שרשור - שאלות ראיונות עבודה

ezaton

New member
שרשור - שאלות ראיונות עבודה

היי אנשים. אני קורע את הת*ת בלנסות לכתוב סט שאלות, בתור איזה פול של שאלות לראיונות עבודה, בין אם טלפוניים או פרונטליים. המטרה שלי היא ליצר סט גדול של שאלות שיכסו תחומים רבים, שאני צריך לבדוק בטרם קבלת עובד חדש. החלטתי ללכת מלמטה מעלה, ולכן זה נראה (כרגע) כך: שאלות חומרה כלליות (דוגמא - מה ההבדל בין SCSI ל- IDE) שאלות חומרה ספציפיות - PC (מהו IRQ; התנגשויות חומרה; FSB; cache וכו) שאלות חומרה ספציפיות - SUN (מה ההבדל המהותי בין מעבד SUN ל- INTEL) שאלות רשתות - תשתית ו TCP (מה ההבדל בין TCP ל- UDP; מהו NAT וכו') שאלות Windows (מה ההבדלים בין משפחת ה 9x למשפחת ה- NT) שאלות סולאריס (בבניה) שאלות AIX (בבניה) שאלות HPUX (בבניה) שאלות AD ו- Exchange, גרסאות 5.5 ו- 2000 (כנ"ל) המטרה היא ליצור את אותו פול של שאלות שיספק שני סוגים, בגדול, של שאלות - שאלות ידע (NAT הוא תרגום כתובות. תודה שלום), ושאלות דיון, שתאפשרנה לי לרדת לעומקו של האדם שמולי, להבין את דרך חשיבתו, ולהתרשם מהגישה שלו לפתרון בעיות. אין לי כוונה לשאול מרואיין אחד את כל השאלות (אני כבר בארבעה עמודים של פונט 11...) אני אשמח לשתף אתכם בפול השאלות הזה, כשאסיים, ואשמח לתוספות (משני הסוגים שמניתי), בשאיפה, עם פתרון קצרצר (למרות שזה יכול להיות אתגר משעשע בשבילי, וזה אופציונאלי לחלוטין, זה עלול לחסוך לי זמן לא מועט). אם תרצו לתרום מהידע והנסיון שלכם, ולספק לי שאלות שדורשות מחשבה, תחכום, כוללות פכים קטנים, או כל דבר שיתרום לרשימה הלא נגמרת הזאת (ואני יושב על זה כבר כמה שעות, בינתיים), אני מאוד אודה לכם. אשמח לפרסם או לגנוז את זה (תלוי בבקשת התורמים, כמובן), או לשלוח באופן אישי למבקשים, או כל סידור אחר. המון תודה, בינתיים!

מיצו

New member
נשמח לעזור

וגם לשמש כמארח עבור הקובץ המוגמר. יש לי כבר משהו בכיוון, אבל לצערי רק מתחום הרשתות ולא בענייני חומרה. http://www.petri.co.il/final_project_w2k_core_he.htm http://www.petri.co.il/final_project_w2k_mcse_he.htm http://www.petri.co.il/final_project_windows_2003_core_he.htm אפשר להשתמש בפרוייקטים האלה או בחלקם כדי לבחון מועמד בנושא רשתות מיקרוסופטיות, אבל אין ספק שמדובר בעבודה די רצינית שלא תתאים לכל ראיון עבודה.

רוצה טיפ (?) ...

כמה שלבים: ראשון - מה הקריטריונים להזמנה לראיון? הרי אם הגיע לראיון, הוא/היא אמורים לשאת בחובם כבר איזה "תיק" ידע כלשהו. שני - התרשמות מהבנאדם, כבנאדם, בשביל זה באמת צריך לדבר איתו שיחה אישית. שלישי - עבודה מעשית? לתת לו מטלה מסויימת על מחשב יעודי, ולראות ב- 10 דקות הראשונות אם הוא בכלל בכיוון הנכון. רביעי - טוב זה אולי לא בשלב הרביעי, אבל מה עם "טלפון למקום העבודה הקודם.. " ? יום טוב ...

