שרשרת וגשם

מפתחSoul

New member
שרשרת וגשם../images/Emo183.gif

הידעתם? אחרי גשם, מומלץ לשמן שרשרת. עוד מיתוס או שזה ידוע לכל? כי כשאני יצאתי ממוסך שקר כלשהו מטרו כ"ס אחרי שטיפלו לי ב-Recall ודפקו זרנוק מים על כל חלקיק מאובק (בהחלט היה מרגש) שאלתי בתמימות האם אין זה אומר שיש לשמן את השרשרת נענתי בשלילה. הרגשתי מעט מטופשת ויצאתי לדרכי. האמנם?

gray

New member
חיפפו אותך

אולי קלטו שהם דפקו את האו-רינגים בשרשרת עם הלחץ מים ולא רצו שתשימי לב.

shayvilk

New member
לא בהכרח...

בזמן גשם אני לא חושב שהפעולה עצמה של המיים היא זאת שמזיקה אלא חול ובוץ וסתם זבל שמתעופפים יחד עם המים אל השרשרת. אלו ביחד עם המים הופכים לעיסה הרסנית במיוחד. כל מי שרכב עם מכנס בהיר בגשם יודע שהמכנס באזור הרגליים לעולם לא יחזור לצבעו המקורי בגלל זה.

gray

New member
שימון שרשרת אחרי שטיפה

זה שירות אלמנטארי.

מפתחSoul

New member
וואלה.

חארות. אולי זו היתה הסיבה שבגינה השרשרת החליפה לי צבעים. ועוד שאלה על הדרך, כל עוד אין חול וליכלוך הג'יפה הטבעית של הצטברות שמן לא מצריכה ניקוי? מדובר בהצטברות קלה.

הרוב יורד עם השמן ש"מתכלה" מהשרשרת

מה שנשאר עליה בכל זאת, לא שווה לדעתי את הזמן והטרחה שדרושים לניקיונם. משמנים שוב - עד הפעם הבאה.

Elia4

New member
אני אוהבת לנקות לפני שימון

עם חולצת טריקו ישנה, טיפה לחה. תמיד יש שערות וקצת לכלוך שנדבק. אני משמנת כל 200 ק"מ לערך.

Mr BIG Biker

New member
כל 200 ?!

כל 1000 מספיק לגמרי אלא אם כן רכבת בגשם.... בא לך להחמיר אז כל 800 תלוי בדרכים שאת רוכבת בהן אבל כל 200 ?! השימון בא עם התדלוק

gilbola

New member
לא. שטיפה של האופנוע זה שירות, שימון זה בונוס

אצלי במוסך אני מקבל שטיפה על כל החלפת נורה ואני חולה על זה. מה שכן כשאני מגיע הבייתה אני משמן, אבל לא הופך להיסטרי בגלל זה. בת"א היו טיפולים ששילמתי אלפי שקלים והטיפה היחידה שהאופנוע שלי ראה זה הרוק של המוסכניק... רק באהבה

gray

New member
שטיפה אם המוסך ליכלך את האופנוע זה לא בונוס

מרחת שמן על המיכל והפלסטיקה? אל תחזיר את האופנוע ככה ללוקוח. שטפת? תשקיע עוד 20 שניות בשימון.

עומר TT

New member
טיפלתי פעם במוסך

שהיה מביא אחלה שטיפה לאופנוע, משהו ממש מושקע, כולל שימון אחרי והכל. רק שזה עלה לי עוד חצי שעת מוסך ועוד איזה 20 שקל על "חומרים" (הדגריזר בשטיפה והספריי שימון בסוף). אחרי פעמיים שהתלהבתי הודעתי להם שאני מוותר על התענוג.

M O R M

New member
אני משמן שרשרת אחרי כל רכיבה בגשם

רכיבת הגשם (וגם השטיפה בלחץ מים) עלולה להוריד את השימון מהאורינגים. (טבעות גומי בצורת O שנמצאות בחוליות השרשרת) ממליץ לשמן שרשרת אחרי רכיבה בגשם. ממליץ מאוד לשמן שרשרת אחרי רחיצה בלחץ מים.

למעלה