שרשור פתיחה- פלמ"ח

שרשור פתיחה- פלמ"ח

"נולדתי פעמיים: פעם אחת כשאמי ילדה אותי,
ופעם שנייה כשעליתי ארצה."

(דוד בן גוריון)

מה יהיה? אז סדרה חדשה מתחילה לנו, וגם אותה מנסים למכור ברחבי העולם, אבל הפעם זה שונה לגמרי. ההפקה נראית משהו שלא ראינו קודם לכן, אבל הנושא ישראלי לגמרי ושונה מאוד מכל מה שהכרנו מאז שהסדרות התחילו. את הסדרה כתבו יהונתן בר אילן (מנעלמים) ועדן גוריון (שכתב קצת לגאליס), והיא מתרחשת ב... 1946. היא מתארת את תקופת המאבק של תנועת המרי העברית בשלטון המנדט הבריטי, כשתוך כדי מגיעים לארץ ישראל שני מעפילים הולנדים, שמצטרפים לחוות הכשרה של הפלמ"ח. בין הפעולות האמיתיות, הם מתאהבים, רבים, וגם מסתבר שיש לשני המעפילים סוד משמעותי שקשור למזוודה מסתורית ולמדינה שבדרך.

מי יהיה? עומר חזן, יעל שלביה, אברהם ארנסון, נאיה בינשטוק, גל אמיתי, אביב פנקס, דולב מסיקה, אלונה סער, גל פרנק, טל גרושקה, לילי סימון-איבגי, נגה ד'אנג'לי ועדי אלון. ובנוסף להם - גם דמויות היסטוריות רבות שיופיעו כאן, ביניהן מקבילים למנחם בגין, יצחק שמיר, משה דיין, לאה גולדברג, יגאל אלון ואפילו שושנה דמארי!

דעת הצופה לפני הצפייה: מכל מה שראינו וגם מפרק הספיישל, עושה רושם שזאת תהיה סדרה שכמותה עוד לא ראינו... יאללה, קחו רובה, תצטרפו לפלמ"חניקים!

פרק פתיחה כפול!

[לכל מאן דבעי]

מַה שֶּׁמַּצְדִּיק יוֹתֵר מִכֹּל
אֶת הַבְּדִידוּת, אֶת הַיֵּאוּשׁ הַגָּדוֹל,
אֶת הַנְּשִׂיאָה הַמּוּזָרָה בְּעֹל
הַבְּדִידוּת הַגְּדוֹלָה וְהַיֵּאוּשׁ הַגָּדוֹל,
הִיא הָעֻבְדָּה הַפְּשׁוּטָה, הַחוֹתֶכֶת,
שֶׁאֵין לָנוּ בְּעֶצֶם לְאָן לָלֶכֶת.

בְּלֵילוֹת בְּהִירִים הָאֲוִיר צוֹנֵן
וְלִפְעָמִים בְּלֵילוֹת מוּעָבִים גַּם כֵּן,
וְיוֹרֵד גֶּשֶׁם וְיֵשׁ חַמְסִינִים
וְגוּפוֹת יָפִים וְגַם פָּנִים,
שֶׁעִתִּים מְחַיְּכִים וְעִתִּים לֹא,
לִפְעָמִים בִּגְלָלָהּ, לִפְעָמִים בִּגְלָלוֹ.

הַנּוֹף הוּא פָּשׁוּט וְחֲסַרְ עַרְפִּלִּים,
מַלְאָכִים בַּסֻּלָּם לֹא יוֹרְדִים, לֹא עוֹלִים,
לִפְעָמִים שׂוֹנְאִים, לִפְעָמִים אוֹהֲבִים,
יֵשׁ מְעַט יְדִידִים וּבְעִקָּר אוֹיְבִים,
אֲבָל יֵשׁ תְּשׁוּקָה חֲזָקָה לִזְרֹם,
כְּמוֹ נָהָר, יְחִידִי, לְאוֹר הַיּוֹם,
לְהִשָּׁאֵר צָעִיר תָּמִיד וְלַחֲלֹם
עַל קֶצֶב נוֹעָז לְאוֹר הַיּוֹם,
כְּמוֹ נָהָר, יְחִידִי, לִזְרֹם, לִזְרֹם,
רַק גּוּפֵנוּ זָקֵן מִיּוֹם לְיוֹם.

