שרשור שלב ב'

tomi32

New member
שרשור שלב ב'

לקראת המבחן, אני מציע שנפתח שרשור אינפורמטיבי:

מי והיכן? הוד השרון, 13/1

מתכוננים? לא וכל מי שאני מכיר לא מתכונן גם כן. כמו כן, אין פרסום לעניין בעיר שלי.

איך הילד רואה את המבחן? אצלנו הוא בכור, כך שאין לו אחים גדולים להשוואה. הוא קרא את דף ההנחייה להורים ושאל למה מדגישים בו כל כך שאין צורך להתכונן. בלית ברירה (כי צריך להגיד את האמת, אלא אם ממש אין שום ברירה אחרת) הסברתי לו על גישות שונות של הורים למבחן ומה הגישה שלנו. עצם זה שאני פותח את השרשור בהפוגה ביום עבודה, מראה שכנראה אני מתרגש יותר ממנו.

עם יד על הלב, מה הציפיות? אופתע אם הוא לא ייכלל ב-5% העליונים. לגבי ה-2% העליונים, מדובר במספר כל כך קטן שאינני יודע איך להעריך את הסיכוי.

משהו נוסף? מיותר בעיני לכלול במבחן פרק של ידע כללי, אבל אני מודה שאני לא אוביקטיבי.

למי שכבר עשה, איך היה?

mamma1

New member
הי

איפה? מושב בצפון, מבחן 8/1 - מחר! אבל הבן מקורר כבר כמה ימים, מחר בבוקר נראה איך הוא מרגיש ואם יגש.
מתכוננים? הראתי לו כמה דוגמאות של שאלות צורות, הסברתי לו כמה כללים על מבחן אמריקאי וניחוש. בדקתי שהוא זוכר את לוח הכפל. סך הכל כשעה. אנחנו גרים בחור ולמזלנו בטוח שאין שום חוגי הכנה בכל הסביבה.
איך הילד רואה את המבחן? שמח שיש אפשרות שיוכל לצאת ליום לימודים אחר.

מה הציפיות? אין לי יכולת כמובן להעריך את הסיכוי. עם הבת שלי שנבחנה בעבר ולא עברה (הוצע לה מצטיינים אבל לא הלכה), לא היה לנו חשוב יותר מדי, כי סה"כ טוב לה איפה שהיא. הפעם עם יד על הלב, זה חשוב לנו יותר גם בגלל התכונות של הילד, יכולת תפיסה וגם מוטיבציה ללמוד וגם בגלל שבית הספר מתקשה לתת מענה, גם כשמוציאים אותו למצוינות בחשיבה או לפרטני בחשבון הרמה עדיין נמוכה לו. הוא מתלונן לא פעם שהשיעורים משעממים אותו. מזל שיש העשרות כמו פינת חי, מוסיקה וספרייה, יחד עם הכדורגל בהפסקות זה מה שעושה לו ת'יום.
כמו כן אני לא מעוניינת להשקיע בתוכניות העשרה אחה"צ (והאמת אין לנו את היכולת הכלכלית), ספורט ומפגשים חברתיים חשובים לנו, ולכן אני מקווה שהוא יתקבל ליום שליפה.
אם לא, אז לא. אין מה לעשות....מדובר באחוזים קטנים.
אנחנו כמובן משתדלים להוריד ציפיות, זכור לי שאבא שלי (לפני 30 שנה) ציפה המון והופתע שאני לא התקבלתי...הוא כעס על המערכת וצורת האיתור (הוא גילה דרך היועצת שהייתי מתקבלת אם היה עוד מקום אחד - מידע שבטח היום לא ניתן להשיג). דרך אגב זה לא יצר אצלי לחץ או הרגשה שאכזבתי, להיפך, ידעתי שתמיד מאמינים בי שאני יכולה להגיע רחוק.

talital2000

New member
הגיוני שעדין לא קיבלנו את הזימון?

אנחנו גרים בראש העין

נטלי22

New member
המבחנים מתקיימים בין ינואר למרץ.

אני מבינה שכרגע קיבלו/מקבלים אלה שנבחנים בינואר. מניחה שאלה שנבחנים בפברואר-מרץ יקבלו בהמשך.

talital2000

New member
עד לשרשור הזה היום הייתי בטוחה שכולם נבחנים

באותו היום :)

האמת שלא ביררתי בכלל פרטים לגבי מה זה אומר להיות ילד מחונן בראש העין.

נגיע לגשר נעבור אותו :)

רונה 26

New member
אנחנו מהוד השרון והבחינה ב 14/1

גם אצלי ילד ראשון ואין לי מושג מה להסביר ומה להראות.
נשמח אם תעדכנו מה היה בבחינה

נטלי22

New member
אנחנו מפתח תקווה ועדיין לא קיבלנו זימון.

האמת היא שאני בלחץ שנפספס את המבחן, כי השנה הזימונים מגיעים דרך ביה״ס ולצערי שלנו לא מצטיין בתחומים האלה (את מבחן שלב א לא היו מעבירים אצלנו השנה אם אני לא הייתי פונה ומזכירה להם כשבוע וחצי לפני כן).

