שרשור פתיחה- רוני ותום- החקירה הראשונה

YossihNew

Well-known member
מה יהיה ? - רוני ותום היא סדרת הרפתקאות חדשה לילדים, מאת גיורא חמיצר, המגוללת את סיפורם של שני ילדים בני 12 שהם במקרה גם הבלשים הכי טובים בתל אביב ומצליחים לפענח חקירות שהתקילו אפילו את המשטרה. הם הפכים גמורים: רוני הוא ספורטאי מחונן ותלמיד מצטיין, ותום היא קצת משונה ומסוגרת. יחד, הם הופכים להיות צמד הבלשים המוצלח ביותר בתל אביב.

למרות שהם שונים בתכלית, ובהתחלה הם בכלל לא מסתדרים, כשזה מגיע לפתרון תעלומות רוני ותום הם צוות מעולה. כאשר פיצוץ מסתורי מתרחש בסמוך לבית הספר, השניים נסחפים אל תוך תעלומה מסחררת שרק הם יכולים לפתור.

מי יהיה? דילן דרור, אמילי מדואל, ארי חמיצר, בן אורנשטיין, רותי תמיר, גיל |כתר| ססובר, עידן שקרוקה, כרמית מסילתי, איתי פולישוק, ערן בן צבי, מיילו הילסנרד, מתן טסמה, אופיר צויגנבום, אלכס מוסקל, שי לי אלמוג, מורן רוזנבלט, שי מיקה, מיכל מצוב, מאיה ורטהיימר, אילן קובץ', פולי רשף, גל גברעם, תום חיימוב, דן קסטוריאנו, עידן תלם, עמית מזרחי, מאיה קיי, רועי פלורנטין, אביב עצמון ודן מור

דעת הצופה לפני הצפייה: לראשונה גיורא עושה סדרה על ספר ולא להפך... לראשונה סדרה יותר "קטנה" לילדים, בניקלודיאון הרגיל, לראשונה סדרה של בינג' עם שמונה פרקים. לא קראתי אז נראה מה קורה.

שימו לב- מהיום ועד חמישי, נעשה שרשור על שני פרקים כל פעם. צפייה נעימה.​

Roei152

Well-known member
מנהל
הפרק הראשון הוא אכזזבה צמוד מדי לספר , ואין שינוי בעלילה. דיאלוגים שהם אחד לאחד הספר, אין שינוי, .
היה עדיף שגיורא יכתוב עלילה חדשה לסדרה, כמו שהוא עושה שהוא כותב ספר שמבוסס על סדרה שללו

YossihNew

Well-known member
מאוד מאוד תל אביבי הנוף. לא זכורה לי אף סדרה כזאת תל אביבית. חוץ ממה שיש בעזריאלי. למה? לשמינייה היית מאמין? ובלי אנשים שחוזרים מהמתים, שמעת?! ובלי למדא. ובלי כוחות על.

פתיח לוגו. תהרגו אותי.

אני מתפקד כבלש בכל הסדרות, תאמינו לי. הוא אוהב כדורגל כנראה. ואת איינשטיין. אה! אתה טעית! הוא לא מרוכז ורגוע!

תמשוך בשקט. דווקא מגניב שווארמה לארוחת עשר. למרות שבשר לא אוכלים לפני אחת עשרה בבוקר. צריך להכניס משהו לפה, לאזן את החומציות בפה. הבנתם? היא תהיה חברה שלו. מין הסתם. אתם מעודדים היום ריב של בחור ובחורה? בחייאת. ארוחת עשר לפני עבודה. מיטונפת.

המורים בכיתה הזאת נראים צעירים. רגעי, מי זאת? היא במלא הצגות, אני חושב. דיביל.

ממתי בת זה כוחות? ידעתי שאסור להכניס בת. מיטונפת! אומרים מי טונפת! חבר'ה, אלימות נגד נשים זה לא יפה בטלוויזיה.

אוי, הם משפחה מודרניצת כזאת וליברלית. מורן רוזנבלט. שלום לך. החברה לשעבר של ג'וי. אשתו של סטיב. איפה סטיב שיגיד עליה דברים מאחורי הגב ויגיד מה בא לו לעשות לה? ילד, אתה פרוטקציונר. תגיד את זה לאבא שלך. זאת חביתה, לך תדע מה היא עשתה.

