שרשור רפורמה אישית

דני4001

New member
א.כ.ע. בביטוח מנהלים. כיצד זה עובד?

הציעו לי ביטוח מנהלים בעבודה. שכרי 9000 ברוטו. המעסיק משלם את הא.כ.ע עד 2.5% . ברצוני לשלב 3 מרכיבים:קופ"ג,קרן פנסיה ואת הא.כ.ע. מביטוח המנהלים או ברכישה נפרדת. הבנתי שאם חס וחלילה מתישהו אני ייפצע ואהיה במצב של א.כ.ע. אז אקבל קיצבת נכות של עד 75% מהשכר ברוטו שלי-דהיינו: 6750 ש"ח.(לאחר 3 חודשי המתנה). שאלותיי הן: 1.האם זה נכון? 2.אם כן-הבנתי שכל פיצוי בגין א.כ.ע.(קיצבתי או תשלום ח"פ)הוא חייב במס.כמה?(אמרו לי בגובה המס השולי שלי ולא הבנתי מה זה אומר) 3.בזמן היותי במצב של א.כ.ע. ,הבנתי שגם אפשר לדאוג לכך שחברת הביטוח תמשיך להפריש בשבילי לקופ"ג ולקרן פנסיה את הפרמיה החודשית(אם מייחסים זאת למיקרה שלי אז הפרמיה היא כ 1800 ש"ח).שאלתי:במקרה כזה האם המס על הפיצויים בגין א.כ.ע. עולה ל 49%? 4.אם כן-אין שום דרך,חוקית כמובן,לעקוף זאת?(ניצול פירצה בחוק כדי לשלם "מס הגיוני" יותר) שאלתי האחרת- אם אני לא משלב קופ"ג וקרן פנסיה והולך רק על ביטוח מנהלים(למרות שלדעתי זה פחות פרקטי),אבל לשם ההבנה:כל נושא הא.כ.ע. בחבילה זו שונה מהותית? כלומר:יש יתרון לרכישת א.כ.ע. בדרך זו? אם כן מהו? תודה לכולכם-מצפה לתשובותיכם!!! -תודה-

T noki

New member
שלום! אני לא יודעת אם זה הפורום

המתאים - אם לא אז אודה אם תפנו אותי לפורום המתאים. שאלתי בקשר לקרנות פנסיה, כמובן לאור השינוי בעתיד הקרוב והרפורמה בקרנות הפנסיה: הוצעו לי שתי אפשרויות - האחת קרן גדולה "מיטבית" והשניה קרן קטנה "פסגה". היו אצלי בבית שני הסוכנים - וכמובן שכל אחד מהם מראה לי כמה הקרן השניה גרועה... אחד מהם היה יותר מהימן מהשני. איפה אוכל לקבל מידע מהימן ואוביקטיבי על שתי הקרנות הנ"ל? ומה הכי חשוב לברר? (הבנתי שמאפריל 2005 יהיו תקנונים אחידים לכל קרנות הפנסיה - האם זה נכון?). ואשמח לשמוע עוד טיפים בנושא קרנות הפנסיה, אם יש. תודה לכם מראש.

ארימי

New member
../images/Emo32.gif "שיא" פתרונות כלכליים...

מישהו מכיר את החברה הזו ? היא עושה תיווך (ככל הנראה) בין לקוחות של ביטוחי-חיים, ביטוחי-נכס, מיחזור משכנתאות וכד'. מישהו שמע עליהם משהו ? משהו טוב משהו רע ? הם שווים משהו ? פנו אלי בקטע של מיחזור משכנתא. תודה.

דור לוי

New member
שרשור רפורמה אישית

בזמנו דובר שארחיב את ההגדרה של הפורום ואוסיף את פינת רפורמה אישית, כשגולשים יעזרו לענות על שאלות. מישהו רוצה לעזור? להגיב?

דור לוי

New member
זה הזמן להזכיר ...

שאפשר למצוא מידע נוסף בחיפוש של רפורמה אישית בקישורים, בתשובות לשאלות הנפוצות, במאמרים ובתשובות לשרשורים קודמים

אפשר בהחלט לשלב פינת עצה אישית.

למשל כפי שהועלה כאן כמדומני. להביא נתונים ולהאיר עיני הציבור שאפשר להעדיף לשכור בית מאשר לקנותו. להמליץ על "רפורמה אישית" בנושאי צרכנות, תעסוקה, חסכונות ופנסיה, איך לעשות כסף מהמצאה. ואיך לגמור את החודש תוך הנאה. או שמא יש פורום בתפוז שממילא עוסק בנושאים אלו, איני יודע.

דור לוי

New member
בהחלט מוזמן להעלות נושאים כאלו.

