שרשור

adamkylie

New member
לצערי, ישראל כמדינת עולם שלישי מאפש

רת לדברים כאלה לקרות ובמקום להוציא חוקים נגד חוקים וענישה נגד נוטשים, ובמקום להעביר את כספי המיסים לדברים חשובים (כגון זה) מעדיפים להעביר אותם לחרדים שאפילו לא מכירים במדינה.......

Human Nature

New member
יאפ, |טל| †

הרי נחתמו הסכמי-שלום עם כל מדינות ערב, נמצא פתרון תמידי לאבטלה, הגזענות חלפה לה וכעת כל דרי ישראל חיים באין מפריע. אנחנו כעת מעצמה יותר חזקה מארה"ב. Get real, יש בעיות הרבה יותר דחופות ממקלט לחתולים. אני לא אומר שהמקלט לחתולים לא חשוב, כי בעיניי הוא חשוב, אבל אני מניח שזה קצת אירוני שאנחנו דואגים לחיות יותר מאשר לעצמינו.

tatababa

New member
עוד יותר אירוני ש

גם לעצמנו אנחנו לא דואגים. מדינת היהודים הדגולה, לדעתי, אין לה זכות קיום. כשכל אחד רוצה להיות מנהל וכל אחד חייב ללהוציא תואר שני אחרי הצבא אני לא יכול להמנע מהמחשבה שמשהו רקוב מאוד בחברה החומרנית והקפיטליסטית שלנו... אדם כבר לא שווה היום בלי תואר שני בכלכלה או סוציולוגיה, למרות שאנשים שוכחים כי צריך גם את הפועל בניין, גם את מנקה הזבל וגם את המוכר בקיוסק ליד הבית. לא ייקח יותר מדי זמן עד שהמדינה תתפורר.. (השאלה רק אם כדור הארץ יתפוצץ לפני זה או לא
). שנה טובה! רן xx

Human Nature

New member
וול, |טל| †

אני לא רואה שום דבר רע בלהיות שאפתן, להציב מטרות ולהשיגן. אחת ממטרות חיי היא, לדוגמה, להיות שחקן. אני לא רואה טעם בלחלום- אני רואה טעם בלעשות. אתה צודק בעניין התארים. במדינה שלנו הכבוד הוא עניין מאוד חשוב. אם אין לך בגרות הסיכוי שלך להתקבל לעבודה בחנות בגדים נמוכה יותר, כמה טרגי. אנחנו מקדשים את פיסת הנייר שכתוב עליה "תואר שני" או "תעודת בגרות", בלי בכלל להפנים מה זה אומר. יופי, סיּמתי שתים-עשרה שנות לימוד. אני אמור לדעת כעת מה הטריגר שגרם למערכת הבריתות במלחמת-העולם הראשונה לפעול- אבל הישראלי הממוצע לא יודע את זה (למען האמת, חלק מהישראלים הממוצעים מתבלבלים בין ויאטנם לבין מלחמת-העולם הראשונה, אבל זה לא קשור). או לשון- אנשים יוצאים מבחינת הבגרות ואומרים: "אני יילך לאכול איזה משהו ואחר-כך- הבית!". ובכלל, רק הדיבור. "בית-ספר זה כמו כלא" וכו'. אנשים כאן לא רוצים ללמוד- הם רק רוצים נייר שיגיד שהם למדו. וכאן העסק באמת רקוב
שנה נפלאה!

חחחח ואחרי כול מה שכתבת"שנה נפלאה"

חחחח
אתה כ''כ צודק.... אבל בואו נודה בזה זו החברה הישראלית ואין מה לעשות....כאלו אנחנו

Human Nature

New member
And isn't that ironic? Don't |טל| †

you think? (*מוקדש לרן
*) "החברה הישראלית" הוא מושג מאוד מעומעם. בכל מקרה, אין סיבה להתבכין על כמה אנחנו רעים- אנחנו חלק מה"חברה" הזאת, ויש לנו את הכח לשנות.

