"שרשרו" - אאו ? . . .

"שרשרו" - אאו ? . . .

שלום לכם אנשים יקרים ! בהמשך להודעות קודמות שכתבתי, תרשו לי לשאול שאלה מאוד חשבוה שמציקה לי מזה זמן מה : אני שומע (או יותר נכון קורא..) המון פעמים פה אנשים שמשתמשים בפורום בכל מיני הודעות במושג שרשרו, ואין לי פת מושג למה הכוונה "שרשרו", אשמח אם מישהו יעיר את עיניי ובורותי שלא באשמתי, אחרי הכל, כפי שכבר ציינתי בהודעותיי הקודמות, אני טיפה חודש פה ובכלל בדבליו דבליו דבליו . . . :)

Echelon

New member
שרשרו - פעולת השירשור

בנטיה לגוף שני רבים. שירשור - הדיון או ההודעה הראשית. כאשר אתה מוסיף תגובה אתה "משרשר". שרשורי, שרשורך, שרשורינו.

עדיין לא הבנתי..

עדיין לא הבנתי למה לעזאזל זה מתכוון. אני מבין את הקונוטציה של המילה, ואני טוב מאוד בלשון ככה שאני יודע מה זה גוף שני רבים, אבל עדיין אני לא מבין מה מקור המילה הזאת ומאין הגיעה... :(

Chelnak

New member
ובכן...

רצף של תגובות הוא שרשור (מלשון "שרשרת" של הודעות הקשורות אחת בשניה).כאשר אתה "משרשר" אתה מגיב להודעה הרלוונטית הקודמת. אם אתה משרשר לא נכון - אתה מגיב להודעה לא קשורה.לשרשור יש כמה יתרונות - ברגע שמשרשרים להודעה (רלוונטית) קודמת - מאפשרים לקוראים לקרוא את ההודעות בסדר הנכון, ולהבין איזו תגובה מגיבה לאיזו הודעה. מה גם שיש מגבלה על מספר השרשורים (רצפי הודעות) המקסימלי שניתן להציג בדף אחד - כך שאם במקום לשרשר פותחים הודעה חדשה (אלא אם כן זה מצדיק פתיחת הודעה כזאת, כמובן), דוחקים שרשורים קודמים אל העמוד השני של הפורום (שלצערי, לא הרבה אנשים טורחים לפתוח...).מקווה שעזרתי.

nzkiwi

New member
אם עדיין לא הבנת...

מה שקרה פה זאת דוגמה לשרשור:Echelon שרשר לך ואתה שרשת שוב לEchelon וChelnak שרשרה לך ואני שרשתי לChelnak

אני הולך להישמע כמו מזה מורה עכשיו

למרות שכבר הוסבר והובן לי רעיון ומשמעות השרשור מפי צ'לנק, אני חייב לשרשר לך בתגובה (ראית מה זה, רק למד הזאטוט מושג וכבר דוחף אותו בכל אפשרות.. ;) ), שממה שאתה הסברת לי, או לפחות ניסיתי להסביר לי, או לא יודע מה, עדיין לא הבנתי וגם ככל הנראה לא הייתי מבין גם כלום. יש משפט שהמורים תמיד אומרים בבי"ס ; "לא עונים על הגדרת מושג באמצעות המושג עצמו" (או משהו כזה, אני לא זוכר את הנוסח המדוייק, אני יכול לומר בגאווה שכבר הספקתי לשכוח את זה מימי ביה"ס העליזים.. :) ). אבל תודה רבה בכל אופן ! :)

kanshoof

New member
אבל הוא לא הגדיר מושג, הוא נתן

דוגמה לפועל וזה לגיטימי ! יאללה, חזרה לבי"ס !

עזוב..

עזבו, כבר אין לי יותר כוח לזיבולי שכל האלו, אתם נוגעים בקטנות ברמה שזה לא ייאמן...

nzkiwi

New member
למה לעזוב? ../images/Emo171.gif

אם נעזוב זה יפול ולא יהיה מי שיתפוס וזה עלול להשבר...
עדיף להניח בצד! עכשיו, זה נקרא זיבול שכל! (לפני כן רק ניסיתי לעזור)

subatoi

New member
כדאי לך להקשיב לו. הוא יודע מה הוא

אומר. nzkiwi טוב בזיבולי שכל

או ! עכשיו הבנתי !

תודה רבה ! סוף סוף הבנתי על מה פה כולם משרשרים ! תודה רבה לך ! ! ! :) היו אפילו רגעים שחשדתי שהקונוטציה היא בקטע המיני, אני אומר לכם.. (לא, זה לא הראש הכחול שלי או משהו כזה, זה פשוט ככה קפץ לי לראש, אין לי שליטה בזה ! . . :( ) בכל אופן, תודה רבה לכל אלו שטרחו לענות, סליחה לשרשר (אתם רואים, לוקח לפעמים טיפה זמן, אבל בסופו של דבר אני לומד.. ;) ) לי לגבי שאלתי ! :)

kanshoof

New member
חחח הגזמת קצת... הם ענו לך

פשוט שירשרו את התשובות. וברוח הקיצורים הבאים עלינו לטובה: מי יודע מה זה קמר"ש הלור"ל ? "קצין מטבח ראשי, שנותן הוראות ליוסיפון, ובא רק לטעום"
גבעת חלפון.

Echelon

New member
הממם

מחרוזת של תגובות - שרשרת תגובות - שרשור תגובה. יש?

TikTakTapuzim

New member
כמו שימו לב ש...

אם מחליפים את ה-ר' ב-ל' אז מקבלים שילשול, שלשולי, שלשולך, שלשולינו.

כן, לזה שמתי לב..

כן, לזה שמתי לב כבר בהתחלה, אבל בחרתי להתעלם מראש מהאפשרות שזה קשור לכך, מטעמי בגרות אישית וחוסר קשר ככל הנראה לנושא המדובר... (כלומר : מה הקשר בין בעיות העיכול שלי לפורום הזה ולסדרה הזאת . . .)

למעלה