ששון

ששון

ששון זה בר חדש מבית הסינטה בר בגדה המערבית של שדרות מוריה, ממש לא רחוק מהסינטה בר.

המקום מגדיר עצמו כ"בר אפריטיף".

נכנסנו היום בשבע וחצי, אני מניח שהיינו הלקוחות הראשונים. בין השעות 18:00 ל 20:00 יש האפי האוור של 1+1 על הבירות מהחבית מתוך מבחר מכובד.

אני שתיתי גולדסטאר לא מסוננת ואבא שלי כוס גוורצ אמריקאי שהוא אוהב ואני לא.

חלקנו שתי מנות שאני לא זוכר את שמן הרשמי ואני גם לא מוצא אתר אינטרנט. בטח יגיע.

המנות:

- מעין סלט ירקות גס עם שלל עגבניות שרי(רגילות, מנומרות וצהובות), מלפפון, בצל סגול, זיתים טובים מגולענים, פטרוזיליה וריג'לה. ובולגרית, המאירי נדמה לי.
- מעין מנת ירקות חמים בהשראת סביח מפורק נראה לי. היו שם חציל מטוגן, עגבניה, בצל סגול וכרובית צלויים בדיוק במידה הטובה כך שנשארו פריכים. היתה גם ביצה חצי קשה וטחינה. פלפל חריף ביקשנו בצד כשנשאלנו על כך(מיאו).

הסלט הגיע עם לחם טוב, והירקות העשויים עם 3 פיתות קטנות ולא ממש אותנטיות אבל בעלות יכולת ספיגה משביעת רצון.

שתי המנות היו טובות ממש, וניכר שהיד המכווינה היא אותה היד של הסינטה בר. ושוב מצחיק אותי שמקום שנקרא הסינטה בר מוציא מנות צמחוניות מהטובות בארץ.

אני בהחלט ניצלתי את ה+1 על הבירה שלי.

יחד עם שני אספרסו קצרים שיכלו להיות טובים יותר, השארנו 175 לפני שירות.

המקום נמצא ממש על הרחוב ונדמה לי שמתוכנן כאילו להתמזג איתו.
העיצוב מוקפד מאוד(מוצלח ברובו אך לא בכולו לטעמי), וגורם בתעשיה אמר לי שהושקע במקום המון כסף במונחים לא תל אביביים.
המוזיקה היא עולם אקלקטית עם דגש ים תיכוני. היה גם צרפתי סטייל ריף כהן.
המקום מנסה להיות "שמייח" כמו שאוהבים להגיד היום, ולטעמי גם מצליח.

אני בהחלט אחזור.

*רק מקווה שיהיה תפריט יין מעניין. כרגע הוא משעמם.

salo22

New member
תודה על ביקורת טובה

ומידע מעניין.. אגב עובר על העיסקית של הסינטה בר והקונספט השתנה, קצת מתקשה "לעכל" ולהחליט האם לטובה או לא.. שינוי מעניין ללא ספק, שנראה שפורס את כל התפריט הרגיל כאפשרות לצהרים. הרכבת מקבץ מהראשונות נראה מעניין מאוד, אם הגודל זהה למנות המכובדות יחסית בתפריט ערב. למישהו יש מושג ? העיקריות בריפרוף, המחירים נראים מעט גבוהים מידי וקרובים מידי לערב, אבל לא התעמקתי מספיק עדיין.

יויו13

New member
מה לא הייתי משלם להכנס עם אבא שלי לבר

או מסעדה (ושהוא ישלם)
תהנו ביחד כמה שאפשר
לי יש זכרונות ניפלאים מארוחות עם אבא.
תודה על הדיווח.