מַה שֶּׁמַּצְדִּיק יוֹתֵר מִכֹּל
אֶת הַחֲלוֹם, אֶת הַיֵּאוּשׁ הַגָּדוֹל,
אֶת הַיְּדִיעָה שֶׁאֵין כָּל הַצְדָּקָה
אֶת הַהִתְפַּעֲמוּת וְאֶת הַמּוּעָקָה,
מַה שֶּׁמַּצְדִּיק יוֹתֵר מִכֹּל,
מַה שֶּׁמַּצְדִּיק אֶת הַיֵּאוּשׁ הַגָּדוֹל,
הִיא הָעֻבְדָּה הַפְּשׁוּטָה, הַחוֹתֶכֶת,
שֶׁאֵין לָנוּ בְּעֵצֶם לְאָן לָלֶכֶת…

(דוד אבידן, ייפוי כוח)

Roei152

Well-known member
מנהל
ללא נשימה
למרות שזה לא הגיוני היסטורית , אבל נחמד ... לא הגיוני מעפילים יעלו לארץ דוברי ע ברית שוטפת בלי מבטא , ובכלל ציפתי ליותר שפה גבוהה....
&nbsp

עלא כיפאק!!!!!!!!

שקופית מפחידה!
&nbsp
איזו הבהרה בהתחלה. בדיוק מה שרציתי. בדיוק!
&nbsp
תכירו. יאנוש. איש עם מזוודה. ותכירו. הרולד. קולונל בריטי מרושע. חיפושית אדומה. שוב איפה זה... כולם שואלים איפה זה. גלויה מהולנד...
&nbsp
מתי בפעם האחרונה ראיתם ספינת מעפילים עם ניצולי שואה? ואלינור נראית כאילו היא איזו אנה פרנק או משהו. ואמיל עם השוקולד הזה... מחזיק בו כאילו... אמיל, רק אל תרים ידיים. לא, באמת. אם אתה מרים ידיים ככה, אתה בול הילד מהתמונה של מרד גטו ורשה. מתי שחקנים למדו הולנדית בשביל סדרה, לעזאזל? אמיל, תאכל את ההמבורגר המתבולל שלך בניו יורק! זה החול שלנו! זאת המולדת!!!!!! ודסברג זה שם הולנדי נפוץ. כמו השחקנית. כלניות!!!!!!!!! כלניות!!!!!!!!!!! וגם גרומל לשעבר בכלניות!!!!!!!!!!!!!! מה? מה המשימה, מר דסברג? גאולוג? תליון...? אתם יהודים! יהודים!!!!!!!!!! ישראלים!!!!!!!!!!!!!
&nbsp
וולנו!!!!!!!!!!!!!! לא אהבתי אותו אף פעם. ליערות... כן כן. אבל הם יגיעו בסוף, אני מבטיח לכם. אמיל - אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה! עם הצורר יחלוף תמולנו כמו צל!!!!!!!!!!!
&nbsp
אה, גאולה המתוקה ישנה. קום, יא סרחה. קום. ואתה לא תנצח אותו בקרב המקלות כתחליף לרובים. על מה באמת, אורי? על מה היא דיברה? הנה המעפילה. הנה היא. אמיל, שחה! שחה לחוף, ילד! אל תמות בבגד הזה!!!!!!!! ניצולי שואה תמיד מגיעים מהים. אורי, כל כך לא גברי מצידך. טוב נו. היא מלכה. של רועי, אבל מלכה. טוב, זה הם. בטוח הם. תיזהר לא להיסחף לים, כבר... יקרו מקרים! רות הופכת לאקסית זועמת. כנראה.
&nbsp
ריצ'ארד. נאצו-בריטי. הכלניות בדרך, חבר'ה... שאלוהים יעזור לנו.
&nbsp
