שרשור

שני פלסטינים מנעו פיגוע

ע"פ דיווח בערוץ 10, שני מחבלים של החמאס הגיעו לגדר של עזה מתוך מטרה להעביר שתי חגורות נפץ לפלסטינים שחיכו בצד השני. שהגיעו המחבלים לגדר, נתקלו בשני פלסטינים רעולי פנים, שהיו חמושים ודרשו מהם להוריד את חגורות הנפץ. אחד המחבלים התקרב לרעולי הפנים ופוצץ את חגורת הנפץ שלו, והרג אותו ואת שני רעולי הפנים. שני רעולי הפנים היו משתפי פעולה עם ישראל. כל המסיתים בפורום הזה, שמנסים בכל דרך וצורה להשחיר את כלל הפלסטינים, לא יוכלו להתעלם מהסיפור הזה, ומסיפורים רבים אחרים. בפעם הבאה שהם יתחילו להסית, פשוט נזכיר להם שרוב מכריע מבין הפלסטינים רק רוצה לחיות בשקט, תחת שלטון עצמי, ולא רוצה לחיות תחת כיבוש אלים וקולוניאליסטי.

adato

New member
איפה הם היו ב3 שנים האחרונות?

ולמה אתה לא מביא לינק? עד שתביא זה ייחשב לשקר תביא הוכחה

Deathatred

New member
מיעוט מתחיל לטרור

ולקחת את גורלו בידיים ולהילחם נגד הטרור. גם ברפיח, החלו להירשם מקרים של תושבים שמלשינים על מנהרות לצה"ל. כל זה בא - לא בגלל תעמולת התבוסתנות של השמאל שמפצירה בפלשתינים להמשיך ב"נתנגדות" - אלא בעקבות התגובות הנחושות של צה"ל כנגד הטרור, שהופכת את המחיר שהפלשתינים משלמים על הרצחנות שלהם לבלתי נסבל. אגב, צה"ל הרג בטול-כרם שני מחבלים, מפקדי החמאס והג'יהאד האיסלאמי המקומיים.

yeshgvul

New member
לא הייתי מציע להקיש מהמקרה הזה

יש הפרדה בין שני דברים: 1. העובדה שהפלסטיני הממוצע איננו אדם פחות מוסרי או הגון מהישראלי הממוצע , ורוצה לחיות בשקט לא פחות 2. רעולי הפנים הנ"ל מייצגים מיעוט קטן בקרב הפלסטינים, כשם שהמשת"פים אצלנו עם הבריטים היו מיעוט קטן, ואין להסיק מכך על עמדה פלסטינית פומבית נרחבת נגד הפיגועים, כשם שאצלנו לא היתה עמדה פומבית נרחבת כזו כששמיר וחבריו (להלן "גיבורי ישראל") פוצצו ילדים (אז כמו היום, כן היתה התנגדות שנומקה בשיקולי תועלת). אילו היו השניים הללו מייצגים, לא היו צריכים להיות רעולי פנים.

מטרניך

New member
ישגבול מרגיע את הרוצחים שאין להם מה

לדאוג ומספר להם, כמו לנו, על 'שמיר וחבריו'. אבל הרוצחים כניראה לא נרגעים ממנו ומתפוצצים כשהם רוצחים את העומדים לידם. כניראה הסיפורים של ישגבול לא שכנעו אותם והם גם לא סומכים יותר עליו ועל חבריו שהם יצילו אותם מהגורל המצפה להם.

לא זכורות לי תערוכות אבל

כששטרן נרצח על ידי הבריטים, לא זכור לי שהיתה בציבור היהודי הזדהות כל כך נלהבת עם הנרצח. אבל כן זכור לי שההגנה הסגירה את לוחמי אצ"ל ולח"י לבריטים. כל נסיון להשוות בין העם היהודי לפלסטיני הוא גרוטסקי

תראה,

לעולם לא אמרתי שכל הערביים רעים - והנה הוכחת, שיש ערביים מתונים שפויים וטובים. העניין הוא, שאין הרבה ערביים כמו הערביים האלה שמנעו פיגוע, לכן צריך לפעול נגד הטרור בחוזקה אך כך שהערביים המתונים האלה לא יפגעו.

אז מה אתה אומר

אם בשביל להרוג טרוריסט אנחנו הורגים בדרך כמה ילדים חפים מפשע, זה עוזר למתונים או לא עוזר? האם אדם מתון שאיבד את ילדו בגלל פעילות של ישראל, יישאר מתון או יצטרף לקיצונים? אתה יודע איך צה"ל מגיב והגיב כלפי פעילות לא-אלימה של הפלסטינים? רק השבוע היכו שוטרי מג"ב מכות רצח נשים ישראליות ופלסטיניות שהפגינו בשקט נגד הקמת גדר ההפרדה בכפר בידו. איך בדיוק פעולה כזאת עוזרת למתונים, או נלחמת בטרור?

