שרשור שאלות לנוירולוג ד"ר היימן

הורדת מינון דפלפט

מזכירה: דן בן 4.7 שוקל 15 ק"ג לערך מקבל טופמקס, קפרה ודפלפט ועדיין מפרכס. מינון הדפלפט הוא 6 CC בוקר ואותו מינון ערב. אני רוצה להתחיל להוריד מינון ולבדוק האם יעזור להפחית את כמות ותדירות ההתקפים. כיצד ובאיזה קצב להוריד מינון ? ואם לא קשה לך להסביר לי מה זה ACTH? תודה רבה לך

הורדת מינון דפלפט

שלום אמא של דן לפני הורדת המינון הייתי מציע לך ללכת אחורנית ולנסות להבין מבין 3 התרופות שדן מקבל, לאזה תרופה אם בכלל היה אפקט משמעותי על שליטה בפרכוסים ? מה רמת הדפלפט? האם דן הגיע לרמות טיפוליות סבירות ? ( בסביבות ה- 100 , ולעתים אף יותר ) ? במידה ולאחר בחינת הדברים המסקנה היא כי לדפלפט אין אפקט מטיב.... ניתן להוריד בהדרגה.....וזאת בתאום עם הנוירולוג המטפל..... לגבי ACTH : זהו הורמון טבעי המופרש ע"י בלוטת יותרת המוח. נמצא כי להורמון זה אפקט אנטי אפילפטי. המנגנון של ההשפעה האנטי אפילפטית אינו לגמרי ברור. ACTH גורם להפרשה של הורמונים סטרואידלים מבלוטת יותרת הכלייה, הפרשה הגורמת לתופעות לוואי מהטיפול , לעתים משמעותיות כגון השמנה, יתר לחץ דם, אי שקט התנהגותי ( במיוחד בתינוקות ) ועוד. מקווה שעניתי לשאלתך...... כל טוב ד"ר אלי הימן

love4101

New member
דר היימן בני לוקח

דפאלפט ועכשיו אנו משנים לפריזיון האם התרופה טובה ומה הם ההשלכות של הכדור תודה.

מעבר מדפלפט

שלום רב פריזיום שייכת לקבוצת תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים ( קרוב משפחה של הואליום ). זוהי תרופה קו שני- שלישי לטיפול בפרכוסים כללייים ובמיוחד לפרכוסים מיוקלונים . תשובתי הכללית שלאלה היא: 1.לכל תרופה אנטי אפילפטית יש תופעולת לוואי ( אין תרופה ללא תופעות לוואי ) , תמיד צריך לשקול האם התועלת מהטיפול עולה על תופעות הלוואי ( במקרה של פריזיום....עייפות, ישנוניות , לעתים הפרעה קוגנטיבית וכו ) 2. האם הטיפול בדפלפט מוצא עד תום? 3. האם קיימים תחליפים טובים יותר לתרופה המוצעת ( פחות תופעות לוואי , ייעילות) ? 4. לצערי , קיימות תרופות בעולם היום שמקומן היום ב 2005 הוא לפני תרופות מסוג הפריזיום, אך עלותם בארץ גבוהה ביותר. כל טוב ד"ר אלי הימן

love4101

New member
האם אפשר לקבל את רשימת

התרופות וכן אין בעיה עם הדפאלפט אבל בני שמו נורא מיזה תודה.

love4101

New member
ד'ר הימן הרופא ילדים של

בני המליץ עליך ד'ר כהו מיפו האם אתה מקבל מטופלים של מכבי תודה.

רופא הילדים ....

אני מקבל במרפאתי הפרטית בבית ....ומוכר ע"י מכבי כמנהל מחלקה. אתה זכאי להחזר של 80% עבור ביקור אצלי במידה ויש לך משלים .... כל טוב ד"ר אלי הימן

ant111

New member
טיפול ב ACTH

האם טיפול בעזרת ACTH יעיל מה הסיכונים לאחר כמה זמן ניתן לראות שיפור ANT111

טיפול ב ACTH

שלום רב . בהתוויה המתאימה , ל ACTH יכולה להיות השפעה דרמטית במיוחד בתסמונת ע"ש west.( איפסאריטמיה) מאידך קיים סיכון בטיפול : השמנה, יתר לחץ דם , אי סבילות לסוכר, נטייה לזיהומים וכו. לכן כמו בכל החלטה , יש לשקול תועלת מול תופעות לוואי .... ניתן לעתים לראות את השיפור תוך יממה באופן מפתיע, אך לרוב תוך 1-2 שבועות , לעתים יש ורך לעלות למינון גבוה יותר במידה ואין תגובה מתאימה . כל טוב ד"ר אלי הימן

ant111

New member
ACTH

האם ACTH הינה תרופת מדף בקופת חולים או שמדובר בהזמנה מיוחדת האם התרופה בסל התרופות האם ניתן להזריקה בבית

ACTH

זוהי תרופה שקיימת בקופות. ניתן לאחר הדרכה לתת אותה בבית , תוך קשר צמוד עם הרופא המטפל וניטור של פרמטרים חשובים כגון לחץ דם , בדיקות דם במסגרת קופ"ח . ( לדוגמא במסגרת של אשפוז יום של הקופה) . חשוב מעקב צמוד לאתר תופעות לוואי משמעותיות ולטפל בהן בזמן.... כל טוב ד"ר אלי הימן

למעלה