שרשור

שלום או מלחמה?

פרסומתמנהיג החמאס ברצועת עזה אמר היום כי יו"ר הרשות הפלסטינית הנכנס, אבו מאזן, אינו מוסמך להשיג הפסקת אש עם ישראל. כך מדווחת סוכנות הידיעות של סין. "נדרוש מאבו מאזן שיגן על העם הפלסטיני מפני ההתקפות הישראליות", אמר א-זהאר. הוא הוסיף, כי "הבחירות לנשיאות עסקו בסוגיות מנהליות פנימיות ברשות הפלסטינית" וזאת מכיוון שהפלסטינים החיים בגלות לא השתתפו בהן. א-זהאר חזר שוב על הצהרתו, כי תנועת החמאס לא תניח את נשקה. "כל עוד נמשך הכיבוש, איש אינו יכול לקחת מאיתנו את נשקנו".

הודעה שבטעות נמחקה במקום לעבור לOFF

אבו מאזן מבהיר מה הוא הולך לעשותו מנשה הקיצוני 45808893 √ או יותר נכון לא לעשות אבו מאזן: לא אפעיל כוח נגד מנהיגי הארגונים הצבאיים יום שישי, 14 בינואר 2005, 18:52 מאת: הארץ ראש ממשלת הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, כתב מכתב למנהיגי מדינות ערב בו מסר שלא יפעיל כוח נגד מנהיגי הארגונים הצבאיים. כך מדווחת סוכנות אי.פי.

הערב בתפוז../images/Emo43.gifאנשים

הערב, בין השעות 21:00-19:00, תתארח בפורום שורשים משפחתיים ד"ר סליאן אמדור-זק, מבכירי המומחים לגנאלוגיה יהודית בעולם וממובילי הקהילה. האירוח - אשר יתקיים משני צידיו של האוקיינוס - יהיה בסגנון "הכה את המומחה", ובמהלכו תוכלו להעלות את כל הנושאים המעניינים אתכם לגבי המחקר בכללותו, ולשמוע את חוות דעתה, עצותיה ותשובותיה של סליאן. האירוח יתנהל בתרגום סימולטני מן הארץ, בעוד סליאן תענה מביתה במדינת מרילנד, ארה"ב. אירוח נעים

SGVB

New member
1000 שבתות בכלא!!!

יהונתן פולארד 1000 שבתות בכלא!!! מוצ"ש, י"ב שבט (22/ינו´) בשעה 19:30 הפגנה כפולה לציון השבת ה1000 של יהונתן פולארד בכלא האמריקאי בירושלים: מול הקונסוליה האמריקאית ברח´ אגרון לפרטים: 0545684481 (יעקב) בתל אביב: מול השגרירות האמריקאית ברח´ הירקון לפרטים: 0545228506 (יוחנן) נא להצטייד ב: שלטים, דגלים, כלי נגינה במקום יחולקו לפידים ותתקיים צעדה סביב הנציגויות האמריקאיות ותקיעה בשופרות בקריאה להפלת חומות האכזריות האמריקאית הוועד להשבת יהונתן פולארד הביתה טלמסר: 0546437281 אינטרנט: www.FreePollard.org המאבק עולה כסף רב. לתרומות: ח-ן בנק הדואר: 3152741 לפקודת "ערבות"

היום מתיצב פישר בפני ועדת בך...

ואם אנחנו עוסקים ביבוא אישים מחו"ל שיכתיבו לנו את אורח חיינו, הרי הצעה שהועלת לא מזמן: כדי לכהן במשרה הרמה של נשיא המדינה,לא נדרשים כידוע כישורים מיוחדים, אלא מה? מזה זמן יש תלונות על גוונן האפור של נשות הנשיאים. ובמילים אחרות: מזה שנים רבות אין 'גברת ראשונה' ראויה שתכהן לצידו של הנשיא... ההצעה היא איפה ליבא לצד נגיד בנק ישראל גם 'גברת ראשונה' שתכהן לצד הנשיא המכהן... ובאשר לגברת הראשונה הנוכחית.... יש לפנות לרב עובדיה או לאחד מהרבנים האחרים הידועים בפסיקותיהם המתקדמות, ולבקשם לאשר בת זוג כפולה לנשיא מכהן, מבחינת פיקוח נפש... (שלא לומר גועל נפש...). ובא לציון גואל

