שרשור

סקרן 1

New member
האר"י זיע"א אמר על זה

שלכל חלק ביהדות יש יעוד אחר. כמו שמרן הח"ח זיע"א המשיל את זה לצבא שיש בו חי"ר חיל אויר חיל מודיעין חיל הים וכו´ ואי אפשי לזה בלא זה כל חלק וסוג ביהדות הוא חלק מפסיפס ענק שנחשב עם

סקרן 1

New member
האר"י זיע"א אמר על זה

שלכל חלק ביהדות יש יעוד אחר. כמו שמרן הח"ח זיע"א המשיל את זה לצבא שיש בו חי"ר חיל אויר חיל מודיעין חיל הים וכו´ ואי אפשי לזה בלא זה כל חלק וסוג ביהדות הוא חלק מפסיפס ענק שנחשב עם

לביא4

New member
חייב בלי רפורמים

אתה לא יכול לשנות את התורה, אפשר להבין שאדם לא יכול לקיים הכל אבל לא שהוא משנה את התורה. דוגמא קלאסית - גיור רפורמי זהו טקס ראוותני וברור שהגוי ש"מתגייר" נשאר גוי לכל דבר וזה גורם להתבוללות - דבר חמור מאין כמוהו.

סקרן 1

New member
יש עוד הרבה דוגמאות כמו :

הנחת תפילין לאישה זה בגדר של "בל תוסיף" שנשים מתפללות עם גברים זה אביזרייהו דגילוי עריות. הם מדליקים אש בשבת בשביל לבשל אוכל אבל סתם אש הם לא מדליקים ויש עוד הרבה דוגמאות. לסיכום: רפורמי אינו זרם ביהדות! רפורמי = גוי או מומר לתאבון או מומר להכעיס

סקרן 1

New member
כמו שיש נצרות איסלם ובודהיזם אז גם

את הרפורמים והקונסרבטיבים. זה דת חדשה שאין בינה לבין היהדות ולא כלום. רפורמי הוא גוי לכל דבר!

לא כל ...

החילונים כופרים . חלק בעצת היצר חוטאים ולא רוצים לגבור עליו . וחלק כופרים ממש למרות שהם יודעים מצויין את האמת .

< 2 >

ע"פ תורת הסוד יהודי נולד עם שתי תכונות "טיבעיות" א > אהבת השם ב > אהבת ישראל, אז גם עם הוא לא גובר על עצת היצר , זה עדיין לא אומר שהוא כופר .

< 3 >

לעומתם , החלק השני כופרים בשם , ושונאים את הדת היהודית , ואת עם ישראל שומרי המצוות .

לביא4

New member
חילונים לא כופרים ח"ו

דיברנו על רפורמים ולא על חילונים, גם חילונים הם יהודים ויהודים טובים מאד רוב רובו של הציבור הזה הוא ציבור מאמין וגם מקיים ושומר על דברים בסיסיים ויש לו זיקה למסורת.

MAXIM FUND 11

New member
אני מתכוון האם זה יכול לעזור לי

לחיזוק האמונה כי אני ממש לא שלם עם עצמי

לביא4

New member
למה אתה לא שלם עם עצמך?

אולי כדאי לך גם לצאת לסמינר של "ערכים" שם יש תשובות לשאלות ותוכל גם לשאול כאן דברים שאתה רוצה לדעת.

MAXIM FUND 11

New member
יש לי קצת בעיה עם החברה שמסביבי

וחוץ מזה אני רוצה להיות יותר בטוח עם עצמי לפני שאני יוצא לסמינר. אני יודע שאם אצא לסמינר אחזור בטוח באמונתי אבל אני מפחד שזה לא יהיה אמיתי, פנימי אלא בגלל לחץ חברתי שיבוא מבחוץ

לביא4

New member
זה בדיוק הענין -

כל מי שישתתף אתך בסמינר בדיוק מהרקע שלך ויש לו את אותם ההיסוסים, שם אתה לומד, סמינר - פשוטו כך משמעו, שום לחץ, אמת יש רק אחת, ואי אפשר להתכחש אליה, כאשר נכנסים לעניינים מרגישים אושר פנימי והמון תוכן וסיפוק, כדאי לעשות את הצעד הראשון, ממה יש לחשוש?

למעלה