם חברה או חבר, ואתה מזהה לפניך או לצדך נהג/ת (?) שלא ממש משתלב/ת בתנועה בלשון המעטה, נהיגה איטית עד מוזרה,
ברקסים אלימים עד תמוהים בעלייה, גז פתאומי בירידה, וזליגה מהנתיב וכו', לא נהיגה ברברית של ערס אלא נהיגה שהיא קצת בעייתית עד לא מקצועית בעליל.

הדבר הראשון שעולה לך בראש שנהג/ת היא בחורה, אתה משתף את מי שאיתך שהוא או היא נוהג/ת כמו בחורה.
הדבר השני שאתה עושה זה מת לדעת אם זו באמת אישה מאחורי ההגה ואתה בטוח שמדובר באישה,
הדבר השלישי שאתה עושה זה מנסה להתרחק מהמפגע ולעקוף כמה שיותר מהר בלי לשכוח להעיף מבט "מי זה הנהג/ת" ומי לעזאזל נתן לו או לה רשיון.

אתה מתערב עם מי שאיתך באוטו שאין מצב וזו אישה, אפילו התספורת נראית כזה...
בסוף אתה עוקף / מתרחק ומזהה של"אישה" יש זקן צרפתי, ואז אתה אומר פאק הוא נוהג כמו בחורה,

אז זה השוביניזם שלך, שהוא לא שונה משלי בקטע הזה. בקשר לעתיקות, אני גם "שמרן" באופי אבל לא כמוך,
אני אסביר גם למה, הקאטש הוא שהבחורה שאיתך צריכה להיות מאושרת, אם היא רוצה להיות עקרת בית וזה מה שעושה לה טוב, זרום עם זה
ואם היא רוצה לפתח קריירה, דחף אותה בעדינות לזה, תפרגן, תציע, תסייע.

תזכור, כל עוד אתה הגבר בבית והיא אישה בבית ושניכם מכבדים האחד את השנייה, מחוץ לבית - תפרגן לה, תן לה להרגיש שהיא יכולה לכבוש את העולם (והן יכולות - תאמין לי) והאושר שלה - יהיה רווח של שניכם, וההתקדמות שלה בעבודה גם יקל על שניכם בהמשך מבחינה כלכלית ועוד בחינות, מה שעושה אותה מאושרת,זרום עם זה.
עזוב את הקטע של עקרת הבית במשרה מלאה, לא כולן אוהבות את זה - חלק יכולות להכנס לדיכאון, ואל תהיה בטוח שאתה יכול לפרנס גם אותך וגם אותה + ילד או שניים בתמונה, אתם סתם תסבלו בימינו אנו.

שמע, כולם יעבדו עד שנבסס את עצמינו

זה כשזה אני והיא בעולם

אתה יודע מה עלה לי התשובה
אישה שרוצה קריירה וכו', זו אישה שרואה את עצמה קודם, זה בא ממקום של גאווה
אותו דבר גבר
ואם הקריירה חשובה בסופו של יום מהילדים/בעל/בית אז זו אישה שאין לי רצון לבנות איתה בית

לא אכפת לי שתעבוד, שתעשה מה שבזין שלה, אבל שבסופו של יום היא יודעת מה באמת חשוב בחיים, מה באמת המשמעות של בית ובעל וילדים, ושכל השאר זה סתם עולם השקר
ולא אחת שזה הופך להיות עולמה, ומהגאווה היא הולכת לאיבוד
כמה ילדים לא באו בשביל קריירה
זה לא הסוג בנאדם שאני רוצה איתי למסע
על אחת כמה וכמה לא אישה כזו

צלשלספק

New member
זה לא אמור להיות שמשהו בא על חשבון האחר.

ואם זה כן בא על חשבון משהו אחר זו בעיה שלא חייבת להיות הבעיה שלך.