הכשל הפוליטי מדיני בטבח בקרני

שר הביטחון שאול מופז: " המערכת המשפטית צריכה להיות אקטיבית." לא רק שלא הושמעה מילה אחת על ההערכות שהוגשו השבוע על ידי פיקוד העורף לוועדת הפנים של הכנסת, בדבר התוצאות של תוכנית ההתנתקות ובראשן הכנסתן של שתי תחנות הכוח העיקריות של ישראל, אחת תחנת "אשכול" באשקלון, והשנייה תחנת "אורות רבין" בחדרה-קיסריה, לטווח טילי הקסאם, ושורה ארוכה של עשרות יישוביים, ביניהן ערים כמו חדרה וכפר סבא, לטווח המרגמות, אלא גם לא נאמרה מילה אחת על צוו ההקפאה השני שהוציא בית המשפט העליון נגד התוואי החדש של גדר הביטחון ממכבים לירושלים. כלומר לא רק חזית קרני-שדרות פרוצה, גם חזית ירושלים, שם הממשלה ומערכת הביטחון אינם מצליחים כבר שנתיים להקים את גדר הביטחון. המערכת המשפטית היא מאוד אקטיבית, אבל לא ברגעים ולא בחזיתות בהם מעוניין שר הביטחון, מבחינה פוליטית. שרת המשפטים, הגב' ציפי ליבני, הממונה על יישום חוקי הדמוקרטיה במדינת ישראל, והמתמחה באחרונה בירידה לפרטי פרטים כיצד לצוד את מתנגדי תוכנית ההתנתקות, התמקדה בדיון בנושא הדחוף, איך לצלם ולתעד את המתנגדים ואת פעולותיהם, ובאם לכוחות הביטחון יינתן ציוד הצילום המתאים. היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז אמר, כי "הממשלה צריכה להראות נחישות בביצוע התוכנית." כלומר, לדעתו הממשלה היא זו שלא הפגינה נחישות, ושכבוד השרים לא יזרקו בבקשה את האחריות לפתחה של המערכת המשפטית. ככל שהדיון המעמיק הזה התקדם לתוך הלילה, כך התקדמו בחשיכה עשרות הלוחמים הפלסטינים לעבר מסוף קרני. וזמן קצר לאחר שהדיון בצמרת הסתיים, הם תקפו. זו הייתה ההתקפה המשולבת הגדולה והמתוכננת ביותר שביצעו הפלסטינים ברצועה, והסלמה ברורה במלחמה . בהשתמשם במשאית תופת, בחוליית ירי, ובהפגזת מרגמות, הם רצחו 6 ישראלים, ופצעו 5, מהם 2 קשה. נרצחו: עופר טירי, בן 23, מאשקלון. מונעם אבו-סביה, בן 33, מדבוריה. איברהים כחילי, בן 46, מאום אל-ע'נם. איוון שמילוב, בן 53 משדרות. דרור גזרי, בן 31 משדרות. הרצל שלמה, בן 50 תושב שדרות. ההתקפה החלה כמה דקות לפני השעה 23:00. שעה זו נבחרה על ידי התוקפים מאחר וידעו כי זו היא שעת סיום המשמרת וסגירת המסוף, וערנותם של השומרים והעובדים נמוכה. משאית התופת שהתפוצצה פערה חור בחומה המפרידה בין הצד הישראלי והפלסטיני של המחסום, דרכו חדרו 3 מחבלים מתאבדים למסוף והחלו לירות ולזרוק רימוני רסס לכל עבר. אנשי