tatababa

New member
*מוקדש לי*

אנחנו חלק מהחברה הישראלית אך יש דברים שלא ניתן לשנות כי אתה לא יכול לשנות אופי והשקפת עולם של בני אדם כסתם נער שבא משום מקום. כמובן שאפשר לשאוף לעמדת כח ומשם לשנות דברים אבל מה לעשות שבינתיים זה אחד הדברים שפחות מטרידים אותי... (מה לעשות, אני אגואיסט)

adamkylie

New member
אתה כל כך טועה

כל כך הרבה תקציבים הולכים לרווחת אנשים, תקציבים לאנשים שפשוט לא רוצים לעבוד ומעדיפים לקבל כסף מהמדינה בכל חודש, כסף הולך לעידוד ילודה שבפועל מעודד ילודה של מגזרים חרדיים וערביים ונותן להם לגיטימציה להביא ילדים כמו ג'וקים, כסף הולך לכל כך הרבה אנשים שלא מגיע להם וזה בגלל שיש להם כח פוליטי לחיות אין שום כח פוליטי ובמדינה שלנו אין להם אפילו זכויות (הזכויות שחוקקו הן בדיחה והחוקים לא נאכפים) ולכן אפילו לא שקל אחד מגיע לאגודות זכויות בעלי החיים והצליחו עד עכשיו להתקיים בקושי אבל "בזכות" המצב הכלכלי ה"בקושי" הזה כבר לא קיים והן קורסות, ומדינה שלא דואגת לסביבה ולבע"ח עתידה לקרוס על עצמה כי מדינה שמחנכת לפגיעה בבע"ח עתידה לסבול מתופעות הלוואי של פגיעה באדם.

Human Nature

New member
תחילה, |טל| †

לא תמכתי בהזרמת הכספים לשום כת שהיא. אני מאמין שהעברת כספים לכתות היא דבר שחלף מהמדינה הדמוקרטית אי-שם בסוף המאה ה-18. אצלנו, משום מה, בוחרים להמשיך במדיניות דתית ומאפשרים לדת להשתלט על המדינה. נתחיל רק בעצם היות המדינה "מדינה יהודית". לגיטימציה לגזענות ולתחושת עליונות- מושגים שאנחנו כל-כך מזועזעים מהם כאשר מדברים על השואה. מערכת החינוך הלקויה של מדינת ישראל לא מעודדת לפגוע בבעלי-חיים. דווקא בעניין הזה היא מתחשבת למדי (בני-נוער לא חייבים לנתח צפרדעים במסגרת שיעורי ביולוגיה אם מצפונם מציק להם בעניין), ומשתדלת להעביר מסרים שדואגים לחיות. את כתתי לקחו כל שנה לבית-טבע בקיבוץ גבעת-ברנר, על-מנת שנצפה בחיות. צר לי, אבל במקום בו אוטובוסים מתפוצצים, התרבות קורסת, מנגון הרווחה עומד להתמוטט, החינוך דואג להמשכיות לפיד הבורות, הכלכלה עומדת לעשות חריקירי והבעיות לא מפסיקות להגיע, אין זמן לטפל באגודות כאלו. זה רע ולא הוגן- אבל זה המצב.

p i n g o

New member
על אותו משקל,

אפשר לומר- מה אנחנו עושים פה בכלל מדברים על קיילי בזמן שילדים מתפוצצים שם בחוץ. ומה גם שלדאוג לבעלי חיים, זהו ערך מוסרי מאוד גבוה שאנחנו חייבים לזכור. לא מדובר פה ב"סתם דבר" כמו שאתה מציג את זה, אלא כדוגמא ליחס שלנו לבני-אדם אחרים. אם נדע לכבד את בעלי החיים, זה יהיה צעד ענק לחברה הישראלית במסלול הארוך לכבד את בני-האדם בעצמם. אם נתייחס לבעלי-החיים בצורה נורמלית, נתייחס גם לבני-אדם אחרים בצורה נורמלית.

Human Nature

New member
הממ.. |טל| †

לא אמרתי שיש להתעלל בחיות או שחיות הן יצור נחות מן האדם. ההפך הוא בעיניי הנכון- בכל פעם שאני רואה חתול רחוב (אני חולה על חתולים), אני דואג לזרוק לו חתיכת אוכל ולשלוח לו מבט מבין (יאפ, אני לא רק נשמע מוזר- אני גם מתנהג כך
). אני בסך-הכל אומר שאנחנו טובעים בבוץ עד מעל לראשינו. לקחת כספים מממשלה שממילא אין לה כסף למען חיות נראה לי קצת תמוה (ושוב, ניהול תקציבי נכון בעיניי היה יכול למנוע את הגרעון ואת חוסר-התקצוב למקלטי חיות).

p i n g o

New member
תאמין לי..

אם אחד מהמנכ"לים הרבים שבמשרד האוצר יחליף את הוולבו שלו ברכב רגיל ויוותר על הנהג הצמוד יהיה אפשר לדאוג לאלפי חתולים בשנה...

למעלה