שרשרת

מפתחSoul

New member
שרשרת

אתמול החנתי את האופנוע ובמקרה העפתי מבט על השרשרת וגיליתי צבע אדמדם. אחרי כמה בדיחות, נפל האסימון. חלודה??? מבחינת שימון, יתכן מאד, לא שימנתי 6K (היתה סיבה, לא רלוונטי כרגע) אז כמה שאלות: 1. אם אכן מדובר בחלודה, מחליפים שרשרת או ששימון יטיב עמה? 2. בהנחה ומחליפים (YBR250). כמה הנזק עולה? 3. אם לא חלודה, מה זה יכול להיות? תודה, שבוע טוב

assaf87

New member
שמן שרשרת ומברשת, זה מה שאני הייתי עושה

אבל בואי נחכה לחבר'ה הוותיקים יותר ונראה מה יש להם להגיד... מצטער, אני חייב לשאול, איך יכול להיות שלא שימנת שרשרת 6000 ק"מ?!?!

ariel00i

New member
שלום לך ../images/Emo13.gif, אפשר גם אפשר.

אביעד אברהמי העיר פעם (והוא עוד דיבר על אופנוע שטח) שאולי עדיף לפעמים לא לשמן בכלל, אאל"ט הוא טען שלפי ניסיוני שימון/חוסר שימון לא הוסיפו או הורידו מחיי השרשרת בצורה משמעותית. מה שכן חלודה זה ביג no-no, אם השרשרת עברה במים/גשם, חובה ליבש אותה, כי גם אם משמנים אבל לא מייבשים עדיין תופיע חלודה, (ראה כתמי חלודה בדיסקי הבלימה) מה שכן רובנו בד"כ עצלנים... נ.ב. מה קורה ? לא רואים אותך, לא שומעים אותך, מה איתך ?

בועז בר

New member
שום נזק. רוב השרשראות היום הן מסוג Oרינג,

והגריז שלהן כלוא בתוך החוליות בעזרת אותן טבעות גומי. השימון החיצוני הוא שימון משלים, יש טוענים שלא ממש חיוני... אני נוהג כך: פעם בכאלף ק"מ דוחף קרש מתחת לרגלית ימין, כך שהגלגל האחורי נמצא מעט באויר, מרסס קלות עם WD40 ומנגב מיד עם סמרטוט. זה כבר מוריד את כל החלודה והג'יפה של השמן הישן. אח"כ מרסס עם ספריי שרשרת לבן, כך שאפשר לראות בעין שכיסיתי את השרשרת כולה. זהו. סט הגלגל"ש הנוכחי שלי עבר כבר מעל 30K ק"מ, ו'האדים' כבר פעמיים-שלוש כששכחתי לשמן תקופה ארוכה. אני מעריך שיש לו עוד לפחות 5K ק"מ עד שתידרש החלפה.

White Trash

New member
דבר ראשון לשמן את השרשרת

אחרי זה תרימי גלגל אחורי באוויר אם באמצעות ג'ק אמצע או באמצעות חבר (אפשר גם שילוב של שניהם). סובבי את הגלגל האחורי לאט עם כיוון התנועה, השרשרת זזה חלק או שיש לה קפיצות/התקעויות. אם זז חלק אז סעי לשלום.

ducatista

New member
שרשרת וגלגלי שיניים

הבעיה לדעתי עלולה להיות לאו דווקא בשרשרת אלה בגלג"ש. נסיעה עם שרשרת לא משומנת גורמת לשחיקה מוגברת של השיניים (בעיקר עקב חיכוך והתחממות). נזק פוטנציאלי של שרשרת וסט גלג"ש (קדמי ואחורי) סדר גודל של 1500 ש"ח +-

Dresdner

New member
דווקא השיניים לא רגישות לחוסר שימון

גם ככה השמן אף מאיזור המגע עם גלגלי השיניים מהר מאד ונוטה אם כבר להישאר על השרשרת בין החוליות, אם תקרא קצת ברשת תבין שמטרת השימון היא קודם כל בשביל הגומיות שבשרשרת.

ducatista

New member
מסתבר שדווקא כן

נכון, בראש ובראשונה מטרת שימון השרשרת היא להגן על ה O רינגינם, אבל לא רק. צאתי מאמר עם פי. ג'יי הארווי, ה ceo של PJ1 בדיוק בנושא. בעיקרון השמן לא אמור לעוף מאזור גלגלי השיניים כל עוד אתה לא משתמש בשמן דק כמו wd40 אלא בשמן ייעודי לשרשראות, דביק וסמיך, ושימון כזה כן אמור לשמור על גלגלי השיניים שבאים במגע עם השרשרת מן סתם. הלינק לראיון המלא: http://www.motorcyclistonline.com/howto/122_0506_motorcycle_chain_lube/index.html ומתוכו: "For O-ring chains, the Blue Label [chain lube], without needing that to a degree as required before, we could make it a little thinner coat, make it much more adhesive and yet still be able to protect the O-ring and still provide the lubrication needed between the chain and the sprockets." וגם: "It keeps the chain from rusting, it lubricates the O-ring itself and it does provide some cushion effect between the chain roller and the sprocket, which reduces wear on the sprockets and increases the chain's life." וגם: "Whether it's WD-40 or LPS3, a motorcycle chain has such demands on it, and one of them is absorbing shock, whether it's between the sprockets and the chain, or whether it's between the internal parts of the chain. And WD-40 doesn't have that, it's not designed for that purpose, it's not formulated for that."

creth11

New member
סתם הערה - השרשרת לא אמורה להחליק על השיניים

אלה להיתגלגל על השן , זו הסיבה שנרוליקים מגורזים מביפנים וטבעות האטימה תפקידם לשמור את הגירוז של הרוליקים כך שהם יתגלגלו על השיניים של הגג"ש, זו הסיבה שבפיסקאות שהבאת אין המלצה חדה על שימון השיניים ואזהרה על חשיבות אותו שימון על הערה כללית של הקטנת הבלאי, גם רוליק שמיתגלגל על השן יחיה יותר טוב עם קצת שמן. תפקיד העיקרי של השימון בשרשרת הוא לטובת אותן טבעות אטימה בעיקר.

Dresdner

New member
הבן אדם CEO של חברה שמוכרת שמן

הוא שוכח להזכיר שPJ1 דביק במיוחד ויאסוף איתו כל ליכלוך מהכביש, בסופו של דבר הליכלוך והשמן הופכים למשחת שיוף שפוגעת בשרשרת ודואג להזכיר לנו שהמוצר שלו טוב יותר מWD40. DID כותבת על האריזה המלצה לשימון עם שמן גיר ומרווחי שימון של 600 או 1000 ק"מ אני בספק עם משהוא מהשמן הזה נשאר בנקודות המגע עם גלגלי השיניים אבל לא נראה שDID מודאגים מזה. התפקיד של השמן בהקשר לחיכוך בין השרשרת לגלגלי השיניים הוא שולי,

creth11

New member
אכן צודק, בתנאי האבק של ישראל לדעתי לא מומלץ

כל שימון דביק או חצי יבש בגלל הידבקות האבק ויצירת מישחת שחיקה. יצרן האופנוע שלי (קוואסקי KLE) ממליץ דווקא על שמן מנוע פשוט, מנסיון זה מעולה דווקא בגלל היותו דליל יחסית ולכן מינתקה לבד עם הליכלוך שדבק בו, ואני רוכב גם בדרכים לא סלולות לרוב שימון קל עם שמן מנוע כל יום לאחר הרכיבה מספק בהחלט והסט חיי אצלי 15-20 אלף ק"מ

למעלה