שששששששששקט

טרה10

New member
בשנות הששים היו אצלנו פועלים

חקלאים ממגדל העמק..! היום מי שהלשכה שולחת אותו לעבודה מחתים את המעביד שיאשר לו שהוא לא רצוי ומקבל הבטחת הכנסה בגובה המשכורת..המיועדת..והולך לעבוד שחור.! גם מי שפוטר לאחר שקיבל דמי אבטלה שבעה חדשים..עובר לשלב אלף. [ הנ"ל. ראה חתימה אישור והבטחת הכנסה] הבעיה היא שהממשלה במקום לנסות לשנות את המצב מלמעלה נלחמת באלה שלמטה..שתוארו למעלה. אתם הבנתם את זה.? מה שעוד לא ברור לי מדוע מי שמקבל כבר עשרים אלף מוסיפים לו אלף, ולמי שמקבל[רק] שלשת אלפים מקבל תוספת של מאתיים. הרי ברור שמי שהגיע לעשרים אלף כבר מספיק לו פחות או יותר.. והכל תחת הסיסמה של אי-שחיקת שכר..!

טרה10

New member
ואסיים בבדיחה היום בבוקר..

..אשתי מגיעה לעבודה..מפעילה את המזגן..וכלום...ממש כלום.! בלילה- גנבו את כל היחידות החיצוניות..! נכון שזה נשמע כמו בדיחה..? זה שאת השרשרת של השער החיצוני..ניתקו..לזה היא שמה לב.! וכמו גיבורה עבדו עם מאווררים.. מה שמחזיר אותנו לפורום בנוסטלגיה.!

magy

New member
בשביל אישתך במיוחד......

תפעיל לה את המזגן בבית תביא לה איזה משהו טעים שים הדום לרגליה שתוכל לשבת בנוחות הגד לה לעצום עיניים ..... ופתח לה את הרמקולים...... אתה תראה איזה שינוי יחול בה אחרי שתקשיב לווילי נלסון...... (שמיעת השיר בצורה מקסימלית....להריץ פעמיים סרק..... בפעם השלישית הוא עולה בצורה מושלמת ללא הפרעות בשמיעת השיר.)

טרה10

New member
אז ככה בשבוע הבא..היא שידעה את

הנולד..לקחה שבוע חופש..כבר קודם..ועד שתגיע יגיעו אולי גם המזגנים החדשים. ואלה שמותקנים בפנים, ולשם לא הגיעו הם ממש חדשים שקטים כאלה. אבל האירוניה היא שהיא התריעה..כמו מבקר המדינה..שהציוד תלוי על הקיר.. ומועד לגניבה..כי כבר גנבו כאן..במקומות אחרים..כמו מועדונים, וכו´. וכל מזגן זה איזה הבטחת הכנסה מינימום..!

טרה10

New member
ככה מבקשים סליחה.? תרים אותה..

ו..סלח לי לאן אתה הולך..? מבקש סליחה מכל מי שנפגע בחיפה, ולא עניתי לו אם אני מגיע. ולא ברכתי אותו לפסח..שזה כבר ממש נוסטלגיה..פסח..מצות..זוכרים.? ועכשיו התברר שבחיפה..מסתתר ראש הממשלה הבא..עמרם מצנע..! בשבילכם האלוף עמרם מצנע.! איש שלא דבק בו רבב. לא הרג באינתיפאדה הראשונה..שהסתיימה בהסכם אוסלו.! וזה היה חצי קטע על חיפה שהיא העיר היפה ביותר בארץ..כמו נרצלונה בערך. ונאפולי. שבשתיהן הייתי וגם באיזמיר..שגם היא דומה לו. וכיון שבת דודתי גרה שם וגם דודי..שהוא כידוע אחד ממשתתפי הרומן ´מנוחה נכונה´. אז בזאת מלאתי את חובתי בהתנצלות לחיפאים.! ואפילו דייויד ברוזה שר על חיפה חיפה, שזה כמו... תאילנד תאילנד סין סין..! רק שאני לא זוכר איך נכנסתי למערכת המסרים האישית..בתפוז .! ..טוב..אני עדיין המום..מגניבת המזגנים הגדולה שלפי השעון בתוך המקרר קרתה בשעה שלוש בלילה. ושכחתי..שהים בחיפה..נורא קרוב..לבית.! מקנא בכם..! אגב ברחוב בלפור עוד נוסעים בירידה..?

טרה10

New member
בירידה לא..חד סתרי..יעני..ואם..

במקום 233 בסוף הכתובת שלנו..את מוסיפה 1 את מגיעה ישר למחוז הפנטזיה.. שביקשת הבוקר.! ושלחתי לך גם מסר אישי..כי גיליתי את הפינה שלי..! מסרים בני חצי שנה..ויותר.ולפי חשבוני הנכדה שתוולד באוקטובר..טפו טפו..אי"ה..עוד היתה בתכנון..אז.!

magy

New member
קיבלתי את המסר ממך....