תראו את גאולה. ישרה, תכליתית, ישר מוצאת פתרונות ומסבירה להם בדיוק מה המצב ולמה לעשות מה שעושים. וגם שמה לב קודם לבריטים. ורות ישר רצה להתערב בין אורי ואלינור. חבר'ה, תקשיבו לגאולה. הבריטים באים! מחילה?! בריטניה לא מושלת בים, נאצו בריטי. לורנס, צא! אבא שלו. רגע... אבא שלו זה... אז מה עם... גם ככה אנחנו בעוצר! יש סגר! לא שמעת?! לך תמות מקורונה.
&nbsp
"בחורש, בשדה, בים - עבודה עברית חינם". הנה אביבי. דן! רוץ! בשר להם! רוצו!!!!!
&nbsp
זוכרים שסיפרתי על ה-ר. מליפיקית ממחסני הקיבוצים? אז חכו ותראו מה נמצא במכבסות קיבוצים. אין זמן, גאולה צודקת. אה, עכשיו שרה תגיע...
&nbsp
ככה משאירים ניצולת שואה בחושך? אחלה של סליק.
&nbsp
גאולה הזאת מלכה. ידעתם? זהירות! זהירות, בוגדת. כן, טל אמר שהוא קורא לה לארה... תה?! היא מציעה לנו תה?!
&nbsp
מעדיף שש אצבעות?! אוקיי, זה בטוח שזאת אלינור בסוף. שיט. הבריטים.
&nbsp
הוא מעפיל!!!!!!!!
&nbsp
חוש פרטיזני ברור. ג'יפים קצת יותר מסוכנים.
&nbsp
גאולה, תעשי משהו! כן, בדיוק. תקפצי לשקים.
&nbsp
אלינור פורצת דרך...
&nbsp
תתרחק מכאן, קלגס! מי שמך שליט על ארצנו הנושנה?! הרולד רובסון. מה אתה מתכנן? ומה הכובסת הזאת קשורה לזה?
&nbsp
אוי, שיט. חיליק, זהירות! הגרומל לשעבר בדרך!
&nbsp
מאירופה, לגמרי מאירופה. נרוץ מהר, זה בטוח. את תרוצי מהר. מה את מתכננת, גברת בארקר?
&nbsp
אוי, שיט! לורנס! הפוך, יא טמבל!
&nbsp
גאולה, אין איזה תמרון? תעשי תמרון? לפני שמר תומפסון הזה יעשה משהו...
&nbsp
כדברא ונעלמים נפגשים. מקלות זה נשק.
&nbsp
עזבו הלחמים עכשיו! אאוץ'. יעלי... נו, למדה מנעלמים.
&nbsp
יוחנן צודק. נשארים פה, נשארים פה. גאולה, קבלי אורחים.
&nbsp
מסבירת פנים! מאוד מסבירת פנים! אני מאוד אוהב שהיא מסבירת פנים! יופי, אמיל, חזרת למחנה.
&nbsp
עדיין לא בטוחים, אלינור. עדיין לא בטוחים. יש לפדות את המולדת! אבל מה זה, אלינור? מה זה?
&nbsp
גאולה צודקת. וגם אורי. הזוועות באירופה. ובשביל זה אנחנו פה. כן, גאולה! כן! ובואו נחליט!
&nbsp
חוש יפה, אמיל. וגם אלינור צודקת. אבל לא נפקיר יהודים!
&nbsp
לא משלנו... לכו תחפשו. גאולה! תחליטי לבד! נו, מה זה?! מה את מקשיבה ל...
&nbsp
חכו חכו עד לליל ההלקאות. הוא יחטוף בתחת.
&nbsp
לא יפה שגאולה הייתה נגד. מי זאת רות בכלל? חכו תראו מה אבא שלה יעשה...
&nbsp
זה לא שטח שלכם! זה לא שייך לכם! זה שלטון כידונים!!!!!!!!!!!
&nbsp
צבי ורחל. ישראלים. יש. זכרון יעקב מאוד נחמדה. כמה חיילים, אלינור? ספרי לי. הוא שוב הגרומל הזה. מסדר הזיהוי. אני הייתי חושד ביוחנן. הוא ראה את זה... הוא ראה את זה... תל חי לא נופלת!

