שרשור שאלות קטנות

צהריים טובים,צריכה את עזרתכם

ברצוני לקבל אתר או הסבר על: א.מהי אוטופיה? ב. איזה קשר אפשרי בין המושג אוטופיה לתנועה הציונית? תודה רבה על העזרה והמשך יום טוב.

מצרף קישור. בפורום לומדים היסטוריה

יענו לך על התשובה הקשר בין הציונות והאוטופיה כמו ספרו של הרצל אלטנוילנד ועוד ספרים. למדתי על האוטופיה בראיה הציונית בתיכון אבל התשובה ארוכה ובפורום לומדים היסטוריה יסכמו אותה בקיצור. קישור למושג אוטופיה של תומס מור

אוטופיה וציונות

היא מונח המתייחס לחברה מושלמת ואידיאלית, המבוססת על טוב ועל רצון טוב של חבריה. באוטופיה אין עוני, ניצול, אלימות וכו'. מקור המונח הוא יווני והוא הופיע ביצירתו של תומאס מור (הוגה דיעות אנגלי) בראשית המאה ה16. כל חזון ליצירת חברה מושלמת ואידיאלית עשוי להיקרא אוטופיסטי וכך כונתה גם הציונות בראשית דרכה (בייחוד כפי שהוצגה על ידי הרצל). לשם הבהרות נוספות, או שאלות אחרות הקשורות ללימודי ההסיטוריה. את מוזמנת לפנות גם לפורום לומדים שם אשמח להמשיך ולסייע כמיטב יכולתי. כמו כן עייני בקישורים המצורפים.

קוכולין

New member
שרשור שאלות קטנות

נא לשרשר את כל שאלותיכם האינפורמטיביות לכאן. תודה.

itamar1A

New member
שאלה

שלום, אני חדש כאן,ונראה לי שאולי נתראה הרבה בפורום. אני אספן מטבעות (יוון העתיקה, האמפריה הרומית, מטבעות יהודיים [שהוטבעו בין 129 לפנסה"נ, לבין 135 לסה"נ]) רציתי לדעת אם אתם מכירים מטבעות שנטבעו ע"י יהודים או למענם בין השנים 136 לסה"נ (המטבעות האחרונים שמוקרים לי מהתקופה הם מטבעות מרד בר כוכבא) לבין 1880 תודה אחים שלי ויום נעים

יודנראט - מועצת יהודים

מועצות שהגרמנים כפו על היהודים להקים בכל עיר, בכל גטו. הן ניהלו את הגטאות על פי הוראות הגרמנים, וככל יכולתם עבור הקהילה היהודית שנאלצה לחיות בגטו. התשובה שנכתבה בקשר ליאסון - היא טעות: יאסון יצא לחפש את גיזת הזהב (במיתולוגיה, יש לומר) בחברת הארגונאוטים - שכונו כך משום ששטו בספינה ארגוס.

deen35

New member
אוטופיה- רעיון דמיונישאינו ניתן

להתקיים במציאות. אוטופיה בהקשר לציונות, זה שרבבות יהודים התיישבו בחתיכת אדמה בשם פלסטינה ושהערבים לא ישמרו טינה (אופס, הדרדרתי לפוליטיקה), ז"א יחסי אחווה ושלום בין היהודים לפלשתינים וערבי א"י, זה לחלוטין מצב אוטופי.

נוסף על מה שאמרו פה

בציונות היו גם גישות שלא הסתפקו רק ב,שיבת עם ישראל לארצו" אלא שאפו ליצור כאן "חברת מופת". מבחינתם הרעיון היה ליצור חברה שבה לא יהיה עושק ואלימות ושררה וכו'. חלקם היו סוציאליסטים וחלקם אף קומוניסטים (יחסית מעטים) ששאפו ליצור חברה נטולת מעמדות או בעלת פערים קטנים בין המעמדות. אנשים אלה היו גם המקימים של הקיבוצים והמושבים ותנועתהפועלים בכלל שהצהירה שזו מטרתה. חלק קטן מתנועה זו בעיקר אנשי אקדמיה השתייכ לברית שלום ששאםה להקים כאן מדינה דו-לאומית (בניגוד לרעיונות הקולונליסטים לחלוטין של הרצל שהיה גם קפיטליסט ולא סוציאליסט). כך בובר כתב ספר שנקרא נתיבות באוטופיה ובניגוד למקובל השתמש במונח לחיוב. לא כחלום באספמיה אלא כשאיפה ריאלית הרבה יותר מהריאליזם כביכול של מארקס. מי שביקר את הגישות האלה וטען שהציונות לא יכולה היתה להיות סוציאליסטית אוטופית כלל משום שהיא הית תנועה הלאומית הוא זאב שטרנל בספרו "בניין האומה או תיקון החברה" (אם זכרוני אינו מטעה אותי).

למעלה