איזה בית ספר יסודי כזה... מה זה הסיבובים האלה? ומאיפה היא מוכרת לי... ראיתי אותה בהצגה? וככה מתנהל שיעור?

אני חושד באבי. מה, שוב פעם הזמן בלופים? אם היא הייתה מתנגשת בו, הזמן היה מסתדר.

אה... שלום, חברה של... רוסו...? איזה בלאגנים היא עשתה. היא ביקשה להצטלם בנפרד מהאקס שלה ולא הגיעה להשקה. בסדר, לאף דמות אין תא משפחתי שלם ותקין בסדרות האלה. תום בן עמוס?

העיקר רועי התאכזב שלא הלכנו להשקה. למה לנו? תשווה בין זה לבין תלאתה. גם שם היו חשובים, בתלאתה היו הרבה יותר. די, נו, מה זה פה, שכונה? כדורגל ומתאהבים?

אני אעזור לך, השתמשתי אתמול באפליקציה הזאת.

הילדים היום כאלו טיקטוקרים.

תמסור ד"ש ביפו. מה, אתמול היינו... באזור האסור, רוני, מה חשבת? אתה לא מכיר את זה? בחייך. אנשים חיים רק באזורים אסורים... אני חושב... שמצאת איפה הוא היה כל השנים... אני לא מאמין... מצאת אותו. הוא עוד חי! תכף נסביר. טוב, אני לא יודע אם זה צמוד לספר, אבל בתור מעריץ הארי פוטר אנחנו תמיד רצינו צמוד לספר. כלבים נובחים, נו, כמה פעמים זה קרה?

ונחמד הקטע בסוף...​

YossihNew

Well-known member
למה לפתוח סדרת בינג' עם שחזור של הסצנה הקודמת?! אוקיי, לא רק שחזור. אבל בכל זאת. אתמול היה כלב בפרמיירה. זה הכלב של שומקום?

אוקיי, לא לגמרי פתיח לוגו...

פוגי? כשהוא ימות יגידו שפה קבור הכלב? אני באתי לראות את אבא. איפה אבא? עזבו גרביים, אני רוצה את אבא. אבא קנה המון דברים בעבר. אני מסכים עם גישתה של תום למתמטיקה. פינק פלויד. אני מבין. תגידי, כדורי סל במקרה שברו לך את הדיסק פעם? אני לא אומר לא לפיצה. איפה אבא?! מה באירופה?! אמרנו שנחפש אותו, שהוא יהיה חי! לעזאזל... אה. אולי הוא בצרפת! זה מסביר הכול. אני מחכה למכונות אחרות של אבא. יש את המכונה שמחזירה את הזמן? מפוגי אפשר ללמוד. תום, את אננס? תתביישי לך. למה את מקריאה פרטי אשראי בטלוויזיה? זאת פיצה אננס, תום. צריך לקחת אנשים כמוך ולכלוא אתכם בגולאגים.

פיינד מיי פון? מסכנה, בטח היו לה פלאשבקים ממורנו. קצת השתגעתם בגללו. אני לא מאמין שבתל אביב אשכרה עושים את זה לחטיפה. באשמורת לא עושים מזה פיפס. בתל אביב זה ועדות חקירה, בלאגנים...

אני מקווה שתום תאהב סנדוויצ'ים סטנדרטיים. אננס?! ברצינות?!

הגיבור בדרך כלל לא נענה לקריאה להרפתקה. דרווין הכי חשוב? ברצינות? תום, הוא הגזים... דרווין הכי חשוב? הוא חשוב, אבל בחייאת. זה הכי חשוב?

איכס, הוא עם בנות. אה! עכשיו נזכרתי! אמילי שיחקה באבא מטפלת! נכון? התלתלים מסגירים.

הוא היה צריך להמציא מכונה שקולטת גם באזורים בלי קליטה. תום, את לא מבינה בכתיבה. בכתיבה יש שני דמות ראשית בתוך הדמות הראשית... באמת חפרת. וואו. פיצוץ.

סדרה קצרה ודי זורמת. אגב, למה כתוב בסוף "רוני לא בטוח שיריב בעדו"? בן אדם בשם יריב, איך יהיה בעדך?!​

שיר m

Well-known member
טוב, התחלתי.
פרק ראשון מעניין. לא קראתי את הספרים. נחמד שיש קטעים בסוף...
קצת מפריע לי שרוני נראה גדול בכמה שנים משאר הילדים בכיתה...

למעלה