....
קודם כל אל תדאגי מצבך לא גרוע! חוץ מזה תמיד אפשר ללמוד יש עוד זמן.. אני יסביר... הרברט סמואל הנציב הראשון בא"י שהיה פרו יהודי-פרו יהודי, כלומר לטובת היהודים עזר רבות ליהודים שחיו בא"י אחד מהתחומים שהוא עזר בהם זה עבודות ויזומות ופיתוח הארץ- כאשר אנשים העלייה ה 3 באו לארץ עם מניעים חלוציים, כלומר עבודה כערך מרכזי, להיות פרודוקטיבים, כלומר: מועלים, הם נתקלו בקשיים בתחום התעסוקה. האיכרים שהיו בארץ העדיפו להעסיק את הערבים, שהיו יותר זולים בעבודות כפים-חקלאות, ויותר מנוסים מאנשי העלייה ה3. מסיבה זו מפלגות הפועלים שהיו בארץ: אחדות העבודה והשומר הצעיר, פנו לנציב הראשון, הרברט סומאל וביקשו ממנו שטחים לאומים, שלא שיכים לאף אחד כדי לבצע שהם עבודות למען פיתוח הארץ. הרברט הנציב נענע בבקשה והחלו עבודותת יזומות של סלילת כבישים, יבוש ביצות(למשל:יבוש הביצות של עמק יזראל) ועוד. תקופה זו של עבודות יזומות נקראה גם תקופת הכבישים. העבודות היזומות דרשו מעובדיהם להיות ניידים ולחיות בחיים משותפים-קומונה.לאחר שהאנשים בקומונה סימו את עבודתם הם עברו לעבודה אחרת. דבר זה מראה ביצוע של כתב המנדט ע"י כך שבכתב המנדט כתוב שהביטניה תעזור בפיתוח הארץ והעבודות היזומות פיתוח את הארץ. זהו גם הישיג התישבותי אם אני לא טועה. קביעת מחסות עליה נדיבות- הנציב הרברט קבע מחסות עליה נדיבות ביחס לתאים שהיו בארץ מבחינה כלכלית {המשבר הגדול-אם את לא יודעת תגידי לי אני יסביר) הקשר לכתב המנדט: בכתב המנדט כתוב שהבריטים יעודדו התישבות יהודים צפופה. עוד משו הרברט סמואל גם הכיר במוסדות הישוב- כתב המנדט הכרה בהסתדרות הציונית כגורם קובע( אם אני לא טועה שרון תקן אותי בבקשה) זהו אם יש לך עוד שאלות תגידי