שרשור שאלות לנוירולוגית

נועםג1

New member
היי

שלום לכם אני חולה אפילפסיה מגיל 10(או ככה מגדירים את מצבי לפחות) כיום אני בן 30 רציתי לשאול האם זה יכול להיות שירידת לחץ דם או ירידה דרסטית יכול לגרום לפירקוסים? ואם זה נכון אולי בעצם זה לא אפילפסיה וצריך לטפל בעיניין בצורה שונה ולא כאדם חולה אפילפסיה? תודה מראש נועם.

נועםג1

שלום אירוע של עלפון יכול להתבטא באיבוד הכרה, פרכוסים. ותמיד קיימת אבחנה מבדלת עם התקפים אפילפטים. אני ממליצה להתייעץ עם אפילפטולוג. ניטור VIDEO-EEG יכול לעזור לאבחן את האירועים. כול טוב.

hai001

New member
התקפי פאטי מל

האם בנאדם מבוגר בן 72 יכול לסבול גם מהתקפי ניתוק (פאטי מל) או שזה רק מופיע אצל ילדים?

hai001

שלום התקפים מסוג פטית מל מופיעה בדרך כלל בגיל ילדות. בן אדם מבוגר יכול לסבול מניתוקים.קרוב לוודאי מדובר בהתקפים חלקיים- מורכבים. כול טוב.

ענת71

New member
רמת תרופות בדם.

ערב טוב. רציתי לדעת האם רמת תרופות נמוכה בדם עשויה לגרום לריבוי התקפים? תודה ענת.

ענת71

שלום ירידה ברמת תרופות בדם עשויה לגרום לריבוי התקפים. לכן מומלץ לעלות במינון של התרופה לפי הסכמה עם רופא המטפל. כול טוב.

אניגמה27

New member
החלפת תרופות

הייתי היום אצל הנוירולוג שלי והוא מעוניין להחליף את כדורי הדפלפט כרונו שאני לוקחת (3 כדורים ליום של 500 מ"ג)לכדורי למיקטל בגלל תופעות הלוואי שאני סובלת מהם כל כך (נשירת שיער חזקה, השמנה, רעד בידיים וכו'). הוא עדיין משאיר אותי על כדורי הדפלפט עד שהרמה של הלמיקטל תגיע ל 200 לפחות. רציתי לדעת האם השילוב של למיקטל ודפלפט כשילוב זמני הוא לגטימי והגיוני ויכול להיות שלב ביניים בדרך למעבר מדפלפט ללמיקטל?

אניגמה27

שלום אין שלב ביניים. עליה במינון של למיקטל לוקחת הרבה זמן , במיוחד כאשר מוסיפים הטיפול לדפלפט. לכן לא מפסיקים תרופה הראשונה עד שתרופה השניה לא מגיעה לרמה טיפולית. ורק אז בהדרגה מפסיקים את התרופה השניה. כול טוב.

irish4

New member
טיפול שיניים

בתי בת ה-7 מטופלת בדפלאלפט, צריכה לעבור טיפולי שיניים. אני מודה לך מראש על כל תשובותיך לגבי הבת שלי בשבועיים האחרונים. תודה רבה. האם יש חשש שתקבל זריקת הרדמה, רופא השיניים אמר שיש זריקה עם אנדרנלין ויש בלי אנדרנלין. בבקשה ממך תשובתך אני מודאגת ועוד שאלה ברשותך, האם את ממליצה שהבת שלי תעבור בדיקת MRI. היא עד היום עשתה רק פעמיים EEG. שיצאו לא תקינות. את עושה עבודת קודש, תבורכי בתודה מראש לך ד"ר איריס

IRISH4

שלום טיפול בהרדמה בדרך כלל לא מסוכן לחולה עם אפילפסיה. אפילו במצבים קשים של סטטוס הרדמה יכולה לעזור להפסיק את ההתקפים. לגבי MRI מומלץ להתייעץ עם רופא המטפל מפני שחשוב לדעת על איזה סוג של אפילפסיה מדובר. כול טוב

רוני471

New member
נורולוגית יקרה!

חברתי מוגדרת כחולת אפלפסיה 7 שנים ללא התקפים, לקחה 4 דפלאט ליום ו3 טגראטול,בשנה האחרונה הורידה על דעת עצמה לטגראטול ודפלאט לפעמים שניים מכל אחד לפעמים אחד, עשתה ב.דם יצא רמה נמוכה בדם, מה הסיכוי לחזרת ההתקפים? קבעה תור לרופא אבל החשש שיחזרו האם היא יכולה לחזור שוב לקחת את אותה כמות ואיך לעשות זאת בהדרגה בבת אחת תודה

רוני471

שלום אפשר להפסיק את הטיפול ,אך בצורה מבוקרת והדרגתית לפי המלצה של רופא המטפל אחרי בדיקת EEG. ב50% מהמקרים התקפים לא חוזרים. הפסקה דרסטית יכולה לגרום להתקפים. ממליצה לחזור על מינון הקודם ואחרי ביצוע בדיקות להוריד במינון לפי המלצה של רופא המטפל. כול טוב.

efik123

New member
שאלות..

הבן שלי פרכס כמה פעמים בבית, ובדיקת EEG שנעשתה פעמיים יצאה תקינה, אבל בבדיקת הCT, נמצאה מנמוליה מינמלית בצד שמאל. א) האם בהכרח הוא מוגדר כחולה אפילפסיה לכל החיים? ב) האם מישהו מכיר את ד"ר בן-זאב מתל-השומר?

EFIK123

שלום בדיקת EEG תקינה לא שוללת אפילפסיה. כאשר לחולה יש פגיעה מבנית מוחית, קרוב לוודאי זו סיבה להתקפים. בדיקת MRI מוח תיתן אינפורמציה מדויקת יתר. רוב החולים מאוזנים טוב עם טיפול תרופתי ויכולים להיות חיים רגילים לחלוטין. היום קימת אופציה של טיפול כירורגי כאשר אין איזון תרופתי. לכן צריכים להיות אופטימיים. ד"ר בן-זאב רופאה אפילפטילוג בתל-השומר כול טוב.

עדוש

New member
EFIK

אנחנו מטופלים אצל ד"ר בן זאב. עברתי כמה רופאים עד שהגעתי אליה. והיאם אני יודעת שאני בידיים טובות. היא מומחית בתחום ויודעת טוב מאד מה היא עושה. מעבר לזה, היא מאד קשובה ואנושית ותמיד תמצא זמן בשבילך. הטל' שלה הוא: 03-5302577

למעלה