שר היער-מהמם

שר היער-מהמם

שר היער-דמות אגדתית המשוטטת ביער ונוטלת נשמותיהם של ילדים מי רוכב בתוך אפל לילה וסער? האב הוא זה עם בנו הנער בזרע-עז חובק הוא ילדו תומך בבטחה בו,בחום יסעדו -בני מה פניך בפחד תחביא? -הלא תראה את שר היער אבי? שר היער כתר לו וזנב? -בני אין זה כי אם פס של אב "ילדי מחמדי בו-נא,בוא אלי משחקים יפים נשחק בגיא פרחי צבעונים יש על שפת הנהר לאימי אדרי פז נוצצים ביקר". -אבי ,הו אבי, האם לא תשמע, מה ילחש שר היער לי בדממה? -הרגע ילדי, והיה שקט: בעלים יבשים הרוח לואט. "רצונך ילד חמד, ללכת אתי? בנותי יארחוך יפה בביתי, בנותי עורכות מחולן במחשך ותשרנה,תחלנה תישנה אותך" -אבי או אבי, וכי לא תראה שם בנות שר היער על שפת האגם? -בני או בני, הן היטיב לראות ערבות זקנות שם מאפירות. "דמותך הטהורה משכה את ליבי ולא תענה- לכח אקרא! -אבי הו אבי, הנה קם עלי! הכאיב שר היער לי, אללי! חיל אחז האב, הוא אץ ורוכב, אל ליבו יאמץ ילדו הדואב, כל עוד רוחו בו- יגיע לשער בזרעותיו מת שכב הנער.

הסבר קצר על זה: ../images/Emo57.gif

אוקיי, מכיוון שיש לי דחף חזק לפרט על כל דבר. הנה הסבר על הבלדה הזו, אלו דברים שאני זוכרת ומכיוון שהכל מהזיכרון יכול להיות שיש לי טיפה טעויות: זו אם אני לא טועה בלדה גרמנית במקור. היא מספרת על מלך האלפים (או העלפים) שחי ביער. האגדה על האלפיות המחוללות ("בנותי עורכות מחולן במחשך") היא מהמיתולוגיה הוויקינגית. מסופר שהן ממש ממש יפות ומי שנכנס למעגל האלפים המחוללים לא יכול לצאת ממנו כי הן מושכות אותו עם כוח הקסם שלהן והיופי שלהן. לעברית הבלדה תורגמה על ידי אחד המשוררים, אני לא בטוחה. נתן אלתרמן(?) ובעברית, מפני שהאגדה על מלך האלפים לא נפוצה, תירגמו את זה לשר היער. מכירה את הבלדה הזו. למדנו אותה בכיתה ז´ כשלמדנו על בלדות ("אהה, מאין זה תבוא לורד רנדל בני שלי, אהה מאין זה תבוא בחור נאה וטוב שלי". אני אוהבת את בת הרב ואת שר היער. המשימה שלנו כשלמדנו את שר היער היתה לצייר אותו. יצא לי ממש ממש יפה אבל תלו את הציור בכיתה ואז זרקו אותו. מבאס ביותר). בלדה מהממת.

PopPy

New member
איק../images/Emo5.gif../images/Emo85.gif

איך אפשר לאהוב את לורד רנדל ואת בת הרב?!
את שר היער דווקא לא למדנו.. היה יכול להיות נחמד ללמוד על בלדה שעוסקת באלפים, אבל כמובן, הבית ספר המגעיל שלי... שנלמד משהו שגם ממש יכול להיות מעניין? נהההההההההההההההההההההההההההההההההה.

אודין

New member
לא כל כך אהבתי.

הרעיון יפה, אבל הבתים לא מתחברים. יש כאלו שיאהבו את זה, אבל השיר לא נראה מושך בעיני. החתימה האוטומטית היא מהשיר Californication ?

טוב אז ככה....

