שרשור רפורמה אישית

dadi1

New member
ייעוץ דחוף בבקשה

לי ולאשתי יש שני חשבונות בשני בנקים שונים.בכל בנק יש לנו גם חשבון עו"ש וגם כסף שמושקע בשוק ההון. אני מעוניין לסגור חשבון עו"ש בבנק "של אשתי" על מנת לצמצם את ההוצאות על העמלות וגם מאחר והיא לא מכניסה משכורת בכלל. החשבון הזה קיים בגלל הכסף שמושקע בבנק וגם בגלל שיש לה כל מיני תשלומים דרך הויזה. השאלה מה עושים? 1. איך ניתן לא לשלם עמלות כלל בזמן שאני לא רוצה לשחרר את הכסף שמושקע בבורסה? 2. האם יש אפשרות להעביר ת הכסף שמושקע בקרנות של הבנק הזה כמות שהן תחת " מטרייה של הבנק האחר? 3. מה עושים עם תשלומי הויזה? איך ניתן לעשות העברה של התשלומים או החיובים דרך כרטיס האשראי של הבנק השני על מנת לסגור את חשבון העו"ש? 4.האם ניתן להגיע להסדר עם הבנק על גובה העמלות הקבועות בעו"ש או שבאמת זהו תשלום שהם לא יכולים לשלות כמו שהפקידים נוהגים לומר- כי אנחנו משלמים המון המון כסף גם על חשבון העו"ש וגם על הכסף ה"מושקע". תודה רבה למשיבים.

מילון מונחים, ועוד ועוד

נתונים מסייעים וקישורים חשובים בנושאי כלכלה ופיננסים ומסוי, ניתן למצוא באתר זה - מומלץ. http://www.smartandbetter.co.il/_Lexicon/Articles.asp?Page=&CategoryID=15

דור לוי

New member
ברוך הבא לכותבים בפורום ../images/Emo140.gif

ברוך הבא לכותבים בפורום
קודם כל אני מזכיר שהמידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו. מנהל הפורום אינו מחזיק ברשיונות ייעוץ הנדרשים, עפ``י חוק, בתחומים כני``ע וביטוח. אין ביכולתו לבדוק זאת גם לגבי שאר הגולשים. מעבק לכך תוכל לבדוק גם בפורום בנק מול לקוח. ולעניין: ל 1. אם החשבון לא פעיל בכלל, שזה לא המצב כי יש תשלומי ויזה לא ניתן להגדיר אותו כחשבון השקעות (בבל"ל זה נקרא חשבון תמורה) אך ניתן לדרוש מהבנק פטור מעמלות דמי ניהול (תלוי מה גובה תיק ההשקעות). ל 2. אפשר להעביר תיק ני"ע כמות שהוא בצורה קלה ופשוטה שלא כרוכה בעלות כלשהיא - כל מה שצריך הוא לחתום בבנק אליו אתה רוצה להעביר את התיק על טופס. אם יש עמלות בד"כ הבנק המקבל אמור לספוג אותן - וודא שזה ייעשה. ל 3. תלוי איזה כרטיסים אתם מחזיקים. אם מדובר באותה חברת כרטיסי אשראי, אפשר להעביר חיובים כמו שהם תחת אותה אישיות משפטית. בד"כ זה לא אמור להיות כרוך בתשלום. צריך לבדוק את האפשרויות בחברת הכרטיסים של הכרטיס אותו רוצים לבטל. למשל אם מדובר במעבר מבנק הפועלים לבנק לאומי והכרטיס הוא של ישראכרט בבעלות הפועלים, ייתכן ואפשר להגדיר את הכרטיס בחשבון בנק לאומי ככרטיס חיצוני בחיוב באמצעות הרשאה לחיוב חשבון. בכל מקרה יש אפשרות לבצע פרעון מוקדם של חיובים עתידיים בעלות מסוימת שיש לבדוק את הכדאיות שלה באופן יחסי לסכום החיוב ותקופת החיוב העתידיים. ל 4. הכל תלוי בשווי של הלקוח לבנק. אם הבנק רוצה ביקרו הכל אפשר לעשות... ואם לא בד"כ יש מסלולים מוזלים שצריך להתאים אותם לפעילות בחשבון. ייתכן שמסלול כזה יוזיל משמעותית את עלות החזקת החשבון. בכל מקרה, תיק ני"ע גובה עמלות מינימום רבעוניות או אחוז מסוים משווי התיק. אם אתה משלם עמלת המינימום הבנק לא יכול לעשות כלום לקראתך. אם התשלום גבוה יותר אפשר לנהל מו"מ. ייתכן שאיחוד תיקי ני"ע משני הבנקים, יחסוך בעמלות. לכל בנק יש אינטרס להגדיל פעילות הלקוחות שלו אצלו, ולצמצם הפעילות שלהם בבנק המתחרה, ולכן זוהי נקודה שבה אפשר להשיג מהבנק את המקסימום. שיהיה בהצלחה