לא מתכוננים חוץ מהסבר על צורת המבחן.

מקווה מאוד שתעבור כמו שני אחיה הבוגרים, כי לפי מה שנראה לנו היא מכניסה את שניהם לכיס הקטן (בהשוואה לאותו גיל כמובן). מאוד נצטער אם לא, כי היא ממש מתבזבזת בכיתה הרגילה וזה רק ילך ויחמיר עם השנים (יש לנו נסיון מצער).
מצד שני עם האחים שלה חשבתי שאין סיכוי שיעברו (26 תלמידים בלבד מכל אזור פתח תקווה) ובסוף הם כן עברו. מקווה שהפעם לא נתבדה לכיוון ההפוך. משתדלת לכ להכניס לה יותר מדי ציפיות.

ואגב, כדי לעודד אותך, הילדים שלי ממש לא חזקים בידע כללי וממש לא בפוליטיקה (במבחן שהבן שלי עשה היו לפחות 2 שאלות על פוליטיקה בפרק של ידע כללי) ולמרות זאת שניהם עברו. כנראה שלפרק הזה יש משקל פחות בשקלול יחסית לפרקים אחרים.

שיהיה בהצלחה לכולם!

viviane11

New member
מחזיקה
לקטנה.

מי כמוני מבינה את המשמעות!!!

תיור

New member
מצטרפת

המבחן יהיה ב30 בינואר.

לא מתכוננים בכלל. אני גם לא יודעת איך ניתן.
הילדה כבר החליטה שהיא עוברת, ואני פחות מאמינה ומאד חוששת מאכזבה קשה.
היא מכירה את הנושא מקרוב, אחיה הגדול לומד בכיתת מחוננים, והוא גם אומר לה כמה פעמים שהיא חייבת לעבור מה שמוסיף ללחץ, ואני כבר אסרתי עליו להעלות את הנושא, אך הוא ממשיך.

אצלי הציפיות מתחלקות ל2, מצד אחד מאד רוצה שהיא תעבור כי אני מכירה את המסגרת של המחוננים מקרוב אך מצד שני, מתקשה להאמין שהילדה תעבור, היא כ"כ שונה מאחיה, מאד מאד שונה, והידע הכללי שלה שואף לאפס, והיא גם בכלל לא סקרנית ומתעניינת במעט נושאים.

אני הבנתי שהמבחן מאד קשה, וכאמור מעט מאד עוברים אותו, זכור לי מהבכור, שהתלונן שהמבחן של שלב א היה קשה מאד, אך יצא בטוח מאד מהמבחן של שלב ב, בטענה שהיה קל.אז לכי תדעי...

dafnapo

New member
היום קיבלנו תאריך למבחן

אנחנו מחולון. המבחן בבת ים ב-31.1.
ציפיות? שלי - מה שיהיה יהיה.
של בתי - רוצה ללמוד בכיתת מחוננים כמו אחותה הגדולה.

dafnapo

New member
כן. הגדולה עשתה בגורדון.

ולא יודעת למה... אני אשאל בגורדון.

viviane11

New member
בהצלחה לקטנה שלך דפנפו. רוצה

להציע שתעשי עבודהת הכנה לקטנה עם האפשרות שלא תעבור

כשהילד הקטן לא עובר לאחר שהבכור לומד בכיתת מחוננים ההתמודדות לא פשוטה בכלל!!

dafnapo

New member
יודעת

אנחנו מדברות על זה, אבל מאד קשה לה לחשוב אפילו על אפשרות כזו. היא ילדה מבריקה, אבל רגישה מאד ופרפקציוניסטית להחריד. אחרי החגים היא התחילה ללמוד עם כיתה מעליה בשיעורי חשבון ו-3 שבועות אח"כ היה מבחן. היה חסר לה המון חומר (שנה שלמה של כיתה ב' + מה שכבר למדו בג' לפני שהיא הגיעה). היא היתה לחוצה מאד לפני המבחן והרגישה שלא עשתה אותו הכי טוב. למרות ההכנה שעשיתי לה קודם שכל ציון שהיא תקבל הוא מצויין בגלל הסיטואציה שלה, היא לקחת מאד קשה את זה שקיבלה רק 85. המורה התמוגגה והיא היתה עצובה

תיור

New member
איך מכינים באמת?

גם הקטנה שלי בטוחה שהיא עוברת, ושהיא תעבור לכיתה חדשה, כמו אחיה
ואני פחות.

לדעתי, אל תנסי להכין אותה

אל תגידי לה שום דבר שמביע פחות מאמונה שלמה שלך ביכולות שלה. אם וכאשר היא לא תעבור, תגידי לה שזה רק מבחן, ושזה לא אומר כלום, לפעמים מצליחים יותר ולפעמים פחות, ושזה בהחלט לא אומר שהיא לא חכמה ואפילו לא שהיא לא מחוננת, אלא שבמבחן הספציפי הזה ביום הספציפי הזה לא הלך לה כל כך טוב.

למעלה