שרשרת עוגן

lulu no 1

New member
שרשרת עוגן

קניתי 20 מטר שרשרת עוגן והתכוונתי לקנות חבל עוגן, אבל אז מישו המליץ לי בכלל לשים הכל שרשרת כדי להינות מהכננת החשמלית, ועוד מישהו הסכים ואמר שזה גם עוזר ליציבות מול הגלים וימנע הסתבכות החבל בשרשרת. אבל פתאום בא מישהו אחר, בדיוק כשחשבתי למכור את השרשרת 20 מטר כדי לקנות -60-70 מטר, ואמר שמשקל על החרטום יקשה בתמרון בכניסה למרינה כש"אקבל" גלים מכיוון החרטום כי אז תהיה לסירה נטייה לשקוע קדימה לכיוון החרטום, ו"החלק ההוא" שנשלט על ידי ההגה שאמור לתמרן את הסירה יהיה באויר ואני אהיה בסכנה. הוא גם הוסיף שבמידה ואצטרך יהיה יותר ידידותי להרים מהמים 20 מטר שרשרת ולא 60 מטר. אני מתלבטת אם לעשות חיבור של עוד 40 מטר שרשרת או להוסיף 50 מטר חבל. כמה שרשרת יש לכם?

lulu no 1

New member
חוץ מזה

שיש לי סירה של ג'נו שהחרטום שלה נמוך יסית לבווריה,שאני לא יודעת האם זה יכביד עליו, יאט את השייט וכ"ו...

ron800

New member
שרשרת

30 מטר שרשרת מספיק לעגינה ב 10 מטר , המשקל סביר ואם צריך השאר החבל

Alex33

New member
מקובל בסירה בגודל כזה ( 36 רגל)...

ובהתחשב שיש לך כננת עוגן חשמלית ואת לא צריכה להרים עוגן ביד, לשים כ 50 מטר שרשרת. אם איני טועה, גם נדרש כיום אורך בסדר גודל כזה לצורך כושר שייט. סירה בגודל כזה בנוייה למשקל כזה בתא העוגן בחרטום, למרות שב"תאוריה" רצוי לא לשים דברים כבדים בקצוות של סירה. אבל זהו עיקרון בו רובנו , בעלי הסירות בסדר גודל זה, נתקשה לעמוד בו, בהעדר עודף מקומות איכסון באמצע הסירה.. לקרוזרים "מושקעים" תא שרשרת העוגן ממוקם יותר במרכז הסירה ונמוך למטה, וזו עוברת לשם באמצעות צינור מתכת רחב.אבל ברוב ברוב הסירות- התא בחרטום . כמו כן,בחלק מהכננות החשמליות הסטנדרטיות לא "נוח" לבצע החלפה באמצע ההרמה משרשרת לחבל וצריך כמובן חיבור מיוחד וחלק ביניהם. אצלי כל 50 המטר הם שרשרת , ויש עוד חבל.. במעגנה מסודרת ובמזג אוויר סביר, אכן מספיק לפי הספר 30 מטר שרשרת ל10 מטר עומק. שמזג האויר משתבש, או רוח חזקה שגולשת במורד גבעות סביב אל תוך מקום העגינה ולעתים אין כבר ברירה אלא "להתחפר" במקום, טוב שיש ..עוד אורך שרשרת. במקומות רבים בעיקר ביוון, העומק מעל 10 מטר אפילו קרוב לחוף ואז נזקקים לכל ה 50 מטר שרשרת, ויותר, גם לפי נסיון אישי. לסיכום לדעתי : סירה 36 רגל+ לשייט בינלאומי+ כננת עוגן חשמלית= שרשרת, לא פחות מ 50 מטר..רצוי עוד, לפחות בחבל. זה קודם לכל עניין בטיחותי.

אדם99

New member
20 מ' שרשרת מספיק לעגינה טובה

נכון שהכננת החשמלית סוחבת את השרשרת בכל אורך ללא בעיות אבל יש להן תכונה לכננות (כמו כמעט כל דבר בים) להתקע דווקא ברגע הכי פחות מתאים ואז לך תרים 50 מ' שרשרת ביד. מנסיוני (גם ביוון ותורקיה) 20 מ' שרשרת זה מספיק בהחלט, את יתר המרחק אפשר לתת עם חבל מבלי לגרום כל סיכון לכלי השייט.