רגע היסטורי עם יוסי

"מה שם האונייה שהם הגיעו בה? ... תל חי."
&nbsp
תל חי הייתה אוניית מעפילים שההגנה ארגנה. היו בה 736 מעפילים.
&nbsp
האונייה הייתה במקורה אונייה טורקית שעסקה בהובלת תבואה ובקר. לאחר מכן הגיעה לנמל מרסיי והועמדה למכירה. ראש משלחת המוסד לעלייה ב', שמריה צמרת, רכש אותה. סוכנים בריטיים מקומיים הבינו למה האונייה נועדה.
&nbsp
באונייה הורכב מנוע של צוללת גרמנית ואף דרגשי לינה. היו בה חמש סירות הצלה. הפיקוד ניתן לישראל רוזנבוים-רותם. הספינה חשבה שהיא מפליגה לפורטוגל, אבל אילצו את הצוות להגיע לארץ ישראל.
&nbsp
המעפילים היו פליטים שהגיעו לבלגיה. ב-17 במרץ, החלו בהעלאת מעפילים לסיפון האונייה והספינה יצאה.
&nbsp
הים היה סוער במיוחד והאונייה נאלצה למצוא המון מחסות. בנוסף, ניסיון להעלות את מעפילי האונייה וינגייט לא יצא לפועל.
&nbsp
ב-26 במרץ, הגיעה משחתת בריטית לעקוב אחרי האונייה והמעפילים היו בבטן האונייה. הבריטים תפסו את האונייה במרחק 140 מיל מארץ ישראל. במהלך ההשתלטות, התנערה האונייה מההגנה. אנשי ההגנה נאלצו להתערב בין המעפילים ואחר כך הצליחו להיכנס למשרדי סולל בונה שם מצאו מקלט.
&nbsp
אוניית תל חי הובלה לנמל חיפה והמעפילים נשלחו למחנה המעצר בעתלית.
&nbsp
"מעפילים היינו, ארצה עלינו..."

Roei152

Well-known member
מנהל
פרק 3- הצל מאחורייך

"העם הזה הולך ונחרב ויש לו רק תוחלת אחת: לבוא לארץ!"
(דוד בן גוריון, 1934)
כמובן שיוסי בחר את הציטוט ,אני ערכתי מחדש כי התברר לי לפניו שזו סדרה עם שמות לפרקים , לא כמו נעלמים , בכלל סדרות שמופקות ע"י נאטס לנוער , עד עכשיו , מלבד החממה אמיקה שמות שקופית הפרדה בין תקציר הפרקים הקודמים לפרק עצמו , אוהב את זה .... אפילו בלי שמות כמו בספיידרז ...

Roei152

Well-known member
מנהל
גו! אליננר גו!
מי קפצה פעם אחת והצליחה לעבור את הקיר??? אלינור, גאולה עם כל הריצה שלה , היתה זקוקה לפעמים..
מי יזמה את זה ? אלינור!!
טעם של קיץ.. איך לא?
מ מעולה פשוט מעולה בינתיים ...

למה אתה הופך את זה לתחרות של מלכות?!

גאולה עברה גם במבחני הקבלה ורות בכלל לא!
&nbsp
חכה חכה, גאולה עוד תהיה מלכה בדיוק כמו אלינור!
&nbsp
זה הכול הטעיות כי המשפחה של רות אוהבת להטעות!!!!!!!!!!!