החתימה אכן מקליפורניקיישןהשיר הזה מהממם חייב ללמוד אותו עם מורה כדי להבין השיר תורגם על ידי י כהן והוא אכן גרמני(השיר) נכתב על ידי ולפגנג גיתה. השיר הזה מהמם פשוט אני יסביר אותו המספר: מי רוכב בתוך אפל לילה וסער? האב הוא זה עם בנו הנער בזרע-עז חובק הוא ילדו תומך בבטחה בו,בחום יסעדו האב שואל את הילד למה הוא מפחד הילד אומר לו שהוא רואה את שר היער האב אומר שזה רק פס של עב(אור) -בני מה פניך בפחד תחביא? -הלא תראה את שר היער אבי? שר היער כתר לו וזנב? -בני אין זה כי אם פס של אב שר היער אומר לילד לבוא איתו ושם ישחקו משחקים יפים.. "ילדי מחמדי בו-נא,בוא אלי משחקים יפים נשחק בגיא פרחי צבעונים יש על שפת הנהר לאימי אדרי פז נוצצים ביקר". הילד שואל את אבא שלו אם הוא לא שומע את שר היער קורא לו והוא אומר לו להירגע שזאת רק הרוח -אבי ,הו אבי, האם לא תשמע, מה ילחש שר היער לי בדממה? -הרגע ילדי, והיה שקט: בעלים יבשים הרוח לואט. שר היער ממשיך לשכנע את הילד לבוא איתו אומר שהבנות שלו ישעשעו אותו וישירו לו "רצונך ילד חמד, ללכת אתי? בנותי יארחוך יפה בביתי, בנותי עורכות מחולן במחשך ותשרנה,תחלנה תישנה אותך" הילד עוד פעם אומר לאביו שבנותשר היער ליד האגם האב אומר שאלה רק ערבות(סוג של עץ) ישנות -אבי או אבי, וכי לא תראה שם בנות שר היער על שפת האגם? -בני או בני, הן היטיב לראות ערבות זקנות שם מאפירות. שר היער מתעצבן ומאיים על הילד שאם הוא לא בא הוא יהיה אלים "דמותך הטהורה משכה את ליבי ולא תענה- לכח אקרא! -אבי הו אבי, הנה קם עלי! הכאיב שר היער לי, אללי! הבית המצמרר ביותר בשיר לא צריך הסבר.... חיל אחז האב, הוא אץ ורוכב, אל ליבו יאמץ ילדו הדואב, כל עוד רוחו בו- יגיע לשער בזרעותיו מת שכב הנער.

NeTa G4

New member
עכשיו הבנתי

זה ממש יפה... אז שניה, את לא כתבת את זה...

אני בן. ולא זה נכנתב על ידי גיתה

משורר גרמני. יש לי את השיר בגרמנית מולחן על ידי שוברט וזה קצה מצמרר שמפחיד לשמוע אותו.

קבלו עוד בלדה יפה -שלושה בני עורב

בלדה סקוטית עממית שלשה בני עורב על ראש עץ הם ישבו שחורים כאשר תדמו ותשוו אמר העורב האחד: "איה פת שחרית נסעד?" הנה בשדה הירוק הלז נח אביר מדור,מגנו מעליו ממנו כלביו לא יסירו עינם, הם רובצים למשמר לרגלי אדונם. ונץ טיפוחיו הוא מלמעלה סובב להניס כל עוף הקרב. אז יורדת עלמה אהובה, ימיה מלאו(בהיריון) כן תישיר צעדה. והיא מרימה את ראשו מדמים ופיה נושק לפצעיו אדומים והיא על גבה עמסה אותו ואל ערש עפר נשאה אותו. והיא עד אור יום לקברות הביאתו כדין וד ערב הייתה היא עצמה במתים יתן הבורא לכל גבר עלי אדמות נץ כזה וכלבים כאלה ואהבה כזאת.

למעלה