שרשור רפורמה אישית

arsqa

New member
שאלה

שלום אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל ננסה... אני מעוניין לדעת מה היה המדד מחודש 08/2000 ועד היום. אני יודע שזה קצת מוזר אבל אני צריך את זה למשהו חשוב. אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי למקום מתאים שבו אוכל למצוא תשובה. תודה מראש ויום טוב.

shnift

New member
השבת קרקע לבעליה לאחר נתינת פיצויים

שלום רב, אני מחפש חומר משפטי, פסקי דין תקדימיים, על אפשרות בעלי קרקע שהופקעה, לתבוע בחזרה את הקרקע עם החזרת סכום הפיצויים לעירייה. בפשטות, זה לא ניתן. אך מה שאני מחפש זה, האם בסיטואציות מסוימות, כגון שיהוי, מציאת פגמים בהפקעה, שינוי מטרה, וכיו"ב, יהיה באפשרותו של הבעלים להשיב לעצמו את הקרקע עם השבת הפיצויים לעירייה. במידה ומישהו מכם אף התוודע למקרים כאלו הידועים לו מחיי היומיום, אשמח לעמוד עמו בקשר.

roiyb

New member
חומר לימוג - תחום הגמל

היכן ניתן למצוא חומר מקיף לגבי כל מה שקשור בתחום הגמל: קרנות השתלמות,פיצוים וקופות גמל ?

guinan

New member
הרפורמה בעיניין בנק לאומי

פורסם שהממשלה מחלקת מנייות בנק לאומי דרך בנק הדואר. מה לעשות , מתי ללכת לדואר וכו' (ברצוני לשמור אותם לעצמי ) . את כול הפרטים בבקשה

מידע בסיסי ...

שלום, אני חדש בעולם העבודה ואני לא יודע כיצד להשקיע את הכסף שלי. איפה ניתן לקבל מידע למתחילים על קופות גמל, מדד, ריבית ועוד מושגים בסיסיים בעולם הכלכלי ? תודה

דור לוי

New member
מדדי המחירים

ברוך הבא לכותבים בפורום
הגוף האחראי על פרסום מדדי המחירים בישראל הוא הלשכה המרכזית לסטטסטיקה (הלמ"ס), והנתונים הרשמיים נמצאים שם - במגוון לוחות ואפשרויות. באתר יש מגוון רב של מדדים וכלים לדוגמא: http://www.cbs.gov.il/lmsh.cgi?i=10&ti=0&r=0&f=3&o=0 בד"כ כשאומרים המדד מתכוונים למדד המחירים לצרכן. מאופן השאלה נראה לי חשוב שתוודא לעצמך שאכן אתה צריך את מדד המחירים זה. למרות מגוון הכלים, ייתכן שיהיה לך נוח יותר להשתמש במחשבון כמו זה הנמצא באתר חילן טק (נמצא בקישורי הפורום).

דור לוי

New member
תתחיל באתר משרד האוצר../images/Emo26.gif

הי roiyb וברוך הבא לכותבים בפורום
תתחיל באתר משרד האוצר http://www.mof.gov.il/ שים לב שגם ביטוחי המנהלים וקרנות הפנסיה הם סוגים של קופות הגמל. בתחילת קיומו של הפורום היו כאן שאלות בנוגע לפנסיה ביטוח וגמל - התחלתי אז בהסברת הנושא ולא המשכתי מחוסר זמן. אם יש שאלות ספציפיות אפשר לשאול כאן או בפורום בנק מול לקוח או בפורום ביטוח לפי ההקשר.

דור לוי

New member
סבלנות.. לגבי תוכנית הקופונים

שלום לך וברוך הבא לכותבים בפורום
סבלנות.. לגבי תוכנית הקופונים מה שבטעות מכנים תוכנית אופציות. כרגע רק מדובר בהודעה לעיתונות על כך שהתוכנית הוצגה בפני הממשלה. אח"כ יהיו תגובות ודיון ומה נראה בסוף זו שאלה גדולה. חשוב לשים לב שבדיון כרגע מדובר בקופונים שתוכל לממש ולא באופציות סחירות. לדעתי, חייב להיות מנגנון שוק שיקבע את שווי המניות בדרך של תחרות על המניות. הדרך חייבת להיות שונה וכתבתי על כך בהצעה בבנק ההצעות.

דור לוי

New member
מידע ראשוני

קודם כל בהצלחה וברוך הבא
לפני הכל תזכורת: המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו. מנהל הפורום אינו מחזיק ברשיונות ייעוץ הנדרשים, עפ``י חוק, בתחומים כני``ע וביטוח. אין ביכולתו לבדוק זאת גם לגבי שאר הגולשים. אם לתמצת את התורה על רגל אחת, כמשנתו של... אז אומר ככה: א. אתה צריך ייעוץ כי הפרטים שונים מאדם לאדם, לפי הסכום, לפי העדפות, לפי שיקולי מיסוי, לפי התוכניות לחסוך לגיל פרישה ותוכניות אחרות וכד... ב. הכלל הבסיסי בלימודי המימון אומר לפצל את ההשקעות ככל האפשר. ככל שמצלים את תיק ההשקעה - התוחלת של הרווח עולה (ובעברית הממוצע של מה שאתה צפוי לחסוך עולה) וגם הסיכון יורד. הצד השני של זה הוא שככל שאתה מפצל יותר- אתה גם משלם יותר עמלות. קצת יותר מהרחבה: אחד הכלים החדשים היום הנותנים סוג טוב מאוד של פיצול סיכון יחד עם הצמדה למדדים שונים הוא תעודות הסל - מעין "מניות בבורסה" שאינן מניות אלא ניירות ערך שבנויות על פי סוגים של מדדים שונים: הן דומות לקרנות נאמנות, אבל נהנות מעמלות נמוכות יותר ואמינות יותר מבחינת תלות בשיקולים של מנהל קרנות זה או אחר. מעבר לכך לגבי מידע: חפש באתר שוק ההון באוצר. חפש גם כאן בפורום -השאלות האלו עולות מפעם לפעם. אם אני זוכר אני גם משרשר אותן תחת שרשור בכותרת רפורמה אישית. כנ"ל בקישורים ומאמרים - הכל בפינה "רפורמה אישית".

