התאמת מייקאפ -
ארוך
איזה כיף זה שמאפרים אותך ופתאום העור נראה מושלם?
גם ליזה היה ככה - אופרתי לצילומים ואז "ראיתי את האור"! מכאן הדרך להתמכרות טוטאלית לאיפור היתה קצרה מאוד (מדי).
"גוון עור בהיר" זה קצת כללי מדי - את יכולה להעלות תמונה של עור הפנים שלך או לכתוב איזה מייקאפ כבר יש לך ואז המומחיות פה יוכלו לומר לך גוונים נוספים שיכולים להתאים.
המרקם הכי נפוץ למייקאפ הוא נוזלי - בעיני הוא הכי נוח לשימוש וגם לרוב הכי הגייני. באופן אישי אני אוהבת להשתמש גם במייקאפ מינרלי - שמגיע בצורת אבקה. הכיסוי שלו יותר טבעי בעיני, אבל הוא מחייב שימוש במברשת.
אני חושבת שמייקאפ בסטיק הוא לא כ"כ נוח, ומייקאפ מוצק יצא לי לראות רק אצל מאפרות מקצועיות.
אם את משתמשת במייקאפ נוזלי, כדאי לך לפדר קצת לפני שאת מניחה סומק. כי אם כשאת מניחה את הסומק המייקאפ עוד קצת לח, הסומק יצור כתם ויהיה קשה לטשטש אותו ולגרום לו להראות טבעי.
כשאת מניחה מייקאפ בעצמך - יכולות להיות שלוש סיבות למה זה לא נראה טוב:
1. הנחה לא אחידה.
2. גוון לא מתאים.
3. סוג מייקאפ שלא מתאים לעור.
הנחה - אפשר להניח מייקאפ באצבעות, עם ספוגית, או עם מברשת. יש כמה סוגים של ספוגיות והרבה סוגים של מברשות. הבחירה תהיה לפי מה שהכי נוח לך וגם לפי ההתאמה לסוג המייקאפ. (רק לצורך הדוגמא - מייקאפ נוזלי לרוב מניחים באצבעות, או עם מברשת שטוחה או מברשת "קבוקי", שהיא עגולה וצפופה; מייקאפ מינרלי שמגיע באבקה מניחים עם קבוקי - אי אפשר להניח אותו עם מברשת שטוחה או באצבעות).
הנחה באצבעות הכי מהירה והכי טבעית, אבל לא תמיד הכיסוי הוא אחיד.
התאמת סוג המייקאפ לסוג עורך - את בטח יודעת אם העור שלך שומני, יבש או מעורב. יש סוגים שונים של מייקאפ שמתאימים לסוגי עור שונים. לדוגמא - מייקאפ שנועד לעור יבש ומונח על עור מעורב / שמן לא ישרוד עליו יותר משעה-שעתיים.
התאמת גוון מייקאפ - ההצעה שלי היא דווקא לא להתייעץ עם דיילות הפארם, אלא עם מאפרות מקצועיות שיש בחנויות של איפור מקצועי: מאק, איל-מקיאז', קריולן, אינגלוט, מיקי בוגנים. זה משתי סיבות: 1 - יש הבדל גדול במקצועיות של דיילת למקצועיות של מאפרת מקצועית. 2 - התאורה בפארמים היא פלורסנטית ומטעה. בחנויות האיפור המקצועי לרוב התאורה מתאימה יותר להתאמה מלאה של גוון המייקאפ. נכון שבחנות של מאק לדוגמא יתאימו לך רק אחד מסוגי המייקאפ שלהם; אבל ברגע שתדעי את הגוון שנכון בשבילך באחת החברות, תוכלי להשוות אותו באמצעות טבלאות שיש ברשת עם סוגים אחרים של מייקאפ ולנסות.
עוד הצעה היא, לעשות שיעור איפור עם מאפרת מקצועית. זה עולה בד"כ סביב 250 ש"ח לשיעור של שעתיים (לפעמים יותר או פחות, תלוי בוותק וב"שם"). אז תוכלי לשאול את כל השאלות שלך ולקבל הדרכה ספציפית איך לאפר את פניך בצורה הכי מתאימה. הרבה מאפרות גם מוכרות מוצרים של חברות מסוימות בהנחה. אני עשיתי שיעור כזה עם מאפרת מקסימה ומאז אני מאפרת את עצמי כך שזה גם מטומע יפה בעור, גם מחזיק מעמד הרבה זמן וגם לא נראה כמו שכבת טיח
.
בהצלחה!