שרשור שונות והודעות

תמיר1991

New member
../images/Emo124.gifאלבום בולי ישראל!

אני בשלבים סופיים של הכנת אלבום אישי משלי לכל בולי ישראל (אני כבר בשנת 1990), שצריך "רק" להדביק שמרבולים, ולהכניס לתוכם את הבולים. כאשר אסיים אותו, כנראה מחר, אשמח מאוד לשתף אותו עם כולכם, שישמש כל דורש, ולהעלותו לאתר הפורום. עכשיו, יש לי שאלה. לעת עתה אדביק באלבום שמרבולים רק לכל הבולים שיש לי את כל הסדרה MNH (את השאר אשאיר באלבום המקורי), מה שאומר שאני צריך שמרבולים ל900-1000 בולים עם שבלים. מכיוון שהשמרבולים נמכרים במשקל, אשמח לשאול את יודעי הדבר: - כמה גרמים בערך יספיקו ל-1000 בולים ישראלים, עם שבלים? - מהו המחיר של שמרבולים? לעת עתה יש אצלי בסביבות ה- 30-50 גרם שמצאתי אצלי. תודה מראש! תמיר.

שרשור שונות והודעות

ברשותכם, אני משרשר יחד כמה הודעות שלהבנתי לא אמורות להתחיל שרשור, אלא פשוט להיות הודעות. לא להעלב, מי שרוצה לענות או להגיב יכול בכל מקרה.

במחשבה שניה, לא משרשר.

ההודעה של תמיר תשאר כאן, וזהו. פשוט תחשבו שהיא עברה דירה. תמיר, הואל נא להסביר מה פרוש האלבום החדש שלך.

תמיר1991

New member
ובכן:

אלבום ישראל שלי קטן מדי לטעמי, הבולים שבתוכו צפופים מאוד, וקצת קשה לי למצוא אותם לפי תאריכים, ככה שהחלטתי "להעביר אותם דירה" ל- 5 קלסרים עם הדפסי הבולים עליהם, ועל ההדפסים אדביק שמרבולים, ובתוך השמרבולים, הבולים. פשוט מאוד! אני מציג כאן 2 דפים מתוך מה שאני מכין. תמיר.

תמיר1991

New member
והקובץ כמובן../images/Emo13.gif

רציתי בהתחלה להעלות כאן את כל הדף, אבל זה שוקל 275KB, אז הורדתי את בולי "מפעלות הדואר". מה שכן, הרעיון מובן. תמיר.

צבעוני?

אם תרצה להדפיס את כל אלבום בולי ישראל בצבע, תגמור עשר מחסניות דיו. ואז קח בחשבון את מחיר השמרבול. אני כמעט חושב שיותר זול לקנות אלבום דבו, שהכל כבר מודפס, לא? ויש גם אלבומים של "אל הבול" עם ההדפסה והשמרבול מוכנים. עוד דבר - איך תדע שההדפסה של הבול היא בגודל הנכון? הרי יש הבדל בין גודל התמונה שאתה מוריד ומדפיס, לגודל הבול במציאות. אני הייתי מדפיס רק מסגרות, או אפילו פשוט משאיר מקום ריק. הרי ממילא יהיה שם הבול עצמו, לא?

Sanchez

Member
DAVO הוא אמנם אלבום מעולה...אך... מחירו כמו זהב !!! אפילו ב EBAY רוצים על אוסף הישראלי של האלבומים, מאות $$$. אני אפילו לא מנסה לנחש כמה ירצו על זה בארצנו הקטנטונת.

avitalit

New member
אם אני זוכר נכון את ההצעה שקיבלתי

נכון ללפני חודש וחצי .... אז זה 2800 ש"ח לכל הכרכים . אל דאגה .. לא קניתי .. רק ביררתי וקיבלתי את השוק ..

תמיר1991

New member
כמה כרכים יש?

כשאני אזכה בלוטו, או אתחתן עם הנינה של רוטשילד, תזכירו לי לקנות
תמיר.

Sanchez

Member
אתה יודע מה... זה לא כל כך הרבה !!! אני ראיתי כבר כמה פעמים בתקופה האחרונה ב EBAY שהם נסגרו על יותר מ $400. אם להוסיף לזה את ערך המשלוח, אז מאוד מתקרבים לסכום הנ"ל. אני לא אומר שזה זול, אך לא רחוק ממחיר EBAY. ולתמיר... נדמה לי שמדובר על 5 כרכים, אבל אל תתפוס אותי במילה.

תמיר1991

New member
OK, תודה.

