שרשור - שאלות ראיונות עבודה

ezaton

New member
תראה, אני לא יודע מה לומר

אני מתמודד עם כשלושים שרתים, מדי יום, כאשר רובם המכריע משמשים QA למטרות התעללות (ובלי להכנס למה שהחברה עושה, DRP פירושו שיש המון disasters), ואני מבכה חצי מהיוניקסים שלי. אל תבין אותי לא נכון, הם שורדים הרבה יותר טוב מהחלונות, אבל ביחס של בערך 3:1 לטובת היוניקסים, זה אומר המון עבודה. אין יום שבו לא הורגים לי את הקלאסטר של ה- AIX (שירקתי דם עד שעבד), או מפילים את אחד המחשבים בצורה קרדינאלית... המון עבודה. לא רק, אלא שלבנות להם סביבות עבודה כל הזמן, שינוי תצורות storage (מי מחובר למי, איפה מחליפים FC Switches כי צריך שם יותר פורטים), וכל השמחה הזאת... תאמין לי, ים עבודה. אני מקנא (אבל רק קצת) באלו שיש להם שני שרתים קטנים לנהל, ויכולים לרדת לעשן בכל זמן שנוח להם....

ronenb75

New member
אם הייתי מעשן....

אולי זה היה יכול להיות מצויין עבורי, אבל אני לא... פרט לזה, אני משמש היום כ-IT Supervisior, התפקיד המרכזי שלי כולל תכנון של מערכות אוירו-מכניות.... כן כן... אני מהנדס מכונות ולא איש IT בכל רמ"ח אברי, אני גם מתעסק עם ברזלים "על-אמת". לכן כשיש בעיות רציניות עם השרת או הרשת, זה סתם בא לי באמצע שאני אמור לפתור בעיות זרימה, שזה לא ממש נחמד. אבל אין מה לעשות, אלה שני אתגרים שונים, בעולם ה-IT מותר לך לטעות, לנסות, לכסח, לבנות מחדש והכי נורא להריץ שחזור.... בעולם הנדסת המכונות, טעות שלי עולה באופן אוטומטי המון המון כסף ואין לך מושג כמה פעמים רציתי להריץ שחזור
אינני יכול לומר איזה אתגר יותר "מאתגר", עובדה שאני אוהב את שניהם...

marvin2

New member
צריך אבל צבור ידע איפשהוא, לא?

זה כזה מעצבן הלוופ הזה, בלי ידע אין עבודה, בלי עבודה אין ידע.

ezaton

New member
כן, וגם לא

אבל קודם כל, תודה על הלינקים ועל הרעיונות. כלל, הרעיון הוא לזרום עם האיש(ה) בתקלות מתקלות שונות. גם ידע כללי חשוב, באופן מסויים, כי הוא נותן אינדיקציה לרמת עניין בתחום. למה כן ולא? כי כתבתי בעבר כאן (בימיו הראשונים של הפורום הזה) שהדרך, ללא תעודות, מתחילה מלמטה. אתה מצטרף עם כמעט אפס ידע להיכן שהוא (נגיד, תמיכה טכנית, או משהו ברמת help desk בסיסי), ומשם מתעניין, לומד וצומח מעלה. המשרה הבאה שלך כוללת יותר תחומים, יותר אחריות וגם יותר מרחב למידה והתפתחות. אני לא מצפה שאם אתה יודע חלונות 95, תבוא לעבוד על RS6000, אבל אם שיחקת עם כמה יוניקסים כי הזדמן לך (בדרך מלמטה), יתכן ויהיו בידיך הכלים להתמודד עם סביבת יוניקס דומה או קרובה יחסית, בשרתי production, ואולי משם תוכל לצמוח גם לזוועה שנקראת RS6000 (או בשם המערכת - AIX). אולי בדרך תתחיל, מסיבות כאלו או אחרות, לעבוד עם clusters, ואולי תוכל להתקדם הלאה ולעבוד בסביבת production רחבה יותר. כך שבלי ידע יש עבודה צ'וקו בהתחלה, ואיתה בא עוד ידע, ואיתו עוד עבודה, ומשם עוד ידע, ואתה יכול לצמוח רחוק מאוד עם זה. מאוד.

*g99

New member
אבל מה אם לא נותנים לך צ'אנס

להתחיל מלמטה? איפה יש תמיכה טכנית והלפ דסק בסיסי..?

ronenb75

New member
שווקי העבדים....

כדוגמת נטויז'ן.... או כל שאר חברות האינטרנט הגדולות.... המון נסיון ותפיסת ביטחון ומעט מעט כסף בסוף החודש... בזק, כבלים וכו'.... כולם צריכים תומכים נואשים....

ronenb75

New member
הלופ הזה....

זה הדבר הכי מטריף בעולם! מסכים איתך! לי היה מזל אמיתי בחיים... אני למעשה לא חיפשתי עבודה פרט לעבודה בשוק העבדים "נטויז'ן", אחרי שהרגשתי איך זה שנוגשים בך... הכל הלך לי חלק (ועלי לציין שהרבה בזכות נטויז'ן, זה יאמר לזכותם). אחרי שאמרתי לנטויז'ן שילכו לחפש מי ינענע אותם (והיום סוף סוף הלקוחות מנענעים אותם!), העבודות באו אלי ומשום שכבר היה לי ניסיון - הדברים זרמו, כולל העבודה בתחום מהנדס שכבר בשנה שלישית בטכניון היתה לי עבודה בטוחה בסיום התואר. אבל מה שדיבר זה הנסיון , זהו! אף פעם לא רצו לראות את התעודה שלי... אפילו לא כמהנדס, עד היום לא לקחתי את התעודה שלי מהטכניון (אני מתכוון לעשות את זה מתישהו... "מחר-כך"....). פשוט ראו מי אני ואיך אני עובד ואת זה שאני תכל"ס לא יודע כלום - והכניסו אותי לפיתוח והתחילו ללמד אותי... זה חלק מהלופ הזה.... אתה צריך גם לא מעט מזל, הרבה בטחון עצמי וחוצפה...

Admini

New member
לאו דווקא

תארגן לעצמך כמה מחשבים בסיסיים, תבנה לעצמך בבית רשת קטנה ותתחיל להתעלל בה.

ezaton

New member
לא מספיק טוב

אתה לומד להתמודד עם בעיות של רשת גדולה, כשיש אחת מולך. איך תדע ששרת SQL מפיל ביצועים כאשר מתחברים אליו 5000 חיבורים בו-זמנית? (סתם לשם הדוגמא). אם תרים שרת ותתחבר אליו משני לקוחות, לא תוכל ליצר עומס כזה שבכלל יתקרב לבעיות העולם האמיתי. אכן תלמד לא מעט, בעיקר אם אתה מתחיל, אבל לא תוכל לדמות בעיות של העולם האמיתי. איך תדע מהו open-relay, אם שרת הדואר שלך לא מחובר החוצה? איך תכיר בקרי raid, אם זה לא מוצר ביתי, בד"כ, ולא נגיש, מבחינת מחיר, בבית? זאת התחלה, והיא מספקת קצת כלים להתמודד עם בעיות קלות, ותצורות פשוטות, אבל לא מספקת מענה כזה שיכניס אותך לעולמם של "הגדולים".

Admini

New member
צודק

(למעט הקטע של open-relay שזה לא כל כך בעיה כשיש חיבור מהיר) אבל בשביל להגיע לבעיות של "העולם האמיתי" צריך קודם ללמוד על בעיות פשוטות...

למעלה