שרשור שאלות נהלים

גילגולx

New member
מד"א תמיד הכיר בפרא של הצבא!

וזה מהסיבה הפשוטה מד"א מכשיר את הפראמדיקים הצבאיים ומעביר להם את הקורס...

chanand

New member
לפי נהלי מד"א:

12.3 הכשרת מתנדבים פעילים במד"א 12.3.1 כללי: מועמד להתנדבות יעבור קורס עזרה ראשונה יסודי של 60 שעות במסגרת מד"א על-פי התוכנית המאושרת על-ידי מחלקת ההדרכה וכן שימוש בציוד מד"א ובנוהלי ההתנדבות. בוגר קורס עזרה ראשונה יסודי 44 שעות, חובשים בצה"ל, אחות, רופא או פראמדיק יעברו השתלמות שתכלול שימוש בציוד מד"א ובנוהלי מד"א.

amitp

New member
אמור זה שם של דג

אצלנו אין. (או שזה לפחות מוסתר טוב) מכיוון שציטטת גרסה מוקלדת, קיוויתי שיש לך את הקובץ המלא?

MoonShield

New member
דווקא יש

במעמקי המגירה של סנדו... או לפחות זה מה שהמיתוסים מספרים...

amitp

New member
בטופס החברות במד"א

שאתם ממלאים בכל שנה ביחד עם הביטוח, בסעיף ההכשרות, בין - מע"ר, נהגים, מע"ר בכיר, רופא וכו' נמצאת גם ההכשרה - "חובש צה"ל" (ודווקא פאראמדיק נדמה לי שבכלל אין שם...). אני מניח שאתה רוצה לדעת אם מותר לך להחדיר עירוי במשמרת... אין לי תשובה מוסמכת, נשתדל לברר.

medic20

New member
ונחזור לשאלה

מכל הדיון קצת ברחה השאלה המקורית... האם אדם שנכנס להתנדב במד"א על סמך תעודת חובש צבאית, נחשב כחובש מלווה לכל דבר? למשל בטפסי נט"ן או חולה/נפגע - רושמים אותי בתור חובש ולא מתנדב.. האם זה שנותנים לי לבצע פעולות כמו וריד או שאיבת תרופות שונות והזרקתן (בהשגחה כמובן) זה רק בגלל טוב לבם של פארמדיקים שונים או שפשוט ככה זה?

amitp

New member
אתה בוודאות

לא נחשב כחובש מלווה לכל דבר, כי אתה לא יכול לעשות טסט לאמבולנס ולהפוך להיות נהג לאחר הכשרה כחובש צבאי. לגבי הסמכויות - בבירור.

Yev

New member
יוני טעות בדברייך...

הפאראמדיקים של הצבא... מאז ומעולם הוכרו.... מה גם, שהקורס, הועבר להם על ידי מד"א ומדריכים ממד"א ובמתכונת של מד"א ועל התעודה יש לה סמלים של משרד הבריאות, הצבא ומד"א. (עם השלמות של הצבא) מאז ומעולם, עשו השתלמיות במד"א, והרבה פאראמדיקים צבאיים, השתלבו גם במד"א אחרי הצבא...

sbenzvi

New member
כמי שלא הייתה מע"רית בנעוריה

והחלה להתנדב על הנייר על סמך קורס חובשים צבאי (ואני גם לא היחידה כאן)....לא נראה לי מדויק.

sbenzvi

New member
בעיקרון ההשלמה מדברת על

3 דברים מרכזיים: 1. וריד 2. פרוטוקול שימוש ב- AED 3. השתלמות לידה וכמובן יש את הנושא של חזרה על חומר קורס 60 והעשרות נוספות....

למעלה