אני בעד פמיניזם ברמת העיקרון ובבסיסו - הזכות והיכולת לבחור להיות מי שהן רוצות להיות, נקודה. זה הבסיס של פמיניזם וזה דבר חיוני וטוב כשעוצרים שם ולא עפים לכל מיני כיוונים לאן שה"פמיניסטיות" לקחו אותו כדי להפוך את הנשים לסוג של גברים בתחפושת פורימית לא מוצלחת
תראה, שהפמיניזם כשהוא מחוץ לחיי השיתוף והבית, ולא עובר את מפתן הדלת, הוא לא מזיק ואפילו מועיל וחיוני. בבית היא החברה / אשתך ואתה הגבר, נ ק ו ד ה. מחוץ לבית שתגשים את עצמה, שלא תרגיש שפספסה משהו, שתבחר לעסוק במה שעושה לה טוב והופך אותה למאושרת מקופאית בסופר ועד למנכ"לית מיקרוסופט או גוגל, תדחף אותה בעדינות להצלחה כפי שהיא תפרגן לך. וכך היא גם תחזור מאושרת הביתה לא בשונה ממך שתחזור לבית מתוקתק, וכל האושר הזה יעוף עליך ביג טיים - תאמין לאח שלך. לא כל בחורה תתפוס על הגבר שלה תחת רק בגלל שהיא משכילה ממנו או מצליחה ממנו, ואם זה חלילה קורה, תן גז ויאללה ביי. אם אתה רוצה גבר בחיים שלך, תגור עם שותף
מן הסתם אתה תזהה את תופסות התחת מראש ולא תתחיל איתן בקשר. לא היית גאה אם חברה שלך עובדת במשרה ציבורית ולומדת לדוקטורט? כי אני כן. לא היית רוצה שהיא תדפוק על השולחן כשצריך ותנסה להתקדם בעבודה? במיוחד אם היא מבצעת את ההפרדה בין העבודה לחיים בבית, וזה לדעתי אחד הדברים שכן שומרים על התא המשפחתי "הקלאסי" המסורתי (לא מבחינת מסורת - שהיא גם חשובה אלא מהפן הקלאסי), יציב.

אני מדבר על קשר שאין בו ילדים בתמונה, כשיש ילדים אני בהחלט בעד שהבחורה תעבוד במשרה חלקית (אחי, זה קריעת תחת) והגבר במשרה מלאה אפילו במשרה ורבע או וחצי כדי לשמור על רמת חיים סבירה עד נאה במדינה היקרה והכה תובענית שלנו. אישית, תן לי לעבוד מסביב לשעון ולפזר מחשבים ורשתות לכל דיכפין גם אם זה לסטודנטים רעבים בשתיים בלילה - ולא להרים כוס בבית אם אני לא חייב, ואני לא.

shayCn

New member
סוק,באמת שאני מופתע ממך

לא ציפיתי שתקח את מה שאומרים עליך פה ביתר רצינות.
אז שיגידו שאתה שוביניסט,SO??! למה זה מזיז לך?
במקום שיש בו הרבה פמיניסטיות,אז יהיו גם שוביניסטים.מודה שהאוירה והאנשים(יותר נכון כמה הומואים והרבה פמינאציות) גרמו לי בעצמי להשתנות לכיוון קיצוני יותר.
וכמו שדידי אמרה,זה כבר לא פמיניזם,אלא סתם רגשי נחיתות.

דידי 9

New member
אבל שום קצה הוא לא טוב שי. לא פימניזם ולא

שובניזם. גם את זה אני אומרת...

אדם הוא אדם הוא אדם הוא אדם.
אדם צריך לבוא מהבחירות שלו. גם נתינה אינסופית של אישה לגבר-היא בחירה.
גם נתינה אינסופית של גבר לאישהבחירה.

זה הגרעין, ומשם יוצא הכל..וזוגם נקודת ההתחלה שבאמת יכולה לחבר בין שניים-כבוד הדדי
ולא התעסקות במה שלא חשוב, בתפל.

shayCn

New member
תראי דידוש

ברור שקיצוניות היא לא טובה לאף אחד.אני בעצמי לא שוביניסט ודיי מאזן את החיים שלי בין טוב לרע,והייתי כאן תקופה ארוכה מתון,אבל עזבי,זה לא עובד.
אנשים מחפשים כל הזמן את הרע.מחפשים את הגועל,נוברים,מחטטים בפצעים ישנים.פשוט מחפשים את זה..
אז יאללה,למה לא לתת להם את מבוקשם?.ראית כבר שאני יודע להתחפש יופי לשוביניסט ולהציג זוית מגעילה.אין לי בעיה להמשיך ככה אם אני אמשיך לראות כאן פוסטים פמיניסטיים שדורשים שיוויון.
אף אחת לא עובדת עליי או על הגברים כאן.יש לנשים יותר זכויות מאשר לגברים(מדבר על מדינת ישראל,כן?),אז כל הפוסטים שמציגים תמונות שונות - פסולים מבחינתי ומוציאים ממני משהו אחר,זועם ומאזן לכיוון השני.