כשפתחתי את הפורום לא התכוונתי לכך, אבל שאלות חוזרות ונשנות העלו את הנושא. קיימים פורומים כמעט לכל דבר שאפשר לחשוב עליו. בכל אופן כשהתייעצי בנושא עלתה הטענה שלא בכל פורום אפשר לקבל תשובה ולפעמים צריך נקודת מבט שונה. בינתיים הוקמה התוכנית עסק משפחתי שגם היא עונה לשאלות כאלו ויש לה אתר. השאלה היא האם בסיום הפקת התוכנית האתר יישאר או יורד, אין לי תשובה ולא אוכל לקבל תשובה מוסמכת על כך. ההזמנה פתוחה להעלות נושאים כאלו - למען החיפוש הקפד לציין את המלים "רפורמה אישית" בהודעה.

יום שלישי בתפוז../images/Emo43.gif

היום ניתן להתחיל להכניס שאלות לבועז אלוני, מומחה לכלכלת המשפחה והיחיד,שיענה לשאלותיכם ביום שבת בפורום למען הקהילה
ישראל בן יהוידע, מורה רוחני והילר, יענה לשאלותיכם היום ב-20:00 בפורום עולם המיסטיקה. הכינו שאלות מראש.

הצילו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

פוטרתי לפני 7 חודשים ואני עדיין מובטלת, לכן החלטתי למשוך את כספי הפיצויים שמגיעים לי ממקומות שונים (משונים ורבים) ולתדהמתי גיליתי שזאת משימה בילתי אפשרית. האם זה עבוד? איך אני יכולה למשוך כספים? ולמה לעזאזל אני צריכה לשלם על כל סכום 35% מס? אפילו במשכורת לא שילתי מס כי לא הגעתי לגובה מס (דבר עצוב מאד בהתחשב בעודה שהיתי בתפקיד ניהולי ויש לי תואר שני
, נו טוב אבל אני לא חברת מרכז ליכוד, כך שאף אחד לא הבטיח לי גו'בים) מה עושים

דור לוי

New member
על הפורום

כפי שכתבתי לך בשרשור אחר, ברוכה הבאה
וחבל שאת מרגישה לא טוב מהעדר תשובה. אז ככה: כתבתי כאן הסבר על הפורום ועל פינת הרפורמה האישית בו. הפתיחה של הפורום לשאלות בנושאי ייעוץ היתה מותנית במספר הסתייגויות שרשמתי שם. ייתכן שפורום מתאים יותר לשאלותיך יהיה אחד מהפורומים הבאים: ייעוץ מס, דיני עבודה או ביטוח. שוב אני מזכיר: המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו. מנהל הפורום אינו מחזיק ברשיונות ייעוץ הנדרשים, עפ``י חוק, בתחומים כני``ע וביטוח. אין ביכולתו לבדוק זאת גם לגבי שאר הגולשים. לדעתי את חייבת ייעוץ אישי, שלי אסור לתת. אם בכל זאת גולשים יענו לך תשובות מוסמכות יותר משלי... אדרבא. למיטב ידיעתי, אם אני מבין את המצב, לא ברור אם את מדברת על כספי התגמולים, הפיצויים או שניהם וגם זה תלוי כיצד הופקדו בקופה עבורך. לגבי תגמולים: אם את מקבלת דמי אבטלה כרגע את באמת לא יכולה למשוך את הכסף. את צריכה להמתין לפחות חצי שנה ללא אבטלה או עבודה כלשהי כדי שתוכלי למשוך. לגבי פיצויים: כמו כן, אמורה להיות תקרה שעד אליה הסכום פטור ממס. מעבר לפורומים בתפוז, עייני בקישורי רפורמה אישית בנושא "רפורמה אישית", יש הרבה הפניות למקומות שבהם תוכלי לקבל ייעוץ משפטי בחינם.
ואת מוזמנת לכתוב ולהשתתף בפעילות בפורום.

דור לוי

New member
נ.ב. לגבי מהירות התגובה

שימי לב שמדובר בפורום 'איטי' ... יש הרבה שרשורים שמתחילים להתפתח רק לאחר ימים או הרבה שעות. יש נושאים 'שתופסים' ונוצר דיון מעניין , ויש כאלו שלא. לא תמיד אני יכול לנחש או לחזות מה יתפוס ומה לא. בכל מקרה אנשים זמנם מוגבל באילוצים אלו או אחרים. באופן אישי, אני מנסה לא להשתלט על הפורום ולראות אם אחרים עונים קודם. נסי לקחת את זה בקלות, אני יודע שזה לא נעים כשלוקח זמן ותגובה לא מגיעה.

דני4001

New member
שאלה על שחרור פרמייה

הנני מפריש כספים לקופת גמל פרטית. ברצוני להיות בעל אפשרות שחברת ביטוח תפריש לקופת הגמל את הפרמיה שאני מפריש כיום(במקרה של ח"ו אם אהייה במצב בריאותי לא תקין ואשב בבית במשך תקופה מסוימת). -האם ניתן לבקש מאחת מחברות הביטוח את הדבר הזה? -מהי העלות החודשית לדבר כזה?(תנו לי אומדן)

דור לוי

New member
מצטער על התשובה המאוחרת

הבנתי שענו לך בפורום אחר. בכל מקרה שים לב מה אני לפסיפלורה (בשרשור הנוכחי) לגבי מהות הפורום. מוזמן לכתוב בנושאים הקשורים לפורום.

למעלה