סימן, שאתה יודע לשגר מסרים.......גם לטובה...

אני לא בעד פיגועים בהתנחלויות

בדיוק כמו שאני לא בעד פיגועים במרכז הארץ מה קרה לכם? יש דם יהודי שהוא הפקר? אני בעד לחסל את הטרוריסטים ואת בני משפחותיהם ואת השכנים שלהם אם צריך ולהפסיק לילל כל היום שחטאנו פשענו הגיע הזמן שנכיר בעובדה שיש כאן מלחמה על חיינו ולצערי זה: או הם או אנחנו! היה להם לאן ללכת, ממשלות ערב לא רצו אותם הנציחו את מצבם העגום אנו ניסינו הצענו נתנו אז בואו ונהיה ראלים אנשים כמה שנחזיר יותר נהיה במצב חמור יותר הם יהיו קרובים יותר שנים מסתובבים בני דודנו ליד הבית שלי אך פעם אני לא יודעת אם אלך לזרוק את הזבל ואחזור בחתיכה אחת ועכשיו מפסיקה הבטחתי לעצמי לעולם לא להגרר לויכוח פוליטי וכבר חטאתי לעצמי שולחת לפני שמתחרטת על ההתערבות

שקדי

New member
הימים שעוד נכונו לנו........

שיהיו נכונים שיהיו רכונים שיהיו מעלינו כמו כפות תמרים

טרה10

New member
נוסלגיה היא להזכיר...

שב-29 בנובמבר 1947 הוחלט באו"ם ברוב של שני שלישים על הקמת שתי מדינות בארץ ישראל המערבית. בעוד שבישוב היהודי שמחו ורקדו..היו כאלה שידעו שיש להתכונן למלחמה. במהלך המלחמה נהרגו 6000 חללים יהודיים כאחוז אחד של הישוב. כיון שבראש בישוב עמד בן גוריון מאז 1933 ואיך שאומר מודי בראון כנראה שהיה לו יותר מדי חזון אז היה לישוב צבא מובנה , נשק ומוטיבציה. אז איש לא דיבר על שלום ועל צדק ועל אדמה אלא על נצחון או תבוסה וכליון. בסופה של המלחמה גורשו וברחו כ-700 אלף ערבים מכפריהם ומעריהם ומבתיהם.. שלשה צבאות ערביים המצרים, הסורים, והירדנים נסוגו מארץ ישראל למעט הירדנים שנותרו בגדה המערבית בהסכם עם המלך עבדאללה שנרצח בשל כך בבואו למסגד אל-אקצה בירושלים. ב-1951. כל זה בכדי להסביר ששום דבר לא השתנה. לא ביחסים בין העמים. לא במחשבה הבסיסית שלהם ושלנו..ואת זה תשמעו כשתקשיבו למה שנאמר בתכניות המלל ובעיתונים. הסיבות לכך שמאומה לא משתנה הן רבות והעיקרית היא בחינוך השורות הבאים שלנו ושלהם ובמנהיגות. אי האימון ההדדי הוא תוצאה של המצב. והמצב הוא תוצאה משיבת היהודים לארצם שהערבים רואים בה את ארצם ואינם נכונים לפשרה..לעניות דעתי. הם לא הסכימו ב-1947 וכנראה שכך יהיה גם הלאה. ואנחנו תורמים לכך בעזרת הקיצונים שלנו..! והראשון שדיבר על כך שללא נשק ישוב יהודי או מדינה של יהודים לא תוכל להתקיים היה ז´בוטינסקי והוא קרא לכך ´קיר הברזל´ והוא התכוון לנשק ולא לקיר..אמיתי. בינתיים הוא צדק..! ואני בכלל לא..כזה.! נ.ב. [ועוד אעיר שישראל והיהודים בעולם שינו את יחסם לגרמנים ולגרמניה..מה שאומר ששינוי אכן יכול לקרות..אבל בתנאי שמדובר בהגיון של המנהיגות שהראשון שבהם היה שוב אותו דוד בן גוריון..שכאמור לעיל אולי סבל מחזון יתר.]

טרה10

New member
ורק אוסיף ש..

שגם המצרים וגם הירדנים נמאס להם מאי הנכונות של הפלסתינים לפשרה על האדמה הקדושה..ולכן המצב בין המדינות השתנה.! כיון שאינני פוליטיקאי, וכל הנאמר היה פשוט היסטוריה, ומסקנות ממנה אינני מביע את דעת מה יהיה..נניח אם נחזיר לסורים..ועובדה שאת עזה ויריחו החזרנו..והמצב חזר לקדמותו..ומלבנון יצאנו ובינתיים שקט יחסית.! מה שמראה שהמצב ממש מסובך..והשאלה היא אם הוא הולך ומסתבך, ולדעתי אנחנו באמצע מלחמה בדיוק עכשיו והשאלה היא לא...אם זה הם או אנחנו, והם כנראה יודעים את זה.!

למעלה