הזדמנות לדווח על ביקור בששון מיוני

התעצלתי לכתוב, מודה... והנה הזדמנות להשלים את החסר:

באנו לחגוג יומולדת בששון (כאמור בחודש יוני). הזמנו מקום דרך קליק א טייבל. בהערות שם רשמתי שמבוקש שולחן המתאים לחגיגה בזוג, לא מעשנים.
הגענו, למקום שהיה די ריק, וקיבלנו מקום על ספסל משותף שמולו מוצבים שולחנות קטנטנים, כך כשכתף כמעט נוגעת בכתף של היושבים שליד. אמרתי למארחת שהזמנו מקום לחגיגה בזוג, וזה לא מתאים. המקום מעוצב באופן קצת בזבזני, בעיקר בשל כמה פינות סלוניות שתופסות הרבה מקום, ולא נוחות לאכילה, ונדמה לי גם בשל בר. המלצרית הציעה שנשב בחוץ ושוב לא התאים לנו - חם, ואין אווירה לחגיגה. בן זוגי הציע בשלב זה שנלך למקום אחר, אבל אני התעקשתי: הזמנתי ולא סביר שלא שמרו לנו מקום מתאים. למרות שהיו מקומות פנויים שביקשנו לעבור אליהם (וכאמור היינו עם הזמנה) - לכולם המלצרית סירבה. בסוף עבר לידנו בעל המקום או אחראי המשמרת, התעניין ואמר שמיד מסדר לנו מקום. הוא הזיז שולחן מפה לשם, ריווח קצת את הספסל, הושיב אותנו ממש בקצה השורה וקיבלנו תפריטים. בן זוגי התלונן בדיעבד שמסך הטלויזיה היה ממש צמוד אליו והפריע. לא מיקום חכם.

ביקשתי להזמין את הפלטה שלהם. המלצרית (אחרת מזו שהושיבה אותנו) הזהירה שיש בפלטה מנות מאוד חריפות, והמליצה לנו לבחור במנות אחרות. התבאסתי, כי היו בפלטה מנות שרציתי ולא היה אפשר לבצע שינויים. להפתעתי הסתבר שגם מנות אחרות שרציתי להזמין מהתפריט הן חריפות. לא ברור לי למה החריפות צריכה להוביל בתפריט ובפרט במסעדה מהסוג הזה. בסוף בלית ברירה בחרנו שלוש מנות בעזרת המלצרית. אחת היתה לא טעימה והושארה בצלחת (ספייריבס טלה), שניה היתה סבירה (פילה מושט). יותר מזה אינני זוכרת, רק שהתאכזבנו מהאוכל. לא רצינו כבר להישאר לקינוח אבל בשל חולשתי לאננס הזמנו בכל זאת קרפצ'ו אננס וסגרנו את הארוחה. כשקיבלנו את החשבון ראינו שהקינוח היה על חשבון הבית - לזכותם ייאמר.

לסיום עברנו לצפרירים 1 לטשטש את האכזבה מחגיגות יום ההולדת בקוקטילים על הבר.

הייתי מצפה מקבוצת הסינטה בר להקפיד יותר על הסטנדרטים. אולי זו אני, שבפתיחה של הששון חשבתי על קבוצת ברודו וציפיתי לסטנדרטים שאני מכירה, אבל לא יזיק שיפור. אני, בכל מקרה אצמד בהמשך לסינטה בר (במיוחד לאחר דיווח נוסף על אכזבה מהששון שמסרה לי חברה שהלכה לשם בחבורת בנות).

חשבון: למברוסקו 32, מלכה 29, ברזאולה סינטה 28, פילה מושט 54, ספייריבס טלה 58, מרטיני ג'ינג'ר 38, קרפצ'ו אננס על חשבון הבית. סה"כ 239 ש"ח.

מיתר44

New member
עולם אחר. גדלתי בצפרירים 12

ואז, במספר 10 היה מבנה יפה של מועדון לילה
מתקופת הבריטים, עכשיו - בית כנסת ספרדי.
בראשית הרחוב היו חנויות מכולת, מכבסה, וכאלו.
היום מוריה רצוף המזללות ובתי מרזח.
כרמליה כונתה אז סוף העולם. היום הסוף הזה
זז למקום אחר.
הכי מגניבה הייתה חנות הלחם שברחוב מוריה
בואך שבה למדתי
טעמו של לחם שיפון גרמני. אין דברים כאלו.
סוף הדרך!!

למעלה