שרת FTP, טלנט, שרת Web מה זה?

amiro007

New member
שרת FTP, טלנט, שרת Web מה זה?

אז אחרי דישדוש קל ב Y NET מצאתי שאלו דברים שאני לא ממש צריך. אז ככה, כדי למנוע פרציות מה אני יכול לעשות כדי לסגור אותם.?? למה הם משמשים? תודה מראש
 

urieven

New member
כדי לסגור אותם?

כדי לסגור אותם כדאי להתקין פייר וול... ולקנפג כראוי על מנת שהוא יחסום... אחרי שתתקין תרשום איזה פייר וול יש לך ונעזור לך לקנפג
 

uzi2

Active member
שרת WWW מאפשר לך

לפתוח אצלך במחשב שרת WWW שמריץ למשל אתרים שאנשים אחרים יכולים לבקר בהם. מכיוון שסביר להניח שאין לך מספר IP קבוע, עדיין אתה יכול להגדיר דומיין שמוקצה באופן דינמי (יש חברות שמאפשרות את זה) ולאפשר לאנשים לגלוש לאתרים שאתה מריץ על השרת שלך. כמובן שאם אתה מחובר דרך כבלים או ADSL אז מהירות המשיכה של ה- WWW מהשרת שלך תהיה נמוכה יחסית, ואם אתהמחובר בקו טלפון רגיל אז בכלל אין על מה לדבר. אחת הבעיות אם אנשים שמתקינים WinXP Pro במחשבים ביתיים היא שבגלל שהיא לא מיועדת למחשבים ביתיים, באופן נורמלי הרבה מאוד תהליכים לא רצויים והרבה מאוד שרותים לא נחוצים רצים ברקע של המחשב. שרת טלנט מאפשר לאנשים מבחוץ להתחבר אליך למחשב ולהריץ פקודות, בתנאי שהם יודעים שם משתמש וסיסמה. שרת FTP נותן שרות FTP. בדומה לשרות שאתה מקבל כאשר אתה מריץ FTP לאתרים מרוחקים. בד"כ השרתים הללו FTP ו- WWW) מאפשרים גישה רק לתת תיקיות של תיקיה ספציפית ולכן זה פחות חמור, אבל עדיין חשוב לכבותם באם אין לך צורך בהם. כמובן שעדיף לכבות את השרות על פני סגירת הפורטים בפיירוול. מצד שני דווקא שרותים כמו WWW או FTP אמורים להיות כבויים כברירת מחדל. ראה עוד כאן: http://www.blkviper.com/WinXP/servicecfg.htm עם המחשב שלך הוא מחשב ביתי שאינו חלק מרשת ביתית אז ההמלצות שמוגדרות כ- safe מתאימות לך.
 

rs172

New member
אין בעיה להוריד אותם תוך 2 דקות.

יש לך שתי אופציות, או להסיר אותן, או על ידי הורדתם מהזכרון. במערכות הפעלה NT,2000,XP ישנן אפליקציות שונות הבאות לידי ביטוי במחשב בתור שירותים, או באנגלית Services. כל שירות כזה, רץ בזכרון ותפס מה שנקרא "instance". על מנת לראות איזה שירותים רצים אצלך במחשב: תבצע קליק ימני על My Computer ובחר באופתיה Manage. לאחר מכן יפתח לך חלון (Snap- in) ובצד השמאלי יופיע Container שלServices And Applications. לחץ על הפלוס המופיע לשמאלו ובחר בServices על ידי קליק אחד שמאלי. בצד ימין יופיעו על הServices הרצים במחשב. עמוד על השירותים: World Wide Web Ftp ולחץ למעלה על הכפתור של בעל ציור של ריבוע כמו במערכת סטריאו המסמן את הפקודה: Stop. לאחר מכן בצע על כל אחד דאבל קליק והיכן שיש Drop Down Box(תיבה של בחירה מתוך כמה אופציות) של Startup Type בחר באופציה של Disabled. ברגע זה ביטלת את השירותים האלה אשר בעצם פותחים Tcp Ports שונים במחשבך ובכך פותחים אותו לפרצות שונות. ניתן גם לבצע הסרה טוטאלית של שירותים אלה על ידי כניסה ללוח הבקרה דרך הוספה והסרה של תוכניות (Add Remove Programs) ושם לבחור באופציה של Add Remove Windows Components ולהוריד את ה V מ IIS.
 
למעלה