עלא כיפאק!!!!!!!!
שקופית מפחידה!

איזו הבהרה בהתחלה. בדיוק מה שרציתי. בדיוק!

תכירו. יאנוש. איש עם מזוודה. ותכירו. הרולד. קולונל בריטי מרושע. חיפושית אדומה. שוב איפה זה... כולם שואלים איפה זה. גלויה מהולנד...

מתי בפעם האחרונה ראיתם ספינת מעפילים עם ניצולי שואה? ואלינור נראית כאילו היא איזו אנה פרנק או משהו. ואמיל עם השוקולד הזה... מחזיק בו כאילו... אמיל, רק אל תרים ידיים. לא, באמת. אם אתה מרים ידיים ככה, אתה בול הילד מהתמונה של מרד גטו ורשה. מתי שחקנים למדו הולנדית בשביל סדרה, לעזאזל? אמיל, תאכל את ההמבורגר המתבולל שלך בניו יורק! זה החול שלנו! זאת המולדת!!!!!! ודסברג זה שם הולנדי נפוץ. כמו השחקנית. כלניות!!!!!!!!! כלניות!!!!!!!!!!! וגם גרומל לשעבר בכלניות!!!!!!!!!!!!!! מה? מה המשימה, מר דסברג? גאולוג? תליון...? אתם יהודים! יהודים!!!!!!!!!! ישראלים!!!!!!!!!!!!!

וולנו!!!!!!!!!!!!!! לא אהבתי אותו אף פעם. ליערות... כן כן. אבל הם יגיעו בסוף, אני מבטיח לכם. אמיל - אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה! עם הצורר יחלוף תמולנו כמו צל!!!!!!!!!!!

אה, גאולה המתוקה ישנה. קום, יא סרחה. קום. ואתה לא תנצח אותו בקרב המקלות כתחליף לרובים. על מה באמת, אורי? על מה היא דיברה? הנה המעפילה. הנה היא. אמיל, שחה! שחה לחוף, ילד! אל תמות בבגד הזה!!!!!!!! ניצולי שואה תמיד מגיעים מהים. אורי, כל כך לא גברי מצידך. טוב נו. היא מלכה. של רועי, אבל מלכה. טוב, זה הם. בטוח הם. תיזהר לא להיסחף לים, כבר... יקרו מקרים! רות הופכת לאקסית זועמת. כנראה.

ריצ'ארד. נאצו-בריטי. הכלניות בדרך, חבר'ה... שאלוהים יעזור לנו.

תראו את גאולה. ישרה, תכליתית, ישר מוצאת פתרונות ומסבירה להם בדיוק מה המצב ולמה לעשות מה שעושים. וגם שמה לב קודם לבריטים. ורות ישר רצה להתערב בין אורי ואלינור. חבר'ה, תקשיבו לגאולה. הבריטים באים! מחילה?! בריטניה לא מושלת בים, נאצו בריטי. לורנס, צא! אבא שלו. רגע... אבא שלו זה... אז מה עם... גם ככה אנחנו בעוצר! יש סגר! לא שמעת?! לך תמות מקורונה.

"בחורש, בשדה, בים - עבודה עברית חינם". הנה אביבי. דן! רוץ! בשר להם! רוצו!!!!!

זוכרים שסיפרתי על ה-ר. מליפיקית ממחסני הקיבוצים? אז חכו ותראו מה נמצא במכבסות קיבוצים. אין זמן, גאולה צודקת. אה, עכשיו שרה תגיע...

ככה משאירים ניצולת שואה בחושך? אחלה של סליק.

גאולה הזאת מלכה. ידעתם? זהירות! זהירות, בוגדת. כן, טל אמר שהוא קורא לה לארה... תה?! היא מציעה לנו תה?!

מעדיף שש אצבעות?! אוקיי, זה בטוח שזאת אלינור בסוף. שיט. הבריטים.

הוא מעפיל!!!!!!!!

חוש פרטיזני ברור. ג'יפים קצת יותר מסוכנים.

גאולה, תעשי משהו! כן, בדיוק. תקפצי לשקים.

אלינור פורצת דרך...

תתרחק מכאן, קלגס! מי שמך שליט על ארצנו הנושנה?! הרולד רובסון. מה אתה מתכנן? ומה הכובסת הזאת קשורה לזה?

אוי, שיט. חיליק, זהירות! הגרומל לשעבר בדרך!

מאירופה, לגמרי מאירופה. נרוץ מהר, זה בטוח. את תרוצי מהר. מה את מתכננת, גברת בארקר?

אוי, שיט! לורנס! הפוך, יא טמבל!

גאולה, אין איזה תמרון? תעשי תמרון? לפני שמר תומפסון הזה יעשה משהו...

כדברא ונעלמים נפגשים. מקלות זה נשק.

עזבו הלחמים עכשיו! אאוץ'. יעלי... נו, למדה מנעלמים.

יוחנן צודק. נשארים פה, נשארים פה. גאולה, קבלי אורחים.

מסבירת פנים! מאוד מסבירת פנים! אני מאוד אוהב שהיא מסבירת פנים! יופי, אמיל, חזרת למחנה.

עדיין לא בטוחים, אלינור. עדיין לא בטוחים. יש לפדות את המולדת! אבל מה זה, אלינור? מה זה?

גאולה צודקת. וגם אורי. הזוועות באירופה. ובשביל זה אנחנו פה. כן, גאולה! כן! ובואו נחליט!

חוש יפה, אמיל. וגם אלינור צודקת. אבל לא נפקיר יהודים!

לא משלנו... לכו תחפשו. גאולה! תחליטי לבד! נו, מה זה?! מה את מקשיבה ל...

חכו חכו עד לליל ההלקאות. הוא יחטוף בתחת.

לא יפה שגאולה הייתה נגד. מי זאת רות בכלל? חכו תראו מה אבא שלה יעשה...

זה לא שטח שלכם! זה לא שייך לכם! זה שלטון כידונים!!!!!!!!!!!

צבי ורחל. ישראלים. יש. זכרון יעקב מאוד נחמדה. כמה חיילים, אלינור? ספרי לי. הוא שוב הגרומל הזה. מסדר הזיהוי. אני הייתי חושד ביוחנן. הוא ראה את זה... הוא ראה את זה... תל חי לא נופלת!