שרשור

Padme Amidala

New member
חחחחח

עכשיו כשאני חושבת על זה, מתאים ללארס פון טרייר לעשות על זה סרט, הוא בטח יקפוץ על עוד משהו חולני בתור נקמה לאנושות...
אבל בכל מקרה, לפי דעתי לסטיבן דאלדרי הכי מתאים לעשות סרט על זה, הוא מביים סרטים מעולים בצורה רגישה וזה בדיוק מה שסרט על כזה ספר צריך... טוב, בכל מקרה הספר מספר על משפחת דולאנגיינג'ר, משפחה מאוד מאוד יפה שגרה בארה"ב, שיש שם את האב כריסטופר, האם קורין, הבן הבכור כריס (כריסטופר), הבת האמצעית קאת'י והתאומים הקטנים קרי וקורי. הם כולם בלונדינים עם עיניים כחולות, מוכשרים, חכמים, ובקיצר מושלמים. יום אחד, האב מת וזה גורם כמובן לצער גדול. קורין מספרת לילדיה שההורים שלה, מלקולם ואוליביה, הם אנשים מאוד מאוד עשירים שהחרימו אותה כשהתחתנה עם אביהם. עכשיו אביה חולה, והיא נוסעת יחד איתם כדי לזכות שוב באהבתו ובכספו, והילדים יצטרכו להישאר לילה אחד בעליית הגג, עד שהיא תגיד לו שיש לה ילדים וכו'. כריס (15) וקאת'י (12) מתלהבים מהרעיון שהם יהיו עשירים והכל, אך עצובים. התאומים בם בני 7. כשהם מגיעים לטירה שבה אמם חייתה, מקבלת אותם סבתם, אוליביה, בסבר פנים חמורות. אמם גרה באחד החדרים המפוארים בבית בעוד שהם גרים בעליית הגג, ובה יש שתי מיטות. התאומים עוברים לישון במיטה אחת, ואיך שכריס וקאת'י הולכים לישון במיטה השניה, הסבתא מתנגדת ודורשת שהבנות ישנו במיטה אחת, והבנים בשניה. אח"כ הסבתא מציבה להם חוקים: לבנים אסור להיכנס לאמבטיה כשהבנות נמצאות בה, לבנות אסור להסתובב עם פיג'מה ללא חלוק, הילדים צריכים ללמוד את פסוקי התנ"ך, אסור להם לאכול ממתקים, ואסור להם לצאת מעליית הגג שבה הם סגורים. הלילה הזה הופך לכמה לילות, הכמה לילות הופכים לכמה שבועות, כמה שבועות הופכים לכמה חודשים, וכמה חודשים הופכים ל-3 שנים שבהן הילדים סגורים בעליית הגג. סבתם קוראת להם "יצרי השטן" ומתברר להם שאביהם למעשה היה דודה למחצה של אמם, למרות שהפרש השנים ביניהם הוא רק 3שנים- אביהם הוא הבן של אשתו השניה והצעירה של סבה של קורין מצד אביה. אמם של הילדים מגיעה לבקר אותם מידי פעם, אבל היא בינתיים כבר מתחתנת מחדשה עם בעל צעיר, לא אכפת לה מהילדים שלה, והיא בכלל לא שמה לב למה שמתחולל בין כריס וקאתי, שנראים בדיוק כמו הוריהם בגילם. הבריאות של הילדים מאוד מתדרדרת, ויוצר מן מצב מוזר שכריס וקאת'י הם יותר אב ואם לתאומים מאשר ואחים גדולים, וכמו שהבסתא צופה מראש, הם מתאהבים (כן, יאאאאאאאאאק!!), וההתאהבות הזאת יוצאת לכיוונים ממש חולניים. הספרים אח"כ מספרים על הילדים אחרי מה שקורה בעליית הגג, אם את רוצה אני אמשיך לספר לכם בשמחה...

Padme Amidala

New member
כמה הערות ששכחתי:

-האבא הוא הבן של אשתו השניה של סבה של קורין וגם של סבה, לכן יש ביניהם קשר דם. בספר אח"כ מתברר עוד דברים, כמו שאמרתי אני אגיד לכם רק אם אתם רוצים! -הסבתא מכה את הילדים באכזריות בכל הזדמנות שיש לה.

Padme Amidala

New member
אוף, תמיד אני שוכחת משהו!

הסיפור מתקיים בשנות ה-50, כאמור בארה"ב.

Padme Amidala

New member
ועוד הערה חשובה!!

לאם היו שני אחים בוגרים ממנה, ושניהם מתו מסיבות טרגיות. היא גם מספרת לילדיה שסבתם תמיד התייחסה אליה בצורה נוראית כשהיא הייתה ילדה, והיכו אותה בילדותה...

Padme Amidala

New member
וואלה?

אמרו לי שהוא לא משהו... אבל אני בכל זאת מזמינה אותו מאמאזון!

מיצי007

New member
הוא לא משהו,זה נכון

הוא חביב ביותר.... זה המקסימום שאני מוכנה לתת לסרט... אבל הוא אכן חולני ומעוות. אבל ראיתי סרטים חולנים ומעוותים הרבה יותר שווים מזה,בכמה דרגות. זה יחסית ברמה נמוכה של חולניות....

