שרשור רציני!

חָגָי

New member
רצח רבין

לקראת היום הנורא והנשגב, עברו לי כמה מחשבות בראש (בעיקר בהשפעת כמה שדרי רדיו שמאלנים יתר על המידה). אני אשאל אתכם קודם לדעתכם ובעזהשי"ת אני אכתוב בעתיד את דעותיי.
האם יום רצח רבין הוא עדיין נחלתו של כלל עם ישראל? משום מה נדמה כי "חוגגים" אותו (או עליו?) חברי הצד השמאלי של המפה הפוליטית בלבד.
האם מורשת רבין ראויה להנצחה?
אולי צריך בכלל להתייחס רק לרצח עצמו ולא לאישיות של רבין? ואולי ההיפך? יתקבלו בברכה גם סתם הגיגים, פניני חכמה וקישקושים נחמדים (בקשר לעניין כמובן...) קדימה לעבודה!

עסק מורכב

בוודאי שיום הרצח הוא נחלתו של כולם, זה שישנה מגמת השתלטות זה לא אומר. זה שזה נהיה פוליטי משנה לשנה לא אומר שלא לא צריך לכאוב רצח של יהודי בידי יהודי אחר, ולא ניכנס עכשיו לכל התיאוריות מי רצח את רבין כי אני בעצמי לא בטוחה שזה יגאל עמיר.
פה אסור לי להביע דעה, וממילא אין לי כוח לחשוב על חדשה אז אני אכתוב את הדעה שלי דאז, בשנות התיכון העליזות... לא. לא אהבתי את הרעיון שאיך שבנאדם נרצח כל המחנה הימני התקפל כנגד השמאלי כי הם מרגישים אשמים. לא הלכנו לפי המורשת שלו בעודו בחיים, למה שנלך אם הוא נרצח, מה כי הוא נרצח בגללה? לא אהבתי את הרעיון בכלל. אנחנו לא נלמד את המורשת כי אנחנו מבינים מהי או כי התחלנו להבין ולהסכים איתה, אנחנו נלמד אותה פשוט בגלל רגשות אשם. יחטא מי שיגיד שמלמדים אותה כדי שהילדים יבינו מי היה רבין. לא מלמדים פוליטיקה בשביל שנכיר אדם, מלמדים מי הוא היה. מה היו האידיאלים שלו, מי הוא היה במעגל המשפחתי שלו, מלמדים איך הוא היה כמנהיג, מה היה היחס שלו לאנשים. להמשיך להתעסק בפוליטיקה שלו זה לדעתי להוריד מכבודו של המת.
צריך להתייחס גם וגם, יגידו אנשים שרבין עצמו היה אישיות פוליטית ולכן א"א להתעלם מללמוד את המורשת שלו, אבל הוא היה גם אבא, סבא, בעל, חבר, בן ואח וכו' וכו', אפשר ללמד מי הוא היה כאדם. וללמד למה הרצח הזה אסור בתכלית האיסור. לדעתי כל דבר מעל לזה זה פשוט לקלקל ולחלל את כבודו.

../images/Emo26.gifלמה לגנדי../images/Emo150.gif לא../images/Emo46.gif?

לגנדי
ז"ל עשו השנה ב-ל' תשרי אזכרה שאינה ממלכתית שמשפחתו ביקשה ואם הם לא היו מבקשים אז אולי לא היה לו אזכרה שמשודרת ברשתות השידור,ולרבין
ז"ל עשו ממלכתי שתיהם היו מנהיגים אך שונים אך בגלל שהוא שמאלני אז לו עושים ולימיני לא עושים.חוץ מזה שכל האזכרה של גנדי האשימו אותו התקשורת השמאלנית שהוא לא רצה מאבטח כאילו שזה אשמתו?!
לא שאני מעודד את רצחו של הרבין להפך אני מתנגד ועצוב על רצחו של "רבין"
ו"גנדי"
"יהי זכרם ברוך"

לדעתי זה יותר בכיוון של..