אבטחה ועובדים שהיו במסוף פתחו עליהם באש והרגו אותם. לאחר מכן פתחו הפלסטינים באש מנשק אוטומטי ומרגמות על אזור המסוף כדי למנוע חילוץ מהיר של הפצועים. השאלה הראשונה הצריכה להישאל לגבי התקפה זו והכנתה, בה השתתפו למעלה מ-100 אנשים, היכן היה המודיעין הישראלי? מדוע לא הייתה התרעה או ההערכה מוקדמת על התקפה אפשרית על מסוף קרני, לאחר שרק לפני חודש ב-12.12, הותקף מוצב צה"ל במעבר רפיח, שם נהרגו 5 חיילי גדוד הסיור הבדואי המדברי, וההתקפות על מעבר/מחסום ארז כולל התקפות מתאבדים ומרגמות, הן דבר של כמעט יום-יום? מבחינה מודיעינית התשובה היא פשוטה מאוד. צה"ל אינו נמצא או פועל בתוך הרצועה. מסיבה זו אנשי המודיעין אינם פועלים בעומק השטח הפלסטיני, וכך הולכת ונוצרת "בועה מודיעינית" בה הפלסטינים יכולים להמשיך ולהכין את פעולות הטרור ואת ירי הקסאמים שלהם, כמעט ללא הפרעה או חשש מהתערבות ישראלית. כמובן, שבחינה פוליטית, אסור לומר דברים אלה בגלל שלוש שאלות שאיש אינו עונה עליהן. 1. אם צה"ל לא נמצא ברצועת עזה, על מה מדברים אריאל שרון, שמעון פרס, וחיים רמון "שצריכים להוציא את הבנים," כלומר את חיילי צה"ל מעזה? 2. אם זו היא התוצאה הצבאית-מודיעינית, במצב בו צה"ל מחזיק עדיין בגוש קטיף, מה יתרחש לאחר פינוי הגוש ואולי גם ציר פילדלפי? האיום הצבאי-טרוריסטי יגדל או יפחת? 3. מי ואיך יטפלו באם מצב מלחמה דומה לזה ששורר ברצועה יגלוש לגדה ולמרכזי האוכלוסייה הצפופים של ישראל. האם הטיפול והיחס הניתנים כיום לשדרות על ידי הממשלה ומערכת הביטחון, יהיה גם היחס שיינתן לכפר סבא או לחדרה שייכנסו לטווח האש הפלסטינית? לתשובות לשאלות אלה ישנה חשיבות פוליטית וכלכלית גדולה. מצב של התפשטות והתגברות המלחמה הוא ההפך הגמור ממה שמשדרת ממשלת הליכוד- והעבודה. ביום שישי בבוקר 14.1, כאשר הלוויות הנרצחים עדיין לא נערכו, היה מדהים לשמוע את דברי שרי הממשלה, ואת דבריו של מפקד אוגדת עזה תת-אלוף אביב כוכבי. אף אחד מהדוברים לא הבין, איך הפלסטינים יורים לעצמם ברגליים ופוגעים במעברים המשרתים אותם בהעברת צרכי מזון, דלק ותרופות. לקראת שעות הצהרים נמסר, כי שר הביטחון, שאול מופז, והרמטכ"ל, משה יעלון, החליטו לסגור את כל המחסומים שסביב הרצועה, בארז, קרני ורפיח, עד אשר הפלסטינים יבינו זאת וילחמו בטרור. זו בדיוק הנקודה, מדוע לגרסה הישראלית "הפלסטינים יורים לעצמם ברגלים," אין רגלים, ואחיזה מציאותית במתרחש בשטח.

