שש עשרה שנה בכלא

שש עשרה שנה בכלא

ישוחרר אסיר המצפון מרדכי וענונו 30.9.1086 - 30.9.2002: שש עשרה שנה בכלא צחצוח החרבות לקראת המלחמה עם עיראק, ביוזמת הממשל האמריקאי ובתמיכתם הנלהבת של אריאל שרון ושמעון פרס, מגדיל את הסכנה שמדינת ישראל תעשה שימוש הרפתקני בנשק להשמדה המונית. המידע שחשף מרדכי וענונו לפני שש עשרה שנה בעיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" מוכיח שבידי ישראל יש מאגר עצום של נשק לא-קונבציונלי, שביכולתו לגרום שואה גרעינית ואקולוגית באזורנו. כדי למנוע את הסכנה הזאת אנו קוראים לאזרחי ישראל להצטרף אלינו ולתבוע: -- ת תופסק פעילותו של הכור בדימונה - יפתחו כל אתרי הגרעין הישראליים לפיקוח בינלאומי - יפורקו ישראל ויתר מדינות האזור מנשק להשמדה המונית השבוע שלחנו אל מזכיר האו"ם מכתב ובו דרישה להחיל על מדינת ישראל את כל אמצעי הפיקוח והפירוז שהאו"ם החליט להטיל על עיראק. תשוחרר ישראל מהפצצה, ישוחרר וענונו מהכלא! חתום: הועד הישראלי למען מרדכי וענונו ולמען מזרח תיכון חופשי מנשק אטומי, ביולוגי וכימי ת.ד. 7323, ירושלים 91072

SAtAnic Soul

New member
מזרח תיכון חופשי מנשק אב"ך?

כן בטח! מה יצא לך מזה שנתפרק מנשקינו האטומי? לנו לא יהיה, ומדינות ערב ימשיכו לשים ז*ן על אנשים כמוך - ולהם כן יהיה בקיצור מה שאתה מציע- לפרק את ישראל ממעגלי ההגנה שלה! אתה בטח עוד אחד מהאנשים האלה שחושבים שישראל סתם תשתמש בנשק שכזה בשביל הכיף, אתה לא מבין שאנחנו בסכנה קיומית, ולמעשה אני לא מאשים אותך- אני בטוח שכוונותיך טובות אך אתה לא מודע לכל העובדות והעובדה הבסיסית היא: מדינות ערב לא משמידות אותנו רק בזכות הנשק האטומי שלנו.

La Gamba

New member
למה לסבך דברים?

"השבוע שלחנו אל מזכיר האו"ם מכתב ובו דרישה להחיל על מדינת ישראל את כל אמצעי הפיקוח והפירוז שהאו"ם החליט להטיל על עיראק."

MoOsHoN16

New member
באמת חכם גדול אתה

אם היינו חיים באירופה המערבית בהחלט הייתי מסכים איתך אבל והיות אנחנו חיים במזרח התיכון, חייב שיהיה בדינו נשקים כאלה מה לדעתך הציל אותנו ביום כיפור???

EverMan

New member
אולי , צה"ל ?!

אולי ההתערבות של האו"ם והדרישה שלו לא להמשיך במלחמה (לפני שכוחות סובייטים התערבו?!)? אולי זה שניצחנו ?! מה הקשר ליום כיפור ????

MoOsHoN16

New member
לא, חכם גדול שכמוך

אף מדינה לא פצתה פה ביום השני של הלחימה שבו לידעתך ללא עצרו כוחות הסורים והמצרים, הם היו כובשים את חיפה ות"א...שןם דבר לא עמד מולם רק ביום השלישי-רביעי צה"ל היה כמעט בכח מירבי ואז הם החלו להדוף את הפולשים... אבל למה לדעתך הם עצרו ביום השני של הלחימה? אומרים שזה בגלל שהם פחדו להתרחק ממטריית הטילים שלהם, אבל אני מאמין בדעה שהם עצרו בגלל הפחד מהנשק הלא קונבנציונלי שהיה אז לישראל. ומי שעצר את ישראל לא היה האו"ם שמום הזה אלא האמרקיאים והסובייטים...אבל אם הסורים והמצרים היו עומדים בפתח ת"א קשה לי להאמין שמשהו היה מתערב... הדוגמא הזאת באה להמחיש כמה נשק כזה היה ועדיין חיוני למדינת ישראל, ולכן אנחנו חייבים תודה לבן גוריון ז"ל וכמובן לשמעון פרס ייבדל לחיים ארוכים.ן

EverMan

New member
נסה ביום השישי או השביעי ..

