שרשור Sliders

pumiforever

New member
שרשור Sliders

אוקי, לכל מי שרוצה\רצה: סלידרס בתכנון, וכן אנחנו נקים קבוצה גם אם לא תרצו
מי שמעוניין לשחק נא לפנות אלי באיסיקיו: 167136102 אז יאללה

pumiforever

New member
../images/Emo26.gifנקודות לבניית דמות :../images/Emo36.gif

(*) תיאור חיצוני של הדמות. (*) איך הדמות החלה לגלוש. (*) מה הדמות עשתה לפני הגלישה. זה ממש ממש בסיסי ככה שאם יש למישהו משהו להוסיף, תרגישו חופשיים

Elenlos

New member
לפי דעתי

צריך גם להוסיף את מידת ההשכלה הכללית וידע על המכשיר גלישה ואיך שהוא עובד של הדמות, שכן נדע עד כמה הדמות תהיה פעילה ב- א´ תיקון מכשיר הגלישה במידה והוא מתקלקל (קורה הרבה בסדרה) ב´ ידע על תרבויות שיכול להשפיע על הבנה טובה יותר של העולם בו הם נמצאים ג´ ועוד דברי הגיון למיניהן אשר לא עולים למוחי כרגע... אני לא מתכוון ל- אם הוא הקשיב בשיעורים שהיו לו בבית ספר אלה לאם הוא למד באומניברסיטה או עד כמה ידוע לו על המכשיר או איך בדיוק הוא השיג אותו כלומר אם הוא בנה אותו או שהוא מצא אותו ודברים בסגנון... תפעילו את הדמיון... אני ממש מצפה לזה גם כי אני ממש חולה על הסדרה וגם כי אני ממש אוהב את כל העיקרון שעליה מבוססת הסדרה, דרך אגב זה הולך להיות המשחק פרי פורם הראשון שלי אז אל תצפו ליותר מדי...

BluePrint

New member
ולפי דעתי...

כל זה לא נחוץ בכלל. הידע של ארטורו בהיסטוריה אינו נחוץ, בסידרה הוא רק מסביר לנו למה העולם נראה כמו שהוא. (מסיק מסקנות) כל אחד יכול להבין מה "לא בסדר" בעולם שמגיעים אליו, גם בלי לדעת איפה היתה נקודת המפנה בהשוואה לעולם הבית של הדמות. וידע בתיקון מכשיר הגלישה גם אינו נחוץ פרט למי שבנה אותו, בסדרה הוא רק אומר להם כמה זמן יש להם לשהות בעולם הנוכחי. מעבר לעונה השלישית כשארטורו מת וקארי וורר מצטרפת לצוות (ואחריה גם מחליפים את ג´רי או´קונול) הסדרה מדרדרת לסדרת פעולה עלילתית עם רקע בדיוני. אם זה מה ש"אתם" רוצים, אז כל מה שכתבתי יכול ללכת עם ההודעות המכופלות של SR. אבל אם "אנחנו" רוצים לשחק לפי העונות הראשונות והמעניינות יותר, שבהן זו היתה סדרת מד"ב טובה, והדגש בה היה על "איך החיים היום היו נראים אילו..." אז כל ידע מוכן מראש אינו נחוץ. רק הגיון בריא וצומת לב לפרטים. לדעתי, במשחק צריך להפוך את "מפתח הגלישה" למשהוא שהדמויות לא יכולות להשפיע עליו פרט למצבים קיצוניים במיוחד.

ננסק

New member
על כמה אנשים אנחנו מדברים?

ארבע דמויות היה -מושלם- בסדרה, ואני לא חושב שצריך לשנות את המספר. כמו כן, רעיון כללי כמו עד כמה הדמויות יכולות להיות אקסנטריות (קצין בקבע לשעבר, בן 70, הולך?), ולמשל רעיון רקע כללי לצורה בה נפגשו והחלו לגלוש, יעזרו.