שלח לי בפעם הבאה את השמות ואפתח בצורה נורמלית

מה הרולד מתכנן פה... מה הוא צריך ולמה כולם מסתכלים על ההולנדים כאילו אין ביטחון שדה?! וברור שגאולה תפרגן לאלינור. מלכות מפרגנות למלכות! אני חושב שאני ורועי נסתדר הסדרה הזאת. אגב, מעניין איזה "מסדרים" עשו להם שם בגולה... מפחיד אותי לחשוב על זה. צודק, אמיל. חשוב. צריך לחקור את זה. תליון זה חשוב. אבל מה הסמל הזה?
&nbsp
תשתלבו בחווה. אורי ייקח את אלינור. ברור. אוקיי, אני מנסה להבין איזו דמות רות מזכירה לי... איימי? ניצה? רות, את יודעת, אמרו על בן גוריון שהוא היה ישר כמו סרגל, עד ש*מישהו*, אני לא מזכיר שמות, נתן לו הנחיות לא מדויקות! אז קצת בדק בית.
&nbsp
אור עולה לו על קיבוץ שיבולים, והחבריה שמים פעמיהם אל חדר האוכל. אלינור, אלינור, גאולה הוטעתה, זאת לא הפעם האחרונה שהמשפחה של רות תטעה מישהו בסוגיות הרות גורל! את לא מבינה, זה כמו אור בורשטיין בהצבעה נגד החבר'ה מפרפקט דאנס? רוחל'ה, זהירות עם הסכין. למרות שמי תעמוד בחיוך הממיס של אורי, מלח הארץ... המקרר לטובת הכלל.
&nbsp
לא, כי אתם ראויים להצבה בארצנו. לכו הביתה, ג'קים סמית'ים! יש לכם בית! ה ב י ת ה! מי שמכם?! מי?! מי אבא שלו? גידי גוב לא שירת בצבא הבריטי... אלא אם מדברים על גנרל מונטגומרי או משהו? אגב, הוא באמת שחקן מאוד מקצועי ואפילו בתיאטרון חיפה. לכו, לכו לבווינגרד! האימפריה הבריטית מתה!!!!!! אולי התרגלתם לאיזה גנדי שמדבר איתכם בנימוס, או לאוסטרלים דבילים שמפחדים מציפורים, אנחנו לא כאלה!!!!!! אגב, ריצ'ארד מעוצב מאוד דומה לגנרל מונטגומרי.
&nbsp
לאמיל טוב בגלות. אלינור, בדיוק, לבוא לשבת איתם זה בדיוק קומזיץ. בגלל זה קוראים לזה ככה. גאולה נראית מוסחת. דן, אל תנסה לקלוע בה כי היא תכסח אותך. כן, למה לא אכלתם? רות, הוא רק מנסה להשגיח שאין עוד מעפילים. יאללה, מסלול! נורא אהבתי מסלולים בשיעורי ספורט בגן.
&nbsp
יוחנן לא עומד בזמנים. נראה לי שגאולה נדלקה על אמיל. סתם אומר. אמיל, קימה היר, יא? יא? אני מרגיש מוזר עם כל ההולנדית הזאת.
&nbsp
שימו לב שגאולה לפני רות. רק אומר. למה המפגע הפיזיולוגי פה? אבל גאולה עברה כבר את הקיר! והיא צודקת. ניסיון לא רע. אמיל, יוחנן סתם חלש... זה לא ש... אמיל, אתה עושה לו מלך האריות?
&nbsp
לא, היא שרה שירים באנגלית. לא מחשיד בכלל. אני רק משהו קטן... שרה הסתכלה במראה כשאמיל התפשט, והיא חייכה חיוך גדול, ואני יודע שאמיל בדיוק שם משהו, ולא מכנסיים, כי אותם הוא שם אחר כך. אז... פשוט תארו לכם מה היא ראתה וזהו. תגידי, שרה, זה נכון שככל שהרובה של הפרטיזן גדול יותר הוא מפצה על משהו? תשמעו שירים עבריים! לא ג'יפה גלותית! מאז ה... מה? הוא התכוון, כמובן, מאז ה... הכנה לסדרה כשהוא נאלץ להרזות מאוד ממשקלו. הם קצת הולכים ליד השואה...
&nbsp
למה הם היו צריכים את הלחם והגבינה, לא הבנתי? אה, לקומזיץ? יעל שלביה אמרה לנגה ד'אנג'לי שהיא יפה. מוזר.
&nbsp
למה הוא חייב להתאהב בדברים גלותיים?! למה?! בטח, לא יכולה הערב. ברור.
&nbsp
גאולה הייתה עסוקה בדברים ברומו של עולם.
&nbsp
יצחק יקבל, יצחק ינווט, יצחק יחליט!
&nbsp
יוחנן, אף פעם. לא הבנת? אז דן לא חלק פה... יוחנן, אין כזה שיר. אני כמעט בטוח.לא ככה מספרים את זה, אלינור. אבל האם שמעת את הסיפור על הגרומל שהפך לבריטי?

