שרשור

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמישהו מבין קצת במצלמות../images/Emo35.gif../images/Emo202.gif../images/Emo41.gif

השובב שלנו שבר את המצלמה, ורצינו לקנות מצלמנה דיגיטלית חדשה אנחנו רוצים :
מצלמה קלה לתפעול
שתצליח לתפוס תמונות של הילדים גם כשהם רצים, מסובבים את הראש, קופצים וכו', ככה שהתמונה לא "תמרח"
שתוציא תמונות חדות וברורות גם אם אנחנו לא צלמים מקצועיים
שתגיב מהר, כלומר שלא יעבור זמן רב מהלחיצה על המצלמה עד שהיא מצלמת
שהרזולוציה תהיה גבוהה
רצוי שהמחיר יהיה שפוי אשמח לשמוע המלצות למצלמות ואם יש עוד דברים שפיספסתי אשמח לשמוע גם עליהם

נגבר

New member
../images/Emo53.gif מחפשת בגבעתיים...

מחפשת בנרות גם בייביסיטר לנסיכה וגם מנקה. מי שמכירה, מי שיכולה להמליץ....

הייתי רוצה 700 שקלים אבל אם זה לא ריאלי

מוכנה לשלם יותר בכול מקרה לא הייתי רוצה לקנות מצלמה יקרה כשאני יכולה לקבל את אותן פונקציות במצלמה "זולה" יותר

במצלמות, בדרך כלל, זה לא אותן פונקציות...

כלומר אולי כן אותן פונקציות, אבל בדרך כלל המצלמות היקרות הן גם טובות יותר, ובעלות אפשרויות נוספות... לדעתי, את צריכה להגדיר לעצמך סכום שאותו את מוכנה להשקיע במצלמה, ולחפש בטווח הזה את המצלמה הכי טובה שיש, כי אין לזה סוף מבחינת מחיר...

UmaGuza

New member
../images/Emo45.gif מסכימה ומוסיפה טיפים

חשוב מאוד שיהיה מייצב תמונה! זה מנטרל את הרעידות הטבעיות של היד המצלמת ויוצאות פחות תמונות מטושטשות. מאפשר גם לצלם בתנאי תאורה פחות טובים ללא פלאש. פחות חשוב לשים דגש על רזולוציה. כל המצלמות הסבירות נמכרות היום עם רזולוציה גבוהה מספיק, בפועל אין טעם לצלם ברזולוציה נורא גבוהה (נניח 6 מגה פיקסל ומעלה), אלא אם את מתכוונת להדפיס פוסטרים. בשביל הדפסה איכותית בגודל A4 למשל, מספיקה רזולוציה של 4 מגה פיקסל (זו הרזולוציה שאני מצלמת, למרות שיש לי אופציה ל-8 במצלמה). כדאי לבחור מצלמה עם סוללות A4 כך שגם אם הנטענות נגמרות באמצע טיול, קל ונגיש לקנות סוללות מתאימות. מצטרפת להמלצה על קנון. לי יש דגם מהיקרים יותר אבל גם הדגמים הפשוטים שלהם טובים.

למה מראש את בוחרת רזולוציה נמוכה יחסית ?

חשבתי שאם כבר יש את האופציה אז עדיף לבחור תמיד רזולוציה כמה שיותר גבוהה

UmaGuza

New member
כי מעבר לזה זה מיותר

אלא אם רוצים להדפיס פוסטרים. כמו שכתבתי, רזלוציה של 4 מגה פיקסל מספיקה להדפסה איכותית בגודל של A4, מאחר ואני גם כך בקושי מדפיסה תמונות אלא צופה בהן במחשב אני לא רואה צורך לצלם ברזולוציה גבוהה יותר, בטח שלא ב-8 ו-10 מגהפיקסל, זה סתם תופס לי הרבה זכרון במחשב/בגיבוי, וכשמצלמים כ-400 תמונות בממוצע בחודש, תעשי חישוב כמה זכרון נחוץ בסופו של דבר...

miss1s

New member
אולימפוס

קניתי לא מזמן - 600 ש"ח, קלה, קומפקטית ונוחה. היא לא מיועדת לתמונות "מקצועיות" אבל היא מספקת תמונות חוץ באיכות מצויינת בתוך הבית קצת פחות.

קוף1000

New member
במצלמה "זולה" את מקבלת עדשה מובנית

לעומת המצלמות היותר טובות שאת מקבלת עדשה שאח"כ את יכולה להעביר אותה למצלמה אחרת. בנוסף, את יכולה לשדרג את העדשה לתחום יותר רחב ולעוד כל מיני וריאציות, כגון מיקרו ומאקרו. בכל אופן, בסכום שאת רוצה, נראה לי שהאולימפוס תתאים לך. אם את מסכימה אותי, אוכל להמשיך ולהתאים לך דגם ... או לשנות כיוון למשו אחר.

פלגיה

New member
CANON A590

לדעתי אפשר להשיג גם בפחות מ-600 שקל. אני מאוד מרוצה. גם ה- A470 הזולה יותר - טובה.

קוף1000

New member
הסתכלתי על המפרט וזה באמת מספיק לה ועומד

במחיר שהיא הקציבה לעצמה. יש לה אפילו זום אופטי: X4

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifומה דעתכם על fuji finepix j20 ?../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

היינו בשקם ושאלנו על מצלמה והמוכר התעקש שהיא שוות ערך לקנון ושהיא זולה יותר רק בגלל שהפירמה פחות נחשבת אחרי כל ההמלצות פה אנחנו קצת חשדנים מצד שני למה שירצה למכור לי מצלמה יותר זולה ? מישהו מכיר ? שמע ? חיפשתי את הפונקציות שלה וראיתי שיש לה 10 מגה פיסקל, זום X5.7, חיישן 1/2.3 אינטש, CCD, טווח זום 35.5-106.5 אין לה זיהוי פנים (למרות שהמוכר הבטיח שיש) וכנראה שאין לה גם מייצב תמונה (גם המוכר אמר שיש
)

קוף1000

New member
השוני במחיר הוא לא גדול ולכן לא שווה

fuji מתמחים בפילים ולא במצלמות. מה גם שאין הרבה פונקציות שיש שם, כמו הזום האופטי.

יש מצב שאת צלמת ?../images/Emo6.gif

מה זה אחת שמבינה ?
טוב נראה לי שרובם באמת ממליצים על קנון המצלמה הנוכיחת שהילד זרק, של אולימפוס וחצי מהתמונות יצאו מטושטשות...

למעלה