ronenb75

New member
בעבר עשיתי משהו דומה

בעבר הייתי צריך לראיין מישהו שיעבוד תחתי ועשיתי משהו דומה. הגישה שלי קצת שונה, אני לא אוהב את "הידענים" הגדולים, שמסוגלים להרצות לי שעה וחצי על ההבדל בגודל מוליך של מעבד אינטל מדור G וכמה זה מאיץ את העבודה על Word (בערך 0.0000045% למי שזה מעניין אותו....
אותי יותר עניין לראות איך אדם חושב, כמה הוא מסוגל ללמוד ואיך הוא ניגש לבעיה. עכשיו הבעיה היא שלא רציתי לתת לכל מרואיין מחשב ולעשות כל מיני תקלות, כי לא היה לי זמן לראיונות כאלה ארוכים. אז פשוט עשיתי רשימה של תקלות יזומות שאני מעמיד לפני המרואיין והוא אמור להגיד לי מה הוא היה מריץ ומה מצפה לראות (מה שכולנו ת'כלס עושים - מריצים פקודה ומקווים לראות משהו לא בסדר...) על כל פקודה שהוא ביקש לבדוק ולחפש משהו לא בסדר, אמרתי לו מה הפלט (אמולטור אנושי למחשב - זה חדש...). כך ראיתי אם יש לבנאדם גישה אמיתית לתחום ה-IT או שהוא סתם ילד מפגר שלקח קורסי MCSE. אני חייב להגיד שהיום, במבט לאחור, בחרתי מישהו שדווקא רמת הידע "על הנייר שלו" היתה נמוכה (עד כדי כך שהוא לא ידע מהוא SCSI....) אבל מצא-חן בעיני הגישה שלו לתקלות, המסלולים שהוא בחר לבדוק, ההתעמקות שלו בחיפוש הבעיה.... למען האמת, העמדתי בפני כל המועמדים, והיו לא מעט, בעיה די פשוטה שרק הוא התקרב לפתרונה. בסוף הוא נבחר על פני כל בעלי התעודות ותארי MCSE למינהם שלא ידעו כלום פרט ללספר לי איך עושים דברים במיקרוסופט, אבל מה לעשות שאני איש לינוקס גאה ושונא מיקרוסופט גאה עוד יותר??!?!? בקיצור, המלצה שלי: חבר שאלות שלא מראות ידע יבש אלא יותר שאלות שיראו לך את היכולות האמיתיות בתחום ה-IT של הבנאדם.

ronenb75

New member
אני לא זוכר בדיוק...

אם אני זוכר טוב זה היה משהו שקשור למחשב שלא גולש אבל מקבל מיילים או משהו כזה. הרעיון היה לראות אם המועמדים מחפשים ומה הכיוונים שלהם. אגב, למרות שהרבה פעמים היתה לי תקלה מסוימת בראש, ואפילו דרך פתרון, אם המועמד עשה איזה דרך אחרת ומצא דרך מעניינת לבדוק משהו, זרמתי איתו - ככה גם לי היה מעניין יותר (קצת אתגר....) וגם נתן לי לראות טוב הרבה יותר את היכולות של כל אחד ובמה הוא חזק ובמה הוא חלש... חוץ מזה שככה מועמדים שעיצבנו אותי בשחצנותם (והיו כאלה, בעיקר "בוגרי" קורסים עם תעודות "למכביר"), שפשוט התעללתי בהם בעזרת תקלות שונות ומשונות שהסיכוי לעלות עליהן נמוך במיוחד.... אני יודע כי לי לקח איזה יומיים למצוא אותם... וכמו שבוודאי הבנתם, אני שונא "תעודות" ו-"קורסים", אני מאמין ביכולות בשטח ולא ביכולות על נייר! (למרות שאני אישית מחזיק תואר כזה מהטכניון ומזלזל בו ללא הרף... כי אם הם העבירו אותי - אז כל אחד יכול....)

marvin2

New member
מה יש לך נגד תעודות?