זה יוצא כ-560 ש"ח לכרך, וזה ממש יקר, לפחות מנקודת מבט של ילד בן 13, וגם, בדרך-כלל, מנקודת מבט של אדם בוגר במדינת ישראל. והמשלוח הוא באמת 1000 ש"ח? המכתב הכי יקר ששלחתי אי פעם עלה... 18 ש"ח... תמיר.;

Sanchez

Member
לא נראה לי... שהמשלוח הוא 1000 ש"ח. אבל לא אתפלא אם המחיר של משלוח ינוע סביב $100, מארה"ב לישראל. מדובר על 5 כרכים די כבדים.

תמיר1991

New member
OK.

כנראה שהבנתי אותך לא נכון: אמרת שזה נסגר על 400$ (כלומר 1800 ש"ח) - 2800-1800 = 1000 ש"ח = דמי המשלוח. 100 דולר זה עדיין הרבה, אבל עדיין יש הבדל מ- 1000 ש"ח. האם האלבומים שווים את המחיר? הם בצבע מלא? תמיר.

Sanchez

Member
הם אמנם לא בצבע... אבל... הם מה שנקרא HINGELESS. מעל כל "צללית" של בול יש כיס שקוף, שלתוכו מכניסים את הבולים. זה חוסך את ההתעסקות עם HAWIDים. מאוד נוח ומאוד יקר. שווה את המחיר? זו שאלה מאוד סובייקטיבית ! לאחד זה כסף כיס, לאחר זה הון.

תמיר1991

New member
אני מדבר על האדם הממוצע -

האם בעיניו זה שווה את המחיר? ועם בולי הכיס שחוסכים את ההתעסקות בהווידים זה כנראה באמת יפה. האם יש דפים לדוגמא באינטרנט? תמיר.

יש בעיה אחת עם האלבומים האלה

הייצרן הוא זה שמחליט איך תסדר את האלבום. אני מעדיף גמישות ושאני אקבע איך לסדר את האלבום. זה יכול להראות כקטנוניות, ממילא מסדרים לפי סדר כרונולוגי, אבל מה קורה אם יש לי תשניות? אם אני מעדיף בחלק מהבולים לשים באלבום גליון שלם? בקיצור, אני רוצה להחליט לבד איזה בולים יכנסו לאלבום והיכן.

תמיר1991

New member
גם אני לפעמים מעדיף ככה,

אבל קח בחשבון שזה יותר אסתטי וחוסך עבודה רבה - בהכנסת הבולים, ובהכנת רשימות חוסרים אחר כך. תמיר.

Sanchez

Member
ישנם דפים ריקים... ובהם אתה יכול לעשות ככל העולה על רוחך. תמיד תוכל להכניסם בכל מקום.

תמיר1991

New member
כבר התגברתי על הבעיה../images/Emo13.gif

אני מדפיס לא בצבע, ובדראפט, וככה אני גומר במקרה הרע מחסנית דיו אחת. ומצאתי פיתרון גם להפרשי הגדלים: אני מכין את זה כשהדף ב- 80%, וככה אני רואה בערך מה יהיה הגודל, ומגדיל כראות עיני. תמיר.-

oren*

New member
רק בכדי שאחד שלא מתמצא בבולים כמוני

יבין את כוונתך - אתה מדפיס תמונה של כל אחד מבולי ישראל וברגע שתשיג את הבול, תדביק אותו במקומו המתאים? אני לא כל כך אוהב את הרעיון, גם בגלל חוסר האחידות במראה של כל עמוד, המירכוז והטקסטים, הנטיה של ניירות מדפסת לאבד צבע וצורה לאחר זמן מסויים (בעיקר במגע עם דבק), וגם בגלל שזה הורס את כל הציפיה והמראה שהוא חלק מעולם האספנות (לטעמי) של "חורים" באוסף - פריטים שאנחנו יודעים שחסרים לנו ומחכים להשיג אותם יום אחד. באותו אופן בעצם, היו יכולים באלבומי המדבקות של חבורת הזבל או כל הקלפים שאספנו אי שם בילדות, להדפיס יחד עם דפי האלבום גם תמונה של הקלף שאמורה לבוא במלבן הריק, ואז היכן ההפתעה, היכן ההתלהבות מלראות עמוד אפור שמתמלא לאיטו במלבנים צבעוניים? מבחינת תחומי האיסוף שלי, לא הייתי רוצה שתתפרסם רשימה שנתית, של כל הבקבוקים והפחיות שצריכות לצאת באותה שנה, וכל מה שנותר לי הוא לסמן וי ליד הפריטים שאני משיג, אלא ההרגשה של ללכת ברחוב או להיכנס למכולת ולראות בקבוק מיוחד או סידרה לאספנים (כך זה גם עם אספנים אחרים מסביב לעולם - מופתעים בכל פעם שיוצאים פריטים חדשים).

למעלה