דור לוי

New member
תודה, הוספתי לקישורים בקטגוריה הזו

תודה, מדובר בחברת Smart and Better העוסקת בתחום החשבונאות והשכר, כמו חילן טק וחשבים: http://www.smartandbetter.co.il/_Lexicon/Articles.asp?Page=&CategoryID=15 הוספתי לקישורים בקטגורית רפורמה אישית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/links.asp?id=865&catId=6904 [
טיפ: אפשר לרשום זאת כקישור פעיל ע"י שימוש באפשרויות ["תחילת לינק"] ו["סיום לינק"] בתחתית חלון התוכן. ]

דור לוי

New member
שרשור רפורמה אישית

שרשור רפורמה אישית - כל מה שיכול לעזור בתחום האישי.

כמה ריבית אקבל על 100אלף$ ?

אם אני מפקיד לבנק נגיד 100 אלף דולר ( בשקלים) אני יוכל לחיות מהריבית? כמה זה ייצא כל חודש?

בנקאות

א. זה שתסגור את החשבון של אשתך, הרבה לא תרויח. ב. לגבי עמלת שמירת נ"ע, תלוי המו"מ שתנהל עם הבנק. אפשר לרדת עד 25% מהתעריף. ג. ניתן להעביר תעודות קרנות נאמנות מבנק לבנק ד. אם חברת האשראי זהה לחברת האשראי בבנק שלך אזי באישור הבנק המקבל - תוכל להעביר את יתרת סכום הויזה לפרעון. ה. כל תשלום לבנק ניתן להקטינו ע"י מו"מ קצר ויעיל. בהצלחה

dadi1

New member
בנוגע לסעיף ב

אני סגרתי לפני שנתיים עם פקיד הבנק העיסקי שאני אשקיע את הכסף דרך חברת ניהול והכסף יהיה בחשבון חדש שאני אפתח בבנק . הבנק מצידו יגבה ממני אך ורק תשלום של 0.15 אחוז מהסכום באופן חד פעמי ותו לא- אחרי זמן מה שראיתי שלא גובים ממני את הכסף הזה אלא מתחילים לגבות ממני כל מיני עלות מכל מכירה ומכירה וגם דמי פיקדון ( או משהו דומה) כבר לא הבנתי מה קורה. פניתי לפקיד והוא אמר שהם לא גובים את כל ה-0.15 אחוז בבת אחת אלא זה מחולק- בנתיים שתקתי מאחר וכל הסכום שבנתיים הורידו לי עד עכשיו הוא פחות מה- 0.15 אחוז הזה וחוץ מזה הוא אמר שכשדיברנו הוא לא התכוון שלא יגבו ממני דמי שמירה למרות שזה בדיוק מה שקבענו- ככה שאני די מתלבט מה לעשות.

ובכן:

א. הבנק לא עובד בחינם גם אם אתה מביא חברת ניהול. ב. דמי השמירה מחולקים ל-4 פעמים בשנה. ג. דמי פיקדון בהתאם. ד. תקרא את טופסי הבנק שחתמת עליהם ןראה על מה חתמת. ה. עבודה עם חברת ניהול בעיקרה יקרה יותר מניהול בתוך הסניף.

למעלה