שרשור 3.10 - MERRY LITTLE CHRISTMAS

YaEl 15

New member
פרטי הפרק.

בעברית: "חג מולד קטן ושמח" תקציר: וילסון סוגר עם טריטר עסקה לפיה האוס יסכים להתאשפז במרכז גמילה וכך יינצל ממאסר בכלא. האוס מתנגד וקדי מסרבת לתת לו תרופות. גמדה בת 15 מגיעה לביה``ח, והצוות נאלץ להצילה ללא האוס. תמונות תסריט מידע

חטאתי וראיתי את הפרק פעמיים לפני שידורו,

ואם אני לא טועה זה היה לפני הרבה זמן, לפני ששודר הפרק השלישי אפילו אני חושבת... חוות דעת ראשונה- אהבתי את הפרק מאווווד מאוד. כמובן שעכשיו אני אתעמק יותר כי יותר קל לראות ככה בצורה נורמלית, ותגובה יותר עמוקה (אולי) תהיה אח"כ. צפיה נעימה :)

anatge

New member
הפרק האהוב עלי בכל 3 העונות

:] ראיתי אותו כל כך הרבה פעמים שיכולתי לומר את המלים לפני השחקנים ביל הוא כל כך דוב רואים ללא קשר למה שהאוס אמר Maddy: My daughter and I both have cartilage-hair hypoplasia. Think you can make a pun out of that? House: Yes… but I don’t want to be insensitive. She's got a bit of a short fuse, doesn’t she? Maddy: Being different, you get used to people’s idiocy. It’s still beats the hell out of actually being an idiot. (House smiles) What? House: Care to go for a spin? ועוד המון שלא מצאתי ואין לי כח לכתוב אותם

Tal2012

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif " האוס, השתזפת " ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אוי, אוי .. רוברט משחק כל כך טוב
הייתי על **הריצפה** כשהוא אמר את זה ואיזה פרצוף פורמן עשה
חחח היו עוד כמה דברים מצחיקים, כבר שכחתי.. אבל הצוות מוכיחים שוב ושוב שאין על האוס ושהוא היחיד שיודע מה באמת יש לחולים
אין עליו. והטריטר הזה מעצבן אותי..

האמת שאני לא טובה בניתוח של סדרות וכאלה,

רק אם נותנים לי כיוון מסויים אולי אז אני מצליחה להוציא פסקה שלמה של ביקורת, אז אני לא אומר הרבה כי אין לי ממש מה... אני אגיד שגם בצפיה שלישית (אני חושבת) אהבתי את הפרק, שנאתי את טריטר כי הוא רק הולך ונהיה מעצבן ושיגמר כבר כל הסיפור הזה איתו. אהבתי את הקייס, היה די מעניין. כל העקיצות האלה של האוס לאמא ולהפך, אהבתי ביותר. are you high? higher than you. (תתעלמו אם יש שגיאות, אני פשוט גמורה מעייפות). הגאווה הדפוקה של האוס פשוט גומרת אותו לאט לאט... הוא לא היה מסוגל כבר לראות את עצמו סובל, בשניה שהוא שם לב שהידיים שלו רועדות מהשטות הזאת הוא רץ לחפש כדורים. די לא הבנתי את הקטע של וילסון. הוא הרי מסכן את עצמו בשביל האוס, ומתי שהאוס כבר מגיע למצב מוגזם- הוא משאיר אותו ככה? לא הבנתי את זה...אם למישהו בא להסביר אני אודה לו. אני לא ממש יודעת איך לנסח את מה שאני חושבת, כי יש לי עם זה טיפה בעיה, אבל אם אתם ממש ממש רוצים לדעת מה אני חושבת אז תנו לי כיוון ואני אנסה לפתח את המחשבות שלי ממנו
בתכלס- אחד הפרקים היותר טובים שיש, אהבתי.

YaEl 15

New member
איך אפשר להיות כ"כ שאננים,

ולהריץ בדיחות, אחרי פרק כ"כ מזעזע ?

חח פרק ענק!!..