חלק ב

מעבר רפיח כבר סגור. מסוף ארז פועל בצורה מאוד חלקית ולמעשה ברוב שעות היום והלילה הוא משותק. את מסוף קרני ממילא אי אפשר לפתוח בקרוב, עד אשר יותקנו בו סידורי ביטחון חדשים, הפעם לא רק מול מתאבדים, אלא גם מכוניות ומטעני תופת במשקל של כ-150 ק"ג. ואולי אפילו יותר. במילים אחרות, לא היה צורך בהחלטתם הדרמטית של שר הביטחון והרמטכ"ל לסגור את המעברים. הם ממילא סגורים. הפלסטינים רואים בעמדות ישראליות אלה ובדרך בה הם מובאות לידיעתו של הציבור, לא יותר מאשר אותות של חולשה המשדרות להם לא רק שלא להפסיק בהתקפותיהם, אלא להגביר אותן. אותם הדברים אמורים לגבי אבו מאזן והבחירות שנערכו ברשתו הפלסטינית. כמה מאמץ וכספים השקיעה ממשלת אריאל שרון בתהליך בחירתו של אבו מאזן? הרבה מאוד. לפחות כמה מאות מיליוני ₪. כלפי חוץ זו הייתה הצלחה תעמולתית ותקשורתית גדולה. הבחירות התנהלו כסדרן, אפילו ללא הפרעה אחת. ואבו מאזן נבחר. אולם כל פלסטיני יודע כי המציאות בשטח שונה. אם הקולות של תושבי הגדה והרצועה שהלכו לקלפיות היו נספרים באמת, בוועדת הבחירות המרכזית הפלסטינית, אבו מאזן לא היה נבחר, לפחות לא בסיבוב הראשון. כפי שכבר דיווחנו ביום הבחירות 9.1, קולות המצביעים לא רק שלא נספרו, אלא מאות רבות של קלפיות פשוט נזרקו מבלי שיגיעו אפילו לרמאללה. כל פלסטיני גם יודע, והדברים מפורסמים בפומבי בעיתונות הפלסטינית המקומית והערבית הבינלאומית, כי אבו מאזן הוא איש חלש, שאין לו כל כוונה להלחם בטרור, או לפרק את ארגוני הטרור מנשקם. דברים דומים ברוח זו אמר באמצע השבוע, ראש אמ"ן אלוף אהרון זאבי, ובסוף השבוע מוחמד דחלאן, בראיון שנתן ל"אל-חאיית" הלונדוני. אם ביום שישי בבוקר, מופיעים שר הביטחון הישראלי, סגנו זאב בוים, הרמטכ"ל ומפקד אוגדת עזה, ואומרים בדיוק את ההפך, כלומר, שעל אבו מאזן להוכיח את עצמו ולהלחם בטרור, אז צריך לשאול קודם כל איך הם נראות ונשמעות ההצהרות הישראליות לעין ולאוזן הפלסטינית. גם כאן, כמו במקרי סגירת המעברים והבחירות, הצהרות האלה משדרות חולשה וחוסר קשר למציאות. ההתפתחות היחידה החשובה שאפשר להבחין בה בימים לה אצל הפלסטינים, והיא פועל יוצא ישיר של המדיניות הישראלית, היא המהפך שחל אצל חזית ארגוני הטרור הפלסטינים, המאוחדת היום יותר מתמיד. בהתקפה במוסף קרני אפשר היה לראות בפעם הראשונה לא התקפת התאבדות קלאסית, כי אם הסתערות צבאית קלאסית, בו השתתפו כל גורמי הטרור הפלסטיני. בתקופת ערפאת, היו התקפות טרור מפוצלות בביצוע, אולם מאוחדות במטרה. כולן היו מכוונת גם אידיאולוגית וגם מבצעית נגד מטרות ישראליות. עכשיו כל התקפות הטרור נערכות, תוך כדי הפעלת מאמץ משותף, ומטרה מפוצלת. הפעולות מתוכננות כך שיפגעו במספר גדול יותר של יהודיים. אבל זו מטרה צדדית. הכוונה המרכזית שלהן היא לפגוע במעמדו של אבו מאזן, ולהפילו. במקום שיישפך דם פלסטיני במאבק הפנימי, מעדיפה קואליציית הטרור לשפוך דם ישראלי, למען חיזוק מעמדה במאבק עם אבו מאזן. מנגד, נוקט אבו מאזן באותה שיטה. הרפורמה הפלסטינית כבר החלה, אבל בכיוון הפוך מזה שג'ורג בוש ואריאל שרון תכננו. אותם הדברים אמורים גם לגבי הדיבורים החוזרים כל פעם על עצמם, כי על סוריה ונשיאה בשאר אסד לעשות בדיוק את מה שמצפים מאבו מאזן, להלחם בטרור, במפקדותיו ובאנשיו. אולם בדיוק כפי שלאבו מאזן אין וגם אף פעם לא הייתה תוכנית כזאת, גם לבשאר אסד אין. בכל הממלל הזה אנחנו לא שומעים דבר אחד. מה על ישראל, על ממשלת ישראל, או צה"ל לעשות? לכן אין מה להתפלא, כי לאחר ההתקפות במעברי רפיח וארז באה ההתקפה במסוף קרני. ולאחר ההתקפה בקרני תבואנה התקפות טרור גדולות, נוספות, וקשות יותר גם ברצועה, גם בגדה, וגם על גבולה הצפוני ישראל.

תושבי שדרות פחדנים וקוטרים

תושבי צפון הרצועה סובלים לא פחות מתושבי שדרות ואין אצלנו את כל הבכינות והקיטורים , ואף אחד לא חושב לעזוב בגלל המצב הבטחוני למרות שהוא לא ממש קל גם כאן . תושבי שדרות נהנים מהנחות משמעותיות במס הכנסה ולנו בטלו את ההנחה שהיתה קטנה משלהם גם כך . סתם לדוגמא ממשכורת של 14000 ש"ח ברוטו תושב שדרות מרויח יותר 2000 ש"ח בנטו מאדם שאין לו את ההנחות שיש בשדרות . אז שלא יעבדו עליכם הכל פוליטי ולא עניני .

