שש שאלות

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

RoieL

New member
שש שאלות

1. למה חשדות ולא חדשות?
2. פינק פלויד [פלוייד?] כמעט תמיד מחזירים קטעים מדיסקים קודמים, או קטעים שהם סימפטומים של דיסק שלם [הצחוקים של המשוגעים בדארק סייד, הדיבורים של המורה בדה וואל וכד'], וגם חידושים וגרסאות שונות לשירים, כמו אין דה פלאש, זה משהו מקובל. השאלה שלי היא למה בדיסק השני של דה וואל בטראק 2 אפשר לשמוע את Is There anybody Out There, וכעבור 3 טראקים אפשר לשמוע סימפול קצר של אותו השיר?
וכמובן שהשיר שמתחיל מייד אח"כ נפתח במילים "Is There Anybody In There"
רוק פסיכודלי, LSD? או שיש עוד סיבות? 3. איזה מהגרסאות של אין דה פלאש יבצע ווטרס? 4. מהו הפלייליסט הנכון כרגע להופעה בישראל? 5. באיזה מהשירים נשמע קטע דיבור עם "Time To Go"? 6. האם בהופעה יוקרן קטע האנימציה המקורי של טיים? וכמו - כן, למישהו יש קטעים מהגרסא החדשה של DSODM? תודה מראש, אתם מוזמנים לענות על כל שאלה שתדעו, אפילו אם רק תשובה אחת
רועי.

RoieL

New member
ועוד אחת לאוסף

מה הסיפור של המטוס וההליקופטר בדיסק הראשון של דה וול? ומה הסיפור של הטראקטור בדארק סייד?

RoieL

New member
ואחרונה../images/Emo3.gif

איפה ניתן לקנות בארץ תפוסטר של הבנות עם הדיסקים על הגב?

RoieL

New member
עדיף שלא תהיה נסיעה של שעתיים../images/Emo122.gif

איזור נתניה או חדרה, שכחתי
תודה בכל מקרה. פעם ראיתי פוסטר גדול בהפינינג או משהו כזה.

חרטושה

New member
לא הבנתי את השאלה הראשונה

ממחזרים איפה? בין אלבומים או בתוך האלבום עצמו? אולי מפני שמדובר באלבומי קונספט, כלומר אלבום שכל השירים שבונסובים סביב ציר אחד מרכזי ונושא עיקרי?

RoieL

New member
יש גם סימפטומים שתמצאי בכל

האלבומים של פינק פלויד, כמו דיבורים למשל, או המקצבים האלה שכדי להוכיח לעצמך שאתה עשית טעות בקצב ולא הם אתה צריך לשמוע את אותו השיר בלופ אינסופי שבועיים
ואגב, זאת היתה השאלה השניה
והשאלה עסקה ספציפית בסמפול הקצרצר של אניבדי.

The Walrus

New member
ברור

יש גם סימפטום שחוזר בהמון שירים משנות ה50 (לפני הספירה) ועד היום - שירים שיש בהם סולו גיטרה! דיבורים זה לא סימפטום, זה דבר סטנדרטי לגמרי כמו שירה או קטעי פסנתר. המוני להקות השתמשו בקולות דיבור בשירים שלהם, זה לא משהו לפינק פלויד. כנ"ל לגבי קצב לא סימטרי.

RoieL

New member
אני יודע שזה מקובל,

בדיוק כמו מוזיקה עם מילים, או תמליל עם לחן. השאלה היא ספציפית על סמפול שיר שהופיע בדיסק לפני 5 דקות
איפה ההיגיון? [הא נכון זה פינק פלויד]

RoieL

New member
ראיתי. עוד שאלה:

איפה מופיע בעצם המשפט There is no dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark? באתרי הליריקה זה מופיע ב- Eclipse אחרי השורה האחרונה. אף פעם לא שמעתי את זה

The Walrus

New member
זה אכן נמצא באקליפס.

בתחילת דפיקות הלב שבסוף. תקשיב טוב, ואל תעצור את ההקלטה אחרי סוף השיר, תקשיב לדפיקות הלב שאחרי.

RoieL

New member
אני אף פעם לא מפסיק באמצע שיר../images/Emo12.gif

חס וחסה
אני אבדוק שוב, תודה

The Walrus

New member
תשובות לחלק מהשאלות (ספויילר)

2. לא, פינק פלויד כלל לא היו מסוממים, לפחות לא באותה תקופה. החומה זה לא דיסק שכל להסביר אבל בעיקרון זה מספר סיפור. המשפט "האם יש שם מישהו" חוזר מספר פעמים בסיפור אז ווטרס שם אותו כמה פעמים. בפעם הראשונה הדובר הוא פינק, הגיבור, שעומד בחדרו לבד מאחורי "החומה" (שהיא כמובן חומה רגשית ולא פיזית) וקורא "האם יש שם מישהו". הפעם השנייה היא אחרי שהוא התעלף מרוב הסמים שמגיע האמרגן שלו כדי לקחת אותו להופעה (ופה גם המשפט "Time To Go" ואז האמרגן שואל "האם יש שם מישהו" לפני שהוא נכנס לחדר. האלבום החומה מעביר סיפור באופן ברור מאוד, מתוכנן בקפידה ואין שם שום דבר לא מוסבר. 3. ככל הנראה הגירסה השנייה, שיר מספר 8 בדיסק מספר 2. 4. תיכנס ל"חשדות" של יום השטן (6.6.06), אותו דבר כמו שכתוב שם. 5. הקטע הנ"ל מופיע בתחילת Comfortably Numb. המשפט נאמר בידי האמרגן. 7. ההליקופטר ככל הנראה הוא הליקופטר של מלחמה, אחד הנושאים ש'החומה' עוסקת בהם. 8. זה לא טרקטור. אני לא מכיר את הסיפור מאחורי הקול אבל הוא מתאים שם אז למה לא?

RoieL

New member
אני לא אוהב את הקטע

למרות שהוא מסכם את הדיסק הוא תמיד עושה לי צמרמורת לא נעימה. תמיד בהאזנה לדיסק אני מחכה שכבר יגיעו הצרחות של טיילור [ברח לי השם הפרטי כרגע, נו
] ואם יש סמים בקטע הזה בחומה, מה הקשר לוורה? ולמה הוא אומר שהגיע הזמן ללכת לפני שהוא שואל אם מישהו שם? וזה לא בחוץ אלא בפנים. ולא מצאתי את השאלה ב- CN. [יואו כמה שאלות. מצטער שאני מעצבן אתכם, עלתה לי השאלה היום באחד השיעורים
]

The Walrus

New member
אני מת עליו

בחייך, כל האלבומים של הפלויד עושים צמרמורת (מישהו אמר GGITS?). זה חלק מהיופי בהם. הייתי מסביר לך את הסיפור המלא של החומה אבל למה לי כשרוג'ר ווטרס בעצמו עשה את זה?? גם אני לא צריך לכתוב, גם הוא יודע יותר טוב ממני (נו הוא כתב את זה) וגם הוא מתנסח יותר טוב ממני. תהנה.

RoieL

New member
ברור

TGGITS עושה לי צמרמורת, אבל צמרמורת כיפית כזו, של יצירה גאונית. STM פשוט לא עושה לי את זה.

The Walrus

New member
טוב עניין של טעם.

תקרא את הראיון עם ווטרס, תבין הכל הרבה יותר טוב. כל הקטע של הקונספט של החומה.

hkatsman

New member
תיקון ל5

בגלל שהאלבום מחובר אז הקטע הנ"ל מופיע גם ב''ברינג דה בויז בק הום''

למעלה