שרשור שלג

כתוב

אם יהיו חטאיכם כשנים. כשלג ילבינו. לכן הכהן גדול התלבש ביגדי לבן ביום הכיפורים כי,.. (אפילו שנראה בובה שלג בלי גזר)

דiרש טiב

New member
מענין אני שמעתי

שזה דינים ואני לא זוכר את הפסוק בתהילים שנשמע ממנו כך אבל יש איזה פסוק. וידעתי גם כן שכתוב את מה שהבאת אם יהיו וכו` ולכן שאלתי.

דiרש טiב

New member
תודה.

אבל אני לא יודע על איזה פסוק אני מדבר כי אני לא זוכר את הלימוד שלומדים ממנו. אגב עובדיה הנביא היה ספרדי באת אתה לאפוקי ממנו?

באתי לאפוקי שאני שונא ספרדים!!!

סתם. אחד אמר שהוא יזהה אותי תמיד לא משנה תחת איזה ניק אני יהיה לפי הדיעות העקומות שלי כלפי הנשים הספרדים וכל הגזעים הנחותים: אמרתי לו/ה ואילו אני יכנס על שם עובדיה,..

משהו כזה... הודות לרבה שלך שהוציא

לך את הטעם ביידישקיט שאתה צריך ללמוד תוך כדי עישון לעונג שבת לפני רבינו תם לאחר התאבדות..

מכאן שהנבואה ניתנה לשוטים !

שהלא לא האשמתי איש בסיבת יציאתי בשאלה. ואם לדבריך עישון לפני זמן ר``ת כמעשה התאבדות, האם גם האטמור מסטמר מתאבד בעיניך על שנסע במונית אחר צה``כ ? וע``ז הגיב רשבי ``זונות מפרכסות זו את זו, ת``ח לא כ``ש`` שהרי אתה הגבת שאינ זה בגדר חילול שבת !

תשמע

חשבתי שאת הראש הישיבתי לא איבדת.. וטעיתי בגדול. חיברתי כמה דברים שכתבת: דיברת הרבה על אי`תאבדות.. דיברת הרבה על עישון בשבת (רצית למשוך אש. ולא הלך לך) ועל רבינו תם אני יכתוב בהודעה ראשית: לרבים השואלים..

צודק ! משכתי אש ונכוית בגחלתי

חיברת חיבור גרוע ועלוב. ולכשתעיין בתגובותיי תיוכח שלא על התאבדותי דיברתי! אלא שאותם רבנים יכולים להתאבד, לכשייוכחו שדבריהם נקראים תוך כדי עישון בשבת.

אם פיך ענה בך

שעד זמן ר``ת אינו בגדר חילול שבת, ולמרות שהרמבם מחייב חטאת בבין השמשות. ואין מה לדבר אילו יצאו 3 כוכבים! ואם כלפיי ולא כלפי האטמור הנך מתייחס לעישון בבין השמשות כמוה כהתאבדות אין זאת אלה ש``זונות מפרכסות זו את שיער חברתה להיותה נאה`` (רשי אי שם בשבת)

אם כבר אז

כל יום מעונן זה דינים. ומטעם זה אחד האמוראים לא היה גוזר תענית ביומא דעיבא משום ``סכות בענן לך מעבור תפילה``

למעלה