שרשור ציפייה

אריאדנה

New member
שרשור ציפייה

טוב, נמאס לי לרפרש את האתרים של האוניברסיטאות (אלו שהואילו לתת לי סיסמא לאתר שבו מודיעים לי על כך שבינתיים אין החלטה בענייני) ולהתאבסס על העמוד תוצאות של הגראד קפה (בינתיים אף לא הודעה בודדת עבור בלשנות Fall 2012, באף אוניברסיטה. נשמע סביר, עוד מוקדם). אז החלטתי לפתוח שרשור לטובת מי ש(כמוני) זקוק נואשות לקבוצות תמיכה עד שיגיעו התוצאות של האפליקיישנים. קצת פרטים עלי, שלא נהיה זרים: הגשתי מועמדות לדוקטורט בבלשנות בתשעה גראד סקולים בארה"ב (הכי טובים, אין Safty nets, איזה פחד), מסיימת תואר שני בבלשנות באת"א השנה. כוססת ציפורניים בעצבנות. תמיכה וירטואלית תתקבל בברכה.

John the Savage

New member
קצת מוקדם בינתיים ...

עדיין קצת מוקדם לחרוש את גראד קפה. חכי קצת. הרבה אנשים עדיין בחופש, וברוב האוניברסיטאות עדיין לא התחילו בכלל לעבור על המועמדים. התשובה ההכי מוקדמת שאני קיבלתי כשנרשמתי היתה ב-2 לפברואר, והתשובה ההכי מאוחרת (ואגב, תשובה חיובית) הגיעה ב-14 למרץ. אז בהחלט יש לך זמן. בכל מקרה, המון בהצלחה. מחזיק לך אצבעות

Lady Ling

New member
בהצלחה!

עדיין מוקדם מדי לצפות לתשובות בבלשנות. נדמה לי שהתשובות הראשונות שאני קיבלתי היו בסוף ינואר, ועד אמצע פברואר שמעתי כבר כמעט מכולם. דווקא MIT היו האחרונים, בסוף פברואר, וכמעט כבר התייאשתי מהם. גם אני התחלתי לבדוק תשובות בgradcafe מוקדם, ובין השאר גם בדקתי מתי התקבלו תשובות חיוביות בשנים קודמות. המידע שם היה מדויק עד לרמת השבוע, אז אם השנה יהיה דומה (ואין סיבה להניח שלא) אז יש עוד כמה שבועות לפני שיש טעם אמיתי להלחץ.

בהצלחה!

אני חושבת שלפני אמצע פברואר-תחילת מרץ לא יגיעו תשובות. אני מנסה לזכור איך הייתי בתקופת ההמתנה והבנתי שאיכשהו תמיד הייתי עסוקה בלסיים את הלימודים שלפני, שזו בטח הסיבה שלא התחרפנתי לגמרי. בכל מקרה- 9 בתי ספר זה המון, שיהיה בהצלחה.

אור302

New member
איזה מזל שאני לא הכרתי את הגראד-קפה

בזמנו, וגם עבדתי משרה מלאה. למעשה אפילו את הפורום הזה לא הכרתי לצערי. היה יכול לעזור לי אז, כשעשיתי הכול לבד באפלה. מאידך, אולי עדיף לבד באפלה. באור רואים ממה יש לפחד.

tulkin

New member
מסכים לגבי החשכה (לא בטוח לגבי הלבד)