BluePrint

New member
שאלה חשובה מאד

וכאן יש בעייה מסויימת: יותר מדי אנשים "יכבידו" על המשחק, אבל פחות מדי יגבילו אותו ביצירתיות. כמובן שלכל אחד צריכה להיות דמות מוכנה לפני שמתחילים, אבל לחבר ביניהן זו באמת תהיה בעייה. הדרך הפשוטה ביותר היא שכולם יהיו מאותו עולם בית, ואם כל אחד יתן הסבר כללי על איך הוא רוצה לצרף את הדמות שלו, אז אולי זה יהיה אפשרי.

Elenlos

New member
יותר מדי אנשים

יכבידו גם על המכשיר גלישה... וגם אני חושב שכולם צריכים להיות מאותו עולם בית כי למה סתם להסתבך??? יש מישהו שרוצה להיות "זה שבנה את המכשיר" ?

Elenlos

New member
אבל...

הוא לא יכול היה להסיק את המסקנות האלו אם לא היה לו מושג על מה הוא מדבר...ברור שכל אחד יכול להגיד לך מה לא בסדר אבל צריך להיות קצת יותר חכם בשביל גם להבין את זה ולדעת איך העולם עובד ולא רק להגיד זה לא בסדר וזה לא בסדר... קצת הגיון בן אדם... וזה לא נכון שרק מי שבנה אותו צריך לדעת איך לתקן אותו... למשל היה פרק בשבוע שעבר שקווין היה בלתי נראה בגלל שהוא היה במישור אחר או משהו כזה אני לא זוכר בדיוק אבל אז ארטורו היה צריך לתקן את המכשיר גלישה והוא לא הצליח עד שקווין הצליח לתקשר עם איזה אישה ולהסביר לארטורו איך לתקן את זה, אז נגיד והוא לא היה מצליח לתקשר עם האישה הזאת אז מה היה קורה... ודווקא אהבתי את הדמות שקרי וורר שיחקה ובכלל את כל העונות חוץ מהאחרונה שבו הם החליפו את השחקן של קווין, לא טוב...

BluePrint

New member
מההתחלה:

הידע ההסטורי של ארטורו הוא רק בשביל להסביר לצופים. במשחק, כשאתה מגיע לעולם חלופי, אתה צריך רק להבין מה כן\לא לעשות כדי לשרוד. אין צורך להסביר לצופים.

הלדין

New member
נכון.

אבל רצוי מאד שלשה"מ יהיה ידע היסטורי כדי להקנות למערכה אמינות עקבית. הידע של ארטורו הוא ידע כללי מאד מכיוון שהוא מתעניין יותר בפיסיקה מאשר בהיסטוריה. לדוגמא, נניח שהדמויות מגיעות לישראל המצויה תחת שלטון מלכים. (זה יכול להיות בית דוד או בית מלוכה אחר יהודי או צלבני או ממוצא אחר) עליהן ללמוד את השפה בכל מקרה. אם מדובר בשלטון יהודי, יהיה דימיון בין השפה המדוברת לעברית אך זה יהיה דימיון קטן. אם יהיה מדובר בשלטון זר, זו יכולה להיות לטינית או ערבית. בנוגע לחוקים, תביאו את התנ"ך איתכם.(יש להניח שכמה מהחוקים בספר דברים יהיו רלבנטיים) באשר לכסף, אל תביאו איתכם ניירות ערך אלא מטבעות בלבד.(רק לפני שנה החליפו במדינה את כל השטרות. עדיף מטבע עם הפנים הלא נכונות מאשר שטר מזויף)