למלחמה ... ואז מה שהעולם לא הוגן ? ממתי זה חדש ? למה הם עצרו ?! כי הם לא האמינו שכל כך קל להיכנס לישראל , הם היו בטוחים שישראל אורבת להם , אז הם אספו עוד כוחות לפני שתקפו. "ומי שעצר את ישראל לא היה האו"ם שמום הזה אלא האמרקיאים והסובייטים...אבל אם הסורים והמצרים היו עומדים בפתח ת"א קשה לי להאמין שמשהו היה מתערב..." ומי שעצר אותם זה האו"ם בגלל לחצים אמריקאים וסובייטים. אין כל קשר. ושוב : זה שהעולם נגדנו - ידוע. וכן , הנשק חיוני. אבל אין כל קשר ליום כיפור ! ובטח שלא בגלל הקונספירציות שאתה ממציא לעצמך ... "אבל אני מאמין בדעה " אמונה לא מבוססת על עובדות כמו שאתה יודע ...

MoOsHoN16

New member
יש קשר

אבל לא אתה ולא אני יכולים לדעת באמת למה הם עצרו, אף אחד לא יודע אני משער שהם עצרו בגלל הפחד מהנשק הלא קונבציונלי שהיה אז לישראל. *לכן זו לא עובדה אין פה עובדות! *ומי שחי פה בתוך חלום וממציא לעצמו דברים זה אתה לא אני...

EverMan

New member
רק היום !

אבל רק היום , היה לנו לוחם נח"ל מוצנח בכיתה שלחם ביום כיפור ודיבר על המלחמה. במילים שלו : "בדיעבד מסתבר שהם עצרו כי הם חשבו שישראל מכינה להם מארב ענקי". זה חייל שלחם שם ! ויש פה עובדות וחצי. זה שאתה לא יודע היסטוריה זה לא אומר שלא היו עובדות !

MoOsHoN16

New member
אני לא יודע הסטוריה?

ואתה לא יודע איך להגדיר עובדה תוכיח לי שסדאת דיבר עם ג´מאל ובכל המטה המצרי דיברו על מארב של צה"ל? אין הוכחות כאלה! אז לא עובדה זו דעה רווחת...לא עובדה! לדעתי הם עצרו בגלל הפחד מהכור האטומי אם כבר למה לדעתך פרצה מלחמת ששת הימים??

EverMan

New member
אין פה דעה.

אתה לא יודע היסטוריה , כי זו עובדה ידועה ! תפתח ספר היסטוריה. תפתח עיתונים מהתקופה. אני המשרת שלך ?! פאקינג תפתח לבד. למה פרצה ששת הימים ? ~לא יודע~ אולי כי המצרים והסורים הרגישו שהם יכולים לחסום לנו מיצרי מים ומקורות מים ולא נעשה להם כלום ? ה ?

kranves

New member
מלחמת ששת הימים לא ארעה כך!