סוף כל סוף!!! אחרי שתי פרקים שממש לא אהבתי =] הפרק היה מצחיק!! כמו הקטע עם פורמן שוילסון שאל אותו "האוס השתזפת?? "חחח זה היה מצחיק!! ובכללי הפרק מצחיק!! נורא שמחתי שהאוס עזר להם לפתור את התעלומה עם הילדה!! ושהילדה תיהיה בסדר.. והאוס ניראה נורא בפרק הזה עם הגמילה שלו!! והשוטר הזה מעצבן אותי(לא זוכרת את שמו!!!)אוף עד שהאוס היה מוכן להסכים לעיסקה הוא אמר שהיא מבוטלת וגם האוס עיצבן אותי בזה שהוא לא לקח אותה מההתחלה!!!... זה היה דיי מעצבן זה לא שבכלא יתנו לו את הכדורים שלו!!..וזה גם יעזור לו!! ווילסון ... לא יודעת כאילו אולי זה היה עדיף שהוא עשה את העיסקה הזה..עם הט..(נו השוטר..)חבל שהאוס מתנהג כמו ילד קטן!.. למישהו יש מושג מה יקרה שבוע הבא?? אני דיי במתח!

ataliani

New member
אני חושבת שהפרק מיישב את הויכוח האם טריטר...

צודק או לא: האוס מבין בסוף שהוא לא יכול להמשיך לחיות בצורה הזו ומסכים להודות באשמה, לקחת אחריות וללכת לגמילה. טריטר מסרב. למה? כי הוא חתיכה ח***א אגומאניאק שפועל רק מתוך נקמנות אישית ואגו פגוע והבנה שהוא בחיים לא יצליח להיות מבריק ומוצלח כמו האוס. הוא מוכן לגרום לחולים של וילסון לסבול והוא מוכן לאבד את כל החולים העתידיים שהאוס עוד יציל, והכל כדי להראות כמה הוא חזק ומנצח. אולי היה טעם לויכוח עד עכשיו, אבל עכשיו - כשהאוס מוכן לרדת מהעץ ולקבל עזרה וטריטר לא נותן לא, אני כבר לא רואה איפה הויכוח. האוס היה כ"כ מסכן בפרק הזה, זה היה ממש שובר לב! הוא גם סובל מכאבים והוא גם כ"כ בודד. אה, ואם יו לא זוכה באמי זה אומר שיושבת שם חבורה של מטומטמים! זהו.

