שרשור

../images/Emo13.gif שמחתי לעזור ! ../images/Emo107.gif

וכיף לדעת שעזרתי, ועוד בתרגיל שהופיע בבגרות !

לדעתי זה אפשרי

אני הצלחתי ללמוד את כל החומר של 3 מ-5 לבד [את החלק העיקרי למדתי תוך חודשיים בערך], לפיכך גם אתה יכול לעשות זאת וגם את שאר 2 היחידות שברובן אין משהו חדש במיוחד... הלואי ולי היו מרשים לא ללכת לאף שיעור מתמטיקה בתיכון ורק לבא למבחנים....

stac

New member
המ...

אבל עדין אין לי את העזרה של המורה כמו לשאר, אבל אתם בפורום תעזרו לי? :)

stac

New member
כבר ניגשת ל3 יחידות?

איך ידעת ממה להתחיל ללמוד וכו? למדתי ספרים מורים פרטיים מה?

כן

בכיתה ח וקצת לפני ט למדתי מספרים[books] בלבד את הנושא של 3 מ-5 וקצת מ-2 מ-5. כמובן שלמדתי זאת כי זה עניין אותי אבל בכול זאת "אלצו" אותי ללמוד בכיתה כמו כולם.

ailag

New member
כיתות מאיצות

לדעתי זה מיותר, הכיתות האלו של "תעשה בגרות בכיתה ד". נכון, יש כאלו שיכולים. אבל לאן יש לכם למהר? אלו שסיימו בגרויות מוקדם, אפילו שהם חכמים, הם לאו דוקא אלו שמצליחים יותר בתחומם. יש איזו שהיא מגמה לסיים את הלימודים מהר יותר, במקום להגיד : fuck the tests. מה מעניין אותך? אפשר להמציא תורות שלמות גם בלי תעודת בגרות או תואר על הדף. זה פשוט קשה יותר להתקבל למקומות בלי דף שכתוב עליו השם שלך ו"סיים את לימודיו".

1ca1

New member
זה מצויין הדברים האלה

אני למשל במסגרת "קורס מואץ" כזה ניגש לבגרות 5 יח"ל במתמטיקה כשאני בכיתה י... זה סבבה אני יוכל ללמוד גם דברים מעניינים באוניברסיטה (מאחר שבכל מקרה תיכננתי לעשות תואר מתמטיקה ומחשבים אז אולי תואר ראשון רק מתמטיקה או שאני יצבור נקודות לתואר שאני ישלים אחרי הצבא), יש לי מלא זמן פנוי (כרגע יש לכיתה הרגילה שלי 5 שעות מתמטיקה שבועיות, שנה הבאה בגלל החלוקה ליחידות זה יגדל אני מניח) וככה אני יוכל להשקיע בשאר הבגרויות (כאילו יש לי גם 15 יחידות מחשבים לעשות (3 השנה) וגם עוד 5 פיזיקה... זה קצת עמוס) רק מאוד מוזר, נניח שאתה בשנה הסופית של לימודי המתמטיקה התיכונית שלך (לא משנה יב או י במקרה שלי או ט במקרה שלך) אם העיפו אותך מ5 "מואץ" למה אתה לא משתלב בלימודי ה5 יחידות הרגילים של הבי"ס שלך? כאילו היה לי חבר שהיה בשנה הסופית של התוכנית שאותה אני גם עושה, ופשוט ברח לפני הבגרות כאילו נשבר ואז הוא פשוט ניגש בכיתה יא (הוא לא היה צריך להשלים חומר פשוט למד קצת את הקומבינטוריקה של התוכנית הישנה לבד) וזהו... וגם איך אפשר ליפול מ5 ל3? מילא 5 ל4 אפשר להבין אם אין לך את החשיבה שמצריכה בגרות של 5 יחידות אבל 3?.

stac

New member
מוזר נכון?

