שרשור שאלות לנוירולוג

מחלת גבהים ואפילפסיה

הבן שלי ללא התקפים כבר 8 חודשים, מקבל דפלפט ומרגיש מצוין. במהלך טיול משפחתי שאנחנו מתכננים לנפאל, נגיע לגובה של כ- 5400 מ'. האם שהיה בסביבה של חמצן דליל יכולה להוות טריגר להתקף? האם מחלת גבהים יכולה להוות טריגר להתקף? התייעצנו עם ד"ר מרגלית (שאצלו אנחנו במעקב) וגם עם ד"ר קרמר שלא ידעו לתת לנו תשובות בנושא.

טיול לנפאל

שלום רב... אני לא צופה בעייתיות מיוחדת ....הייתי מקפיד לפני היציאה על רמת תרופה שתהיה בתחום הטיפולי +. אנו יודעים שסטרס נפשי, עייפות עלולים להיות טריגר ליציאה מאיזון, ועל כן במידת האפשר הייתי משתדל לצמצם השפעתם של גורמים מסוג זה במידת האפשר. במידה ולבינכם עבר של פרכוסים כללים, הייתי מצטייד גם בסטסוליד ( ואליום רקטלי ) על מנת שתהיה בפנכם אפשרות לטיפול במידת הצורך. תהנו ..... ד"ר אלי הימן

M י ר ב

New member
אפילפסיה והריון

שלום ד"ר אני מעבירה לכאן את שאלתי בעקבות הכתבה- בנושא הבחורה האפילפטית שלא יכלה ללדת ואימצה כלב ... אני סובלת מאפילפסיית גיל הנעורים מגיל 18 (אני בת 27). כעת אני במעבר מלמיקטל לטופמקס ולמזלי כבר ב4 חודשים הללו של המעבר ההדרגתי אין לי שום "קפיצות" ונראה שטופמקס מגיב עליי טוב. רק באוק' אקח את טופמקס לבד. מה הסיכון של חולות האפילפסיה ללדת? במה זה תלוי? בסוג האפילפסיה שלהן? האם יש קשר לתרופות? תודה וערב טוב

תכנון ההריון

שלום רב הסיכון של אשה הסובלת ממחלת האפילפסיה ללדת אינו שונה באופן משמעותי מהסיכון של אישה ללא אפילפסיה, וזאת בהנחה שמחלת האפילפסיה מאוזנת . לתרופות אנטי אפילפטיות עלולה להיות השפעה שלילית על התפתחות העובר עם סיכון למומים מולדים. סיכון זה גדול יותר כאשר משתמשים בתרופות הוותיקות יותר כגון הידנטואין, ולפורל, טגרטול ושילוב של תרופות .... התרופות מהדור החדש כניראה בטוחות יותר אך מוקדם עדיין לדעת בוודאות. המסר החשוב הוא כי יש לתכנן את ההריון ולערב את הנוירולוג עוד לפני הכניסה להריון וזאת כדי לבצע התאמות בטיפול התרופתי והתזונתי ( תוספת ויטאמינים ) וזאת על מנת להקטין במידת האפשר את ההשפעה השלילית של הטיפול על ההתפתחות העוברית. זהו שיווי משקל עדין היות ולאפילפסיה לא מאוזנת גם כן השפעה שלילית על ההתפתחות העוברית ועל כן איזון תרופתי נכון חשוב מאוד. ד"ר אלי הימן

irish4

New member
לד"ר הימן היקר

לד"ר שלום, לפני מספר שבועות, התיעצתי איתך לגבי בתי בת ה-7 בעקבות פטיט מל, מקבלת דפאלפט 25CCבסה"כ ליום. הרמה בדם תקינה וכל הבדיקות תקינות, כמו כן EEG שבוצע בשינה עמוקה, בתחילת החודש יצא תקין. התיעצתי איתך לגבי הרדמות הידיים ורפיוןקל של השרירים. שאלת אותי אם הניתוקים הראשוניים של גלגול עיניים הסתימו, ואכן אין תופעות כאלה יותר. כמו כן, הילדה אובחנה בכיתה א' והיא לקוית למידה. מקבלת את התרופה כבר שנתיים בדיוק, עד מתי?.... מודה לך מראש על התיחסותך, יישר כח איריס

עד מתי לטפל?

לאיריס שלום בהנחה שביתך הגיבה בצורה טובה לטיפול כבר סמוך לתחילת הטיפול , נראה לי כי ניתן להתחיל לחשוב על הפסקה הדרגתית של הטיפול..... הייתי מתחיל לרדת במינון לקראת החגים ובאופן איטי וזאת על מנת לא להסתכן בהישנות של הניתוקים עם תחילת השנה. . (הסיכוי לגמילה מוצלחת הוא טוב.....אבל עדיף לדעתי להתחיל את השנה ללא שינויים , לתת לבתך להתאקלם ואז להתחיל בשינוי....) בהצלחה... ד"ר אלי הימן

shai6910

New member
אפילפסיה

שלום שמי שי יש לי בת, בת4 וחצי ולפני 4 חודשים התחלנו טיפול של דפאלפט מקבלת 5 cc רציתי לדעת אם בתך קיבלה אותו מינון בתחילת הטיפול בנוסף יש לנו חברה שהבת שלה סובלת מבעיות בכליות התחילה טיפול בגיל 8 וסיימה אחרי 2 וחצי ורק לאחר 3 שנים התחילה הבעיה האם קיבלת הנחיות אך לעקוב ובאיזה תדירות עשית בדיקות דם אשמח לקבל תגובתך תודה שי

ant111

New member
חוסר איזון

שלום דר הימן ביתי בת שנה וחדשיים נוטלת מידי יום 35 מ"ג למיקטל + 500מ"ג סבריל המינונים עלו בהדרגה אך עדיין סובלת מהתקף קפיצות כ 10-15 ברצף לפחות פעם ביום לאחר שינה . סוג האפילפסיה הינה PROGRESSIVE MYOCLONIC EPILEPSY 1. האם זה אומר שהיא לא מאוזנת 2. האם אפשר לקבל המלצה מה לעשות 3. האם דיאטה קטוגנית מתאימה לילדים( תינוקות ) בגיל הזה 4. האם סוג כזה של אפילפסיה מעקב התפתחות מוטורית ותקשורתית ( כי כך זה נראה ) תודה

פרכוסים מיוקלונים

שלום רב 1. לצערי ביתך עדיין אינה מאוזנת..... לעתים לא ניתן להגיע לאיזון של 100% אך לפני שמגיעים למסקנה כזו , יש לוודא באופן ייסודי כי אכן נוסו תרופות או טיפולים אחרים הידועים כיעילים בפרכוסים מיוקלונים. 2. על מנת לתת לך המלצה יותר ספציפית עלי לדעת את ההיסטוריה של המחלה של ביתך, תרופות שנוסו בעבר וכו. 3. דיאטה קטוגנית מהווה אופציה טובה מאוד גם בגיל זה בתנאי שאין הוריית נגד לטיפול בדיאטה כגון מחלה רקע מטבולית. 4. המחלה האפילפטית יכולה לעקב התפתחות קוגנטיבית ועל כן יש לנסות את כל הטיפולים המקובלים על מנת להשיג שליטה טובה יותר בפרכוסים ובהפרעה החשמלית המוחית. אני מקווה שעניתי לשאלתך.... אשמח לעזור .... ד"ר אלי הימן

למעלה