../images/Emo101.gifדעתי על הפרק../images/Emo26.gif

זה היה פרק מעולה מבחינתי, והיו בו אין ספור דילמות ומניעים מעניינים, וגם הפעם, ההומור לא חסר. - האוס - טריטר - ווילסון - לדעתי, ג'ימי בחר בדרך הזו, כי לא היתה דרך אחרת. ומניעיו ברורים, אינם טהורים, אך כמובן שהוא עשה את זה למען האוס, ולא רק למענו, גם למען המטופלים העתידיים של האוס. נכון, המכונית שלו תוחזר, החשבונות שלו ישוחררו, אבל זה לא המניע, זה הבונוס. הוא לא הציע את העסקה הזו כדי לקבל חזרה את מותרותיו ובדרך לדאוג להאוס, אלא להיפך. למרות שזו היתה הדרך המתאימה ביותר, אני חושבת שאין זכות לג'ימי להחליט על התרחשויות חייו של האוס, אבל מה שהאוס לא רוצה להבין זה שג'ימי לא עשה את זה רק בשבילו, אלא גם למען בית החולים, האוס בוחר לראות את ג'ימי כאגואיסט ובוגד, כי הוא יודע שאם יאמין בו ויקח את העסקה, לא רק שיסבול פיזית ונפשית, זה אומר גם שהחברות שלהם, היא בעצם התמסרות, והאוס, לא מוכן להתמסר לאף אחד. האוס יודע באיזה מצב הוא נמצא, הוא לא רק סובל מכאבים, הוא מתעלם מהשלכות מעשיו, במיוחד בפרק הזה, למה? הוא מתבצר בביתו, תבוע בתוך יסורייו, כאבו, סגור בתוך "בועת הויקודין", עד שהוא לבסוף פוצע את עצמו, כפי שקרה ב1X11, אבל הפעם, לדעתי, המצב הרבה יותר גרוע, כי אז זו היתה התערבות, וכיום, חייו - עבודתו - מטופליו בסכנה. האוס עקשן, אני יודעת את זה, ותמיד, תמיד הוא לא מוותר על עקרונותיו, וזה מה שהכי הפליא אותי בהצעת ג'ימי, הרי הוא מכיר את האוס כ"כ טוב (הקטע שבו האוס נכנס לחדר של המת, וגנב את הבקבוק כדורים, וג'ימי תפס אותו, זה היה מעולה), הוא יודע שלא יסכים, אך לג'ימי יש משהו שלהאוס אין, צפיה מאנשים, שיעשו את הדבר הנכון למרות שלא מתאים. טריטר, האינטרסנט, הנקמן אשר מנצל את ה"ספר" שלו כדי להציג טעונים משכענים, ותאמינו לי, זה עובד, הרי האוס לא זכאי, הוא זייף מרשמים וכו'...אך ג'ימי, עמד לצד האוס. השיחה במכונית, בין טריטר לג'ימי, היתה פשוט מעולה. ג'ימי החליט לא להעיד נגד האוס, הוא במצב של יאוש בדיוק כפי שהאוס נמצא באותו רגע, אך הוא לא מוותר, לא על עקרונותיו, לא על חברו, אלא, על חייו כרופא, כי הוא מודע לעובדה שהאוס רופא טוב ממנו, אך אני לא מאמינה בהקרבות עצמיות, ג'ימי עשה את זה, שוב, כדי להשיג משהו, כמו, הסכמתו של האוס לעסקה. אני לא רואה את מעשיו של ג'ימי כאציליים או כבגידה, אלא כמעשים המתאימים ביותר לסיטואציה הנוכחית. __________________________________________________________________________ - האוס מול הצוות - 1. צ'ייס - האוס נכנס אל החדר ובחן את הסימן לבוקס שהחטיף לו. אני הרגשתי, למרות שהסתיר זאת, כביכול האוס הביע אהדה קטנה לצ'ייס. עד כמה שהאוס בוטה וחסר רגש מידי פעם, הוא מסוגל להתאפק כשזה במיוחד קשור לאלימות (בקרוב הסבר מורחב יותר ל"התאפקות מלהיות אלים"), הוא מבין שהוא הרחיק לכת, לא משנה עד כמה הוא מקניט את צ'ייס, או עד כמה אינו מעריך אותו כבנאדם (כמו שאר הצוות), הוא כן מעריך אותו כרופא, ולכן למרות שפת גופו ה"מתנצלת והנבוכה", אינו יתנצל לעולם אלא אם כן יש לו להרוויח מזה משהו, אבל צ'ייס לא הלשין עליו אז...ההתנצלות מיותרת מבחינתו. __________________________________________________________________________ 2. קמרון - האוס לעולם לא יכיר בעובדה שהיא אובססיבית לגביו. היא מסתירה את זה דיי טוב, היא תמיד מעוניינת בהחלטותיו לגבי חייו האישיים, אך הפעם, היא דואגת במיוחד לעצמה ולמטופלת. הביקור שלה אצל האוס, הדגיש זאת, וגם את רגשותיה כלפיו, שלדעתי, לא יעלמו לעולם. חלקינו סבורים שהיא מסוגלת להציל את האוס ממצבו הנוכחי ומעצמו, אם הוא יכנע לתסביך משיח שלה, אז הוא יוכל לא רק לעזור לעצמו, אלא גם לעזור לה. אך איני תומכת בטענה זו, מדוע? כי האוס, לא יתמסר לאף אחת (גם לא לסטייסי), נגיד ויבלו יחד כמה זמן...אז? בסופו של דבר שניהם ישתעממו, כי האוס לא מאוהב בה, הוא אפילו לא מעריך אותה כבנאדם, הוא חש כלפיה משיכה וציפייה, וזה, פרס לכל בנאדם שעלול להיות קרוב להאוס. איני מאמינה שהפרש גילאיים ימנע מבני זוג אוהבים להיות יחד, אך במקרה של האוס וקמרון, זה משפיע, בגלל שלא רק כי היא לעולם לא תצליח להזדהות עם כאבו (רק תוכל לחטא אותו), אלא גם הם לא מאוהבים אחד בשניה. - קמרון מול ווילסון - קמרון צודקת, התועלת של ג'ימי רלוונטית להחלטה שלו. אך זה לא המניע שלו. קמרון החליטה לומר את הדברים האלה לג'ימי, כדי להראות לנו, ולג'ימי, שהיא צדקנית (היא תמיד תשאר כזו). אך אני לא בטוחה שהיא מבינה באמת עד כמה זה מורכב להיות ביחסים עם האוס, וזו הסיבה שהיא לא עושה את זה. החלטה נכונה, לא תמיד חייבת גם להיות קלה, הטיעון הזה שקמי הביאה, לא היה במקום לדעתי. כפי שאמרתי בהודעתי על הפרק הקודם, ג'ימי עשה את זה כי הוא ידע שבעוד רגע צ'ייס ילשין על האוס. אני לא חושבת שקמי מטומטמת, או חסרת רגשות בקטע הזה, אלא היא פשוט לא מודעת ולא רואה את "התמונה כולה". __________________________________________________________________________ 3. פורמן - בעניין הזה היה בסוג של "נייטרליות". הוא, מעדיף לשקוע בפענוח הקייס ולהציל מטופל/ת מאשר לשקוע בחייו הפרטיים של האוס, אך לבסוף הוא שוקע בשכנועו של האוס להסכים לעסקה, כדי שמעמדו כרופא יובטח. פורמן, הוא עם המניע החסר אמפתיה לדעתי, הוא יודע שאם האוס יסכים לעסקה אז "הכל יהיה בסדר", בשבילו. כמובן שהוא מודע לכך שהאוס יסבול, אבל הוא מעדיף שהאוס יסבול מאשר הוא עצמו. אה, עוד משהו, הרג אותי מצחוק הקטע שבו ג'ימי אמר לפורמן: "האוס, השתזפת."
__________________________________________________________________________ - קאדי - הו, אני כל כך אוהבת את האשה הזו. היא חכמה, נחושה, מבינה, מחושבת, מצחיקה, סקסית ובעלת תכונות של מנהיגה שאני מעריצה במיוחד. אני מסכימה עם כל מילה שלה בשיחה עם ג'ימי במשרד, אבל ג'ימי צודק, אין ברירה. נכון, היא לרוב שותקת בכל מה שקשור למעשיו של האוס, רק כשהיא יודעת שהוא צודק. תמיד יש לה מה להגיד להאוס, תמיד יש לה את התשובות להקנטותיו, והפעם, לדעתי זה היה צעד נבון שהשעתה אותו מהקייס, היא יודעת שהאוס יחוש כאב כפול בגלל זה, אך היא בתקווה שזה מה שיגרום לו להסכים לעסקה. המשפט: "את תבואי להתחנ לפני שאציל את הילדה הזאת הרבה לפני שאבוא אליך להתחנן שתתני לי כדורים", כ"כ נכון, אבל לקאדי יש תקווה, שהוא לא. המשך בהודעה הבאה (כי לא נכנסים יותר מ6500 תווים בהודעה...