חח ממש לא פשוט יש לי חטיבה ותיכון דפוקים לאללה, בכיתה ט [חטיבה] עבירו ציונים והמלצות על כל תלמיד לתיכון, בתיכון מיינו אותנו לכיתות, אותי דפקו [ממש דקופה לא מי יודע מה כיתה של חכמים :)] בכיתה מכונאות :) חח, כמה מכתבים וכמה טלפונים וכמה צעקות, עד שעבירו אותי לאלקטרוניקה בסוף י. מה זה קשור?, טוב אז בכיתה שהייתי בא אף אחד לא עשה יותר מ3 יחידות כאילו :) ועד שהצלחתי לעביר את עצמי לכיתה טובה יותר ששם עושים גם פיסיקה 5 ולומדים עוד 15 יחידות מתמטיקה ועוד 5 אנגלית, שמו אותי על תנאי ב4 יחידות כי כולם שם מי שבפיסיקה חייב לפחות 4, לא היה לי קשה, ולכן לא השקעתי בלימודים, אך הבגרויות הראשונות הגיעו, תנ"ך יחידת בקיאות, זה היה קשה [נכשלתי 48 :)] וגם מתמטיקה מבחני סוף שנה לא היו כל כך מזהירים, אז בסדר השאירו אותי ב4 יחידות, אבל לעבור ל5 בכלל לא היהי על מה לדבר, כיתה י"א ממש לא היה לי זמן לעבוד על 5 יחידות, כי הלחץ של השלמת החשמל מכיתה י´ הייתי צריך לעשות, וגם לשון זה היה לשון שונא את זה בסוף הצלחתי לעבור את הבגרות ב78[כמובן עם עזרת חבריי בעתקה, תודה להם] גם המורים הפרטיים בלשון לקחו מממני המון זמן, וגם עבודה שלי בחברת מחשבים. אז עזבתי את העיניין 5 יחידות, לי"ב, טוב חלק מאנשים שהיו איתי ב4 כן עברו ל5, בהמלצת המורה, ואני לא עברתי למרות שהיה לי80. זה ממש מתסכל, אם הייתי עושה את הבגרות בי´ הייתי כל כך מאושר, ואין את הלחץ של 45 יחידות, ועוד בתיכון דתי, שצריך להשקיעה בתושב"ע ותנ"ך.

stac

New member
תיקון,

עוד 15 יחידות מתמטיקה = עוד 15 יחידות אלקטרוניקה

1ca1

New member
בסדר אבל

גם לי יש בלשון בעיות (העולם מתחלק ל2 חלקים אלה שטובים במתמטיקה פיזיקה ומחשבים ואלה שטובים בלשון ובערבית...) ואם זאת אני מצליח... פשוט צריך לפעמים לשבת ולחרוש, לא פעם מצאתי את עצמי פשוט פותח ספר ועושה כמה תרגילים (במקרה זה היה בשיעור לשון ואין לי כוח לנושא נשוא השטויות האלה).... וגם הייתי מציע לך להפסיק את העבודה בחברה אתה סה"כ בטח פחות מבן 18, אתה תקבל שכר מינימום אם לא פחות, לכן כדי לך להתרכז עכשיו בלימודים כדי שיהיה לך ממוצעים טובים לאוניברסיטה כי הדברים על ביטול התנאי קבלה והפסיכומטרי זה שטויות כי הם אמרו טוב התקבלת לאוניברסיטה אבל אם אתה רוצה ללמוד בפקולטה למתמטיקה לדוגמא אתה צריך ככה וככה... כי למשל בן-דוד שלי לא השקיע בלימודים ועשה 4 יחידות ועכשיו הוא מגיע לאוניברסיטה רוצה ללמוד הנדסת מכונות ולא קיבלו אותו... עכשיו הוא עשה מעין מכינה כזאת כדי להשלים ל5 יחידות במתמטיקה (ונראה לי גם אנגלית) ואז רק הוא יוכל ללמוד, הוא הפסיד כמעט שנה של לימודים....
anyway it´s my 2 cents...​

stac

New member
תודה על האגרות שלך,

אבל חילקת את הבעיה שלי לשנים, עבדתי בחברה בכיתה י"א וגם עבדתי בי"א :) וגם לשון בגרות סיימתי בי"א :) ואני בן 18 וחודשיים, תודה. :)

ailag

New member
כיתות?

אוי, זה אחד מבתי הספר האלו שבהם כל כיתה לומדת בדיוק את אותו הדבר לבגרות? מה עם בחירה? העדפה אישית? גיוון? אם לא כולם רוצים בדיוק את אותה הקומבינציה? school sux. 1ca1 : מה עם אלה שטובים במתמטיקה, פיזיקה ומחשבים וגם בלשון וערבית?
(אז הם גרועים בהסטוריה.) המלצה בקשר לבגרות בלשון : לקרוא. מגיל צעיר. כשהגעתי לכיתה א לא היו לי שגיאות כתיב, בקושי היו לי שגיאות ניקוד. לא הייתי צריכה להתכונן ללשון.. (לא שאני מנסה להשוויץ, אבל אחרים יכולים גם לנסות לעשות ככה) ככל שקוראים יותר בעברית, העברית תקנית יותר.

