חוכא האִטלולי
New member
שרתּי
גנגי, תודה רבה על תשובתך המאלפת. אך בכל זאת, אני יוצא מהפתיל ההוא ורק חצי תאוותי בידי. לעניות דעתי, רק משוגע על השפה (באי אח"לה ודומיהם) הוגה שרתי/שרתּי (ראה להלן), וכל יתר דוברי השפה, המהווים רוב מניין ובניין של כלל המדברים בה, הוגים שרתתי, בתי"ו מסוגלת
לכל דבר. עתה אחזור לשרתי/שרתּי: לעניות אבחנתי הפונטית הדלה (המסתמכת רק על הקשבה להגאים שאני משמיע לעצמי), גם המבטאים בתי"ו אחת, הגם שהיא דגושה, אינם מבטאים אותה באומרם שרתּי בצורה שונה מדרך בטאם את דיברתי. והכוונה הינה לדרך הביטוי בעת שהם משוחחים בטבעיות עם מישהו, ולא בעת שהם מדקלמים פרק מהתנ"ך. ומה עולה מדבריי: עבור רוב דוברי השפה כתיבת שרתתי רק תגרום להכשלתם ולמתן מעין הכשר לדרך ההגייה הלא נכונה שלהם. ועבור מתי המעט שיודעים על יחידוחה של התי"ו, תיראה התי"ו הנוספת כטעות. לפיכך, שירתי| (ואת קרתגו צריך להרוס)
.
גנגי, תודה רבה על תשובתך המאלפת. אך בכל זאת, אני יוצא מהפתיל ההוא ורק חצי תאוותי בידי. לעניות דעתי, רק משוגע על השפה (באי אח"לה ודומיהם) הוגה שרתי/שרתּי (ראה להלן), וכל יתר דוברי השפה, המהווים רוב מניין ובניין של כלל המדברים בה, הוגים שרתתי, בתי"ו מסוגלת