../images/Emo101.gifהמשך להודעתי הקודמת../images/Emo26.gif

- הסוף - בסוף הפרק אנחנו רואים את האוס שרוי על רצפת דירתו, לצידו שלולית הקאתו, יאק, הוא במצב הכי קשה שראיתי בסדרה. לרגע, אפשר לחשוב שניסה להתאבד, אך לדעתי בדיוק כפי שקרה עם צ'ייס, הוא לא הצליח לשלוט בעצמו, לא הצליח להתאפק, נטל את הכדורים לא רק במנה גדולה, אלא גם יחד עם שתיה חריפה, הוא היה במצב כל כך נושא, עד שהכרתו בגדה בו. ולי, זה צרם את הלב, איך שג'ימי נכנס אל ביתו, מביט בהאוס ובבקבוק הכדורים, מאוכזב עד עמקי נשמתו, ופשוט, משאיר אותו שם, כן כן, אני יודעת שהוא בדק אם האוס מגיב ובהכרה, אבל בכל זאת, הוא פשוט, הלך. עוד סיטואציה שמייצגת בצורה כל כך אפסורדית ומלנכולית את החברות ביניהם. __________________________________________________________________________ - נקודה נוספת ואחרונה - לגבי "ההתמכרות" של האוס, שהתדיינו לא מזמן על זה בשרשור אחר ובעוד מלא אחרים, לדעתי, להאוס יש תלות פיזית בכדורים, אך לא נפשית. אם לא תכאב לו הרגל, הוא לא יטול אותם אפילו אם יפוזרו על שמנת מתוקה. אבל, לפי "המחקרים" שלי בעניין, ואיני רופאה או למדתי רפואה, אני יודעת שיש רופאים מוסמכים שמתווכים קשות בעניין הזה, האם האוס מכור או לא, ותאמינו לי, לא הגיעו לתשובה מכרעת. מדוע? כי אני חושבת שהיוצרים עצמם לא סגורים על עצמם בעניין הזה, לכן לא נדע באמת לעולם (אך אמשיך לחקור את הענין). __________________________________________________________________________ מי שהיה לו את הכוח הנפשי והפיזי לקרוא את כל זה, וואוו, אני מורידה בפניכם את הכובע. מחכה לפרק בשבוע הבא יום טוב אנה
נ.ב כנראה שאקצר בפעם הבאה, לתפוז באמת אין הרבה מקום לכל מה שאני רוצה להגיד.

קראתי, ואני מסכימה עם כל מה שכתבת

ואני דווקא חושבת שכדאי לך להאריך בדברים, את כותבת דברים נכונים שצריך להגיד אותם, וחבל אם נפספס את זה.

למעלה