פעם טיפסתי על המון-בלאן. יוצאים בלילה, בערך ב3 לפנות בוקר ומתחילים לטפס. לא רואים כלום חוץ ממה שהפנס הקטנטן מאיר לך - בד"כ את הרגליים של המטפס שלפניך. אחרי כשעה וחצי טיפוס, מגיעים לקטע טכני קשה. בלית ברירה וכי אתה לא רואה כלום חוץ מאת זה שלפניך, אתה עושה בדיוק כמוהו ואחרי 10-15 דקות של צעדים קשים וטכניים, עוברים את זה. וממשיכים. אח"כ אחרי הצהריים, כשיורדים למטה, אתה רואה איפה היה הקטע הטכני הקשה: מעבר צר מאד ברוחב של עד 15 ס"מ, מכוסה, כמובן, כולו בשלג שמצידו האחד קיר אנכי שאין כמעט איפה להחזיק בו, ומצידו השני תהום של 100 מטר ויותר. עכשיו, כשרואים את זה, אין שום סיכוי שאני אצליח לעבור את זה. (טוב בסוף הצלחתי). אבל זה היה יותר קל בלי לדעת ובלי לראות. ולאריאדנה - שיהיה בהצלחה.

ABD2b

New member
והיום אתה לא מכור ל wiki academic jobs?

ובודק האם עברו לשלב הראיונות הטלפוניים או האם הם כבר הזמינו אנשים לקמפוס?

d a p h n a

New member
לגמרי...

אגב, אני קוראת למישהו להרים את הכפפה, ולעשות גרסה יותר מתוחכמת של ה-academic job wiki שבה אפשר "להרשם" רק לחיפושי העבודה שמעניינים אותך, ולקבל הודעה בכל פעם שיש עדכון בהם.

אור302

New member
מה זה בכלל??

אני אחפש. לא שמעתי על זה מעולם. היה לי ריאיון בכינוס לפני שלושה שבועות ויש לי ביקור קמפוס בשבוע הבא. דילגנו על הריאיון הטלפוני והסינון על סמך מסמכים ששלחתי - לא היה זמן מפאת החופשה.

אור302

New member
אולי את מוכנה לכוון אותי לעמוד המדויק

שם שבו אני מזין/מחפש את פרטי המוסד שלי? אני קצת מתבלבל. אולי יש שם גם פרטים על משכורות? זה הכי מטריד אותי כרגע. מה שמשונה הוא שבביקור שלי בקמפוס גם מתוכננת לי שיחה בענייני משכורות ותנאים. זה לא קצת משונה היות שלא הציעו לי את המשרה? כל מועמד מקבל שיחה כזו ורק לאחד היא באמת רלוונטית?

ABD2b

New member
wiki academic jobs

זה האתר ובו אפשר למצוא תתי תחומים שונים: http://academicjobs.wikia.com/wiki/Academic_Jobs_Wiki אני לא יודעת מה התחום שלך, אבל הנה סתם דוגמא של היסטוריה: http://academicjobs.wikia.com/wiki/History_of_Science,_Technology_&_Medicine_2011-12 יש שם רשימה של כל המשרות (או הרבה משרות) בתחום ואנשים מעלים מידע על איפה הם נמצאים בתהליך. כך שאם שלחת את המסמכים בספטמבר ועדיין לא שמעת מהם אתה יכול לראות האם זה בגלל שהם עדיין ממיינים את הבקשות או שכבר התחילו עם ראיונות ולא קראו לך. ואולי הם שלחו כבר מכתבי דחיה לאנשים מסוימים, משמע אתה נמצא על הshort list שלהם כי לא פנו אלייך אך גם לא דחו אותך...

ABD2b

New member
ועוד שימוש שעשיתי באתר

מלבד לעקוב אחרי התקדמות החיפוש במקומות שאליהם פנית, אני השתמשתי באתר הזה כדי לוודא שלא פספסתי שום מקום פוטנציאלי להגיש מועמדות. הייתי מנויה על מספר אתרי חיפוש עבודה (דרך הארגון האקדמי בתחום שלי) ובדקתי בכרוניקל, אבל עדיין היו לפחות שתי משרות שפספסתי וראיתי אותן בויקי.