אני נאלצת לא להסכים..

בשני דברים שכתבתם פה: ראשית, אני לומדת בבית ספר "הנדסאים" בת"א, שבו כל כיתה, כפי שהגדרת את זה, לומדת את אותם המקצועות לבגרות ואני חושבת שזו אחלה שיטה.. זה גם חוסך את כל האלף שעות חלון האלו שנוצרות כל הזמן כשיש מגמות, גם מונע כל מיני מתיחויות מיותרות בכיתה כי מישהו נמצא ב"הקבצה טובה יותר".. חוץ מזה, אם למשל המורה לפיסיקה רוצה ללמד משהו, הוא לא צריך לדאוג שאיזשהי הקבצה למדה את החומר הבסיסי שהוא צריך במתמטיקה נניח ואיזשהי לא.. כולם לומדים הכל יחד. חוץ מזה, ככה הכיתה מתגבשת פי אלף.. אחלה שיטה לדעתי! את הבחירה שלך תעשה בכיתה י´, תבחר כיתה, ותשאר איתה. שנית, כתבתם פה על הקטע של "לסיים דברים מוקדם".. אני עשיתי מטעם תוכנית בר-אילן (מכירים?) את הבגרות במתמטיקה בכיתה י´. הסיבה היחידה שעשיתי את זה, זה בשביל אותם שעות חופש שיש לי עכשו.. אתה לא מתאר לעצמך איזה כיף זה לדעת שכולם לומדים עכשו ואתה יושב לך בסוטול בדשא ומכין שיעורים במשהו אחר או סתם נח.. נורא כיף, נורא נחמד, מומלץ בחום! חוץ מזה.. כשאני רואה איך מלמדים מתמטיקה את החברים שלי ואיך אני למדתי מתמטיקה, אז אני מבינה למה אני אוהבת מתמטיקה והם לא.. אותי לימדו מתמטיקה יפה, בצורה כיפית ונכונה, ואת החברים שלי לכיתה מלמדים כמו כל דבר בישראל: חפיף ושיטחי. אין לי שום פלא למה אחוז הנכשלים במתמטיקה הוא כל כך גבוהה.. גם אני הייתי שונאת מתמטיקה אם הייתי לומדת בשיטה הזו..

ailag

New member
_________

הנדסאים הוא בית ספר בכיוון ריאלי למיטב ידיעתי. ומה אם תרצי ללמוד ספרות ופיזיקה ביחד בבית ספר רגיל? מזכיר לי את המנהל שלי בכיתה י´, שאמר שאנחנו יכולים לקחת איזה מקצוע מוגבר שאנחנו רוצים (הם חילקו את המוגברים לשתי קבוצות, ובמערכת היה "מוגבר א", "מוגבר ב") . הוא הסביר על הבונוסים ולמה כדאי ללמוד. באתי אליו אח"כ והכרזתי: אני רוצה ללמוד פיזיקה, כימיה ומחשבים. הוא ענה, אבל אפשר לקחת רק עד שני מוגברים.. (חוץ ממתמטיקה ואנגלית) (מסקנה : עירוני ה´ היה בית ספר גרוע, המלצתי: להתרחק.) "איזה כיף זה לדעת שכולם לומדים עכשיו ואתה יושב לך..." קודם כל, את תהיי סטודנטית מצויינת
שנית, דיברנו על כך שאנשים מתחילים אח"כ תואר בתיכון, וצריכים לעבור את כל כאב הראש של תיאום עם בי"ס .. כמה אנשים (מהתיכון שלך אפילו) לומדים איתי אלגברה לינארית או חדו"א. אז נחמד שהם מרחיבים את הידע שלהם, אבל הם לומדים חומר ברמה גבוהה כשהם יכלו סתם להינות מזה שהם מבינים את כל השיעורים בבי"ס ויש להם יותר זמן פנוי אחרי הצהרים. זה גם לא יעזור להם כ"כ הרבה לתואר - אני עושה 28 שעות הסמסטר, הם עושים 6. כמה הם חסכו לעצמם? בקשר ללימוד המתמטיקה עצמו, את צודקת. אמרתי זאת קודם ואומר את זה שוב, ואני מתכוונת לכל מילה. school sucks. אני בת 21, ובקושי זוכרת את מה שלמדתי בתיכון. זה פשוט לא עניין אותי ולא מעניין אותי. (חוץ מדברים כמו פיזיקה ומתמטיקה, אותם אני לומדת גם עכשיו. אבל אזרחות? הסטוריה? כלום). לא הרווחתי כלום, לא חינכו אותי, רק לימדו אותי להתמודד עם מורים, עם חומר משעמם ומיותר, ולשנוא את הלמידה. ולעשות הכל לפי החוקים היבשים והספר. אנשים לא אוהבים ללמוד, ובצדק. הלימוד בתיכון אינו לימוד. הוא בדיחה כואבת.

