שר ביטחון מההסתדרות

שר ביטחון מההסתדרות

מה אתם אומרים על ההסתדרות של עמיר פרץ עם תפקידו הבטחוני? שר ביטחון ללא עבר של גנרל. אני באופן אישי מופתעת לטובה.

אני באופן איש מצטער בשבילו

על שאיש שלום כמוהו שתכנן לבצע "התכנסות" ולפנות מאחזים בלתי חוקיים נאלץ לצאת למלחמה, כמה אירוני.... לעניות דעתי הוא עושה את זה בצורה מכובדת וראויה להערכה, ובהחלט צובר , מאד מהר, את הניסיון שהיה חסר לו... מי שהביע הערכה רבה לתפקודו היה אפי איתם....תמהני...

כי...אם מישהו היה אומר לאפי איתם

או לשר פרץ, לפני חודש כי א. ישבח את פ. היו שניהם מתייגים את האומר כהוזה הזיות. אחדות לאומית כזו לא היתה בארץ מאז 1973 .... וזה יתרון לא מבוטל

אתה מכיר את הקלישאה שהיתה פעם

לפיה רק ממשלה מהימין יכולה להחזיר שטחים? אז עכשיו מסתבר ש(רק?) ממשלת שמאל יכולה לכתוש גם את עזה וגם את לבנון- בלי ביקורת כמעט (נו טוף, במקרה הזה איש לא היה מבקר את הממשלה גם אם היא היתה ימנית) . והכי טוב- אהוד אולמרט ראש ממשלתנו יכול להיות לפי הצורך גם ימני וגם שמאלני.

diday

Member
לא סתם קלישאה.

כשהממשלה עושה את מה שהאופוזיציה חפצה בו, היא לא נתקלת בהתנגדות. לא תופעה ישראלית יחודית.

diday

Member
כן, מובנת מאליה, אבל גם די מטרידה

יש צורך באופוזיציה כדי לשים גבולות למפלגת השלטון, דבר שאינו קורה במקרה זה. אמנם אופוזיציה לוחמנית המונעת כל פעילות משתקת את המערכת, אך חוסר אופוזיציה יכול להוות סכנה לדמוקרטיה.

באיזה מובן יש כעת "סכנה לדמוקרטיה"?

איזה גבולות צריך לשים ל"מפלגת השלטון"? איפה בכלל פעילה "מפלגת השלטון"? נראה לי שתגובותיך הן אוטומטיות ולא קשורות למצב בישראל ככאן ועכשיו. חוץ מזה, האופוזיציה הנוכחית תשים גבולות לממשלה רק אם זו תלך לכיוון של הסדרי שלום חלילה. כרגע כשיש לחימה, האופוזיציה חשה שמטרותיה מושגות בידי אחרים.

בניא

New member
ושמתם לב כיצד מכונה המבצע בלבנון?

שכר הולם! האם זו מחווה של הצבא כלפי שר הבטחון הסוציאליסטי, או שמא החלטה של שר הבטחון עצמו?

diday

Member
תגובתי אינה אוטומטית אלא כללית.

סכנה לדמוקרטיה היא אולי מעט מרחיקת לכת, אך הזחיחות שאליה יכולה להכנס מפלגת שלטון ללא אופוזיציה לעולם לא תביא לטוב.

בוא נראה אם הבנתי:

קונצנזוס על משהו, במיוחד קונצנזוס על הסכמה למעשיה של הממשלה הוא סכנה לדמוקרטיה.

mucool2

New member
לא נכון!

(מנסה להיות אופוזיציה לוחמת.) אגב, גם למלחמה הזאת יש אופוזיציה בשמאל הקיצוני (סליחה, רדיקלי) והדי זניח.

diday

Member
במקרים מסויימים כן.

אני מעדיף כאן לא להשתמש באופן גורף במלה קונצנזוס. כיוון שאני נמנע מנסה להמנע מויכוחים פוליטיים על המתרחש בישראל אתן לך דוגמאות ממקום מגורי: לפני כשמונה שנים הקואליציה בשלטון הייתה של המפלגה הסוציאל דמוקרטית ומפלגת הירוקים. - קואליציה זו החליטה לתת הטבות מס מרחיקות לכת לקונצרנים וחברות גדולות. - שר הפנים בקואליציה ייצג בעבר טרוריסטים של RAF, אותו שר פנים ניצל את ארועי ה11/09 כדי להחיל חוקים הפוגעים בפרטיות האזרח בצורה מרחיקת לכת, רמה שעליה לא חלם השלטון בתקופה שהטרור של RAF היה פעיל. הסכנה לדמוקרטיה תגיע יותר מאוחר. הרף הועלה ומשמש כנקודת מוצא לבאות. הסכנה גם כיוון שהכישורים (פחות או יותר היחידים) של נבחרי ציבור הם יכולתם לשווק את עצמם.

masorti

New member
טרוריסטים של RAF?

לא ידעתי שחיל האויר המלכותי הבריטי הוכרז כארגון טרור.

masorti

New member
לא ממש...

הנחתי שמדובר בבאדר-מיינהוף, ובבדיקה קצרה באינטרנט התברר שאכן זה כך וראשי התיבות הן של Rote Armee Fraktion. זה בסדר, אני יודע מה התרגום והוא גם מופיע ברשת.

אלי ו.

New member
זו לא קלישאה אלא ביקורת קשה

על השיח הציבורי בישראל שאינו עניני אלא נגוע במחנאות. לפעמים נדמה שלאנשים אין עמדות אלא רק מחנות.

למעלה