וקרוב לוודאי שלא יצא לפועל

כי כבר ברשות המיסים מתכננים, איך לקבל את הניכוי מההטבה.

דור לוי

New member
מיסוי על אופציות

לדעתי: אם הכנסות המדינה מההפרטה באמצעות אופציות היו מוכפלות, לעומת השיטה הרגילה של מכירת גרעין שליטה, והמדינה היתה לוקחת חצי מההכנסות כמס, זה ממש לא היה מפריע לי... הבעיה שכמו שזה נראה לא מדובר באופציות אלא בקופונים לא סחירים. אלא אם משהו השתנה שאני לא ער לו.

arsqa

New member
תודה רבה! + עוד שאלה חשובה

עזרת לי מאוד. עוד שאלה - בקובץ המצורף, שהוצאתי מהלינק ששלחת לי, רואים שבין חודש דצמבר 2000 לינואר 2001 המדד ירד ב-%0.59 אבל הירידה בשער היא מ-106.6 ל-99.6. איך זה מסתדר??? זה קורה גם בין 2002 ל-2003.

דור לוי

New member
בסיס המדד

שים לב שיש לך שם שלושה טורים דומים שכותרתם:
מדד לפי בסיס 1980
מדד לפי בסיס 1987
מדד לפי בסיס שוטף שים לב שבשניים הראשונים התופעה לא מופיעה... למה הכוונה במונח בסיס? המדד מחושב יחסית לתקופת בסיס מסוימת. אם הבסיס הוא אחיד , למשל 1980 או 1987 הנתונים יתאימו זה לזה. מפעם לפעם הלמ"ס מחליפה את הבסיס. את הסיבות להחלפת הבסיס צריך לקרוא בפרסומי הלמ"ס אבל בד"כ אלו אחת מהסיבות הבאות:
או שהיה סקר הוצאות משפחה, והרכב סל המוצרים המרכיב את המדד השתנה.
או שהיתה אינפלציה או המספרים גדלו. סה"כ לעין שלנו נוח לראות את המספרים בסביבות ה 100. כאשר יש פער מחירים גדול בין שתי תקופות הצגת הנתונים בצורה אחידה נעשית קשה: מדדים מסוימים יהיו בתחומי ה 100 ואחרים יהיו בעשרות אלפים ומליונים אם הבסיס שבו אתה משתמש מספיק רחוק. הבסיס שבו התחילה הלשכה למדוד בצורה מסודרת הוא 1951. אתה לא רוצה לראות ולחשב מדד נוכחי לפי בסיס זה... למרות שלפעמים אין ברירה.

דור לוי

New member
שרשור רפורמה אישית

שרשור רפורמה אישית לכל השאלות בנושאים אישיים

מהפכה במשכנתאות - מיחזור קבוצתי

אינני אנרכיסט - ולא קומוניסט - ולא סוציאליסט - ורק קצת קפיטליסט אבל כאשר צרכנים פועלים למען עצמם ! אני איתם. תחשבו על אזרח ששליש משכורת הוא מעביר לבנק כל חודש למשך 20 שנה.. שבא לבנק ומתחנן למחזר את המשכנתא - והפקיד מלכסן אליו מבט.. מהמהם.. "בודק" ובסוף מקזז איזה פרור של % מהריבית.. בקיצור תשכחו מהתסריט המוכר הזה. יש חדש ! קמה קבוצה שמארגנת - מיחזור משכנתאות קבוצתי !! 2000 משכנתאות - בעזרת יועצי כלכלה - ניגשים יחד כגוש אחד, למכרז בין הבנקים ! המטרה שיפור משמעותי וחסכון אמיתי למשלמי המשכנתאות.(שזה חצי מדינה בעצם) אין יותר פקיד מלכסן מבט.. ואין יותר "נבדוק.." ורק מי שלקח משכנתא יודע מה המשמעות של חצי אחוז.. על 20 שנה. אגב הרישום לתוכנית - ללא תשלום ! ניתן לקרא עוד מידע בלינק המצורף ! www.payless.too.co.il בברכה

דור לוי

New member
../images/Emo18.gif פרסום בעייתי

שלום לך ההודעה שכתבת היא פרסום ובעצם היא אסורה על פי כללי תפוז - וזאת על מנת שלא לפגוע באלו המפרסמים בתפוז בתשלום. לכן ייתכן ובהמשך ההודעה תימחק על ידי או על ידי תפוז. בינתיים אני משאיר אותה - מכיון שייתכן והיא יכולה לעזור לגולשים בפורום והיא רלבנטית לנושא הפורום. עדיין אני מבקש להדגיש בפני הגולשים שלא בדקתי את הנושא ולא אקדיש לכך כרגע זמן, וראוי שכל אחד ידאג לבדוק לעצמו האם הנושא משתלם ובאילו תנאים. לעתיד אנא הקפד לפרסם אך ורק בלוח המודעות של הפורום!!

מתנצל !! אנא מחוק ההודעה.

מכיוון שזו לי כניסה ראשונה לפורום זה, מקריאה ראשונה לתומי חשבתי שהמידע רלוונטי. מתנצל.

למעלה