1ca1

New member
אין לי הרבה שגיאות כתיב

למעשה כשהגעתי לארץ מלוס אנגלס קראתי מלא, לכן אני דיי בסדר בעברית ואני מדבר ממש בלי מבטא, הקטע של כל הזמנים על הפעלים האלה לבדוק בניינים ושורשים והכל זה בעייתי באנגלית זה יותר פשוט... ונדיר מאוד שמישהו מאוד טוב בלשון וערבית וגם במתמטיקה למשל וגם עוד משהו היסטוריה זה לא בעיה זה פשוט לחרוש...

ailag

New member
תלוי..

קודם כל, לא דיברתי על שגיאות כתיב. לא רואים עליך - לפחות מההודעות - שאתה מחו"ל. הזמן והפעלים קיימים גם באנגלית - יש כמה סוגים של כל זמן (simple, progressive, perfect..) ול"צברים" קשה איתם. לאחר שהייתי בארה"ב שנה אנשים היו שואלים אותי על תרגילים והיה ברור שקשה לנו בדקדוק באנגלית גם (למרות שאני לא יכולה להשוות בין הקושי בעברית לזה שבאנגלית). אני גם לא יכולה להסביר דקדוק אנגלי (אני לא טורחת ללמוד..) - זה מיותר ברגע שיודעים את השפה. בארה"ב, למיטב ידיעתי, לא לומדים לשון אנגלית כמו שבארץ לומדים לשון עברית. אני טובה בלשון, שפות ומתמטיקה ולא בהסטוריה בדיוק בגלל הנקודה שציינת - אני יכולה להבין טוב אבל שונאת לזכור בעל פה. פשוט לא נקלט. טקסטים ארוכים ומשעממים של הסטוריה לא עוברים את הגולגולת בעוד ששיעורי בית במתמטיקה נקלטים ברגע שהבנתי את הטכניקה. ואני מכירה עוד אנשים שלהם זה קורה. מסקנה? קשה לשים אנשים או אוכלוסיות בתבניות. וזה דבר טוב.

dyehuda

New member
תורת היחסות

E=MC^2 אנרגיה שווה למסה כפול מהירות האור, זה אנרגיה של החומר, בתורת היחסות החומר לא תמיד נשמר.

takeitez

New member
תורת היחסות הפרטית והמורחבת הרבה

יותר מורכבת מהנוסחה הפשוטה E=MC^2 תורת היחסות הפרטית מניחה כי מהירות האור קבועה בכל מערכות היחוס (בשפה פשוטה- לא משנה איך תסתכל על זה, מהירות האור היא C) ומהנחה זו נובעות מסקנות מרעישות כגון: הזמן הוא לא דבר קבוע (דוגמא: מי שנוסע במהירות גבוהה מזדקן לאט יותר) האורך הוא לא דבר קבוע (דוגמא: מוט שנע במהירות גבוהה נראה קצר יותר!) והמסה לא קבועה (ישנה מסת מנוחה, ומסת תנועה שגדלה ככל שאתה נוסע מהר יותר) הנוסחה: E=MC^2 מדברת על אנרגית המנוחה של גוף, והיא באה לקשר בין מסה ואנרגיה- כלומר לכל מסה יש אנרגיה עצומה, וכל אנרגיה יכולה לההפף למסה. תורת היחסות הכללית של אינשטיין כבר מדברת על השפעת האנרגיה (מסה) על הסביבה ולהפף, ועל הטענה שהמרחב הוא עקום וכו´ וכו´.

למעלה