Padme Amidala

New member
הספר יותר חולני...

קראת את הספר? בספר זה מגיע לדרגות חולניות ממש גבוהות... שמעתי שגם בסרט אין בכלל התייחסות לרומן של כריס וקאת'י....

Padme Amidala

New member
מה?!

לכי מהר לספריה ותקראי את ההמשכים!!! זה פשוט חובה!! את לא יכולה להבין את מה שעומד מאחורי כל זה בלי לקרוא את הספר החמישי! ובשביל לקרוא אותו צריך גם את השני, את השלישי, ואת הרביעי... אבל לפי הסדר הכרונולוגי, לא לפי הסדר שנתתי לך עכשיו.

מאיפה העטיפות האלו?

הם לא העטיפות של הספר בעברית... ואני כמעט בטוחה שגם לא באנגלית. היו כמה הוצאות שונות או משהו כזה? בכל מקרה העטיפות שאת שמת הרבה יותר יפות מאלו שאני מכירה.

Padme Amidala

New member
העטיפות

אלו לא בדיוק עטיפות, למען האמת... העטיפות בארה"ב הן אותן עטיפות שיש בארץ, חוץ מגן של צללים, שבארץ הכינו לו משהו שונה. לפרחים בעליית הגג עשו בארה"ב 3 הוצאות, והמוכרת ביותר היא ההוצאה הראשונה עם העטיפה הזהה לזאת בעברית. בכל מקרה, בארה"ב, בגב הספר אפשר לראות את התמונה המלאה, ואלו התמונות ששמתי. אם את מכירה את העטיפות בעברית, אז את יכולה לזהות את הפנים של קאת'י מפרחים בעליית הגג, קאת'י וכריס בעלי כותרת עפים ברוח, בארת בפרחים הצמיחו קוצים, וסינדי/מלודי בפרחים נבלו קמלו. בגרסא האמריקאית של גן של צללים ראו בקטן את קורין...

American Girl

New member
כן כן....

תמשיכי לספר זה בהחלט נשמע מעניין... איפה אני כולה להשיג את הספר?

Padme Amidala

New member
להמשיך לספר? את כל העלילת הספרים?

זה הולך להיות ארוך
ונראה לי שאת הספרים את יכולה להשיג בכל ספריה קרובה...

Padme Amidala

New member
אוקיי...

בגדול ספרי ההמשך מספרים את מה שעובר על הילדים אחרי השנים בעליית הגג... בספר השני, עלי כותרת עפים ברוח- הילדים, עדיין המומים ממותו של קורי, בורחים ומוצאים רופא טוב לב שמאמץ אותם חוקית. כל אחד מגשים את חלומו- קאת'י מצטרפת ללהקת ריקוד, כריס לומד רפואה, אבל קרי לא ממש גודלת בגובה, בגלל השנים בהם הייתה סגורה, מה שמשפיעה עליה מאוד. הספר הוא ביחוד על קאת'י, על כל מה שהיא עוברת, החברים, הבעלים שלה, והיא כל הזמן עוקבת אחרי קורין ומתנקמת בה ברגע המתאים. הספר השלישי מספר יותר על הילדים של קאת'י- ג'ורי, הבן שלה מבעלה הראשון ג'וליאן, שהוא ילד מתוק וטוב, ובארת, בנה מבארת ווינסלואו (הבעל השני של קורין) שהוא ההיפך מג'ורי. כריס מגדל את בארת וג'ורי כאילו הם היו הילדים שלו, והוא כבר נשוי לקאת'י- והם נשואים מכל הבחינות. הם מאמצים גם ילדה קטנה בשם סינדי. העניינים מסתבכים כשקורין עוברת לגור לידם. הספר הרביעי הוא כבר שכריס וקאת'י בני 50 ומשהו, ג'ורי נשוי באושר והוא ואשתו הם צמד רקדנים מפורסם, בארת הוא איש עסקים מצליח וסינדי היא תלמידת תיכון. כל המשפחה מתכנסת שוב בטירת פוקסוורת (הבית של סביהם של כריס וקאת'י) המחודשת, כריס וקאת'י מגלים שדודם ג'ואל עדיין בחיים והוא עושה לא מעט צרות, ג'ורי עובר תאונה, ולא יכול לרקוד שוב בזמן שאחיו מנהל רומן עם אישתו... טלנובלה הא? הספר החמישי הוא בעצם הפריקוול לפרחים בעליית הגג- הספר מסתיים בדיוק בנקודה שכריס, קאת'י, קורי, וקרי, באים לעליית הגג. הספר מספר על סבתם של הילדים, אוליביה, מהיום שבו היא מכירה את מלקולם פוקסוורת ומתאהבת בו, הם מתחתנים אבל הוא לא אוהב אותה. יחד איתם באים לגור גארלנד, אביו של מלקולם, ואישתו הצעירה אליסיה- כן כן, ההורים של כריסטופר, אביהם של הילדים. הספר מתאר את החיים של אוליביה מנערותה ועד שהילדים מגיעים לגור אצלה, והוא חושף את האמת שמתחת לכל הסידרה... כמו שאמרתי אלו רק תמציות, אם את רוצה אני יכולה לספר הרבה יותר בהרחבה כי כך גם תבינו יותר...

למעלה