ABD2b

New member
סליחה שיצא לי בהודעות נפרדות - תשובה על שכר

אתה לא צריך להזין פרטי מוסד -- גלגל עד שתמצא את המוסד שמעניין אותך. בד"כ אין שם מידע על משכורות ותנאים. למרות שלפעמים אנשים שכבר התראיינו מציינים דברים כאלו. זה לגמרי מקובל שהם יציינו בפניך את הנאים ושכר בראיון. לא מנהלים משא ומתן בשלב הזה, אלא מקבלים מידע כללי בלבד, מעין FYI. עושים זאת עם כולם, בדרך כלל בסוף היום, בפגישה עם ראש החוג. כשהתראיינתי גם במקומות ציבוריים וגם בפרטיים אמרו לי מה היה השכר של הממוצע באוניברסיטה למשרה מהסוג הזה או מה היה השכר של האדם האחרון שהתקבל אצלם בתפקיד מקביל כדי שיהיה לי אומדן כללי של למה לצפות. כמובן שמציינים שזה לא סופי, ולא רשמי, כי ההצעה הרשמית באה מהדיקאן כשמחליטים על המועמד. אבל יתכן ותישאל במהלך היום על דברים כמו -- למה אתה זקוק לביצוע המחקר שלך? (והתשובה -- אם מדובר במקום קטן ולא עם דגש מחקרי -- אני יכול לחקור בלי תקציב מפואר). לכשתקבל את ההצעה תוכל לנהל מו"מ.

אריאדנה

New member
תודה לכל המעודדים!

הבעיה העיקרית היא שמאז שהסתיימה ההרשמה אני בכזה לחץ שאני לא מסוגלת לעבוד כמו שצריך, והתזה שלי קצת נזנחה. אני מניחה שאני צריכה to get a grip ולחזור לעבוד עליה. לגבי התשעה, שלחתי מסר.

פחות

New member
אני איתך בציפייה!

נרשמתי לאוניברסיטאות באנגליה. מרפרשת בלי שום היגיון באתרי ההרשמה, למרות שקרוב לוודאי לפני אמצע פברואר לא יהיו תשובות... בהצלחה!

Alexis Zorbas

New member
חיכיתי לפוסט כזה...

שלום שלום, עד עכשיו הייתי בתקן מרגל, רק קראתי ולא כתבתי כלום. היה נחמד מאוד לקרוא על אחרים שבמצב המלחיץ של ההרשמה ואת העצות והתמיכה של אלו שכבר שם. אבל בימים של המתנה לתשובה (אפילו שיש עוד הרבה זמן) אני מרגיש חובה לתרום גם את הצרות שלי כדי ש"צרת הרבים" שלנו תתעצם ותעזור גם לאחרים. אני הגשתי ל-15 (!) אוניברסיטאות, גם ללא רשתות הגנה, ולמרות שאני יודע שלא תהיינה תשובות בחודש הקרוב אני עדיין לא מצליח להוציא את זה מהראש ולחיות את החיים שלי כמו שצריך. תודה על ששיתפת אותנו ושהחודש הזה יעבור בקלות ויגמר טוב...

בהצלחה לכולם!

זו באמת תקופה מלחיצה... בכל מקרה אני מסכימה עםמי שאמר שיש עוד חודש לפחות עד התשובות הראשונות, אז עוד אין מה להיות ממש בלחץ. גם במקרה שלי, התשובה החיובית הגיעה אחרונה, זה לא קל אבל מומלץ לשמור על אופטימיות!

אור302

New member
עבורי זו הייתה התקופה הכי רגועה

הרי הדברים כבר לא בשליטתי. זו תקופה מיוחדת שבין לחץ ההכנות לבין דיכאון הדחייה/הכנות לנסיעה. רגוע, אין מה לעשות, כבר לא תלוי בי. חוסר אונים הוא עבורי חופשה מוחלטת.

d a p h n a

New member
בהצלחה לכולם

ואם תרשו לי, אני אצרף את עצמי לקבוצת הממתינים - הגם שאני ממתינה לתשובות קצת אחרות.

למעלה