שימוש נכון

בכננת ימנע את רוב הבעיות והתקיעות. כמו כל מכשיר צריך לדעת להשתמש נכון ולמנוע ולפתור תקלות(לפי הסדר הזה) אבל כמובן שלפעמים הכננת נתקעת-- אבל מה לא??

olahav

New member
מסכים עם אדם

להרבה כננות עוגן יש גם תוף חלק לחבל. נכו שהרבה פחות נוח לעבוד עם חבל ואז לעבור לשרשרת אבל בינינו: התפקיד המרכזי של השרשרת הוא ליצור את הבטן ואז כל ה"עבודה" שהסירה עושה היא על המשקל של השרשרת ולא על העוגן עצמו. בשביל זה 20 מטר מספיקים בהחלט. בנוסף לזה - מכיוון שאיכות העגינה תלוייה בגודל הבטן כדאי שיהיה לנו כמה שיותר משך לכמה שיותר עומק. מכיוון שבסוף הכל מיתרגם לנתונים קבועים כמו - משקל בחרטום, גודל תא השרשרת ולא פחות חשובת עומק הכיס אני הייתי מעדיף "הרבה יותר חבל מקצת יותר שרשרת". בהצלחה אורי

שרשרת עוגן

כמו בכול דבר, יש רצוי ומצוי ופשרה.. תפקיד השרשרת הוא בעיקר להוסיף משקל ולדאוג שידית העוגן לא תתרומם, מה שעלול לשלוף אותו מהקרקע. לכן שרשרת כבדה מועילה בעגינה. לכן, ולדעתי, עדיפה שרשרת בעובי 8 מ"מ לפחות (לסירה של 36 ויותר) ובאורך של מעל 50 מטר (יש מקומות בטורקיה ויוון שעגינה מתבצעת בעומק של 30 מטר ויותר). ניתן תמיד לחבר חבל לשרשרת קצרה יותר, זה אומנם חוסך משקל וזול יותר, אך בא על חשבון עגינה בטוחה גם בתנאים לא אידיאליים. לסיכום, ומכיוון שיש לך כננת חשמלית, ואם את מתכוונת להפליג לטורקיה ויוון, הייתי הולך על שרשרת ארוכה.

מטש

New member
אין תשובה חד משמעית

קשה לתת כאן תשובה חד משמעית , למרות שמבחינתי איני רואה שום בעיה ב-20 מטר שרשרת והשאר חבל. פרקטית המעבר משרשרת לחבל וחזרה עלול להיות לא נוח בכננות מסוימות, וכמוכן חבל יותר בעייתי היות והוא עלול להיקרע בשפשוף מתמיד עם אובייקטים קשים וחדים (סלעים, לחיים של המוביל על החרטום וכו'). זה כמובן ניתן לפיתרון ע"י תשומת לב מתאימה, ולעיתים עדיף לראות שהחבל מתחיל להיקרע מאשר חוליה חלשה בשרשרת שקשה לזהות. לגבי העומק ורמת האחיזה כבר ציינו פה שמטרת השרשרת למנוע הרמת מוט העוגן, וזה נעשה בעיקר ע"י מתן מספיק אורך חבל או שרשרת. תיאורטית עוגן טוב יחזיק את הסירה ברוב המיקרים גם בלי שרשרת בכלל במידה ותתני לו מספיק אורך חבל. היתרון של שרשרת הוא כמובן בכך שהשרשרת תורמת במשקלה לכך שזוית המתיחה ממוט העוגן תהיה מינימלית כלומר מקבילה לקרקע, אבל לאחר 10 מטר של שרשרת מקבילים לקרקע המשקל כבר לא ישנה דבר. הרבה יותר חשוב לתת מספיק חופש בהתאם לעומק המיים. זו גם התשובה למי שדואג לעגינה ב30 מטר ורוצה לכן 50 מטר שרשרת : הפקטור החשוב הוא כמה שרשרת תהיה מקבילה לקרקע, וזה פונקציה לא של העומק אלא של כמות החופש שניתן. לטעמי מבחינה בטיחותית גרידא 20 מטר שרשרת מספיקים בהחלט. 10 מטר מקבילים לקרקע והשאר למקרים בהם באמת את נאלצת לעגון בסוול מאד גבוה שיכול לצמצם את האורך המקביל לקרקע. הרבה יותר חשוב שיהיה לך מספיק חבל לתת חופש כשצריך. לגבי המשקל בחרטום זו שאלה שמשתנה מסירה לסירה. לא סביר שזה יכניס את החרטום עד כדי כך שיקשה על ההיגוי. ייתכן בסבירות נמוכה שהחרטום יינעץ בגלים בצורה פחות נעימה ולא יעלה עליהם בקלילות - אבל בד"כ הסירות מתוכננות למשקל כזה קדימה וזה מתאזן עם המנוע הכבד מאחורה.

araviv

New member
מכירים מישהו עם 120 מטר שרשרת???