איזה תעודה יש לך מהטכניון ? מהנדס מערכות מידע?

ronenb75

New member
נגד תעודות ספציפית

אין לי שום דבר... אפילו פגשתי בימי כמה תעודות שוות חבר-על-הזמן, כוסיות סוף הדרך
סתם.... באמת שאין לי דבר נגד תעודות, יש לי נגד אנשים שמחזיקים בתעודה ולא יודעים כלום. התעודה שלי מהטכניון היא של מהנדס מכונות, וככזה אני יודע כמה התעודה לא שווה כלום, נאדה, נייטה! כלום! המקום היחיד שבו התחלתי להבין מה אני צריך לעשות היה מקום העבודה שבו אני עובד במחלקת הפיתוח. אההה..... כן.... הידע שלי המערכות מחשבים ורשתות בכלל בא מנסיון אישי ודי ארוך וקשרי עם הרבה אנשים בתחום, הביא אותי להבין שמה שמעניין באמת הוא לא התעודה אלא הידע. את התעודה מבחינתי אפשר לאפסן עמוק עמוק בארון, אל העבודה - צריך להביא ידע ופתיחות ללמוד, משום שאף פעם לא מפסיקים ללמוד, במיוחד התחום מערכות מחשבים, בהם מיקרוסופט דואגת לארגן לנו בעיות, חורים ובאגים ששום שיעור לא יכול ללמוד ואת האמת, לעיתים גם לא מוח מבריק.... לפני בערך חצי שנה חיפשתי מישהו שיבוא לעבוד תחתי בחברה (בכובע שלי כמנהל מערכת המיחשוב) ובאו כל-כך הרבה בעלי תעודות שפשוט לא היו מסוגלים לענות על שאלה מהשטח, אמיתית, לא מהספרים. לדוגמא, מישהו שלמד בערך כל קורס MCSE שיש, וגם הדגיש שהוא עשה קורס Exchange והוא שולט בו... יופי... מה לעשות שאני ניהלתי שרת Exchange כשהוא עוד למד תושב"ע? (לא שאני כזה זקן, הוא פשוט צעיר...) והיום אני מחזיק אצלי שרת Qmail ומנסה להמנע מלרכוש רשת Exchange ככל שרק אוכל... אז שאלתי את הבחור שאלות של איך לבדוק ששרת מייל עונה או לא עונה לך, ובסה"כ רציתי שיענה לי איך עושים telnet לפרטים 110 ו-25, זהו כל מה שרציתי לראות... ומה הבחור עונה לי? "תשמע, אני לא יודע איך זה כאן, אני לא מכיר Qmail, אני למדתי Exchange..." ניסיתי, באמת ניסיתי לרמוז לו שאני לא מתכוון איך אתה בודק את השרת שלך, ניסיתי לרמוז שאני רוצה רק לראות איך הוא בודק שרת דואר, סתם שרת דואר, כל שרת דואר.... צ'טערת! מכיר רק Exchange..... לכו תבינו! לכן אני לא אוהב תעודות...

antidot

New member
מה יהיה עם הלינוקסאים האלה ?

|התחל קיטור יומי| אני חוזר הביתה אחרי שיום שלם הייתי מנותק מהעולם (ברוך בורא הבזק המנתק את החברה של אנטי מהWAN) ומה אני רואה ? כהרגלם בקודש, הלינוקסאים מתחילים שירשור ואיכשהו הוא משנה לגמרי את הכיוון... הנה לי לכם שאלה: למה לוקח יום שלם לשכנע את בזק שהבעיה בתשתית שלהם, למרות ששני הצדדים מסוגלים לראות את הloopback על הleased line כאשר שמים אותו צמוד לצד השני ועדיין הנתבים בשני הקצוות לא מעלים את הprotocol ? line:up protocol:down ניחא... בזק... עד שנפגש... (אני מקווה שזה יהיה מחר מוקדם בבוקר). |סיים קיטור יומי|

ronenb75

New member
אנטי.... תודה... אני מסמיק....

