שש בש - משחק לוח או לא?

magic wand

New member
שש בש - משחק לוח או לא?

כי יש בו לוח ויש בו מסלול, אבל אין בו את המחזוריות שאמורה לאפיין משחק לוח "אמיתי". מה אתם אומרים, לוח או לא? ומה עם דמקה או שחמט?

ycyclop

New member
מחזוריות?

אם נסתכל על רוב המשחקים המתקדמים יותר, אין בהם מחזוריות. ולכן משחק לוח. כמובן שדמקה ושח נחשבים. אבל לצורך הדיון גם משחקים שהלוח נוצר מקלפים ותוך כדי משחק, נחשבים פה לצורך העניין משחקי לוח

magic wand

New member
אני מיושנת ../images/Emo8.gif

משחק לוח "קלאסי" לטעמי הוא כזה שעוברים בו בדרך צלחה המטפאורית, אבל כמובן שזו ראייה מאוד צרה. אפילו אני יכולה לחשוב על שניים שלושה משחקים שהם לוחיים בעליל שהם לא מחזוריים (הרמז והיער הקסום אם כבר שאלתם
), מה שממש הופך את הקריטריון הזה ללא רלוונטי. תודה

ycyclop

New member
זה הזמן להכיר

יש כל כך הרבה משחקים חדשים ושונים, וטובים!

backdoorslam

New member
גלעד, תקן אותי אם אני טועה

איך שזה נראה אפשר אולי לחלק את עולם משחקי הלוח לשלושה קטגוריות כרונולוגיות - האחת תכלול את כל המשחקים הקלסיים, שחלקם גם נפוץ מאוד בקרב כלל האוכלוסיה. הקטגוריה השניה נמכילה את המשחקים שהחלו להתפתח בשנות ה60 וה-70 (התבגרות דור הבייבי בום?) בעיקר אצל avalon hill. הפופולריות של אותם משחקים נפלה לקראת אמצע/סוף שנות השמונים. ואז מגיעה הקטגוריה של המשחקים שפותחו מאמצע שנות ה90 וממש הצליחו להפתיע אותנו עם מקוריות, יצירתיות מחד גיסא ופשטות מאולצת מאידך. מפתחי משחקים כמו ריינר קניזיה הפכו ממש להיות סלבריטיז. אני חושב שכל תחום כזה מכיל ממש מאפיינים מוגדרים ויחודיים. שתי הקטגוריות האחרונות של המשחקים שפותחו בסוף המאה שעברה מוכרים פחות לכלל האוכלוסיה ואני מעריך שדווקא הם היותר מעניינים, היותר מאתגרים.

ycyclop

New member
לא בדיוק

המשחקים "הקלסים" הם פשוט משחקים יחסית ישנים בתקופות שלא פיתחו כל כך הרבה משחקים, אבל החל משנות ה-60 יש שינוי וכל עשור בערך היתה התפתחות של משחקים בארה"ב 60 - משחקי מלחמה, בהתחלה של AH 70 - משחקי תפקידים (פחות רלוונטי לנו) 80 - משחק טרויה 90 - משחק CCG במקביל היה את עולם המשחקים האירופאי שבשנות ה-70 בערך החל במשחקים המשפחתיים שאנחנו היום מכירים ובאמצע שנות ה-90 הגיע לחשפיה בארה"ב

Temporary2

New member
דוגמאות בבקשה...

כמה משחקים שאינם ורסיה כזו או אחרת על הרעיון של מונופול משתמשים ב"דרך צלחה" ?

למעלה