Roei152

Well-known member
מנהל
אני אשלח לך ..
בגללל הקורונה שמתי את הסטינג שיש לי בתוך סטרימר מהחברה עצמה בדירה בתור אפליקציה בטלויזיה החכמה בבית של ההורים...
&nbsp
האם זה נוח ופשוט ? לא.. יש תקיעות יותר גבוהות מאשר בסטרימר עצמו חוץ מזה כל הזמן צועקים עלי ל החליש , וגם יש רעש בכמות בלתי נסבלת בזמן הצפייה מהפעילות בבית..(האחים מדברים , עובדים במטבח) ...
אם הייתי יותר חכם , היייתי בוחר לסיים את ספיידרז קודם ,, ולשמור את פלמ"ח לקיץ ,
כי לממיר של הוט יש לנו אוזניות מיוחדות ללק"שים , שאני יכול לשים על איזה ווליום שאני רוצה... ובדירה אין תלונות על הרעש מהחדר .
אבל רציתי לראות קודם את הסדרה הפחות אהובה עלי .. לא נורא שתתחיל התחנה אזנח את פלמ"ח לטובתה , (ההירכיה אצלי היא מהאהוב לפחות אהוב ספיידרז -פלמ"ח - התחנה )

רגע היסטורי עם יוסי

"הרבי הראשי של פראג החליט לבנות דמות אדם מחמר..."
&nbsp
אז אלינור מספרת סיפור אמיתי שמוכר לנו - סיפורו של הגולם מפראג!
&nbsp
גולם הוא גוש חומר בדמות אדם שמקובלים הפיחו בו רוח חיים. את הגולם יצרו בשעה קשה לעם ישראל, לאחר שרבנים היו שומעים קול ממרום הקורא את זעקת היהודים. על נייר בפיו של גוש החומר היה כתוב השם המפורש ועל מצחו היה רשום "אמת". כאשר היה צורך להפסיק את פעולתו, מחקו לו את ה-א', וכך היה כתוב "מת".
&nbsp
הסיפור של הגולם התגלגל למשל לסיפורים כמו פרנקנשטיין, של הגולם שנלחם ביוצרו.
&nbsp
רבי יהודה ליווא בן בצלאל כונה "המהר"ל מפראג", היה מגדולי הפוסקים בתקופת האחרונים, בין ימי הביניים לרנסאנס. בזמנו הקבלה פרחה, ודמותו המסתורית של המהר"ל הייתה כר פורה ליצירת אגדה על הגולם שיצר.
&nbsp
הגולם היה שליח נאמן של המהר"ל ותקף מפיצי עלילות דם כנגד היהודים. מדי ערב שבת הוציא הרב את רוח החיים מתוך הגולם עד לצאת השבת. באחד מהימים, כך סופר, שכח הרבי להוציא מהגולם את הפתק, והגולם חילל את השבת וסיכן גויים.
&nbsp
המהר"ל רדף אחרי הגולם והשיגו מחוץ לפתח בית הכנסת, ומחק את האות א' ממצחו. הגולם התמוטט עליו וקבר אותו. יש אומרים שעד היום שרידי הגולם שמורים בבית הכנסת בפראג, ושקצין נאצי מת במקום כשניסה לבדוק אותה.
&nbsp
האמת שהסיפור הזה הוא מהמאה התשע עשרה, ולא באמת סיפור תלמודי. רובם באו מניסיון ליצור סיפורי אימה. עם זאת, הרבי מלובביץ' טען שחותנו ראה את שרידי הגולם.
&nbsp
ואיך אפשר בלי קצת סדרות ישראליות? למחשב הראשון שפותח במכון ויצמן קראו "גולם". הקישור הזה המשיך גם בסדרה "דאוס", שם הגיבורים לומדים בבית ספר מהר"ל. ואכן, גם דאוס, כמו אותו גולם, קם על יוצרו עד שניצחו אותו.
&nbsp
"אי אפשר שלא יהיו לאדם פעולות אשר הם מתייחסים אל נפשו האלוהית..."

Roei152

Well-known member
מנהל
זה כמו שמיכל תגיד
"סדרות על מכשפות טובות בקיבוצים קטנים"
הנטייה הזאת של היוצרים להכיר ק את הסדרות שלהם , יכולה לעצבן..... תראו קצת גם את הסדרות של אחרים!!!!

למעלה