הלדין

New member
דעתי

א. בעקרון, העובדה שקווין הצליח לבנות מכשיר כזה בכוחות עצמו הינה בלתי סבירה. אפילו בסדרה מתייחסים אל זה בספקנות.(למעשה, מבחינת הרקע והכשרה הדרושים, ארטורו נחשב למועמד סביר בהרבה מקווין, סטודנט שנה א´ בפיסיקה) יש להניח שמפתח המכשיר יהיה שייך לקבוצה גדולה- צבא, תאגיד כלשהו או מכון מחקר- ואתם קבוצת הניסוי שלו. ב. כמות האנרגיה הדרושה ליצירת חור-תולעת היא עצומה אבל ייתכנו מעברים זמניים בין עולמות חלופיים קרובים שיווצרו באופן זמני.(כמו "במלכודת העולמות" ששודרה פעמיים בקיץ עם אשקה). ג. בהתחשב בעובדה שאיננו יכולים לקבוע עדיין מה גרם למהפכה הצרפתית, תרשה לי לומר לך שישנה חשיבות בסיסית שאחד מהדמויות תהיה בעלת ידע היסטורי.(היגיון בסיסי? אני מכיר אנשים שמעולם לא שמעו על המלחמה הקרה)

ננסק

New member
הי, הי, רגע!

אנחנו קצת נסוגים מהרעיון המקורי! פשוט זה טוב. כמו בסדרה: ארבעה חבר´ה מעניינים, שמסתובבים בעולמות מעניינים. צבא? אז הם אנשי קומנדו. שיקולי אנרגיה? אז זה הופך למד"ב כבד. עזוב. מה שמעניין זה מה שטוב, הגיון קוסטנטי חשוב פחות.

מה הסליידרס הזה אומר?

איך המשחק הולך להתנהל? בפגישות? אימיילים? איי סי קיו? המפף. אף פעם לא אומרים לי כלום. ואני דווקא רוצה, אולי...

pumiforever

New member
סיכומים אחרונים + שאלה ... :

אוקי...: (*) חשוב
: לשלוח לי בדואל או באיסיקיו את הרקע של הדמות שלכם, בגלל שבלי רקע, השחקן לא יכול לשחק. (*) המשחק יתנהל בפורום. (*) כל שחקני ההתחלה הם מאותם עולם (עולם הבית). (*) כרגע ישנם 5 שחקנים: - Sabre Runner - Elenlos - LOST - ביצה - ננסק השאלה היא אם אתם רוצים שכל ה-5 יתחילו ישר (שחקני התחלה) או שרק 4\3 שחקנים יתחילו, ובהמשך המשחק יתווספו אליהם עוד שחקנים מעולמות אחרים (שחקני תוספת). (*) אחרי שתחליטו מי הם שחקני ההתחלה, תחליון מבינכם מיהו בונה המכשיר. זהו אני חושב...

BluePrint

New member
compilation error

אם השחקנים המתחילים מגיעים מעולם בית משותף, לדמויות שלהן צריכה להיות הסטוריה משותפת של לפחות מספר חודשים, וצריכים להכיר אחד את השני טוב. (זה מצריך יותר זמן הכנה)

pumiforever

New member
אתה צודק חלקית ...

אתה צודק בכך שאתה אומר שצריך קצת יותר זמן (וגם השקעה) אבל גם אם השחקנים נפגשו בעולמות שונים (כל פעם צירפו אדם אחר או כולם הצטרפו בייחד), אתה גם צריך לכתוב הרבה: * איך השחקנים נפגשו. * הסבר על העולם. * למה השחקנים החליטו שהם רוצים לצרף אליהם את שחקני התוספת. * למה שחקני התוספת רוצים לגלוש.

l o s t

New member
פומי אז אתה מרשה לי לשחק תדמות הנ"ל

* מטורף (חלקית) . זאת אומרת הוא לא כול הזמן מנסה לאכול אנשים אבל יש לו טיקים מוזרים כמו כשהוא רואה משהו מוזר הוא מייד מנסה אותו בלי לבדוק אותו (כך הגיע לחור גלישה שחכתי איך קוראים לזה) . * שירות צבאי חלקי ! : הוא היה בטירנות אבל העיפו אותו בגלל שהוא ירה לעצמו ברגל בטירונות . בגלל שהוא רצה להבין איך הרובה עובד ... * חכם : בגלל שהתנסה בהרבה דברים . תומר לי מה חסר מה צריך להוסיף .

למעלה