אולי זה בגלל שהוא שנוי במחלוקת, אבל לדעתי את רבין הזכירו יותר והתאבלו יותר גם כי הוא עדיין, היה רה"מ, גם כי הוא נרצח ע"י יהודי בכנס למען מה שהוא האמין בו, וגם כי הוא לא עורר כאלה גלים וכאלה התנגדויות. גנדי הלך עם כל הכוח שלו וכל המרץ לקראת האמונות שלו. זה למה הוא לא היה תחת אבטחה וזה למה חלק מהציבור לא ממש צמא לאיזכור שלו, כי מבחינת השמאל באץ המוות הזה היה כאילו הירואי, זה לא בגלל אבטחה שכשלה, זה בגלל אדם עקרוני מדי ואולי אפילו לדעתם, קצת אידיוט, שלא הלך ע"י בכלל "ונשמרתם לנפשותכם".

שרשור רציני!

בס"ד אתמול הייתי בטקס של רבין. היה נורא נחמד(כאילו לטקס) אבל דבר אחד עיצבן אותי. חיים רמון היה והוא היה נורא שמאלני כזה אמר דברים מגעילים כאילו הטקס זה לשבח השמאל. שיצאנו אז כמה חברה מהסניף אמרו: זה מעצבן למה לגנדי אין טקס. ואז חשבתי על כל זה. מרוב שמתעסקים עם מה שרבין היה בתור ראש ממשלה ולא מתייחסים לפגיעה בדמוקרטיה-זה כאילו טקס של רבין. אבל לא זה טקס של יהודי שרצח ראש ממשלה! ואז חשבתי בגלל זה גם אין טקס לגנדי. נכון הוא היה אדם חשוב אבל אותו רצחו ערבים! את רבין רצח יהודי! ולמה? בגלל הדעות שלו. אז במקום לדוש בזה צריך להראות שהטקסים הם בשביל שיהודי רצח יהודי (ק"ו ראש ממשלה) ולא בגלל שהוא רבין. נכון? מה אתם אומרים? אשמח אם תגיבו אושרה

לאחר שראיתי את הטכס

אני בטוח שהייתי רוצה ללכת לשם כשכולי מלא בסטיקרים של "אסור לתת להם מדינה" ועוד אני מציע שבשנה הבאה נלך כולנו לעצרת של רבין זה היה פשוט מגעיל איך הם הפכו את העצרת לזכרו של רבין לעצרת של דברי הסתה כנגד הימין בכלל והמתנחלים בפרט אולי זה מראה לנו על האישיות של רבין.

mayakol

New member
איך זה מראה בדיוק על האישיות של

רבין???? ולמה אנחנו מדברים בצורה כזו על אישיות של אדם שלא בין החיים? זה פשוט נראה לי לא הולם...

צודקת

לא נדבר על האישיות שלו. אבל על המורשת שלו אפשר לחלוק וזה ממש עצבן אותי שהם הראו בעצרת שכאילו זה שהרגו אותו זה אומר שאנחנו חייבים ללכת בעקבותיו

איילת כ

New member
אני שמעתי את הטקס ברדיו

ולמרות שאני התלבטתי אם ללכת אליו בסוף לא הלכתי,ואני שמחתי על כך הטקס היה שמאלני בטירוף, וזה לא מתאים לי.

אל חי

New member
רצח רבין

גנדי גם חשוב אבל הוא נרצח כקורבן טרור ורבין נרצח ע"י יהודי בגלל השקפות עולם... לפי דעתי את צודקת

yogo18

New member
רצח רבין הפך לאירוע לקידום השמאל

לא קראתי את כל השרשור כי לא היה לי כוח... אבל אני מסכים מאוד עם "אושרה במלרע" שצריך לשים דגש על זה שיהודי רצח יהודי, ולא לקדם דעות של שמאלנים או מעמד אישי כי זאת לא המטרה של הטקס!

כל הקטע של האזכרה של רבין

ב"ה הפך לעוד איזה פסטיגל של החילונים מוצ"ש -ערב פולטי + כמה שירים בגלל שזה היה במוצ"ש שלישי - עוד ערב שרים בכיכר בגלל התאריך הלועזי חמישי - עוד איזה משהו בכיכר בגלל התאריך העברי

בקשר לכל האזכרות האלה....

לדעתי זה באמת חמור שיהודי רצח יהודי אבל גם כל הטקסים האלה באמת הפכו להיות טקסים פוליטים לשמאל וזה כבר החלק הלא בסדר שבכל העינין

למעלה