אתה מעוות את ההיסטוריה. האמת היא כך: הסורים כרתו ברית הגנה עם המצרים. יום אחדף הסורים החליטו להפציץ "קצת" את הצפון, צה"ל הגיב בארטילריה כבדה והסורים הרחיבו את ההפצצות שלהם על הצפון. מטוסי צה"ל הוזנקו וחיסלו את משגרי הפצצות הסורים. מטוסי מיג סורים הוזנקו אף הם להלחם במטוסי צה"ל, אך כמובן לאחר שצה"ל הפיל כמה הם נסוגו. טייסי צה"ל קיבלו אישור לרדוף אחריהם עד לדמשק ואז הפילו את המטוסים. הסורים המובכים, סיפרו למיצרים את אשר ארע, ודרשו מנאצר להגיב. נאצר לא רצה להגיב, והוא היה נתון בדילמה כבדה. מצד אחד, הברית שלו עם הסורים, מצד שני לצאת למלחמה זה צעד די דראסטי. לבסוף, נאצר החליט לרכז כוחות ליד הגבול המיצרי וכך לרצות את הסורים. נאצר אף החליט לסגור את מיצרי טירן, בפני כל אוניה ישראלית, או שמטרתה היא ישראל. הסורים אף הם ריכזו כוחות ליד הגבול. צה"ל הגיב בגיוס מילואים וריכוזם ליד הגבול(אלה נקראו שלושת שבועות ההמתנה). לבסוף צה"ל הבין שמילחמה היא בילתי נמנעת, ובחמישי ביוני הפציץ את בסיסי חיל האויר של צבאות ערב; מצרים, סוריה ועיראק. בכך צה"ל השיג שליטה אוירית מוחלטת, זאת לאחר מלחמת העצמאות כשדוד בן גוריו, לא האמין ביל האויר כל וכלל. מאז(ועד היום), חיל האויר הישראלי קיבל תפנית של חיל אויר מובחר. כמובן שלפני ששת הימים היה את אירוע המיםף הסורים החליטו להטות את מי הבניאס אל מזרחה- אל נהר הירמוך.

EverMan

New member
מה הקשר ?

הסיבה לפרוץ המלחמה היא שחסמו לנו את הימים. הסורים הפציצו וירו על האיכרים בכנרת. והמצרים סגרו את ים סוף למעבר. כל כך פשוט. על כך פרצה המלחמה. זה שהיו גם הפצצות והיו גם מטוסים ויריות - זה ידוע ! זה שהיה גיוס מילואים - זה ידוע ! לא צריך לפרט הכל , המלחמה , לא העימות שהוביל למלחמה , המלחמה פרצה על חסימת המים הטריטוריאלים של ישראל , וההפצצות בצפון על הכנרת. נקודה. אבל אין כל קשר. העיקר הוא שהמלחמה (שישראל ביצעה בה את הפעולה ההתקפית הכללית הראשונה) פרצה בגלל החסימת של הים והפגיעה בכנרת ובגלל ה"חימום" האזורי של ברה"מ למצרים וסוריה. ואתה לא מגיב לעיקר ! ב73 המלחמה לא הוכרעה כי "לישראל היה נשק גרעיני". אלא בגלל ספקולציות על הכוח של ישראל מצד מדינות ערב שלא האמינו שזה "כל כך קל".

kranves

New member
האירוע הכללי הראישון היה של הסורים.

האירוע בדמשק, הוא היה לפני המלחמה, אך הוא נחשב. הזכרתי את הפצצת מטוסי האויב.

EverMan

New member
נו באמת !

מי שהכריזה על פרוץ המלחמה ההיא זאת ישראל וזה ידוע. אפילו לפי הטקסט שלך האירוע הראשון היה של ישראל , שזה הפצצת היורים שלהם. ולא התייחסת לעיקר שזה מלחמת יום הכיפורים. תגיב לזה בבקשה !

kranves

New member
בקשר ליום כיפור

מה שהשני אמר זה לא נכון, פשוט צה"ל הוא צבא יותר חכם והצליח בערך לעצור אותם, אז הם חיכו להביא עוד חיילים. סתם בשביל להראות לכם עד כמה צה"ל חזק(ועד כמה אריאל שרון הוא גנרל דגול), המצרים חצו את התעלה עם מאה אלף חיילים, באותו זמן, בקו בר-לב היו 8000 חיילים ישראלים, וכמובן, הצלחנו להדוף אותם. בגיזרה הסורית, צה"ל כבש את פסגת החרמון ועוד קצת, אך בעקבות הסכמי הפסקת הנשק, ישראל נסגה.

EverMan

New member
עד כמה שרון מפקד דגול ?!

שרון בהחלטות פזיזות גרם במלחמה ההיא למאות הרוגים ! על מה אתה מדבר "גנרל דגול" ?! גם בכניסה לסואץ וגם בכניסה לאיזה קרב אחר ... וזה שצה"ל צבא טוב - זה ידוע. הסורים נעצרו בגלל שהם פחדו באמבוש של צה"ל וחיכו לאור היום בשביל להמשיך. לא משום סיבה אחרת. אלמלא היו עוצרים .. אלוהים היה עוזר לנו.

למעלה