שרתי אי-מייל נפוצים

שרתי אי-מייל נפוצים

ערב טוב. הייתי רוצה לדעת מהם 2-3 שרתי המייל הנפוצים בעולם. האם תוכלו לתת לי לינק לנושא הזה? תודה.

ברור

השאלה איזה עוד. למרות שגם הייתי רוצה לוודא האם exchange נמצא במקום הראשון. חיפשתי די הרבה באינטרנט אבל לא מצאתי שום כתבה רלוונטית לשאלה הזאת. דווקא די הופתעתי, ציפיתי למצוא איזה שהוא מחקר, סקר, משהו...

מיצו

New member
אם אני זוכר נכון

במחקר שקראתי לפני מספר חודשים היה מוזכר ש- EXCHANGE לגירסותיו השונות תופס (או שמא תפס) משהו כמו 57% מסך שוק שרתי הדואר בעולם. אין לי את הלינק כעת אבל אשתדל לחפש אותו בהמשך.

type_o

New member
missed a few

I really can't understand why people didn't write it down, but: sendmail postfix google for: mail server survey sendmail was developed in the early 80s, much much before Microsoft Exchange

antidot

New member
------>

אכן, אבל שניהם לא מהווים פתרון מלא לסביבת דואר (ויש לי הרגשה שלזה התכוון השואל). הם MTA מעולים (למרות שאני מוצר את postfix כהרבה יותר גמיש בעבודה מול LDAP והסינטקס של sendmail יכול לשגע פילים). בכל מקרה, Exchange הוא לא רק MTA. למעשה הSMTP server שלו די מצ'וקמק ונהוג לשים בין סביבת Exchange לבין אינטרנט שרתי mail relay (שהם ברובם sendmail או postfix). נכון להיום Exchange הוא סביבת collaboration שכוללת MTA, שרת IMAP, IMAPS, POP3, ניהול ושיתוף יומנים וסביבת שיתוף מסמכים על בסיס public folders (למרות שהכיוון של מייקרוסופט הוא לנטוש את PF ולהגר ל SharePoint ). לדעתי השאלה שצריכה להשאל היא: על איזו סביבה אנחנו מדברים ? חברות ? ספקי אינטרנט ?

אמקד קצת את השאלה

בעצם מה שמעניין אותי, בבואי לכתוב תוכנה שצריכה להתממשק עם שרתי מייל, מהם השרתים הכי נפוצים שכדאי להשקיע מאמץ בהתממשקות מולם כדי לתפוס את רוב השוק?

antidot

New member
לא מיקדת

אם תתן רעיון כללי של מה שאתה רוצה לעשות, יהיה הרבה יותר קל לעזור. אתה רוצה לטפל בספאם ? בווירוסים ? על ה mail relay או בתוך הstore של השרת ? או בכלל בצד הלקוח ?

לצערי אני לא יכול למקד מעבר לזה

בגלל זה שאלתי שאלה שאינה טכנית. אני רק מעוניין מבחינה מסחרית לדעת אילו שרתים הם הכי נפוצים.

H N 1

New member
בגלל שהשאלה שלך לא ממוקדת...

התשובות יכולות לנו בין sendmail שהוא כנראה הנפוץ ביותר בעולם אך לא מהווה "סביבת עבודה" לבין domino שהוא מאד נפוץ (לא בארץ) אבל מהווה סביבת עבודה שלמה כולל יכולות DATABASE. אם לא תמקד את השאלה לא תקבל שום תשובות שיעזרו לך. אגב - אם אתה חושש מ"חטיפה" של הרעיון שלך - יש מי שיהיה מוכן לייעץ לך תוך חתימה על NDA, אבל אז תצטרך לשלם לו.....

למקד יותר לצערי אני לא אוכל

אבל מאחר וברור שחסר לי הרקע הדרוש להבנת כמה מושגים שעלו פה בשרשור, אשמח לקבל הסבר קצר (או הפניות מתאימות) על המרכיבים השונים המהווים את מה שבעצם נקרא "שרת דואר" ולגביהם אשמח לדעת מי הכי נפוץ בכל תחום, ואם אפשר גם מקומות שני ושלישי. תודה!

antidot

New member
שוב

אתה צריך להחליט על מה אתה מדבר. האם אתה מעוניין רק בMTA ? האם יש לך צורך לדבר עם הstore (אם זה שרת Exchange, Domino או כל שרת IMAP) ? איפה אתה רוצה להתממשק לתעבורת הדואר ? (בכניסה לארגון ? ביציאה מהארגון ? בתוך הארגון ?). בלי התשובות האלה אי אפשר לדבר על "שרת דואר" שיהיה רלוונטי במקרה שלך, כי אתה מדבר על "שרת דואר" ואנחנו מנסים להסביר לך ש"שרת דואר" בסביבה ארגונית מורכב מיותר ממרכיב אחד (ואת המרכיב הספציפי שמעניין אותך אנחנו מנסים לאתר ללא הצלחה מרובה).

אוקיי, בכל זאת נמקד קצת

מדובר בטיפול בספאם, כאשר הטיפול הוא בדברי דואר גם בכניסה לשרת וגם כאלה שכבר נמצאים בתוכו. הייתי רוצה לדעת מראש באילו שרתים הכי כדאי להתמקד, מבחינת נתח שוק (וכל שיקול אחר שנראה לכם רלוונטי).

antidot

New member
LOL

בגלל ספאם אתה עושה כזה סיפור ? בכל מקרה, אם אתה מדבר על כניסה/יציאה של דואר לארגון, אתה מדבר על שרת SMTP. שרתי SMTP עיקריים: sendmail postfix SMTP server של מייקרוסופט qmail אצל כל אחד צורת ההתממשקות קצת שונה, אבל העיקרון זהה: אתה מתממשק כפילטר שדרכו מעבירים את הדואר. בSMTP של מייקרוסופט אתה יכול להשתמש ב SMTP sink http://msdn.microsoft.com/library/en-us/dnsmtps/html/writingmngsinks.asp במקרה של sendmail ו-postfix אתה יכול להריץ daemon שמאזין על פורט, מקבל את ההודעה, מטפל בה ומחזיר (לא סגור לגבי qmail ). אם אתה הולך על מקרה כללי, אתה יכול לכתוב שרת SMTP משלך שקבל מבחוץ את ההודעה ומעביר אח"כ לשרת SMTP המקורי - די גנרי, אבל דורש הרבה יותר קוד. במקרה של טיפול בהודעות שכבר נמצאות בstore, במקרה של Exchange אתה יכול להשתמש ב VSAPI: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=956&msgid=48288480 במקרה של שרתים אחרים, אני פחות מכיר.

למעלה