הבחירות באוקראינה-טעיתי, אני ניטרלי

קודם בבחירות באוקראינה הבאתי תמיכה בינוקוביץ' כי האמנתי לתדמית הגזענית אנטי רוסית ואנטי יהודית שניסה ליצור ליושצ'נקו ינוקוביץ'. עכשיו החלטתי לבדוק את הנושא, ושלחתי ליושצ'נקו מכתב באוקראינית למייל באתר התומכים הרשמי שלו "אוקראינה שלי..." ותרגמתי קטעית נבחרים מתשובתו הערוכה לעברית. "התדמית שיצר לי ינוקוביץ' מוטעת. הוא ניסה להשיג את תמיכת ארה"ב על ידי כך שהוא מראה אותי כההפך ממני" "אני לא תומך ולא נתמך על ידי הניאו נאצים ואנשי בנדרה. אבא שלי נלחם בצבא האדום נגד הנאצים ואפילו ישב באושוויץ. אני נתמך על ידי אנשים מכל רחבי המפא הפוליטית, מהשמאל עד המרכז והימין הליברלי. הנאצים לא איתי" "אני לא שונא רוסים. לרוסים יש תרבות עשירה, אני מכיר אותה ומאוד אוהב אותה. אבל תסכים איתי שבמדינה ששמה אוקראינה התרבות הרראשית היא האוקראינית. עדין יילמדו את התרבות הרוסית, פשוט לא כהתרבות הרשמית של המדינה" "אני הולך לבקר בישראל מאוד בקרוב. אני יכול להבטיח לך שלא יעשה שום רע ליהודים באוקראינה. רק שתדע שאני גירשתי פעם אדם מהמפלגה שלי על התבטאות אנטישמית, ולמי הוא הלך? לינוקוביץ', וינוקוביץ' קיבל אותו." "המיעוטים באוקראינה לא ייפגעו, פגיע במיעוט נוגד את עיקרון הדמוקרטיה" "זה שקר שהזיופים בסיבוב השנה של הבחירות היו רק במערב אוקראינה, גם במזרח היו הרבה, רק על תצפה שינוקוביץ' ואנשיו ישתחצנו בזה" אחרי שיושצ'נקו הגיב לי, אני החלטתי שאני לא יביא יותר תמיכה בינוקוביץ'... אך גם לא ביושצ'נקו. כל מועמד אומר משהו משלו, ואני מעדיף לנקוט בעמדה ניטרלית. זה שארה"ב תומכת ביושצ'נקו זה לא מספיק כדי לתמוך בו. אני מאוד אוהב את ארה"ב, אך יש דברים בלטי נסלחים (כמו העובדה שהם הכירו בפרנקו הנאצי מספרד אחרי מלחמת העולם השניה כבחברם רק כי הוא היה נגד ברה"מ, וזה שיש שם כמה מפלגות נאציות).... אך על פי תשובתו של יושצ'נקו הוא באמת אדם טוב. מצד שני, גם ינוקוביץ' מנסה להציג את עצמו כאדם טוב. הבחירות באוקראינה, אני ניטרלי.

אתה לא יכול להיות ניטרלי

איך יקבעו מי יהיה השליט באוקראינה אם אתה מביע ניטרליות? אני בעד יושצ'ביץ (או אולי בעד ינקוצ'נקו?)

שרון קורע את העם!

יש הסכמה רחבה- שרון קורע את העם! אמנון דנקנר- עורך מעריב : "ראש הממשלה דוחף את תוכנית ההינתקות, תוך רמיסה גסה, בוטה ומכוערת של הערכי הדמוקרטיה ושל הכרעת הרוב" 14/9/04 ארי שביט-הארץ: "העקירה ההמונית זקוקה לבסיס מוסרי מוצק. היא אינה יכולה להישען על מניפולציה פוליטית מהסוג המוכר" 8/9/04 פרופ' רות גביזון מהמשפטנים המובילים בארץ: "להערכתי אין היום לממשלת שרון לגיטימציה ברורה למהלך שהיא עושה" ראיון ברשת ב'. ח" מיכאל איתן- ליכוד, יור ועדת חוקה בכנסת: "אם שרון ימשיך להוביל בעניים עצומות, תוך דריסת כל מי שעומד בדרכו, אם יקדש את כל האמצעים להשגת המטרה התוצאה עלולה להיות טראגית" הארץ 31/8/04 שרון קורע את העם!! אפשר גם אחרת... לא על הכל אנחנו מסכימים. כך זה בדמוקרטיה. יש ויכוחים, יש אי הסכמות, יש מחלוקות עמוקות וקשות. אבל בסוף למרות הכל, אנחנו עם אחד. חייבים לשמור, שכך גם נשאר. ראש הממשלה אמור לאחד את העם, אבל אריאל שרון קורע אותו. הנסיגה החד צדדית מגוש קטיף והשומרון פירושה גירוש אלפי אנשים מבתיהם על ילדיהם ומשפחותיהם ומסירת שטח לערבים, ללא תמורה וללא משא ומתן. שרון פעול בניגוד להבטחותיו לבוחרים ובניגוד להכרעת משאל מתפקדי הליכוד, שנערך ביוזמתו. הוא דורס את הדמוקרטיה ודוהר קדימה, למרות שהבטיח לכבד את תוצאות המשאל. רק חזרה להכרעת העם תקטין את הקרע העם.

למעלה