שרשרת לקטנוע

שרשרת לקטנוע

ניסו לגנוב לי את קטנוע.
חתכו לי שרשרת מגנום 12 מ"מ מחוסמת ועוד נזקים בקטנוע.
אני מתלבט איך למגן.
מה דעתכם על שרשרת 14 מ"מ מחוסמת OnGaurd Beast ? האם היא עדיפה על המגנום 12 ?
לגבי אזעקות עם שלט, מבין רב בריח וסטינג, מה עדיף? האם יש דגם מסויים?
ראיתי את הווידאוים של החיתוך שרשראות בפחות מדקה. האם יש איפה לרכוש שרשרת אלמקס?

פרארי1

New member
בשביל איזה קטנוע התאמצו כל כך?

אין לי נסיון עם שרשראות עבות יותר מ-12 מ"מ, אבל אני מניח שברור לך שגנב מספיק נחוש יעבור גם 14 מ"מ וגם יותר.
אתה מכסה את הקטנוע?
לא שזה בעיה להוריד כיסוי, אבל זה לוקח עוד זמן ומרחיק את הגנבים האקראיים.
ביטוח מקיף יכול להיות פתרון לשינה טובה בלילה, השאלה אם זה שווה לך כלכלית, מדובר בד"כ על 8-10% ממחירון הכלי, לא מעט כסף.

פעם שניה שמנסים

בפעם הראשונה קרעו את החוטים לסטארטר והשאירו את השרשרת.
קטנוע Joymax 300i בן חצי שנה מכוסה. אפרופו - גנבו את הכיסוי ... היא פה מכת גנבות וגנבו איזה 6-7 באותו לילה - אתמול.
המשטרה גררה לקחת טביעות אצבעות.
אני לא חושב שביטוח זה הפיתרון. גם המחיר לא ראלי וגם ממילא יבקשו מיגונים. אני מעדיף להשקיע את הכסף במיגונים ולא בביטוח.

Dd89

New member
כמה טיפים

1. תנעל עם כמה שיותר אמצעים, כל המרבה הרי זה משובח, אזעקת ביפר גם עוזרת אם אתה לא רחוק.
2. תמשיך לכסות את הקטנוע! חשוב מאוד.
3. תחליף מקום חניה.

בכל מקרה סאן יאנג הכי גניבים (by far) ואם אתה באמת רוצה לישון בשקט, ביטוח מקיף.

פרארי1

New member
הביטוח לא מחליף מיגונים

אתה צודק, מיגונים צריך בכל מקרה, הביטוח יפצה אותך במקרה שחלילה הגנבים יתעקשו, כמו שקרה לך.
יש מקיף מצומצם, רק נגד גניבות ויש מלא, שהיה מפצה אותך לפחות חלקית, על הנזקים שעשו וגם יפצה במקרה של נזק עצמי מהחלקה.

אכן, עסק לא זול, אם זה שווה לך או לא, רק אתה יכול להחליט.

xfwind

New member
ויש גם השתתפות עצמית לא קטנה....

אני שמח מאד על שלל העצות אבל מה לגבי תשובות

לשאלות?
האם שרשרת OnGaurd Beast טובה יותר או לפחות באותה רמה של מגנום? האם יש שרשרת אחרת מומלצת?
האם מישהו יכול להמליץ לי על אזעקה טובה עם ביפר?

RoyceGracie

New member
עצה נוספת

ראיתי באיביי מכשיר ב 35$ שמכניסים בתוכו סים, כששולחים לו הודעה הוא מחזיר לינק לגוגל מפות עם המיקום שלו.

יכול להרגיע קצת, כך שבמקרה גנבה תדע איפה הקטנוע נמצא

ומה יעזור לי לדעת שהוא נמצא במערב עזה?

אני רוצה לעשות כל שביכולתי למנוע את המצב הזה של "אחרי שלקחו אותו"

e3000

New member
ממה שאני הבנתי שרשרת Onguard היא ברמה

גבוהה יותר ממגנום ולכן היא עולה יותר.
יש לך מנעול דיסק? האם הקטנוע קשור לעץ\עמוד חשמל\עמוד תאורה? האם הוא קשור רחוק מהכביש?