דידי 9

New member
האמת? שיכנעת אותי

כשהיית שוביניסט. :)

למה הזעם שי? לא מספיקה ההבנה? הרקע, ללמה נכתבים הדברים האלו?
גם פמניסטיות וגם שובנסטים-שני אלו בבעיה עמוקה והם בכלל לא מודעים לבעיה שלהם.....
אני לא חושבת שלנשים יש זכויות יתר. אני חושבת שאדם צריך לפעול בחכמה ולהגיע לאן שהוא צריך
או יכול.
נכון שבמערכות הבירוקרטיות יש הרבה פעמים חוסר צדק, אבל הוא מתבטא לשני הכיוונים.
הוא נובע בלי קשר מטיפשות, מאטימות, מחוסר אכפתיות, וגם ממלחמות עוצמתיות יותר של נשים או של גברים-
כל מקרה לגופו.

אני רואה בפוסטים החשוכים משני הצדדים-קיבעון מחשבתי עצוב, וגרוע מזה-לא מודע לחומרת מצבו.
ולא לא לא אני לא מדברת על שיוויון בכלל! כי לדעתי זה חלף מהעולם הקטע הזה בגדול.
באופן פרטני-אפשר לעזור ולהיות לויאלי לקבוצה זו או אחרת, אבל לא לנהל חיים על פי עיקרון שעבר זמנו מהעולם
והוא מסב בעיני יותר נזק מתועלת........

shayCn

New member
אני לא כאן כדי לשכנע אותך,חומץ :)

הזעם שלי הוא מצביעות.מחזירות.
ממצב שנשים דורשות "שיוויון" שלא יכול להתקיים.הזכויות האמיתיות כבר קיימות מלידה והן קיבלו מבתי משפט הסדרי גירושים,מזונות וזכויות אחרות שעולות על זכויות הגבר.
הגבר - הוא המין החלש מבחינת החוק,דבר שהוא פסול מבחינתי אבל זו האמת.
לטעמי,כיום אישה שדורשת שיוויון,זו אישה עם רגשי נחיתות,ממורמרת על החיים שלה או לא מסופקת,כי השיוויון כבר קיים בעשורים האחרונים בצורה ברורה.מה שהיא דורשת - זה יותר משיוויון.היא דורשת יותר זכויות מלגברים-זה שוביניזם!,או פמיניזם חזירי.זו מהות הזעם שלי.
להיות שיוויוני,זה פשוט לא להעלות את מלחמת המינים,בטח לא מהצד הנשי,כי אחרת זה לחטט בפצעים,להתנשא על גברים ולהתקרבן על חשבונם(יענו לשחק את הקורבן) כדי לקבל עוד ועוד זכויות.
נשים משרתות בצבא פחות מגברים.נשים,ולו הפמיניסטיות ביותר,לא ישלמו בסוף דייט,נשים מקבלות מזונות ויותר זכויות בגירושים,נשים יעבדו פחות קשה בעבודה מאשר גברים ויש עוד ועוד כאלה לטובתן אבל אף אחד לא ידבר על זה כדי לא לגרום להן לצווח.

לא, אתה מגזים...

זה לא שפתאום אני אגיד למישהי שאני נרקיסיסט או מגלומן בגלל שאתם אמרתם
אם כבר אני אגיד לה את זה זה בגלל שאמא שלי אמרה את זה

אפעם לא שאלה אותי ככה בחורה אם אני שובניסט
שאלו אותי בחורות סתם בסיטואציות של דיבור וכאלה
להן בקלות אני אומר כן
אבל פה פתאום שאלתי את עצמי את השאלה הזו (מהסיבה הטיפשית שאני אוהב לענות בכנות על כל דבר)
אמרתי כן כי זו הדיעה הרווחת לגבי, ואחרי הרוב להטות
אבל אז חשבתי על זה
מה עושה אותי שובניסט, כי גם לי קל להגיד לעצמי שאני שובניסט, כי זה .... כיף
אבל מה באמת התשובה לזה
לכן העלתי דיון