אז שלום לחברים המתלבטים.אכן כמעט כולם צודקים.אני מאמין באורך שרשרת ארוכה המתאימה לגודל הספינה ובעיקר לעומקי העגינה באזור ההפלגה.משקל השרשרת חיוני לעגינה יציבה ובעיקר למקרה חרום.והדבר הוכח בעת שעגנתי עם הספינה באי בלוק ליד ניו יורק בעומק של 20 מטר כי לא היו מקומות קרובים ואחת הספינות בגודל 50 רגל עף לה העוגן והיא נסחפה והתלבשה על ספינתי.אנחנו אשר לא היינו על הספינה הגענו ומצאנו כי קיבלנו מתנה עוד ספינה ואם לא הייתי זורק שרשרת ועוגן דלטה באורך 70 מטר אזי ספינתי היתה נמצאת על הסלעים הסמוכים.כך שהמלצתי אורך של 70 מטר שרשרת +30 חבל לאורך סירה בין 35 עד 40 רגל ואורך 100 מטר + 30 מטר חבל בין 45 לעד 50 רגל. למשוגעים כמוני ממליץ רק 120 מטר שרשרת ל-50 רגל .(נשאר עוד הרבה מקום בתא העוגן גם אחרי זה). וזהו גם אלמנט אשר יש לקחת בחשבון למניעת הסתבכות השרשרת בתא. עמוסי

מטש

New member
חסרים כאן כמה נתונים עבור הוכחה

עמוסי - זה שלא נגרר לך העוגן זה משמח, אבל ההוכחה חלשה כאן קצת ומסוכן לעשות "הוכחות" מנסיון אחד. באיזה משקל היה העוגן שלך? איזה עוגן ובאיזה משקל נגרר בסירה השניה? כמה חבל או שרשרת שוחרר בכל סירה? וכו'. האם ניסית אי פעם לעגון בסירה הנוכחית עם שרשרת של 20 מטר ואח"כ 50 מטר חבל ונגררת באותם תנאים? לאף אחד אין ספק ש200 מטר שרשרת זה לא יותר גרוע מ20 מטר, השאלה היתה האם זה באמת יותר טוב. הנסיון שלי הראה שהפקטור הכי חשוב הוא סוג העוגן ומשקלו וכן כמות החופש (Slack, scope ) על החבל או השרשרת. זה היה נכון גם ברוחות חזקות גם בחבל וגם בשרשרת. באיולוס - 30 רגל - עמדתי 4 ימים בכניסה לדרדנלים מול רוחות מעל 50 קשר על עוגן עם חבל בלבד - ללא שרשרת כלל. לא נגררנו. נכון שעברו 20 שנה ואולי אז החבלים היו כבדים יותר. בסירות גדולות יותר ראיתי מצבים בהם נגררתי גם כשהכל היה שרשרת. בסוול של 10 מטר גלים עוד לא ניסיתי עם סירה - אבל נאלצתי לא פעם באניות להרים את העוגן עם כל השרשרת ולהתרחק ללב ים עד יעבור זעם. זה קורה בד"כ בגלים אשר מרימים בבת אחת את החרטום וכך "תולשים" את העוגן מהתחתית ....

לסיכום ../images/Emo177.gif

לפי כל התשובות הסיכום המתבקש הוא: זה לא משנה אם חבל או שרשרת כל עוד הם יהיו ארוכים מאד, ובתנאי שאתה יודע מה לעשות ואיך להשתמש נכון.

zina71955

New member
lulu no compromises

The best and safest is a chain, "lock, stock and barrel" those who think that 30 mtrs of chain is enough for 10 mtrs of depth did not see anchors dragging in 10 mtrs depth and 45 mtrs of chain. I don't go into details now, but take no chances, CHAIN

למעלה