שש המטות, מה דעתכם?

שש המטות, מה דעתכם?

יש לי קצת בעייה עם הקלף הזה כשאני מסתכל עליו תמיד נדמה לי שהולכת שם הפגנה כל האנשים עם המטות ברקע (רק חסר שלטים על המטות הללו) הפרצוף ההכי ברור מאחורה נראה דיי כועס האיש על הסוס (אולי הוא השואל) הוא המארגן הגדול כל האנשים פונים לכיוון ימין, כאילו יש שם משהו (אולי משרד ממשלתי
) בפריסות חסר לי קצת ניסיון איתו, אבל בפריסות בהם כן עלה ניכר אלמנט של התקהלות, מקומות עם הרבה אנשים, והרמוניה ביניהם. בפריסות מסוימות דווקא התבררו בנוסף גם קשיים מסוימים. אולי הקלף מסמל שילוב של קשיים עם התאגדות עם אנשים נוספים? התרגום הקלאסי רואה את הקלף כ"קלף ניצחון", אבל עד כה לא ראיתי יישום של הקטע הזה. אולי הכוונה לניצחון האגו? יתכן שהבעייה שלי להתחבר לתרגום הזה הוא שכאיש מזלות האדמה הפוקוס שלי הוא יותר "מה הטוב המעשי שיוצא מזה", ופחות קטע שטחי של אגו... צירפתי תמונה גדולה. אשמח לשמוע דיעות נוספות

ע ו פ ר ה

New member
המטות מלבלבים

אם תשים לב לכל המטות יש עלים חדשים, שזו התחלה של צמיחה. בקלפים של קראולי 6 מטות גם כן מדבר על ניצחון. באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך ו - NLP

הסמלים בקלף דווקא מעידים על ניצחון

המטות מלבלבים זרי עלי הדפנה - סמל לניצחון הגלימה על הסוס הלבן ירוקה - סמל לתקווה. מקובל לראות את האנשים סביב הפרש כמריעים לו - הרי גם הם אוחזים במטות - וכמעין שותפים להצלחתו אם כי הוא על גב הסוס. מקובל בנוסף לפרש את הקלף כניצחון זמני, ניצחון בחלק מן המערכה ולא סיום מוחץ וגורף אולי מכאן אפשר לפרש את הראיה שלך מה דעתך ?

אבל המטות מלבלבים בכל הקלפי המטות

הנה למשל 5 המטות אפשר לראות איך זרי הדפנה מסמלים ניצחון מסוים, אבל רק האיש על הסוס לובש אותם, וקשה לי להתעלם מהפרצופים ברקע. ניצחון אישי? והרי אם הוא מגיע למקום של אירגון התנועה בטח אפשר לראות בכך עליית מדרגה בסטטוס האישי... לגבי האנשים ברקע, קשה לי להתחבר לקטע שהם מריעים לו - אם מסתכלים על הפנים שלהם היטב אף אחד שם לא ממש מסתכל אליו. כולם מסתכלים קדימה. אם מסתכלים ממש מקרוב, יש עוד בן אדם ברווח בין הסוס לקצה הקלף שהפנים שלו ממש פונות קדימה, כשהרוכב מאחוריו. בספר של ווייט הוא מתאר "אנשי רגל לצידו" (של הרוכב). עוד דבר זה ההמשכיות מקלף 5 המטות, אשר בו הולך בלגן שלם - התחבטויות ותחרות המביאה לחוסר התקדמות ממשית. כל אחד שם פונה לכיוון אחר. אם שמים את 6 המטות ליד, נראה כאילו כל הפלגים התאחדו למטרה וכיוון משותף תחת הנהגתו של זה על הסוס. פה כבר יש סדר, וסטטוס לבחור שעל הסוס.... מה דעתכם?

חחחחחח כל הכבוד נתנאל ../images/Emo6.gif

לדעתי אתה צודק אם יש את זה בכל הקלפים אז אין לזה תוקף אביבי. אתן לך זווית ראיה אישית אני חושב שיש סדר בקלפים. אס המטות = רעיון מדליק 2 מטות = הירהור בכך ללא עשיה (עומד במרפסת) 3 מטות = עשיה ממשית (יציאה לשטח) 4 מטות = סיום חלק מנושא בהצלחה כמו בציר. 5 מטות = מיקח וממכר, משא ומתן תקיף, תגרנות, ויכוח. 6 מטות = חזרה הבייתה לאחר שהמכירה התבצעה בהצלחה, הישג ונצחון.

אחרי הניצחון ב- 6 מטות

ניצחון ארעי מגיע הבלבול והמאבק ב- 7 מטות ב - 8 מטות שינויים מהירים 9 מטות - הדרך לא קלה, שמירה על הקיים וב- 10 מטות העומס כבד מנשוא

../images/Emo124.gifבואו נשחק "משחק" ../images/Emo62.gif../images/Emo22.gif

נספר את סיפור הסדרה בהמשכים.... נתחיל מאס המטות ועד עשר מטות. סיפור מעשה של X בתהליך העבודה שלו למשל. מה דעתכם ?

נכון ולמה לא ?

5 מטות כל כך מתאים שהמטות מלבלבים... הרי הקלף מדבר על מאבק כוחות הוגן, סיעור מוחות המביא לתוצאות חיוביות. מתאים הלבלוב. אם נספר את סיפור סדרת המטות אזי בחמש מטות מאבק הוגן בשש מטות ניצחון אז אולי אולי אולי אלו סביב הפרש הם המפסידים ב5 מטות ? מריעים אך לא מאושרים מכך ?

pageofwands

New member
אמנם הם מסמלים ניצחון, אבל

פניהם עדיין קשוחים ובעלי הבעה קפואה. ניתן לראות זאת גם בחפיסות טארוט אחרות. ובשל כך , לעניות דעתי, ניתן להסיק שהניצחון הוא על קרב מתון עוד כמה קרבות במלחמה כולה....

pageofwands

New member
מתון = מתוך וגם

עוד דבר חשוב, תשווה את פניהם עם פני הדמויות ב9 גביעים וכו. תוכל לראות את ההבדל שאני מדברת עליו....

למעלה