שרשור שירה.

Kouryuu

New member
שרשור שירה.

בעקבות 'שרשור המלצות במה' שפתח פחי-צ'ו, עלה בדעתי הרעיון לפתוח 'שרשור שירה'- בשרשור זה אתם מפרסמים שיר מסויים שאתם אוהבים או שנגע ללבכם. הכוונה היא לא לשירים מולחנים, אלא שירה, המילים נטו. בעצם, אתם יכולים לשים גם מילות שירים מולחנים, אבל זה יותר שרשור של שירים לא מולחנים. הסתבכתי. בכל מקרה, הנה השיר שבחרתי, שיר שלמדנו בשיעור ספרות, ואיכשהוא לא נמאס עליי לחלוטין. עדות/דן פגיס לא לא: הם בהחלט היו בני-אדם: מדים, מגפיים. איך להסביר. הם נבראו בצלם. אני הייתי צל. לי היה בורא אחר. והוא בחסדו לא השאיר בי מה שימות. וברחתי אליו, עליתי קליל, כחול, מפוייס, הייתי אומר: מתנצל: עשן אל עשן כל יכול שאין לו גוף ודמות. ----- אם תרצו, אכתוב את הפרשנות לשיר.

למדנו את השיר הזה, הוא שיר

יפה... שיר אחר שלו, 'חתום בקרון החתום', אני גם מאוד אוהב אותו, בעקיר בגלל המעגליות וכל היוצא בזה, גלגלי הרכבת, החזרה כסימן לאלפי מקרים והמשמעויות... חתום בעפרון בקרון החתום\דן פגיס כאן במשלוח הזה אני חוה עם הבל בני אם תראו את בני הגדול קין בן אדם תגידו לו שאני שיר מאוד יפה ורווי משמעות... הממ לימור, את גרמת לי לחשוב עליו ולהזכר שאני מאוד מחבב אותו.

Kouryuu

New member
דקש!

שנינו חובבי דן פגיס! ^-^ כןכן, 'חתום בעפרון...' ממש טוב אףהוא. ^-^

Time & Death

New member
לא, לא, לא, לא...

לא הדבר הזה שוב. לא. כל הזמן, בכל טקס של יום השואה כל טקס. זה זוועה. נוראי, עושה לך טראומות. כאילו זה יפה, אבל הם חוזרים על זה כל כך הרבה בפעמים ותמיד באותה דרך מעצבנת... הממ.. כן.. תתעלמו, תסכולים ישנים.

Thestral

New member
רק על עצמי לספר ידעתי,../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

צר עולמי כעולם נמלה, כל האנשים שנרדמו אנשי המסיבה בבית על האבנים שבמדבר אנשי המסיבה בבית הם האנשים שלא חזרו אנשי המסיבה בבית הם החלומות שנעלמו אנשי המסיבה בבית יעקב נרדם על החולות הנודדים אל השמיים בין עננים שער נפתח המלאכים כולם קוראים לו: "יעקב תקום, זה לא מאוחר, אתה לא לבד בעולם" אבל יעקב ישן. ישן וחולם, על סולמות אל השמיים הלו יעקב היי ילדה, את כוסית ויפה! עלי לסיפון, עשי תנוחת שפמנון. הלכתי לסנט פיטנסבורג, לחפש את הקטיה שלי, ובמפעל הדגים אמרו לי שלא. צעדתי למוסקווה לראות את הקטיה שלי, אך שם, אמרו לי אשדוד. לארץ-ישראל העפלתי, הוצאתי גם סרטיפיקטס. אך הבריטים כבר לא שולטים שם, זה היה בזבוז נייר ובמקום עשיתי טסט. שאלתי, רכבת? אמרו לי יקר. שאלתי אוטובוס? אמרו מאוחר. התחלתי ללכת ברגל, זה קל! רק ישר! הגעתי לאשדוד, את קטיה שלי ראיתי. חבל שעמדתי בשטח המצרי. המצרים אותי שבו,כי הטבע קרא לי. ולמרבה הצער, על אנדרטם השתנתי. הלכתי לאשדוד, למצוא לי את קטיה, חבל שראיתי אותה לרגע קצר, כאשר לקחו אותי לעזה

וונקי

New member
מה זה שיעור ספרות?

השרים האלה ללמדתי אותם בשיעור ספרות אוי בית ספר החיים הטובים

Thestral

New member
אני די בטוח../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

שאת השירים ה*אלו* לא למדת בביצפר-_-;

HaMsTeR

New member
הו, בדיוק אתמול למדנו בספרות../images/Emo118.gif

על שיר אחד שממש אמ, התחברתי אליו. חול אפסי\דליה רביקוביץ' גם אז הלכנו שוב לשפת הים, ואני אמרתי שוב שמה יהיה, והוא אמר שעכשיו מוקדם לדבר וזה מצער מאד אבל ניתן לשינוי. ואני אמרתי שוב שכל כך הרבה פעמים, וכל כך הרבה פעמים או אומר לי או מנסה לעבר לענין אחר. ושוב חבקנו זה את זו וגם חפשנו נוף יותר מצודד, ורק בשעה מאוחרת נערנו את הבגדים, ואני רמזתי שוב שאולי כדאי לחשוב, ואני שוב שזה כמו חול מתפורר, ומה שהוא ענה אינני זוכרת עוד. ושם באמת על יד הים הכל התפורר לי כמו חול. דאמיט, זה עצוב.

yo t a m

New member
Ode on a grecian urn

זה שיר ממש נחמד שלמדנו באנגלית ^^ ו- אין לי כוח להעתיק את המילים שלו כי הוא די ארוך. ^^

Mooa-Numi

New member
הו, דן פגיס.

כאן, במשלוח הזה אני חווה עם הבל בני אם תראו את קין בן אדם תגידו לו שאני (כן?)

Mooa-Numi

New member
נתן זך.

אני שומע משהו נופל, אמר הרוח שום דבר זו רק הרוח, אמרה האם גם אתה אשם וגם הוא אשם, פסק השופט לנאשם אדם הוא רק אדם הסביר הרופא לבני המשפחה הנדהמים אבל מדוע, מדוע שאל את עצמו הנער לא מאמין למראה עיניו מי שאינו גר בעמק גר בהר אמר המורה לידיעת הארץ ללא קושי ניכר אבל רק הרוח ששמט התפוח ידע את מה שהסתירה מבנה האם שלעולם, לעולם, לעולם, לא יהיה לו מנחם.

Mooa-Numi

New member
מכל החללים/ יהודה עמיחי

מכל החללים בין הזמנים, מכל הרווחים בשורות החיילים, מסדקים שבקיר, מדלתות שלא סגרנו אותן היטב, מידיים שלא שילבנו, ממרחק בין גוף לגוף שלא התקרבנו זה לזה,- מצטרף השטח הגדול והמשתרע, המישור, המדבר, בו תלך נפשנו ללא תקווה, אחר המוות. [אחד החזקים, כתוב לי ביומן]

למעלה