תראה,

אבל כשמדובר בילד ערביי שמביא נשק ממצריים לישראל, אז זה לא ילד "חף מפשע" והילד הזה שייך יותר לנוער של היטלר. שים לב, שכאשר ישראל מחסלת טרוריסטים היא מחסלת כאשר הם מפגינים בהפגנות נגד ישראל, מה שאומר שאתה מגן על אותם ילדים שקוראים להשמדת העם היהודי.

resh0

New member
מה לדעתך היעד?

לחיסול הממוקד שינם כמה יעדים. 1. פגיעה במערכת אירגונית. 2. עשיית צדק. כפי ששופט אינו שואל את עצמו שאלות כמו: "האם כאשר אני מכניס את הפושע הזה לכלא, אני עוזר או מפריע למיגור הפשע"? כך שאלתך איננה במקום! כל אחד שאחראי להרג של ישראלים ו/או מתכנן הרג של ישראלים, אסור שימות מוות טבעי!!! למען יראו ויראו וגם כדי לעשות צדק.

היעד של חיסול ממוקד חייב להיות

פגיעה במי שמהווה סכנה וודאית לפגיעה חמורה. כל חיסול מתוך מטרה אחרת הוא פשע. שחף

resh0

New member
ומה עם צדק?

ואם ישנו פושע מסוכן שלא מהווה סכנה לפשע וודאי חמור, כי אז אין להשליכו לכלא? עפ"י טענתך, יכול פלשתיני לרצוח ישראלי ואח"כ זה יסתובב בחוצות עזה ויגיד כי: "בזמן הקרוב אני לא מתכוון לרצוח, לכן אין לישראל עילה לחסל אותי"... "פשע"? חשבי שוב.

צדק:

אני דווקא מאד בעד להשליכו לכלא לאחר משפט הוגן. הבעיה שלי היא עם חיסול. אז נדרשת וודאות לפגיעה חמורה. שחף

resh0

New member
אנו מוכנים לעשות משפט הוגן!

אפילו מוכנים להסתפק בפחות, מספיק שהרש"פ תעצור את כל אלו המצויים ברשימת המבוקשים... לא תמיד ניתן לעשות משפט הוגן, אך אין עובדה זאת כדי לשמש מפלט לפושעים! שים לה לכרוזים שהפיצה אתמול ארה"ב מהאוויר בפאלוג'ה: "אם אתם טרוריסטים הזהרו! כי אתמול היה יומכם האחרון. אם אתה חושש לחיילך, הפסק ללחום! כי אנו באים לעצור אותך". ומי שלא טרוריסט ובכל זאת מבוקש? יסגיר את עצמו, ייחקר וישוחרר! מה הבעיה? לידיעתך: המשמעות של כל עיכוב בלחימנ כנגד הטרור והטרויסטים, עשויה להיות מותך שלך ו/או של משפחתך!!! אז למה לך?

אני לא מבין. מה הבעיה?

כל מה שאמרתי הוא שחיסול הוא חוקי וקביל לפי הגנת הצורך רק כאשר מדובר בסכנה וודאית לפגיעה חמורה. שחף

resh0

New member
ואני לא מבין מה הקישקוש הזה.

נניח וחלילה איזה "קדוש" רצח את בנך ומסתובב לו ברחובות עזה. הוא כבר לא מהווה "סכנה וודאית לפגיעה חמורה", את הפגיעה הוא כבר עשה בעבר... אז לדעתך לא "חוקי וקביל" לחסל אותו? בוא ונסכם: בהעדר דרך אחרת לעשות דין צדק לרוצח בעבר ו/או לרוצח פוטנציאלי ומכיוון שאין אנו רוצים לפתור מעונש כאלו גם למען יראו ויראו, החיסולים הם האופציה היחידה שנותרה! והיא אופציה יותר צודקת מצודקת. לדעתי ניתן לפתור את הבעיה באופן מתקדם, אשמח לקבל את דעתך: ישראל תפרסם רשימה של מבוקשים בעיסוק בטרור בעבר ובהווה, תפרסם פלאיירים מהאוויר ובלוחות מדועות בעיתונים הפלשתינים, שם ייכתב בדומה למעשיהם של האמריקאים בפאלוג'ה, כי כל אחד מהם שלא יסגיר עצמו ביממה הקרובה, דינו נחרץ למיתה! כל אחד שישהה בקרוב לאחד מאלו, מסכן את חייו. מה דעתך? רק זכור! תחשוב כמו אחד שבנו נרצח ע"י איזה "לוחם חופש פלשתיני", לצערנו ישנם רבים כאלו שמחכים לעשיית צדק ומגיע להם שתיענה דרישתם.

למעלה