אנטי, ממש מחמיא לי שאתה קורא לי לינוקסאי... אני ממש מסמיק כאן עד הגרביים שלי... את האמת, השנאה שלי למערכות הפעלה של מיקרוסופט אחרי שעברתי מניהול מערכת מבוססת מירוסופט (AD + Exchange וכו' בסביבת 2000) לחברה חדשה שלמזלי היתה בדיוק זקוקה למעבר מרשת Peer-2-Peer למערכת יותר רצינית (אני באתי וסיפרתי להם את זה, והם האמינו, הפתאיים
) ובמזל גדול יותר, המנכ"ל הסכים ללכת איתי לנסיון מטורף של הקמת שרת Linux במקום מיקרוסופט. אני, בשיגעון לא ברור, הייתי מוכן להכנס להרפתקאה של קימפולים, הגדרות, רישום לקבוצות דיון ומה לא על פני התקנה out-of-the-box וקרעתי את התחת להקים מערכת דומיין שלמה, כולל שרת קבצים ושרת דואר כשכל התחנות למעשה הן Windows. היום במבט לאחור, לאחר שכבר ניהלתי רשת ע"ב מיקרוסופט, והיום אחרי שאני מנהל רשת ע"ב לינוקס - אני לחלוטין מכור! רמת השליטה, הנוחות, היציבות, הקהיליה הפתוחה והעוזרת וההרגשה הנעימה להיות under-dog שווה את הכל! אני נהנה בכל רגע על עבודה עם השרתים האלה וכבר עשיתי גם כמה עבודות "צד" של התקנת שרת Qmail בחברות במקום Exchange, כולל חברה שכבר היה לה Exchnage פעיל והיא לא הפסיקה לבכות איתו, עד הלינוקס... מאז פשוט שקט... לחלוטין! כבר שנתיים... יש שם איזה מחשב שישב בצד והזדקן לו כי הוא כבר לא התאים לכלום, אבל בתור שרת דואר הוא עובד כאילו הוא נולד מחדש... אז נכון, אני לא מנהל כמו פולי 15 שרתים (אני מקנא בך פולי...), אין לי clusters ויש לי עוד המון המון המון ללמוד (בלי לשכוח שאצלי זה תחביב, לא עבודה... אני מהנדס מכונות במשרה מלאה מידי....), אבל בעיני, לחברות קטנות עד בינוניות לינוקס נותן בהרבה תחומים פתרון מצויין, לא רק כלכלית.

ronenb75

New member
וואלה.... צודק....

עד כמה שהצלחתי לקרוא, על אף האותיות הקטנות, זהו פורום מומחי IT. למיטב ידיעתי הלא-רבה, אם נפתח מילון בערך IT לא יופיע שם שזו מילה נרדפת למילה Microsoft. כמומחי IT, אנו מתעסקים עם כל סוגי המערכות. נכון, השירשור לא נפתח בנושא הזה, אבל לשרשורים יש תכונה מגונה לגלוש לעיתים מהנושא העיקרי שבו הוא נפתח, ואם תציץ מעט למעלה, תראה שהתגובה הראשונה שלי היתה דווקא מאוד on topic... אבל אני אשם שהיא גלשה למה שאנחנו מדברים עכשיו? (אז כן... נכון... אני אשם.... אז מה? אם מרביצים אני לא מתרטב????)

Rיקושט

New member
../images/Emo12.gif

אתה מודע לזה שההודעה שלי היתה בצחוק, כן? ואם מרביצים לך...אתה נרטב.

ronenb75

New member
שקיף.....

ברור לי שהיא היתה בצחוק, לכן גם ההודעה שלי היתה בחזרה באותה רוח, על אף שיש כאלה שבאמת חושבים שכל עולם ה-IT מבוסס מיקרוסופט.... יאאקקק!!!

ronenb75

New member
אך....ימים נשכחים....

אני לא חושב שקראו לי ילד מאז הייתי בן 5... מה שהיה לפני איזה 2 עשורים ויותר... כבר בגיל 9 הייתי יותר גדול מרוב המורים שלי...

ronenb75

New member
כן כן.... ממש מאמין לך...

פולי... נו באמת... ברור שזה סיוטי, אבל האתגר!!! לא הייתי מתנגד להתמודד עם אתגר מורכב כזה, אני אוהב את המלחמות המטורות האלה...

למעלה