ובינתיים נראה ששובניסט זה לאו דווקא משהו מוגדר
זה יותר נושא ריגשי , השובניזם נמדד לפי מה שהבחורה מולך מרגישה כאיום על עולמה
ולכן היא משייכת לעצמה דעות שלאו דווקא חלק ממנה, (כמו לדוגמא כשאתה מדבר עם חילוני על דת, אז ישר הוא משתולל, הגענו ליריח המצאנו תרופות וכו' וכו', ובפועל אין לו בכלל שקל להגיע לבאר שבע לקנות משהו לעשן בזול, העיקר לא הגדרה "מצמצמת" בעיניו הטיפשות)
ומפה נוצרת מלחמת המינים
מלחמת התשה חסרת סוף שאך ורק ניתן להפסיד בה

shayCn

New member
לא נכון

תעשה טובה סוק ואל תנסה ליפייף את מה שכבר כתבת.
כתבת שאחרי מה שכתבו לך כאן,התחלת לשבור ת'ראש אם ככה אתה באמת.
תתפלא,אבל הנשים הרציניות באמת בחיים,רוצות קשר שנחשב שוביניסטי.אני רואה את זה בכל יום שעובר.אף אחת לא באמת מאמינה שבקשר שיוויוני עם יתרון קל לאישה - יש עתיד לקשר.אפילו הפמיניסטיות הגדולות ביותר מאמינות בתוך תוכן שקשר רציני של זוגיות מחייב שוביניסטיות של גבר חזק ואישה מאחוריו,לא להיפך והן מצפות שככה יתנהל הקשר.
אל תנסה לעבוד עליי שאתה רק צוחק עם הבנות,כי אתה לא.אתה רציני שאתה שוביניסט וזה בסדר.תהיה רגוע.זה רק אומר שאתה בחור רציני,זה הכל.
ברור שאנשים כאן לא יבינו אותך.המקום הזה לא אמיתי,רק וירטואלי.בעולם האמיתי האנשים כאן מתנהגים באופן שונה לגמרי,אולי הפוך מאיך שהם מרשים לעצמם בפורום.
אני מסכים ששוביניזם תלוי באיך הבחורה מרגישה.בחורה שהמרמרה יושבת לה על הכתף ,יש מצב שתהיה הכי פמיניסטית ואחת שמאושרת עם לב פועם תבין שההיגיון מחייב אישה שהגבר נותן את הטון בקשר.לא יכול לקרות אחרת,פשוט לא.

אני בכלל לא צוחק

אני משתעשע
וגם אם צחקתי או השתעשעתי זה לא אומר שלא כתבתי את מה שאני חושב ומאמין
רק שאני לא חושב שזה שובניזם בכלל
וברור שנשים רוצות בבית גבר שיחנך אותן ויעמיד אותן במקום,
הן מוזמנות לכתוב פה מה שבא להן, אבל בסופו של יום זה ברור לגבר אמיתי מה האישה צריכה ממנו

mri10

New member
נגידת בנק ישראל

מנכלית בנק לאומי,בעלת השליטה בבנק הפועלים,החשכ"לית במשרד האוצר,מנכלית פייסבוק,מנכלית יאהו,נשיאת בית משפט העליון.

אלו ועוד עשרות מליוני נשים בעולם שמכהנות בתפקידי מפתח ציבוריים וניהולים לא נורמליות??

אתה באמת חושב שהן סובלות בקריירה שלהן??

היעלה על הדעת ששני הבנקים המובילים במדינה מצליחים להגיע להישגים פיננסים חסרי תקדים בזכות שתי נשים לא נורמליות שחיות בהכחשה לתפקידן הטבעי??

אז נכון,פעם זה לא היה כך,אך גם פעם היתה יונת דואר,פעם היו סוסים ועגלות,איזו תפיסה אינטלקטואלית יש בעובדה שפעם זה לא היה כך??

כך או כך,היום זו המציאות הרווחת,וזה כשלעצמו אמור לגרום לך לרצות שבת זוגך תעבוד,זה לא נחמד להיות יוצאת דופן,מה היא תספר לחברותיה אחה"צ בגינת משחקים,שהיא יושבת כל היום בבית ולא עובדת בגלל שהיא חולקת את חייה עם פילוסוף??

למעלה