לגבי המיקום של השרשרת - אם אתה יכול למקם את השרשרת בגובה כך שאם ינסו לחתוך\לנסר אז לא תיהיה התנגדות מהקרקע ולכן יהיה קשה הרבה יותר.

בכל מקרה אני חושב שאולי עדיף לך לפזר הודעות באיזורך שניסו כמה פעמים לגנוב לך את הקטנוע כדי להזהיר בעלי קטנועים אחרים ואולי אפילו בעלי מכוניות - זה נראה לי לפחות ירתיע גנבים פוטנציאלים.

ys2811

New member
יש לי את השרשרת של ongaurd

היא מספקת לי את שלוות הנפש הדרושה לי , אבל כמו שפרארי אמר 2 ס"מ נוספים לא בטוח שיכניעו את הגנב העקשן .

2 מ"מ ... אבל האם יש הבדל מבחינת קושי בחיתוך

יש כל מיני סירטונים ב Youtube שבודקים בתנאי מעבדה כמה זמן בפועל לוקח לחתוך שרשרת. אם תתחפש תמצא. פחות מדקה אחת.
האם יש איזה מבחן לשרשרת ongaurd ?

ד"א, גם אני ישנתי בשקט עם המגנום.
במיוחד לאור זה שבפעם הקודמת לא חתכו אותה. לתומי חשבתי שהשרשרת עצרה אותם. מסתבר שממש לא.
מה שעצר אותם פעמיים זה האימובילזייר.

הנסיך.

New member
כתבתי את זה בפורום אופניים, אין לי בעיה לחלוק

גם פה

שרשרת מגנום ו\או אונגארד הן שרשראות לטובת ביטוח ותו לא.
גם 14 וגם 12 מ"מ נחתכות בקלות בעזרת תוכי סטנדרטי.

אם אתה רוצה שרשרת כדי לשמור על הקטנוע שלך, ל.כ. מחזיקים שרשראות מחוסמות -
שרשרת מחוסמת 12 מ"מ עולה סביב 120 שקל למטר
שרשרת מחוסמת של 22 מ"מ עולה סביב ה180 שקל למטר, סתם בשביל הקוריוז, מדובר בשרשרת של 15כ- ק"ג למטר.

מדובר בשרשראות רציניות מאוד שניתן לחתוך אך ורק באמצעות דיסק חיתוך, הן כמובן מגיעות ללא מנעול, וכשאתה מרכיב שרשרת כזו, המנעול הופך לחוליה החלשה.

על מנעול אין לך מה לחסוך, שכן גנבים שיירצו את הקטנוע שלך לא יהססו לפרוץ את המנעול, מנעולי פרסה רגילים (לא מולטילוק) אפשר לפרוץ בקלות מאוד - כך למעשה איבדתי את האופניים שלי (שהיו קשורות בשרשרת 22 מ"מ)

אם אתה רוצה אמצעי עיגון איכותי לקטנוע שלך ההמלצה שלי אליך היא מנעול פרסה, של קריפטונייט או און-גארד, מנעול 13 אינצ' אמור להספיק לך כדי לקשור את הגלגל הקדמי למשהו נייח או מעוגן.

בהצלחה.

פרארי1

New member
בסוף כל ההרצאה המלומדת

אתה ממליץ לקשור את הקידמי?
פירוק הגלגל לא מרעיש ולא לוקח יותר מדי זמן, אם כבר לעשות את המקסימום, אז לקשור לאחורי או הכי טוב - להקיף עם השרשרת את המדרס.

אני לא טוען שזה מה שאני עושה, אבל אם כבר מחפשים את המיגון הכי יעיל, קשירת הקידמי לא נכללת בתפריט.

האמת השניה קראתי מאמר שאומר שהבעיה במחוסמת

שברגע שמקפיאים אותה היא שבירה ואילו בלא מחוסמות אין את הבעיה הזו. נראה לי ש 19 מ"מ לא מחוסמת עדיפה על 14 מחוסמת.

למעלה