שרת PHP מקומי

The Albatross

New member
שרת PHP מקומי

שלום לכולם. ברצוני להתחיל ללמוד PHP. קראתי מספר מדריכים, אך בכולם מסתמכים על ההנחה שיש לי איפה להריץ את הסקריפטים. נכון לעכשיו, אין לי שרת אינטרנט התומך בPHP, ואני מעוניין לבדוק את הקוד מקומית על המחשב שלי. הבנתי שיש צורך בשרת אינטרנט מקומי, כמו IIS, שיעשה את העבודה, אבל אינני יודע אם שרת כזה תומך רק בASP או גם בPHP. כמו כן, יש גם את הPWS, שגם לגביו חסר לי מידע. יש ברשותי WinXP Pro. איזה שרת אני צריך להתקין? על מה אתם ממליצים?

bnayal

New member
apache

אתה צריך להתקין apache, זהו שרת מסוג קוד פתוח, חינמי ופשוט. אם אתה לא רוצה להסתבך עם הגדרות של תוכנות שרת, חפש בגוגל את PHPDev ואת easyPHP. שתי אלו הן תוכנות שמכילות גם שרת apache וגם שרת MySQL בתוכן, פשוטות להתקנה

bnayal

New member
כן

לא שווה את המאמץ של לחפש מי ייתן לי את ההזמנה לGMAIL... אם אפשר היה לכתוב עברית בצד ימין אז מילא...

The Albatross

New member
אני יכול להזמין אותך, אם בא לך,

אבל אני לא משתמש בחשבון שלי. בכל מקרה, אם אתה רוצה הזמנה, שלח לי את האימייל שלך בפרטי.

bnayal

New member
יש לי gmail...../images/Emo70.gif

בגלל זה אני יודע שזה לא שווה הרבה
יש לי שני משתמשים שמה ונשאר לי לצערי 2 הזמנות, המספר לא עולה.

OriIdan

New member
תיקון קטן

apache הוא לא חינמי!!! הוא חופשי, יש להבחין בין חופשי לחינם. נכון אפשר להוריד אותו חופשי אבל זה לא הופך אותו לחינמי, יש לא מעט שמוכרים אותו. לגבי הפעלה שלו על windows בזה אני די בספק, האם בכלל אפשר להפעיל אותו על XP? זוהי תוכנה חופשית וככזו תעבוד בעיקר על מערכות הפעלה חופשיות.

i s o T o p

New member
חינמי זה כן יש כאלה שמוכרים

גרסאות משופרות או מיוחדות לapache כמו אם אני לא טועה zend, זה לא אומר שapache הוא לא חינמי.

OriIdan

New member
צריך להסתכל ברשיון התוכנה

apache זו תוכנה חופשית. תוכנה חופשית היא לא חינמית צריך להבחין בין חופשי לחינם. אגב ZEND לא מוכרים apache למיטב ידיעתי. הם כן מוכרים כלים לתכנות ב PHP. גם PHP היא תוכנה חופשית, שוב לא חינמית למרות שאפשר לקבל אותה חינם. השימוש במושג חינמי מוציא את כל העניין מתוכנה חופשית, תוכנה חופשית זה לא freeware או public domain שהם חינמיות.

i s o T o p

New member
טעות שלי

יש מוצר הנקרא zend accelerator שחשבתי שהוא מין apache מיוחד אך טעתי.

למעלה